Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 20:06   #1591
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Moj babel pompuje wode , ulubione zajecie na placu zabaw

a na drugim zdjeciu pokazuje : slyszysz ? to samolot ! (nauczylam go nasluchiwac, pokazuje na uszko, kiedy slyszy jak leci samolot, i pokazuje do gory raczka )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1405364688967.jpg (83,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1405364704065.jpg (88,8 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-14 o 20:07
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:39   #1592
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Moderna moje dziecię także po przekroczeniu progu gabiinetu wisi na szyji trzymając się kurczowo i płacząc-ryczać-krzycząc no nic nie idzie zrobić ani dotknąć jedna wielka tragedia mam nadzieję że minie bo póki co każda wizyta to spory stres.
juz od progu? ojejjj

M. zaczyna plakac jak lekarz wstanie i zaczyna sie zblizac - a pozniej jak go znowu widzi, np. po wyjsciu z gabinetu to tez placze..
oby to przeszlo, bo ja na wizycie o nic nie moge zapytac, bo po prstu nie slysze lekarza
Stary 2014-07-14, 20:43   #1593
BYou
MBZ♥

Moderna, teksty te same słyszę
A Marssell cudny

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 20:49   #1594
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna, teksty te same słyszę
A Marssell cudny
hehe "nie biegaj, bo sie spocisz"

dziekujemy za komplemencik

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

no tyle chetnych bylo na pogaduchy o marynie.. a tu pustki
Stary 2014-07-14, 20:51   #1595
BYou
MBZ♥

Maryna piecze najlepsze ciasta

Zjadłabym coś

Stary 2014-07-14, 21:01   #1596
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dziecko mnie wykonczylo, krxykiem, ja nie wiem po kim to takie diable wcielone

I tak ogolnie to szukam kiecki na wesele kuzynki, a ze ja nie kieckowa to mam big problem,bo mic mi sie nie podoba, a to co ewentualnie mi sie widzi to nie lezy na bezcyckowiu. Co robic,jak zyc?( tekst Oli z dzis mamo ,widzialam fajna sukienke na Ciebie,ale wiesz ona jest tak wycieta,ze nie ubierzesz pod nia stanika,a bez stanika Ty nie masz biustu przeciez...)

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Byou ja zrem fryty, chcesz?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:06   #1597
BYou
MBZ♥

Despa pobiegałam dziś więcej to życzę sobie frytki z majonezem i keczupem
ja sukienki to lubię cięte w literę atam bezcyckowie nie straszne. A z dobrym pushupem to lubię bombki albo z koła cięte.

Stary 2014-07-14, 21:19   #1598
despa
Zakorzenienie

GG do despa

No to talerz leci, z ketchupem, bo majonezu u mnie niet....

Ale,ale- po coz Ty chudzinko biegasz?
Stary 2014-07-14, 21:19   #1599
klementyna1
Zakorzenienie

I ja po joggingu, co prawda tylko 1,8km ale jak na drugi raz i tak za duzo-ledwo łażę;p
Oliwka jaką dietę Twój mąż serwuje? JA dzis zajadałm głód bobem-podbno sycący a niskokloryczny;pAle bez loda się nie obyło- się znaczy zamrożonego produktu spożywczego

Byou dużo biegasz? na czas czy na dystans? A z majówkami to widze, ze zarty, ale zastanawiałam się czy ma jakieś ukryte dno, czy cos sienie wydarzyło czy tak z czapy
MArsel duzy chłopak I jaki ma kapelino

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-07-14 o 21:20
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 21:22   #1600
BYou
MBZ♥

Oliwka kciukam za TŻ

Despa dla poprawy kondycji oraz wyglądu nóg
Majonez mam dzięki CI dobra Kobieto

Klementyna robię 20-25 kół po 275m

Stary 2014-07-14, 21:56   #1601
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Wy chyba naprawdę nie macie co robić skoro Wam się jeszcze biegać wieczorami chce oszalałyście
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-14, 22:00   #1602
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Cathlyn na pewno zacznie jesc wiecej - ja juz nie gotuje specjalnie dla M. on dostaje wszystko dokladnie tak jak my jemy - i niektore rzeczy je ze smakiem, inne odrzuca - ja wiem, ze ty sie stresujesz przed pojsciem do pracy, bo to juz niedlugo - mam nadzieje, ze Lila szybko sie dostosuje - moze jak Ciebie nie bedzie w poblizu to wiecej ruszy z talerza?
Mam taką nadzieję ... NIedługo przyjedzie t w odwiedziny, mam plan wyjść rano na kilkaaaa godzin i zobaczymy co będzie.
Tez nie gotuję dla L. w sumie odkąd BLW zaczęłam to nie gotowałam dla niej specjalnie, tylko nasze potrawy podp[asowywałam pod nią.
Dzisiaj skubnęła nalesniki, widzę, że je więcej, więcej próbuję, widzę, że jest na dobrej drodze, tylko cały czas marzę o choć jednym kp mniej
Cytat:
Ja juz dawno wyluzowalam, jak nie chce to nie - wtedy szukam na szybko alternatywy, albo dostaje cyca - choc w samoodstawianiu sie to nie pomaga
(podobno wiele dzieci ma etapy, ze je monotematycznie - jeden tydzien jest szal na makaron z sosem pomidorowym i wszystko co smakuje pomidorowo, w drugim tygodniu rzoduje banan )
No u nas podobnie - tylko cyc daję ze stresem...
Cytat:
Jakie placuszki ebdziesz robic?
te serowe z przepisu oliwki sa pyszne, ale smazyc trzeba bez tluszczu na malym ogniu
Ostatnio nie chciała tych placuszków, a one mi się rozpadały Zrobiłam pancake z bananem, w smaku fajne, zobaczymy cyz posmakują L. bo dopiero jutro dostanie (smażyłam jak już usnęła)

Cytat:
no wlasnie nie o wszystkim
To nawet ja, co rzadko kiedy pisze o sobie, uzewnetrznilam sie ze swoich uczuc - to poszedl tekst o psychoanalizie dla wszytkich
Druga sprawa - to powazne tematy jak np. wychowanie, zywienie, zdrowie - ja bardzo lubie wczytywac sie i tez czasem dodac swoje trzy grosze na powazniejsze tematy - to tez "eksperckie" posty nie sa mile widziane.
A pamietacie ile czasu walkowalysmy wprowadzanie glutenu, czy pierwszej kaszki? A wychowywac chcemy intuicyjnie
No to o czym tu pisac
Ja nie mam ochoty pisac o dupie maryny, troche szkoda mi na to czasu, bo widze, jak doslownie przeplywa przez palce
To żarty były
Ja tam lubię popisać i na poważne tematy i na luźniejsze, ale nie każdy temat mnie interesuje, więc nie na wszystkie tematy się wypowiadam

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Cathlyn w panstwowce.
)
A... w prywatnej firmie pewnie bardziej liczą się "osiągi" pracowników
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

R nie jest cyckowy -On jest Mega Cyckowy ,najlepiej tylko cyckowy
cała tajemnica tkwi w tym ,ze chce ,potrzebuje ,pragnie cyca jak JA jestem dlatego już od wielu miesięcy mogę go zostawić z tztem nawet na 4-5 godzin .i tak tez robie raz w tygodniu .R podczas mojej nieobecności funkcjonuje całkiem normalnie - je normalne posiłki ,pije wode .Głupieje tylko jak mnie widzi wtedy tylko Cyc i Cyc i tak nawet co 20-30 min.

super ze L zaczyna jesc .
dla mnie kotlet smażony jest zdrowy - wystarczy panierke cieńsza zrobić , i razową lub z płatków owsianych itp.
Spróbuję zostawić L. na dłużej z t. jak przyjedzie. Może damy radę
W ogóle mam taką cichą nadzieję, że jak wrócę do pracy to w ciągu dnia będzie jadła "normalnie", a jak będę w domu to kp. Bo nie chcę całkiem rezygnować, chciałabym żeby L. sama ograniczała aż w końcu przestanie, nie wiem, czy nam wyjdzie
Musze spróbować kiedyż panierki z płatków, ja lubię panierkę zwyczajną z bułki tartej, więc taka srednio zdrowa, no ale jak je, to niech je
Cytat:
Dzis całkowicie przypadkowo znalazłam sklep z kostiumami kąpielowymi .A byłam R na rekach bo poszłam tylko po małe cos obok tego sklepu . A ze potrzebowałam kostiumu na basen (bo poprzedni się zlasował już a moje plazowe nie spelniają wymogów basenowych )to postanowiłam tylko zapytać czy cos jest dla mnie ... no i było ...przymierzałam z R w przebieralni -to dopiero było wyzwanie ,ja zasłaniałam -R odsłaniał ,ja przymierzam kostium R widzi cycki i już piszczy o mleko ,ja pół goła- R wychodzi .... matko ! ale się udało i przymierzyć ,i kupic wyszłam cała mokra...... - w końcu w kostiumie byłam

Cytat:
tez sie tak dra, czyli, ze co - to typowo polskie? hehe
(mamuski innych narodowosci nadzwyczaj spokojne sa nawet baaardzo )
Wiesz - coś w tym jest.
U nas na placu raz była mama z dzieckiem mulatem - chłopiec niewiele starszy od L i już wspinał się na drabinki, mama rozmawiała z koleżanką w ogóle zero stresu. I komentarze mam dookoła - taki mały i tak się wspina a mama nie reaguje czy coś w tym stylu. Nie wiem, jakiej narodowości była mama, ale polskie mamy chyba bardzo się stresują. (sama latam za L. non stop, więc wiecie )

A, kupowałam L. buty w połowie kwietnia elefanteny. Ostatnio chciałam sprawdzić czy już nie trzeba następnych kupić - ale cały czas co patrzyłam na dworze gdzie jest palec, to było miejsce. Dziś zmierzyłam na specjalnej miarce - i wyszło mi, że ma już numer większą nogę ! A buty wydają się ok. czy możliwe, żeby palce podkurczała w butach?
I potrzebuję porady - które buty zamówić? Chciałam na jeden rzep (wysokie podbicie) ale oczywiście w jej rozmiarze nie ma, więc mam te dwie pary do wyboru - te ciemniejsze wydają mi się wyższe, wydaje mi się, czy też to widzicie? Z czego może być ten materiał ciemny - bo wyglądają na coś a'la zamsz?
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-dzieciece

Stary 2014-07-14, 22:09   #1603
BYou
MBZ♥

Oliwka jaki bulwers

Cat dla mnie te ciemniejsze i ładniejsze i jakby odrobinę wyższe mi się wydaje, że to zamsz bo na nubuk ma za długie włoski.

Stary 2014-07-14, 22:19   #1604
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
JA dzis zajadałm głód bobem-podbno sycący a niskokloryczny;pAle bez loda się nie obyło- się znaczy zamrożonego produktu spożywczego

oliwka
ciekawe czy to ospa, ale potwierdzenie będziesz miała dopiero jak przechoruje , tak? Ale to z Sanepidu, bo nie zrozumiałam|? I co ze szczepieniem teraz?

moderna
Marcel super wygląda, bardzo mi się podoba jak go ubierasz I jakie fajne trampki
Stary 2014-07-14, 22:43   #1605
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle pokaż strój szukam czegoś na wczasy
I podziwiam za kpja bym nie dała rady tak Kumatego Dziecka, które się domaga co Jego karmić
strój taki normalny klasyczny czarny .ma być na basen -abym spokojnie mogła pobawić się z dzieciakami bez obawy ze tu cos się odsłoni tam podniesie(albo R podniesie ).

no cóz ...z tym kp samo tak wyszło ... ciagle tylko słysze "da ,da ,da" i podnosi bluzke

Cytat:
)
Nestelle zapodaj same foty ciekawa jestem bo sama nie mam ostatnio czasu chodzić po sklepach i nawet nie wiem co się nosi tak więc może coś pozgapiam
foty w k dodam .

dla tzta !!!!
Cytat:

I tak ogolnie to szukam kiecki na wesele kuzynki, a ze ja nie kieckowa to mam big problem,bo mic mi sie nie podoba, a to co ewentualnie mi sie widzi to nie lezy na bezcyckowiu. Co robic,jak zyc?( tekst Oli z dzis mamo ,widzialam fajna sukienke na Ciebie,ale wiesz ona jest tak wycieta,ze nie ubierzesz pod nia stanika,a bez stanika Ty nie masz biustu przeciez...)
Emilka krzykaczka mówisz po kim to?po kim

łłłłło ci to dopiero córa wyrodna
na pewno cos znajdziesz dobry, stanik i już
ja ide w sierpniu na wesele - i tak jak kazda kase wydam na strój codzienny -obojętnie czy dziny ,czy spódniczka czy bluzka tak tylko raz (nie licząc mojego slubu )kupiłam sukienke na wesele . i tak ją nosze na kazde wesele
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Mam taką nadzieję ... NIedługo przyjedzie t w odwiedziny, mam plan wyjść rano na kilkaaaa godzin i zobaczymy co będzie.
Tez nie gotuję dla L. w sumie odkąd BLW zaczęłam to nie gotowałam dla niej specjalnie, tylko nasze potrawy podp[asowywałam pod nią.
Dzisiaj skubnęła nalesniki, widzę, że je więcej, więcej próbuję, widzę, że jest na dobrej drodze, tylko cały czas marzę o choć jednym kp mniej

W ogóle mam taką cichą nadzieję, że jak wrócę do pracy to w ciągu dnia będzie jadła "normalnie", a jak będę w domu to kp. Bo nie chcę całkiem rezygnować, chciałabym żeby L. sama ograniczała aż w końcu przestanie, nie wiem, czy nam wyjdzie
Musze spróbować kiedyż panierki z płatków, ja lubię panierkę zwyczajną z bułki tartej, więc taka srednio zdrowa, no ale jak je, to niech je
mi się wydaje ,ze w pewnym stopniu dzieci sa bardziej otwarte "nie z mamą".niektóre .czasami warto dać im "odpocząć" od mamy .inna perspektywa.....

a butki musza być tej firmy? może skusisz się na emelki -cenowo podobne a moim zdaniem ładniejsze ....

Moderna -Marsssel sliczny .ale jaki On już duzy ,szok!!!
Klementyna- oszalałas kobito z tym bieganiem!!(to z zazdrości :P !tez bym chciała)

Powiem Wam ze ja lubie karmic R . jest taki słodki przy tym ,ale jednak za dużo ,zaaaaa dużo. Chce jak najlepiej,chce dac mu wszystko co mogę ....czego potrzebuje..... no właśnie ale .ale jestem już pomału zmęczona,coraz częściej mysle -byle do końca wakacji . ale jak R pije i tak się uśmiecha,tuli ... to czuje wyrzuty ,ze takie mam myśli .wiem niepotrzebnie -ale jednak ....
jestem po prostu zmeczona . nadal spie max 3 godzinki . reszta to czuwanie-karmienie ...
wory pod oczami już mam mega .najchętniej w okularach cały dzień bym chodziła- jak jakiś Vip ....
ide spac tzn karmic za niedługo
Dobranoc

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Hej Leonikowa!!!!! co tam u Was ????skuś się czasami do napisania

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-07-14 o 22:40
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:49   #1606
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
jak Wam idzie dzienne bezcycowanie?

Dzis całkowicie przypadkowo znalazłam sklep z kostiumami kąpielowymi .A byłam R na rekach bo poszłam tylko po małe cos obok tego sklepu . A ze potrzebowałam kostiumu na basen (bo poprzedni się zlasował już a moje plazowe nie spelniają wymogów basenowych )to postanowiłam tylko zapytać czy cos jest dla mnie ... no i było ...przymierzałam z R w przebieralni -to dopiero było wyzwanie ,ja zasłaniałam -R odsłaniał ,ja przymierzam kostium R widzi cycki i już piszczy o mleko ,ja pół goła- R wychodzi .... matko ! ale się udało i przymierzyć ,i kupic wyszłam cała mokra...... - w końcu w kostiumie byłam
eeee nie idzie. czekam az nasze dni wroca do normy i wtedy sprobuje ale boję się
a co do stroju nie odważyłabym się

Cytat:
Pytałyście jak tż (tak w ogóle tutaj to chyba tylko ja teraz o sobie piszę serię pamiętniczków ) Tż wczoraj ukończył dwa wyścigi w sobotę nie dał rady zabrakło mu do końca dwóch kółek.
Startował pierwszy raz i na najtrudniejszym torze jaki jest w mistrzostwach
Więc wczoraj kończąc pierwszy wyścig uzyskał licencję a drugi również pojechał pomimo zmęczenia i go ukończył i tak mu się spodobało że następny mógłby być za tydzień ale niestety kolejny dopiero pod koniec sierpnia w Bydgoszczu a we wrześniu w Toruniu.(tak więc alliw będzie możliwośc wypicia kawki)

Cytat:

a na drugim zdjeciu pokazuje : slyszysz ? to samolot ! (nauczylam go nasluchiwac, pokazuje na uszko, kiedy slyszy jak leci samolot, i pokazuje do gory raczka )

ale on wysoki!!!

Cytat:
tekst córy sorry
ah te dzieci

te, ale buty nie musza być za kostkę.

Cytat:
ide spac tzn karmic za niedługo
Dobranoc

nadrobiłam.
czas spać. i modlić się aby Flo spał aż do rana

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-14, 22:51   #1607
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Po lekarzu nic nowego, wszystko do przewidzenia. Osłuchany, obejrzany, ewidentnie zęby.. jak to stwierdziła pediatra widać, że ciężko im się przebić i musi go bardzo boleć. w dodatku jeszcze dłuuuugoooo potrwa.... dawać przeciwbólowe jak nic innego nie pomaga, bo ciężko przechodzi ząbkowanie.
nie zważyli go i nie zmierzyli bo to nie pediatra tylko inna babka, a ona kończyła pracę akurat.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 05:48   #1608
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Kurde wczoraj pierwszy raz od x czasu padlam kolo 23, jeszcze mialam odpisac BYou ale nie zdazylam.Wiec dzis....Twoje nogi to chy a wycwiki nie potrzebuja, bos szczuplutka i zgrabniutka.

BYou, Oliwka widzialyscie sandalki zarowe te bio. Rozowe i zolte, kurde tak mi sie podobaja,i ciagle mysle czy takie moga byc....

Nestelle Ty i wory? Cos klamiesz ;-)

Moderna niestety krzyk i nie wolnowanie to widok czesty na placu zabaw, ja jednak sciagam spojrzenia bo pozwalam na duzo, spinanie,lazenie na kolanach itp. Jak inaczej ma nabrac sprawnosci, cjodzac po prostym chodniku?

A i mialam Wam napisac,ze sasiad zaliczyl znowu z☠☠☠ke. Jest tak durny,ze mnie rozwala....potrafi stac na balkonie z kumplami i najezdzac na mnie,oczywiscie po pijaku bo trzezwy to on juz nie bywa. Oczywiscie przy asyscie kumpli. Wiec go dorwalam po tugodniowych unikach przed blokiem i zrypalam.Powiedzialam,ze jakcos do mnie ma to bezposrednio i po trzezwemu,zaczal sie wypierac ale jak mu zacytowalam pare tekstow to sie zmieszal.
Stary 2014-07-15, 07:06   #1609
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

słodki
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 08:57   #1610
Moderna
Zakorzenienie

No i mamy goraczke poszczepienna - w nocy sie zaczela, dosc wysoka, bo przekroczyla 39 stopni. Jeszcze w nocy maly nie chcial syropu przeciwgoraczkowego i musialam mu na sile do buzki wstrzyknac, zaczal plakac i sie tak niefortunnie zakrztusil, ze wszystko zwrocil z nawiazka, podloga do mycia, pizamy do zmiany.. i dalam czopek, poszlo bezproblemowo. Dzisiaj rano znowu ponad 39..
Ile trwala u waszych pociech goraczka po szczepieniu? Licze na 1-2 dni, czy sie przelicze?

Ale najwazniejsze, ze humor mu dopisuje

Tylko mi nie dopisuje, bo sie pozarlam z mezem rano - jeszcze mi zarzucil,ze to moja wina, ze dziecko ma goraczke, bo go szczepie 4w1 zamiast tak jak inni 6w1
No nie jestem dobra matka, bo nie robie jak inne - nazwisk mi nie poda, jak zapytam, ktore inne. No inne po prostu. Mam dosc

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-15 o 09:00
Stary 2014-07-15, 09:16   #1611
nestelle
Zakorzenienie

Moderna -głupi ten Twój mąz (no sorki ale tak jest ...). dobrze wiesz ze to nie Twoja wina ,niczyja ...ani dziecka ,ani lekarza ...to się zdarza i tyle .... przy 4w1,przy 6w1,czy nawet 30 w 1 .
Mogłas mu powiedzieć ,ze może w takim razie jak inni ojcowie sam zdecyduje i pójdzie dziecko szczepic (a jacy "inni"? no inni .po prostu...)
ehhhhh z facetami niektórymi to ciężko .zamiast pomagać jeszcze to kłody pod nogi .
mam nadzieje ze tak mu się palneło ...ze zdenerwowania ...ze On tak nie na co dzień .
Będzie dobrze ,goraczka to nie tragedia . raz dwa przejdzie -trzymam kciuki !
(R miał tylko raz poszczepienną goraczke - przy pierwszym szczepieniu jak miał kilka tyg. czopek pomógł i już się nie powtórzyło )
Stary 2014-07-15, 09:24   #1612
BYou
MBZ♥

Moderna, huknij ode mnie Twojego ślubnego taką oto
Zoś po szczepieniu ma podwyższoną ale na drugi dzień śladu nie ma. Poszczepienne gorączkowanie chyba do 2 dni ale pewności nie mam:/

Despa, dzięki
Mam nadzieję, że sąsiad się opamięta

'Monika mam nadzieję, że w brew temu co lekarz mówi do zębów już bliskoWiem, że jesteś przeciwna podawaniu środków przeciwbólowych ale w takiej sytuacji chybabym podawała żeby Mu ulżyć.

Nestelle

Stary 2014-07-15, 09:30   #1613
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Po lekarzu nic nowego, wszystko do przewidzenia. Osłuchany, obejrzany, ewidentnie zęby.. jak to stwierdziła pediatra widać, że ciężko im się przebić i musi go bardzo boleć. w dodatku jeszcze dłuuuugoooo potrwa.... dawać przeciwbólowe jak nic innego nie pomaga, bo ciężko przechodzi ząbkowanie.
nie zważyli go i nie zmierzyli bo to nie pediatra tylko inna babka, a ona kończyła pracę akurat.
naprawdę biedny .oby szybko wszystko przeszło .
Cytat:
A i mialam Wam napisac,ze sasiad zaliczyl znowu z☠☠☠ke. Jest tak durny,ze mnie rozwala....potrafi stac na balkonie z kumplami i najezdzac na mnie,oczywiscie po pijaku bo trzezwy to on juz nie bywa. Oczywiscie przy asyscie kumpli. Wiec go dorwalam po tugodniowych unikach przed blokiem i zrypalam.Powiedzialam,ze jakcos do mnie ma to bezposrednio i po trzezwemu,zaczal sie wypierac ale jak mu zacytowalam pare tekstow to sie zmieszal.
mam,mam wory .kremy nie pomagają już . już nic nie pomaga ...

ale masz sąsiadów
(ja mam Gulczasa i Manuele z Bigbrathera - jej w☠☠☠☠iajacy smiech wszechobecny )
Dragusia -jak nocka?

a tak w ogóle to Czesc
zapisałam wczoraj J na obóz .jego pierwszy . i zaczynam się bac ... pękam ze strachu .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 10:00   #1614
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia -jak nocka?

a tak w ogóle to Czesc
zapisałam wczoraj J na obóz .jego pierwszy . i zaczynam się bac ... pękam ze strachu .
a nocka dobrze od 21.45 do 7 rano bez cycka o 7 cycek i do 9 spaliśmy pochwaliłam to teraz pewnie bedzie pobudka
ohoho obóz a gdzie?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 10:18   #1615
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to Ci cora dosolila

ja bym polecala sukienki z falbanami na biuscie, cos na wzor tych co podaje w linkach, wedlug mnie idelane dla malobiusciastych

patrzylas na asos? tam maja spory wybor sukienek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (99,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (100,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka 3.jpg (11,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka 2.jpg (32,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka 1.jpg (31,4 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-15 o 10:20
Stary 2014-07-15, 10:42   #1616
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

No u nas podobnie - tylko cyc daję ze stresem...
Ostatnio nie chciała tych placuszków, a one mi się rozpadały Zrobiłam pancake z bananem, w smaku fajne, zobaczymy cyz posmakują L. bo dopiero jutro dostanie (smażyłam jak już usnęła)

Wiesz - coś w tym jest.
U nas na placu raz była mama z dzieckiem mulatem - chłopiec niewiele starszy od L i już wspinał się na drabinki, mama rozmawiała z koleżanką w ogóle zero stresu. I komentarze mam dookoła - taki mały i tak się wspina a mama nie reaguje czy coś w tym stylu. Nie wiem, jakiej narodowości była mama, ale polskie mamy chyba bardzo się stresują. (sama latam za L. non stop, więc wiecie )

A, kupowałam L. buty w połowie kwietnia elefanteny. Ostatnio chciałam sprawdzić czy już nie trzeba następnych kupić - ale cały czas co patrzyłam na dworze gdzie jest palec, to było miejsce. Dziś zmierzyłam na specjalnej miarce - i wyszło mi, że ma już numer większą nogę ! A buty wydają się ok. czy możliwe, żeby palce podkurczała w butach?
I potrzebuję porady - które buty zamówić? Chciałam na jeden rzep (wysokie podbicie) ale oczywiście w jej rozmiarze nie ma, więc mam te dwie pary do wyboru - te ciemniejsze wydają mi się wyższe, wydaje mi się, czy też to widzicie? Z czego może być ten materiał ciemny - bo wyglądają na coś a'la zamsz?

Daj znac, jak sie uda eksperyment z tesciowa

Ja tez z utesknieniem czekam, az M. zacznie jesc w pelni wszystkie posilki, by wyeliminowac cyca w dzien - jedynie wieczorem nam sie w miare udaje (i tu na pewno ma wplyw to, ze maz jest w domu), do poludnia nadal cyc, sniadanie ledwo ruszy

hehe.. polska mama bardziej sie chyba boi o dzieci - moze wplyw ma na to jak bylismy wychowywani?

Ja podchodze na luzie, daje dzeicku sporo swobody, ale wiem, ze jest jeszzce tez na tyle malutki, ze jestem w poblizu, i niektore akrobacje asekuruje - ostatnio posadzilam M. na takiej hustawce dyndajcej, jak na koniku - i nie moglam malego przytrzymac, bo odpychal moja reke nie pozostalo mi nic innego jak sie przygladac i w razie czego byc w gotowosci do lapania

Z elefantenow mozna wyjac wkladke i wtedy przymierzyc do stopki - ja tak robie co jakis czas by sprawdzic, czy juz pora na wymiane butow. W ogole elefanteny sa wieksze rozmiarowo np. romiar 21 jest rowny rozmiarowi 22 innych marek - oni robia te buty z jakims tam zapasem, tak jakby te buciki mialy starczyc na troche dluzej.

Buty najlepiej mierzyc - sama mialam teraz problem z doborem, bo co chwile cos nie pasowalo - i np. teraz widze, ze dobralam idealnie, bo M. odkad ma nowe buty sie nie potyka o swoje stopy (a wczesniej upadki byly na porzadku dziennym, tak teraz od kilku dni ani jednego), w elafentenach stawial dziwnie lewa stopke, tak jakby sie wykrzyiala do srodka - teraz nie ma tego problemu. Ale pewne rzeczy mozna wylapac dopiero jak dzeicko w tych butach troszke pochodzi.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
moderna
Marcel super wygląda, bardzo mi się podoba jak go ubierasz I jakie fajne trampki
dzieki
najczesciej chodzi w dresach, najwygodniej, ale czasami poniesie mnie fantazja
(np. co jakis czas wybieram tzw. partner look )

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
o kurcze
biedny i ty rowniez

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-07-15 o 10:38
Stary 2014-07-15, 11:37   #1617
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
No i mamy goraczke poszczepienna - w nocy sie zaczela, dosc wysoka, bo przekroczyla 39 stopni. Jeszcze w nocy maly nie chcial syropu przeciwgoraczkowego i musialam mu na sile do buzki wstrzyknac, zaczal plakac i sie tak niefortunnie zakrztusil, ze wszystko zwrocil z nawiazka, podloga do mycia, pizamy do zmiany.. i dalam czopek, poszlo bezproblemowo. Dzisiaj rano znowu ponad 39..
Ile trwala u waszych pociech goraczka po szczepieniu? Licze na 1-2 dni, czy sie przelicze?

Tylko mi nie dopisuje, bo sie pozarlam z mezem rano - jeszcze mi zarzucil,ze to moja wina, ze dziecko ma goraczke, bo go szczepie 4w1 zamiast tak jak inni 6w1
No nie jestem dobra matka, bo nie robie jak inne - nazwisk mi nie poda, jak zapytam, ktore inne. No inne po prostu. Mam dosc
Nie martw sie... mnie moj tez wczoraj doprowadzil do frustracji... faceci nie mysla.. co mowia.. ukarac trzeba
Wazne ze synus juz ok

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Dziewczyny polecicie mi jakas ksiegarnie internetowa z ksiazeczkami dla malucha?
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-15, 12:17   #1618
OtTakaJa
Zakorzenienie

Hej
Cytat:

Śliczny Marcel
Cytat:
To i tak macie fajnie, bo ja takie teksty słyszę nie od obcych, a od własnej mamy
Cytat:
No i mamy goraczke poszczepienna - w nocy sie zaczela, dosc wysoka, bo przekroczyla 39 stopni.
Oby szybko przeszła

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:20   #1619
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwka kciukam za TŻ

Despa dla poprawy kondycji oraz wyglądu nóg
Majonez mam dzięki CI dobra Kobieto

Klementyna robię 20-25 kół po 275m
O Maryno (żeby było tematycznie) toż to 6km laboga: ja tyle na piechte przejde i czuję, ze musze zjeść 2 mega kebaby,żeby energię utracona odzyskać;p;p Długo biegasz? jakieś efekty?bo ja byłam 2 razy i już się czuje chudsza
Szkrabencja-niech Ci mama kupi te różowe butki,bo mi się podobająJAk za róem nie przepadam to te słodkie sa

My dziś już po lekrzu...Prawie dziennie K. 2-3 krostki wyskakują...wygladało na ugryzienie (pisałam Wam-najpierw bąbek, potem puchnie-zaczerwienione, potem zaczerwienienie zostaje i powoli przysycha,, czasem troszke plynu sie wydostaje)), ale qrna co dzien w nocy by go coś gryzło 2-3 razy i tak przez kilka dni?dzis rano wwaliłoam cała pościel, ochraniacze itp na 95stopni do pralki, materace na balkonie smażą się w słońcu, se myślę kurde jaki pająk siedzi czy co....ale lekarka mówi, że wygląda na odczyn alergiczny;/tylko na co? jagody i maliny wtrząchnął ostatnim czasie w dużych ilościach z nowych rzeczy...ale dostawał już wczesniej...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-15, 12:25   #1620
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
trafiło się ślepej kurze ziarno

Podpisuje sie pod tym rękami i nogami. Finał powinna wygrac Argentyna

Cytat:

Ale super Mikołaj jak widzi wąż ogrodowy to wpada w amok chce pić z niego wodę

Marcel boski , spodnie boskie uwielbiam kratkę

Cytat:

Cytat:
I tak ogolnie to szukam kiecki na wesele kuzynki, a ze ja nie kieckowa to mam big problem,bo mic mi sie nie podoba, a to co ewentualnie mi sie widzi to nie lezy na bezcyckowiu. Co robic,jak zyc?( tekst Oli z dzis mamo ,widzialam fajna sukienke na Ciebie,ale wiesz ona jest tak wycieta,ze nie ubierzesz pod nia stanika,a bez stanika Ty nie masz biustu przeciez...)[COLOR="Silver"]

Ciekawe jakich ja się doczekam komplementów od synusia

Cytat:
Wy chyba naprawdę nie macie co robić skoro Wam się jeszcze biegać wieczorami chce oszalałyście
popieram

Cytat:

Oby gorączka szybko minęła

A mąż..... mam podobnego. Coś się stanie to wszyscy są naokoło winni tylko nie on.

Cytat:
(ja mam Gulczasa i Manuele z Bigbrathera - jej wiajacy smiech wszechobecny )

O jenyyy, współczuje Manueli. Oglądałam jakiś czas temu Wawę Non Stop i ona tam występowała, jak słyszałam ten śmiech to od razu miałam mega nerwa

Ojej, na pewno będzie dobrze
(i to mówi ta, która będzie ryczeć przez pierwszy tydzień jak będzie oddawała dziecko do przedszkola )

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecicie mi jakas ksiegarnie internetowa z ksiazeczkami dla malucha?
Aros

Właśnie czekam na paczuszkę. W dżungli i Co słychać u leśnych i wiejskich zwierząt.

Rodzice malują na dole skrytkę, pełno słoików itp wala im się po pokoju. Musimy trzymać z dala Mikołaja bo jak by wpadł w te słoje to by był niezły armagedon Tata stwierdził, że trzeba go wysłać na kolonie Więc wczoraj do 11 brykaliśmy po dworze, po drzemce do cioci na kawkę Dziś do 11 nad jeziorem po drzemce do następnej cioci na kawkę Mam nadzieję, że dziś już ogarną bo mi się miejsca już kończą gdzie by z nim wybyć na tyle godzin

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-07-15 o 12:30
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości