|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Któraś z Was wrzuciła ostatnio link do filmu na YT na podstawi powieśni Pamiętniki Księżniczki, czy siakoś tak, no nie powiem-wsiąkłam
Ciekawa jestem teraz książki, może wpadnie mi gdzieś w łapki![]() Ale mam huśtwaki nastrojów-od wielkiego szczęścia do płaczu, obaw, złosći itp,ale, no cóż-normalka Podziwiam męża,że to wszystko dzielnie znosi po raz drugi![]() On to w ogóle jest baartdzo cierpliwy z charakteru i trzeba mu nieźle zaleźć za skórę,żeby ta cierpliwość mu asię skończyła (twierdzi,że ja nie jestem w stanie tego dokonać, za to osoby obce-owszem ).Widziałam go chyba raz w takiej sytuacji-straszno było...Jesteśmy razem od 1997, małżeństwem od 2008,więc nie jest to zły wynik![]() Czytałam perypetie moniki z facetem nie uznającym faktu,że jest z nim w ciąży Kochana, nie wpisuj nieznanego ojca, bo alimentów nie dostaniesz![]() Latte88-może małż sam odkryje, że mieszkanie z dzieckiem w małym mieszkaniu jest możliwe,ale nie jest komfortowe:/Z drugiej strony rozumiem obawy związane z kredytem na 30 lat, praca to dziś nic pewnego ![]() Nieczęsto tu piszę,ale czytam regularnie Postaram się zwiększyć częstotliwość wpisów Nie wiem czy już pisałam,ale spodziewamy się chłopca i już mamy imię -Marcin Cieszę się bardzo, a mąż nawet bardziej.Zawsze to dla nas jakaś odmiana, no i będzie parka i ludzie z nas ,,zejdą"
|
|
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
super, że wszystko ok no i gratuluję dziewczynki to co, kupujesz jakąś sukienkę dla małej?![]() Cytat:
nie chciało mi się ziemniaków obierać, wiec poszłam na łatwiznę, a mąż uwielbia naleśniki, wiec na rocznicę idealnie zjadłam tort, wpadli znajomi też ze słodkim, masakra, a tak zdrowo dziś jadłam, aż do godziny 17
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i lekarz powiedział,że młody szybko rośnie i on by typował ,że poród może być nawet na początku września.Dodam,że córka jest z 29 sierpnia (miała się urodzić 29 września dopiero
).To wahanie lekarza może też wynikać z tego,że nie wiem kiedy miałam ostatnią @,więc określa wiek dziecka tylko na podstawie USG ![]() Dostałam już wózek po dziecku znajomych i masę super ubranek Nie spodziewałam się Muszę kupić fotelik samochodowy, śpiworek do wózka, jakiś rożek, może dwa i materac do łóżeczka (młody będzie spał w turystycznym po siostrze).Córę musimy przenieść do jej własnego pokoiku, ale musimy go najpierw wysprzątać i w stawić meble ![]() Syenk będzie na początku z nami w sypialni, a potem chcemy go dokoptować do coki i sprawić im łóżko piętrowe,a w wieku dojrzewania odsamy któremuś naszą sypialnię,a sami wylądujemy w pokoju stołowym
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Pochłonęłam pół wielkiej pizzy z szynką salami pieczarkami serem i cebulą
O matko jaka była pyyyyyyyszna mogę pogadać z głodnym ![]() A ja dziś wstałam nawet dość wcześnie (ok 12) i sprzątaliśmy z Tż łazienkę, i jak to Panna musiałam oczywiście poprawić po nim, bo nikt tak jak ja nie doczyści kabiny. Masakra, to jest największe przekleństwo tego znaku wg mnie jak już się za coś wezmę musi być idealnie Dziękuję za kciuki, będzie mniejsze i tańsze i starrrrsze z czego najmniej się cieszę ale nie można mieć wszystkiego Czy ja już Wam mówiłam, jak się cieszę, że są tu moje Wrześnióweczki Kochane?? |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla malej ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Czy w ciaży można jeść ser feta ? I pasztet ? mam ochotę na polski pasztet, musze poczekac do przyjazdu ale wyczytałam że nie wolno go jesc - jakie jest wasze zdanie ?
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mężulek kupił właśnie ser feta bo zamierza zrobić sałatkę i nawet nie pomyślałam ze mi nie wolno. Znając siebie to pewnie zjem trochę nawet jeśli to zakazane
|
|
|
|
|
#1597 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi powiedziała pani doktor, że pasztet odpada. A sery wszystkie, które są na mleku pasteryzowanym można jeść. Cały tydzień tylko podczytywałam - wróciłam po chorobie do pracy, ale poniedziałek i wtorek były bardzo słabe. Wstawanie o 4.30 mnie zabija. Popołudniu jestem nieprzytomna, ale co zrobić, jeszcze trochę trzeba popracować. Wczoraj byłam u lekarza, 15 tydzień a mi dalej nie mogła zrobić cytologii mam jakąś grzybicę, kazała brać nystatynę dopochwowo i furagin z wit. C. Krwawię trochę, ale powiedziała, że to się może zdażyć od tej grzybicy, do tego wszystkiego mam takie bóle jak przy zapaleniu pęcherza. Oczywiście nie ominęła mnie też anemia, właśnie piję sok z buraków, bo mój małż się przejął i wykupił chyba cały warzywniak. Z dobrych wiadomości - będzie chłopak Pani doktor powiedziała, że dziewczynki to z tego nie zrobimy :P mi właściwie było wszystko jedno, ale małż urósł w oczach bardzo się przejął. A tak a propos włosków na brzuchu - mam ich sporo, ale takich bardzo jasnych i na pierwszy rzut oka nie widać.Dziewczyny, jak czytam te Wasze dramatyczne sny o morderstwach i krojeniu teściowych to od razu gęba mi się śmieje
|
|||||
|
|
|
#1598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet dziś spotkałam sąsiadkę to zapytała czy chłopiec O co kaman? Płeć męska jest niby lepsza? A kto dzieci będzie rodził?! ![]() Cytat:
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pasztetu bym nie zjadła chyba, że własnej roboty
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z dziewczyn pisała tez o wędzonej makreli - generalnie wędzone ryby są nawet wskazane, ale muszą być wędzone na gorąco - taka informacja zwykle jest w sklepie. Makrele generalnie wędzone są na gorąco, więc nie ma tego problemu.
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stereotypy, jakies zamierzchle czasy, ze syn dziedziczy gospodarstwo i ziemie po ojcu, ze bedzie komu w polu robic itd. Albo, ze przedluzenie rodu jakby sami Czartoryscy chodzili po swiecie itd.Ja chcialam syna, ale z innych powodow. A tak poza tym to co by nie wyszlo, corka czy syn bedzie przez rodzica kochane.
|
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama powiedziała,że obie plci są fajne,ale chłopiec ma łatwiej w życiu-rodzić nie musi,zwykle więcej zrabia itp. ![]() Ja jadłam pasztet i fetę-nie wpadłabym na to,że nie można. |
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do spania.... Wystarczyło, że na chwilkę się położyłam no i już kima... ![]() Złapałam się na tym, że o dzidziusiu ciągle mówię w formie męskiej, a nie mam pojęcia, co on (ups.. ONO) skrywa między nóżkami Dla mnie jest wszystko jedno, ale mąż chciałby jednak tego pierworodnego Skończyliśmy dzisiaj remont korytarza Mieszkamy z teściami, a własne wejście mieliśmy przez kotłownie... :/ Mężulek wymyślił, że oddzieli piec od reszty pomieszczenia i będzie normalne wejście. Jestem z niego bardzo dumna, bo wszystko robił sam, a roboty, wbrew pozorom, było bardzo dużo. On sam chyba najbardziej jest dumny z szafy, którą sam zrobił Taki pracuś mój wpaula gratuluję dziewczynki
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
ja od kogoś teraz usłyszałam, że dobrze, żeby syn był, to przedłuży nazwisko. A ja na to, że mój maż ma tak pospolite nazwisko, że nie trzeba potomków, bo nie ma szans by zaginęło w Polsce
|
#1605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ooo jak juz będziesz miała taka listę to muszę sie z Tobą koniecznie skontaktować bo mam słabe pojęcie o tym co nam sie należy w De Położnej tez juz szukam i mam nawet juz namiar ale coś sie zebrać nie moge żeby zadzwonić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na wsiach to jest tez taki stereotyp, że syn lepszy... Zaraz po ślubie pojechaliśmy na wieś do babci Tż. I byłam tam jej siostra ok 80 lat i składa mi życzenia i mówi: Życzę Ci, żeby pierwsze dziecko jakie urodzisz to był syn. a ja wtf sobie myślę? Mam brata i siostrę, i widzę, że dla matki nie ma większego oparcia jak córka. Ale z drugiej strony nie potrafię zrozumieć, dlaczego synowie są faworyzowani? Szczególnie przez matki... akurat u mnie tak nie było, ale najczęściej jest to zauwazalne własnie na kujawskiej wsi, gdzie chłopców się gładzi po główeczce a dziewczynki na bok, szczególnie te starsze pokolenia... ja od dzieciństwa mówiłam, ze jak będzie syn to go oddam do domu dziecka Boże jaka głupia byłam, ale nie ukrywam, ze marzę o córeczce, bo mamy dwóch chłopców i stwierdzam, ze "obsługa" chlopca wymaga większego zachodu,
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rodu kowalskich, nowakow itd oczywiscie nie mam zamiaru nikogo obrazac!! |
|
|
|
|
#1608 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Inne czasy teraz... A dzieci nadal się rodzą "losowo". W podstawówce miałam kolegę który miał 3 młodszych braci i koleżankę która miała 3 młodsze siostry Nieźle się poskładało!Nie będę się przejmowała jakimiś opiniami! Ale czasem mnie to wkurza. Albo pytanie mojego szwagra: "jesteście 3 lata po ślubie czemu nie macie dzieci"
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-04-04 o 21:00 |
||
|
|
|
#1609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
**---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
)) sukienka pewnie tez się znajdzie w sczzegolnosci na boze narodzenie :dla naszej trzymeisiecznej księżniczki :p
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tych włosów na brzuchu... U mnie to jest masakra...
Normalnie aż dobija mnie to,bo to jest co raz większe i brzydsze Dziś przeszłam samą siebie... Taka śpiąca byłam i zmęczona,że poszłam spać. Pokłóciłam się z Tż o moje humorki,potem znowu miałam atak zmęczenia i zaczęłam ryczeć? A czemu? Do tej pory nie wiem ![]() Masakra
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny za kciuki i gratulacje
ja chciałam coreczke i bardzo się ciesze a maz chciał synka i trochę ejst zawiedziony musi się z tym pogodzić w końcu
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
Taaak... I teściowie, którzy też tak bardzo nalegali najpierw na ślub, później na dziecko. Oczywiście musi być syn, bo wspomniane już "przedłużenie rodu". Ale nikt oczywiście nie pomyśli, że np. możesz mieć problem z zajściem w ciążę i wcale nie masz ochoty się tym chwalić.
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze u nas na zmianę humorki Kochana, dziś ja mam dzień dobroci dla swojego bez niczego, pewnie mi się zmieni niebawem . Co by nie było, to na pewno nie była Twoja wina ![]() Cytat:
robię sondę czy to był może srodek cyklu ?
|
||
|
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
Te całe ponaglania i namawiania to z troski
A wpienia tak że głowa mała!
|
#1616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co prowadziłam wykres temepratur i bylam na monitoringu , nie kochaliśmy się w dniu owulacji tylko dzień przed owulacja i dzień po owulacji :P
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
Zapisujesz? Jakieś badania naukowe prowadzisz nad prawdopodobieństwem poczęcia chłopca lub dziewczynki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Ciekawa jestem teraz książki, może wpadnie mi gdzieś w łapki
Podziwiam męża,że to wszystko dzielnie znosi po raz drugi
Kochana, nie wpisuj nieznanego ojca, bo alimentów nie dostaniesz

coś mamy zatrzęsienie dziewczynek
nie chciało mi się ziemniaków obierać, wiec poszłam na łatwiznę, a mąż uwielbia naleśniki, wiec na rocznicę idealnie
dwie panie byly ale mile i chwilke pogadalysmy podpisalam co trzeba i poszly ale powiedzialy jeszcze ze moge sie spodziewac kontroli od nich.
Nawet dziś spotkałam sąsiadkę to zapytała czy chłopiec
A kto dzieci będzie rodził?! 

**