Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-18, 12:16   #1591
AniaWila
BAN stały

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

no to ja sie wezme za doradzanie dzisiaj tak wiec Lovely..... po Twojej krotkiej charakterystyce smialo moge doradzic Ci kilka fajnych kosmetykow

tak wiec:
* zamienilabym chyba te serie z Neutrogeny na tea tree z BS. Tak wiec zaleznie od Twoich finansow - zrob to teraz a jak nie to zaraz po wykonczeniu starych kosmetykow kup juz serie z BS.

*jezeli chodzi o bibulki to polecam Shiseido z serii Pureness. Sa drozsze (ok13f) ale naprawde wydajne, wiec sie oplaca. Poza tym od kiedy uzywam dr.feelgood zuzycie ich spadlo diametralnie ( o ponad polowe!!!!!!!!! ).

*co do kremu - repairwear to swietny wybor!!! a pod oczy tez polecam cos z Clinique - lzejsza lub tresciwsza wersje all about eyes. Niby drozszy kosmetyk ale ja mam wrazenie, ze sloiczek nigdy sie nie skonczy

* no i puder..... skoro masz cere mieszana ze sklonnosciami do wypryskow to nie bede oryginalna, ale polece Ci mineraly. Kiedys uzywalam podkladu i na to pudru. Testowalam tego naprawde wiele. Przez moje rece przwinelo sie chyba wszystko: chanel, dior, clinique, lancome itp, itd..... i zaden! powtarzam - zaden! nie dal tak fajnego efektu jak sam podklad mineralny w pudrze! Dotad uzywalam Loreala, bylam zadowolona, nie mialam zadnych zarzutow co do niego. Jednak od wczoraj jestem posiadaczka probek Lily Lolo i zdecydowanie sie na niego przerzuce. To juz pewne Jest to kosmetyk w 100% naturalny co bardzo wazne przy tego typu cerze jaka posiadasz. Aaliyah juz przeanalizowala sklad na biochemii i wychodzi na to, ze podklad ten pomaga nawet uporac sie z roznymi pojawiajacymi sie niespodziankami.
Poza tym masz poczucie minimalizmu....nie packasz sie podkladami, pozniej pudrem itp, itd... Wystarczy jeden kosmetyk a efekt super!

Tak wiec ten puder z BS odradzam na rzecz mineralnego!
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-18, 13:19   #1592
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
no to ja sie wezme za doradzanie dzisiaj tak wiec Lovely..... po Twojej krotkiej charakterystyce smialo moge doradzic Ci kilka fajnych kosmetykow

tak wiec:
* zamienilabym chyba te serie z Neutrogeny na tea tree z BS. Tak wiec zaleznie od Twoich finansow - zrob to teraz a jak nie to zaraz po wykonczeniu starych kosmetykow kup juz serie z BS.

*jezeli chodzi o bibulki to polecam Shiseido z serii Pureness. Sa drozsze (ok13f) ale naprawde wydajne, wiec sie oplaca. Poza tym od kiedy uzywam dr.feelgood zuzycie ich spadlo diametralnie ( o ponad polowe!!!!!!!!! ).

*co do kremu - repairwear to swietny wybor!!! a pod oczy tez polecam cos z Clinique - lzejsza lub tresciwsza wersje all about eyes. Niby drozszy kosmetyk ale ja mam wrazenie, ze sloiczek nigdy sie nie skonczy

* no i puder..... skoro masz cere mieszana ze sklonnosciami do wypryskow to nie bede oryginalna, ale polece Ci mineraly. Kiedys uzywalam podkladu i na to pudru. Testowalam tego naprawde wiele. Przez moje rece przwinelo sie chyba wszystko: chanel, dior, clinique, lancome itp, itd..... i zaden! powtarzam - zaden! nie dal tak fajnego efektu jak sam podklad mineralny w pudrze! Dotad uzywalam Loreala, bylam zadowolona, nie mialam zadnych zarzutow co do niego. Jednak od wczoraj jestem posiadaczka probek Lily Lolo i zdecydowanie sie na niego przerzuce. To juz pewne Jest to kosmetyk w 100% naturalny co bardzo wazne przy tego typu cerze jaka posiadasz. Aaliyah juz przeanalizowala sklad na biochemii i wychodzi na to, ze podklad ten pomaga nawet uporac sie z roznymi pojawiajacymi sie niespodziankami.
Poza tym masz poczucie minimalizmu....nie packasz sie podkladami, pozniej pudrem itp, itd... Wystarczy jeden kosmetyk a efekt super!

Aniu, podpisuje sie pod tym obiema lapkami Jeszcze bym uzupelnila mseczka glinkowa Botanics, tonikiem Clinique (alternatywa dla BS) i 15 minute turnaround mask clinique. I jak dla mnie - wystarczy.

Lovely Girl, a jakiego kremu na dzien uzywasz?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-18, 13:42   #1593
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Aniu, podpisuje sie pod tym obiema lapkami Jeszcze bym uzupelnila mseczka glinkowa Botanics, tonikiem Clinique (alternatywa dla BS) i 15 minute turnaround mask clinique. I jak dla mnie - wystarczy.

a no taaaa..Botanics i 15-minute to juz klasyka gatunku tonik tez polecam < dobra alternatywa dla BS ale nieco bardziej szarpie portfel >

A jezeli chodzi o scislosc, to dorzucilabym mikrodermabrazje Sanctuary <bo przeciez jakis piling musi byc w tym calym skladzie > no i jeszcze maseczke weglowa Sanctuary na zmiane z glinkowa Botanicsa

I to chyba kompletna lista a jak bedziesz w PL to zaopatrz sie w micela Biodermy!
Stary 2007-11-18, 21:18   #1594
atruskafka
Przyczajenie

Chcialabym poinformowac, iz dzieki Wam, a w szczegolnosci aaliyah, dolaczylam do grona ofiar LiliLolo . Zamowilam probki pudru Shine Away i Flawless Matte. I wszystko byloby w porzadku, gdyby nie to, ze Shine Away ma postac twardych kamyczkow, a nie sypka. Czy tez tak mialyscie? Tak ma byc, czy moze tylko ja mialam pecha? Pytam, bo chcialabym zamowic sobie pelne opakowanie. Druga probka jest sypka.
atruskafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-18, 22:14   #1595
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
no to w ta serie tee tree TBS na pewno zainwestuje.

Czy mozecie mi cos polecic na prezent dla kuzynki ( z kosmetykow oczywiscie) co spelnialoby trzy warunki

1. byloby na tyle male lub lekkie zeby mozna bylo wsadzic w koperte babelkowa
2. cos co jest tylko do znalezienia w anglii
3. no i zebym zmiescila sie w 8-10 funtach

tubki nie wchodza w gre?

A z moim zdaniem seria Tea tree z BS jest najlepsza i tylko produkty z tej serii jaka kupuje w BS.
Masełka na razie mi sie znudziły chociaz mysle o truskawkowym
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-18, 22:42   #1596
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
tubki nie wchodza w gre?
a czemu nie tubki? takie po 75 ml chyba mogą być?

Myślałam nad serią boptanics ale ona ma cerę raczej normalną bez większych problemów więc nie wiem czy któryś z kosmetyków z tej serii będzie dla niej dobry.

Co uważacie?
Stary 2007-11-18, 23:46   #1597
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
a no taaaa..Botanics i 15-minute to juz klasyka gatunku tonik tez polecam < dobra alternatywa dla BS ale nieco bardziej szarpie portfel >

A jezeli chodzi o scislosc, to dorzucilabym mikrodermabrazje Sanctuary <bo przeciez jakis piling musi byc w tym calym skladzie > no i jeszcze maseczke weglowa Sanctuary na zmiane z glinkowa Botanicsa

I to chyba kompletna lista a jak bedziesz w PL to zaopatrz sie w micela Biodermy!
Znowu sie zgodze Aniu A micela Biodermy juz mam. A co tam - szarpmy portfel!

Cytat:
Napisane przez atruskafka Pokaż wiadomość
Chcialabym poinformowac, iz dzieki Wam, a w szczegolnosci aaliyah, dolaczylam do grona ofiar LiliLolo . Zamowilam probki pudru Shine Away i Flawless Matte. I wszystko byloby w porzadku, gdyby nie to, ze Shine Away ma postac twardych kamyczkow, a nie sypka. Czy tez tak mialyscie? Tak ma byc, czy moze tylko ja mialam pecha? Pytam, bo chcialabym zamowic sobie pelne opakowanie. Druga probka jest sypka.
Atruskafko w kupie razniej Ofiary LilyLolo - jak to brzmi . Zaden z Twoich zamowionych produktow nie jest jednak podkladem mineralnym. To pudry wykonczeniowe, prawda? Nie potrafie powiedziec czy Shine Away jest w postaci kamyczkow. Najlepiej zapytac u zrodla czyli LilyLolo Flawless Matte mam probke i tez jest sypka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 00:02   #1598
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Znowu sie zgodze Aniu A micela Biodermy juz mam. A co tam - szarpmy portfel!
Aaliyah ja sie zabieram do obfotkowania moich kosmetykow celem przypomnienia na ''moich zbiorach'' i tak sobie mysle, ze mialybysmy duzo tych samych kosmetykow tzn: Ty nieporownywalnie wiecej ...rzecz jasna

a co do konsystencji LL, to ja mam podklady mineralne i kazdy z nich ma konsystencje sypka.

ps: Aaliyah znasz kolor ''blonde''? jak dla mnie o wiele za jasny, moge Ci oddac
Stary 2007-11-19, 00:09   #1599
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Aaliyah ja sie zabieram do obfotkowania moich kosmetykow celem przypomnienia na ''moich zbiorach'' i tak sobie mysle, ze mialybysmy duzo tych samych kosmetykow tzn: Ty nieporownywalnie wiecej ...rzecz jasna

a co do konsystencji LL, to ja mam podklady mineralne i kazdy z nich ma konsystencje sypka.

ps: Aaliyah znasz kolor ''blonde''? jak dla mnie o wiele za jasny, moge Ci oddac
Aniu , ja wlasnie opublikowalam zdjecia BeneFitow. Na reszte brak czasu - tyle tego jest! No...rzecz jasna

Znam kolor Blonde, kolorek w porzo Choc na co dzien uzywam Warm Peach
Stary 2007-11-19, 00:17   #1600
AniaWila
BAN stały

kurcze skypa nie mam na kompie, po ostatnim formacie to sobie pogadac nie mozemy :/
postaraj sie zebrac i zrobic fotki pielegnacji! strasznie chcialabym zobaczyc ta hurtownie hahahahaha

ja jutro bede na Ealingu i obczaje ta nowa marke kosmetyczna ktora sie w Superdrugu pokazala! jak za kolorowka nie piszcze specjalnie, tak ich cienie sa naprawde super!
musze tez uzupelnic zapas pilingu kawowego musze Ci powiedziec, ze za kazdym razem kiedy go uzywam mysle z wdziecznoscia o Tobie
Stary 2007-11-19, 00:27   #1601
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze skypa nie mam na kompie, po ostatnim formacie to sobie pogadac nie mozemy :/
postaraj sie zebrac i zrobic fotki pielegnacji! strasznie chcialabym zobaczyc ta hurtownie hahahahaha
OK, postaram sie opublikowac ...hm..."hurtownie" Instaluj Skype Siostro!

Cytat:
ja jutro bede na Ealingu i obczaje ta nowa marke kosmetyczna ktora sie w Superdrugu pokazala! jak za kolorowka nie piszcze specjalnie, tak ich cienie sa naprawde super!
musze tez uzupelnic zapas pilingu kawowego musze Ci powiedziec, ze za kazdym razem kiedy go uzywam mysle z wdziecznoscia o Tobie
Obczajaj co jest do obczajenia. Ciekawam bardzo

Az mi sie cieplutko na sercu zrobilo . Tez uwielbiam tez piling Trza zrobic zapasy!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 00:55   #1602
ananke_2
Rozeznanie

Dziewczyny, co byscie polecily z Barry M? Oprocz sypkich cieni, bo juz sa na mojej liscie Odkrylam, ze moge zamowic produkty na ich stronie i wysylaja do Irlandii! Mysle o szminkach i... nie wiem co jeszcze warto.
ananke_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 08:12   #1603
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

tak wiec:

Cytat:

Dziewczyny dziekuje Wam bardzo! Jestescie Kochane
Bylam wczoraj na tych zakupach ale troszke sie rozczarowalam
Bylam w duuuzym Bootsie,ale:
Nie bylo nic z Shisaido i BeneFita- chcialam kupic Dr.Feelgood . Byl za to duzy wybór Clinique ale cena sciéla z nóg mojego TZ. Krem pod oczy z wielkim bólem by chyba jeszcze przezyl,ale ten drugi.. L42 dla niego to byl szok . Chyba nie zadawal sobie sprawy ze niektóre rzeczy tyle kosztujá hihi.
Tak mi popsul humor ze wrócilam do domu z pustymi lapkami. Potem byla dluuuga rozmowa na temat kosmetyków ich cenie i dzialaniu. On nie potrafi zrozumiec czym sie rózni krem za L5 a za L40 Próbowalam cos tam mu tlumaczyc,ale ciézko bylo. W sumie go rozumiem bo tylko on pracuje i oplaca wszystko,wiec do wiékszych wydatków bede musiala sie wstrzymac az znajde prace
Ja narazie mam do dyspozycji L10 na próbki Lilli Lolo, potestuje a potem bede mogla sobie kupic normalne opakowanie Chociaz tyle narazie. Do tego dokupie sobie serie Tee tree z TBS. Krem pod oczy jeszcze mam wiéc bede sie martwic pózniej jak go namówic
Mam jeszcze pytanie do Ciebie Aniu: wczesniej jak pisalas o tym kremie repairwear to napisalas ze jest to lotion a ja wczoraj widzialam tylko cream Chodzilo Ci o krem czy jest tez moze Lotion(czy poprostu tak ten krem nazwalas?

Jesli chodzi o pytanie Aaliyah jakiego kramu uzywam na dzien?
-kiedys uzywalam kremu z serii Nivea na dzien i na noc,ale bylam w kiedys u fryzjera i mieli tez tam salon kosmetyczny. Rozmawialam z kosmetologiem na temat mojej cery. Powiedzial mi zebym odstawila Nivea ze pogarszam sobie cere. najlepiej nie uzywac zadnych kremów a jesli juz to taki typowy na wypryski. Poniewaz Ja potrzebuje sié nawilzac bo czsto mimo iz mam mieszaná skóre to czuje ze jest sucha,wiéc zakupilam serie z NEUTROGENY i wlasnie tym kremem sie smaruje. Poprawa byla duza,ale na jakis czas. Widocznie musze zmieniac bo za bardzo sie przyzwyczajam, tak samo jest z szamponami do wlosów. Ja to mam... ehhh :-(

Sorki ze tak zadaje tyle pytan,ale mam jeszcze pare:

1. do wlascicielek kart TBS. Ktos wczesniej pisal ze karta jest platna. Ile kosztuje i czy mozna zamówic on-line?

2. poszukuje pédzla do tych mineralów. Widzialam na stronce LL ze majá specjalne do mineralów,ale czy takie z TBS nie bédá dobre? I jaká wielkosc kupic?

3.A jaki korektor?

4. Zdajcie jeszcze relacje z tych podkladów LL, jakie macie karnacje i jaki kolor Wam odpowiada?

EDIT:
5 ahh i jeszcze jedno pytanko. Czy 26grudnia mam na co liczyc ze bedzie jakas przecena Clinique czy takie firmy nie robiá przecen po swietach?
Pomalutku, pomalutku i mam nadzieje ze zakupie sobie pelen zestaw.

To narzie tyle jak sobie cos przypomne to jeszcze napisze.
Dziekuje Wszystkim za rady Kochane jestescie

Edytowane przez Lovely_Girl
Czas edycji: 2007-11-19 o 08:19 Powód: Literówki, i dopisek.
Lovely_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 09:16   #1604
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananke_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co byscie polecily z Barry M? Oprocz sypkich cieni, bo juz sa na mojej liscie Odkrylam, ze moge zamowic produkty na ich stronie i wysylaja do Irlandii! Mysle o szminkach i... nie wiem co jeszcze warto.
Poza wspomnianymi juz cieniami sypkimi bardzo dobre sa kredki do oczu, maja tez dobre lakiery do paznokci w niepowtarzalnych odblaskowych kolorach Innych produktow Barry M nie uzywalam

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje Wam bardzo! Jestescie Kochane
Bylam wczoraj na tych zakupach ale troszke sie rozczarowalam
Bylam w duuuzym Bootsie,ale:
Nie bylo nic z Shisaido i BeneFita- chcialam kupic Dr.Feelgood . Byl za to duzy wybór Clinique ale cena sciéla z nóg mojego TZ. Krem pod oczy z wielkim bólem by chyba jeszcze przezyl,ale ten drugi.. L42 dla niego to byl szok . Chyba nie zadawal sobie sprawy ze niektóre rzeczy tyle kosztujá hihi.
Tak mi popsul humor ze wrócilam do domu z pustymi lapkami. Potem byla dluuuga rozmowa na temat kosmetyków ich cenie i dzialaniu. On nie potrafi zrozumiec czym sie rózni krem za L5 a za L40 Próbowalam cos tam mu tlumaczyc,ale ciézko bylo. W sumie go rozumiem bo tylko on pracuje i oplaca wszystko,wiec do wiékszych wydatków bede musiala sie wstrzymac az znajde prace
Ja narazie mam do dyspozycji L10 na próbki Lilli Lolo, potestuje a potem bede mogla sobie kupic normalne opakowanie Chociaz tyle narazie. Do tego dokupie sobie serie Tee tree z TBS. Krem pod oczy jeszcze mam wiéc bede sie martwic pózniej jak go namówic
Mam jeszcze pytanie do Ciebie Aniu: wczesniej jak pisalas o tym kremie repairwear to napisalas ze jest to lotion a ja wczoraj widzialam tylko cream Chodzilo Ci o krem czy jest tez moze Lotion(czy poprostu tak ten krem nazwalas?

Jesli chodzi o pytanie Aaliyah jakiego kramu uzywam na dzien?
-kiedys uzywalam kremu z serii Nivea na dzien i na noc,ale bylam w kiedys u fryzjera i mieli tez tam salon kosmetyczny. Rozmawialam z kosmetologiem na temat mojej cery. Powiedzial mi zebym odstawila Nivea ze pogarszam sobie cere. najlepiej nie uzywac zadnych kremów a jesli juz to taki typowy na wypryski. Poniewaz Ja potrzebuje sié nawilzac bo czsto mimo iz mam mieszaná skóre to czuje ze jest sucha,wiéc zakupilam serie z NEUTROGENY i wlasnie tym kremem sie smaruje. Poprawa byla duza,ale na jakis czas. Widocznie musze zmieniac bo za bardzo sie przyzwyczajam, tak samo jest z szamponami do wlosów. Ja to mam... ehhh :-(

Sorki ze tak zadaje tyle pytan,ale mam jeszcze pare:

1. do wlascicielek kart TBS. Ktos wczesniej pisal ze karta jest platna. Ile kosztuje i czy mozna zamówic on-line?

2. poszukuje pédzla do tych mineralów. Widzialam na stronce LL ze majá specjalne do mineralów,ale czy takie z TBS nie bédá dobre? I jaká wielkosc kupic?

3.A jaki korektor?

4. Zdajcie jeszcze relacje z tych podkladów LL, jakie macie karnacje i jaki kolor Wam odpowiada?

EDIT:
5 ahh i jeszcze jedno pytanko. Czy 26grudnia mam na co liczyc ze bedzie jakas przecena Clinique czy takie firmy nie robiá przecen po swietach?

Za karte BS placisz tylko raz £5 a i tak automatycznie przy urodzinach ci sie zwraca bo dostaniesz wtedy prezent za 5 funtow. Poza tym z karta masz 10% znizki na wszystko od BS. Przy 4 i 8 zakupie z karta za ponad 10 funtow sa prezenty za odpowiednio 5 i 10 funtow. Jesli w ciagu roku dokonasz 8 zakupow za ponad 10 funtow to dostaniesz tez automatycznie nowa karte za darmo.

Do mineralow najlepsze sa pedzle kabuki. widzialam calkiem przyzwoity od Bourjois. Mozesz zamowic ze strony LilyLolo oczywiscie.

z korektorem to zalezy do czego potrzebujesz - co chcesz nim zamaskowac?

Z mineralow LilyLolo mam Warm Peach

Co do zakupow kosmetykow jesli masz ustalony budzet to polecam serie Tea Tree BS - bardzo skuteczna i nie zrujnuje Cie, oraz nieoceniona maseczke glinkowa Botanics. Z serii Tea Tree mozesz kupic wszystko czego potrzebujesz lacznie z korektorem i bibulkami. Do must have z tej serii zaliczylabym pianke do mycia twarzy, maseczke peel off na nos i tonik. Uzywam obecnie bibulek z tej serii i sa ok, ale malo wydajne. Mialam tez zel nawilzajacy z Tea Tree i jest dobry, tyle ze fluid moze ci sie walkowac na nim...ale Ty juz bedziesz LilyLolo wiec bedzie ok.
Stary 2007-11-19, 09:35   #1605
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Za karte BS placisz tylko raz &pound;5 a i tak automatycznie przy urodzinach ci sie zwraca bo dostaniesz wtedy prezent za 5 funtow. Poza tym z karta masz 10% znizki na wszystko od BS. Przy 4 i 8 zakupie z karta za ponad 10 funtow sa prezenty za odpowiednio 5 i 10 funtow. Jesli w ciagu roku dokonasz 8 zakupow za ponad 10 funtow to dostaniesz tez automatycznie nowa karte za darmo.

Do mineralow najlepsze sa pedzle kabuki. widzialam calkiem przyzwoity od Bourjois. Mozesz zamowic ze strony LilyLolo oczywiscie.

z korektorem to zalezy do czego potrzebujesz - co chcesz nim zamaskowac?

Z mineralow LilyLolo mam Warm Peach

Co do zakupow kosmetykow jesli masz ustalony budzet to polecam serie Tea Tree BS - bardzo skuteczna i nie zrujnuje Cie, oraz nieoceniona maseczke glinkowa Botanics. Z serii Tea Tree mozesz kupic wszystko czego potrzebujesz lacznie z korektorem i bibulkami. Do must have z tej serii zaliczylabym pianke do mycia twarzy, maseczke peel off na nos i tonik. Uzywam obecnie bibulek z tej serii i sa ok, ale malo wydajne. Mialam tez zel nawilzajacy z Tea Tree i jest dobry, tyle ze fluid moze ci sie walkowac na nim...ale Ty juz bedziesz LilyLolo wiec bedzie ok.
Dzieki za info Korektorem chce zamaskowac lekkie since pod oczami oraz czerwone krostki które czasem mi wyskakujá :-/
Dzisiaj bede wybierac odcienie tych mineralów z LL , pózniej zdam relacje na co sie zdecydowalam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 10:55   #1606
Albe
Raczkowanie

przyznam sie Wam do czegos

ignorowalam ten watk od samego poczatku, a tu sie okazalo ze to fantastyczny watek, mozna sie dowiedziec wszystkiego o wszysaktkim!!
tez uzywam seri tea tree z BS ale nie calej, i dochodze do przekaonania ze chyba zainwestuje w cala jak mi sie wszystko pokonczy. dzieki

a tak wogole to mi sie wydaje ze tak czy inaczej tu jest bardzo maly wybor kosmetykow- balsamow, zeli pod prysznic- wiecie takich tam pierdulek sprawiajacych przyjemosc co rano.
Albe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-19, 14:28   #1607
AniaWila
BAN stały

Lovely oczywiscie dla Ciebie najlepsza bedzie lzejsza wersja repairweara czyli lotion!

co do korektora - to ja nie uzywam. Bo w sumei podklad mineralny ma tez super krycie.wiec uwazam, ze korektor jest zbedny.

Jezeli chodzi o przeceny Clinique 26grudnia to srednio w to wierze. Jeszcze sie nei spotkalam z tym, zeby regularna cena jakiegos kosmetyku zostala obnizona. Predzej mozesz sie spodziewac jakiegos bonus time itp...

a pedzel do mineralow mam ten z podkladu Loreala daje rade doszlam do wprawy w poslugiwaniu sie nim
Stary 2007-11-19, 14:30   #1608
AniaWila
BAN stały

Cytat:
OK, postaram sie opublikowac ...hm..."hurtownie" Instaluj Skype Siostro!
a ja porobilam porzadki dzisiaj i porobilam foty juz siedza na ''moich zbiorach''. Wydaje mi sie, ze nieco sie zminimalizowalam jezeli chodzi o ilosc
Stary 2007-11-19, 14:34   #1609
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Znam kolor Blonde, kolorek w porzo Choc na co dzien uzywam Warm Peach
Aniu i Aaliyah, a ja właśnie używam Blondie na co dzień . Jest to mój kolor idealny, praktycznie identyczny jak podkładu, którego używałam dotychczas (mojego KWC w dziedzinie podkładów płynnych) - MAC Studio Fix Fluid SPF 15, kolor NW 20. To tak gwoli pomocy, gdyby któraś się zastanawiała nad pudrami/korektorami MACa w pewnym momencie
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-19, 14:36   #1610
miu miu
Wtajemniczenie

Dziewczyny testowała któraś nową serię do włosów Jamesa Browna? Strona: http://www.jamesbrownlondon.com/
Stary 2007-11-19, 15:02   #1611
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miu miu Pokaż wiadomość
Dziewczyny testowała któraś nową serię do włosów Jamesa Browna? Strona: http://www.jamesbrownlondon.com/
O właśnie, też miałam zadać to pytanie - ja nie testowałam, a bardzo jestem tych produktów ciekawa. Proszę zdać relację, jeśli ktoś już sie skusił Buziaki.

EDIT: aaa, co do pytania o pędzle do minerałów - ja kupiłam kabuki Lily Lolo i jestem bardzo zadowolona, jest mięciusieńki, niezbyt duży, poręczny, można z łatwością nosić w torebce do ew. poprawek. Ładnie rozprowadza podkład i nie rozsypuje jego chmury wszędzie naokoło. Warto się skusić.
Stary 2007-11-19, 15:05   #1612
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Lovely oczywiscie dla Ciebie najlepsza bedzie lzejsza wersja repairweara czyli lotion!

co do korektora - to ja nie uzywam. Bo w sumei podklad mineralny ma tez super krycie.wiec uwazam, ze korektor jest zbedny.

Jezeli chodzi o przeceny Clinique 26grudnia to srednio w to wierze. Jeszcze sie nei spotkalam z tym, zeby regularna cena jakiegos kosmetyku zostala obnizona. Predzej mozesz sie spodziewac jakiegos bonus time itp...

a pedzel do mineralow mam ten z podkladu Loreala daje rade doszlam do wprawy w poslugiwaniu sie nim
No nic szkoda ze nie ma przecen ,ale takie zycie. Mam nadzieje,ze niedlugo kupie, póki co wyslalam mojego TZ po próbke nie wiem czy wogóle dostanie,ale spytac mozna
Ja swój pédzel oddalam kiedys Mamie bo rzadko uzywalam pudru a jesli juz to nakladalam gábeczká. Wiéc tak czy siak pédzel musze kupic

OLAOLA no Ja chyba sie skusze na ten pedzel

Czas edycji: 2007-11-19 o 15:07 Powód: dopisek.
Stary 2007-11-19, 19:31   #1613
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
a ja porobilam porzadki dzisiaj i porobilam foty juz siedza na ''moich zbiorach''. Wydaje mi sie, ze nieco sie zminimalizowalam jezeli chodzi o ilosc
Juz popodziwialam Slicznosci!

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Aniu i Aaliyah, a ja właśnie używam Blondie na co dzień . Jest to mój kolor idealny, praktycznie identyczny jak podkładu, którego używałam dotychczas (mojego KWC w dziedzinie podkładów płynnych) - MAC Studio Fix Fluid SPF 15, kolor NW 20. To tak gwoli pomocy, gdyby któraś się zastanawiała nad pudrami/korektorami MACa w pewnym momencie
Dla mnie Blondie nie jest ani za jasny ani za ciemny, tylko odcien jakby za malo zolty

Cytat:
Napisane przez miu miu Pokaż wiadomość
Ja testowalam Przyznam, ze mialam tylko szmpon, ale bylam z niego bardzo zadowolona.
Stary 2007-11-19, 23:38   #1614
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Ja testowalam Przyznam, ze mialam tylko szmpon, ale bylam z niego bardzo zadowolona.
Aaliyah, Ty chyba testowalas wszystko
Stary 2007-11-20, 00:37   #1615
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Aaliyah, Ty chyba testowalas wszystko
Jeszcze nie, ale pracuje nad tym
Stary 2007-11-20, 08:07   #1616
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Witajcie
Musze sié pochwalic (o ile jest czym ) bo doláczylam do "szcésliwych ofiar" Lily Lolo
Zamówilam wiele odcieni, bo nie moglam sié zdecydowac. Moinitor komputera nie oddaje rzeczywistosci,a tym ich opisom nie moglam sie oprzec. Kolory wydajá sié ciemne,ale opisane byly jako srednie,wiéc licze na to ze bédá ok a jak nie to moze w lecie bédzie pasowac jak bede bardziej opalona...albo komus oddam

Podklady: In the Buff, Cookie, Dusky, Popcorn, Sahara,
Korektor: PeepO
Bronzer: South Beach
Róz: Juicy Peach, Cupcake
Pozatym mam sprawe do specjalistki Clinique czyli do Ani. Mój TZ przyniósl mi próbke kremu,ale nie tego na noc-bo nie mieli. Tylko Repairwear lift SPF15-firming day cream/very dry to dry.
i co Ja mam teraz z tym zrobic. Myslalam zeby sie posmarowac,ale ten krem jest do suchej skóry.. moze oddac Mamie?

Pozatym kupilam szampn Toni &Guy/ Volume. Zobaczymy jakie bédá efekty. Fakt ze odrzywki nie mam z tej serii choc powinnam,ale moze nastepnym razem bo jak barazie mam jeszcze prawie calá butle odrzywki Tresemme.Jak wykoncze mój stary szampon to napisze cos wiécej.

Czas edycji: 2007-11-20 o 08:09 Powód: Brak slowa
Stary 2007-11-20, 09:35   #1617
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Lovely_Girl

EDIT:

Nie pamietam jesli chodzi o 26.12, ale przed swiateczna goraczka Debenhams bardzo czesto ma promocje na ciuchy do 25% i na kosmetyki 10% , niewiele, ale zawsze cos. Ja caly rok zbieram punkty w Bootsie i Nectar a potem wybieram sie na cudowne zakupy skarbeczkow
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 10:47   #1618
AniaWila
BAN stały

Lovely no nie wiem czy ze mnie jeszcze taka specjalistka od Clinique zazwyczaj jest tak, ze uczen przerasta mistrza i nie wiem czy tego miana nie powinna przejac Aaliyah

ale odpowiem Ci tak - troche ten Twoj TZ nie trafil z typem cery I powiem tak: ja bym sie nie smarowala czyms co przeznaczone jest do cery dry to very dry

za duze ryzyko, ze tresciwy sklad kosmetyku moze Ci zaszkodzic. I uzyskasz odwrotny efekt do zamierzonego.

Co do Jamesa Browna jeszcze nie testowalam ale widzialam w Bootsie i jak skoncze Tony&Guy to mam w zamiarach przejsc wlasnie na ta serie.

A co do Aaliyah to ja sie zawsze zastanawiam - jak Ty dajesz rade z takim przerobem?
Stary 2007-11-20, 11:08   #1619
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
ale odpowiem Ci tak - troche ten Twoj TZ nie trafil z typem cery

za duze ryzyko, ze tresciwy sklad kosmetyku moze Ci zaszkodzic. I uzyskasz odwrotny efekt do zamierzonego
To nie mój TZ tylko "Baba z Bootsa" dala mu taki krem..a ze facet sie nie zna ..wiec oddam go mojej Mamie pewnie bedzie zadowolona
Stary 2007-11-20, 13:46   #1620
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nie, ale pracuje nad tym
Uhuhu Chciałabym Cię zobaczyć w wątku "Akcja - pozbywamy się" gdzie dziewczyny tworzą listy kosmetyków do zużycia

Cytat:
Napisane przez aniawila
A co do Aaliyah to ja sie zawsze zastanawiam - jak Ty dajesz rade z takim przerobem?
Ja też! Mnie zawsze ciężko jest wykorzystać rzeczy, które kupuję, zwłaszcza jeśli dają efekty tylko przy regularnym stosowaniu - wtedy po prostu czuję się, jakby kupienie kolejnej ciekawostki nie miało sensu, bo przecież i tak muszę wcześniej zużyć to i tamto .

Aaliyah, nie myśl broń Boże, że to jakiś napad na Twoją osobę, ja naprawdę jestem pełna podziwu

Aha, a z innej beczki mam dla Was kobiety wiadomość; mianowicie, pamiętacie mrożącą krew w żyłach opowieść Ani o błotnym mydełku J. Malki? Otóż wczoraj je kupiłam. To tylko trzy funty z groszami (a raczej z pensami ) więc pomyślałam, że może ja będę tą dzielną osobą, która je wypróbuje porządnie i wtedy zobaczymy, czy z tym zapachem warto się przemęczyć... jeśli się okaże, że efekty nie powalają, no cóż... mam nadzieję, że po tych kilku zastosowaniach zmysł powonienia mnie jeszcze nie opuści
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości