![]() |
#1591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
My rozmawiamy na tym forum, na bocianie i kilku innych, ale nie znamy się, więc piszemy. Szkoda, bo może gdyby bardziej otwarcie się o tym mówiło, byłoby lżej. Tym bardziej, że coraz więcej młodych ludzi dotyka ten problem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Rozeznanie
|
Ja czekam na okres bo przez to zapalenie pęcherza nic nie zdziałaliśmy
![]() biorę Primolut i jutro idę do gina aby sprawdził czy pęcherzyk w ogóle pękł... Mój mąż też się denerwuje...takie planowane zbliżenia na dłuższą metę są bardzo frustrujące. Czasem nie ma jak, trzeba wszystko ustawiać bo często widzimy się tylko kilka godzi w ciągu dnia. Ktoś może powiedzieć, że wystarczy pół godziny ale to przecież nie tak działa...Mówi mi, żeby spróbować bez tych wszystkich leków, ciągłego chodzenia do ginekologa i czasem mam wrażenie, że nie umie zrozumieć, że bez tych leków nic nie zdziałamy... ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
O wszystkim wie moja mama i czwórka moich przyjaciół. Jednak gdyby moje dzieci urodziły się z in vitro nie miałabym problemu przyznać tego. Oczywiście gdyby ktoś z rodziny lub przyjaciół mnie zapytał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nikomu nie mowie bo niechce tych spojrzeń litości Bardzo mi pomaga pisanie z wami bo wiem,ze nie jestem z tym sama taka naznaczona
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
nie wykruszamy się (niestety), tylko ostatnie dni to chwila zwątpienia dla większości z nas. prawie każdą coś ostatnio dopadło.
ja z jednej strony stoję w miejscu (bo teoretycznie na 4 miesiące u mnie pas w staraniach, chociaż powoli myślę, czy aby jednak nie spróbować za 2 miesiące, odstawiajac wcześniej tabletki) z drugiej strony trochę pójdziemy do przodu, bo udało mi się wreszcie mojego zmobilizować do badań (jeśli nic nie wyskoczy to w tym tygodniu będzie już po wszystkim), pod wpływem dziadzi zdecydowałam się uzupełnić wszystko o badania bakteriologiczne, sama dojrzałam do decyzji, że chyba czas na zmianę lekarza (bo dobre podejście do pacjenta to jedno, ale chyba mój gin już żadnego pomysłu na mnie nie ma), no i na początku maja hsg. a tak przy okazji - chciałam Wam bardzo podziękować za to, że jesteście (chociaż wolałabym się spotkać z Wami w bardziej przyjemnych okolicznościach niż w takim temacie), że czerpię od Was dobre słowa i pozytywną energię. i, że dużo się od Was nauczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
Kasik u mnie w pracy jedna koleżanka powiedziała kiedyś wprost szefowej, że idzie na invitro i potrzebuje wolne. I wtedy się nagle okazało, że nie ona jedna się stara od dość dawna... ale temat w sumie więcej nie poruszany. Ja odpowiadam każdemu, kto przytyka, że córa nie ma rodzeństwa, że się staramy ale nie wychodzi, to ludzie nabierają wody w usta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Rozeznanie
|
...na dodatek dopadło mnie mega przeziębienie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dziś 18 dzień po pęknięciu drugiego pęcherzyka, a @ dalej nie ma
![]() ![]() ![]() Ja chcę już zacząć nowy cykl ![]() Dobrze, że jednak na to HSG nie zapisali mnie na ten tydzień, bo bym się nie wyrobiła ![]()
#1599 | |
Zakorzenienie
|
no kuźwa tak się ociągał a ja postanowiłam że nie będę go pilnować ja dziecka, najgorsze jest to że gin dopiero będzie 07.05 aktualnie mam wysokie temp. zanim pójdę do niego to dostanę @ i będę kolejny cykl w plecy, symulacja przesunie się na czerwiec...
Jestem, jestem... ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() temp. Ci wróciły do takich jak były w I fazie?
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie, ale już jest coraz bliżej... w pierwszej fazie najczęściej były ok 36,35; w drugiej utrzymywały się ok. 36,75 - no i od czwartku powoli zaczęło spadać: dzisiaj było 36,51.
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1602 |
Zakorzenienie
|
W ogóle jakiś dziwny ten cykl... po pęknięciu tych dwóch pęcherzyków nie miałam skoku - dopiero jak zaczęłam brać Dupka, to skoczyło. Ale za to jak go odstawiłam, to tempka cały czas była wysoko (a nawet minimalnie wyżej) - mimo, że we wcześniejszych cyklach po odstawieniu Dupka/Luteiny/tabletek anty od razu zaczynała spadać... no i okres przychodził bodajże między 2. a 5. dniem po odstawieniu - a dzisiaj mam już 9. dzień bez Dupka i nic
![]()
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie że jeśli kolejny pecherzyk pekł to on powoduje na tyle wysoki progesteron że nie dostałaś @ ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Apropos in vitro... jakiś czas temu pisałam o znajomej co miała 3 in vitro po którym urodziła córeczkę a w litopadzie z wpadki synka ![]() Wczoraj rozmawiałam na jej temat i okazuje się że miała 6 razy nieudane in vitro i gdy straciła wiarę okazało się że udało się zajsć... Próby in vitro to długa meka psychiczna ale i szansa na spełnienie marzenia...
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
Na zbliżające się święta wszystkim życzę upragnionych II kreseczek
![]() U mnie 15 dc. i 7 dzień po odstawieniu clo, na monitoringu 2 pęchęrzyki 21mm w prawym jajniku i 20 mm w lewym, dostałam zastrzyk z pregnylu i czekam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Rozeznanie
|
Po ilu dniach od odstawienia progesteronu pojawial sie wam okres? Moj gin mowi, ze po okolo trzech dniach ale moze ktorejs pozniej lub wczesniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Rozeznanie
|
Mi zawsze pojawia się później kolo tygodnia
#1608 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1610 |
Raczkowanie
|
No to może się udało... My wracamy z Białegostoku... Ogólnie to dostałam już receptę na wyciszenie przed stymulacja ale żeby nie było tak różowo to mam czekać na tel od nich ze mam zielone światło i mogę zacząć brać tabsy. Do lipca nie mam szans... Może być to nawet pół roku. Ale jakbysmy chcieli bez refundacji to od razu można startować!!! dobijające jest to w naszym kraju... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-04-15 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakie leki dostalas?
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
Jak dostanę informację (telefon, że jest kasa) to mam brać Marvelon od 5 do 25dc. na wyciszenie mam iść długim protokołem... między 20 a 23dc mam się zgłosić na wizytę i wtedy info co dalej a cały czas mam już brać folic... ale mogę i pół roku czekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1614 | |
Raczkowanie
|
nanka a kiedy startujesz ponownie? Pamiętam że jeden mrozaczek Ci został? Musisz robić jakąś przerwę?
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() |
#1615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
A w czasie tej przerwy możecie próbować?
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz muszę wysilić mózgownicę co mam w tej sytuacji zrobić, żeby na termin HSG się wyrobić (dobrze, że jednak nie było miejsc na ten tydzień ![]() ![]() Mam nadzieję, ze jednak nie będziesz długo czekać ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2014-04-16 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny...
mam obsuwę ze stymulacją do czerwca... Nawet ja na poczatku przyszłego tyg bedę mieć do pokazania wyniki M aby po sprawdzeniu mógł mi przepisac clo to okazuję się że gina nie będzie! na dodatek w przyszłym tyg spodziewam się @ no ☠☠☠☠a świetnie! ![]()
#1619 |
Raczkowanie
|
jakaś czarna seria nas dopadła widzę
![]() u mnie tez kiszka. jak już wreszcie dopięłam swego i mój zdecydował się na badania i chcieliśmy iść w piątek, to w piątek zamknięte. i odwleka się to na przyszła środę. a u mnie jeszcze posypały się inne sprawy, w tym dziś dostałam wezwanie do urzędu skarbowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.