|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Schudnij z Jillian Michaels - część IV
Marne 167 cm mam, dziś kombinowałam ze skakanką zamiast ekspandera Ale kupić muszę koniecznie, może znajdę chwilkę i przeszukam allegro. BR bardzo mi się podoba, szczególnie jak widzę tą radość na buziakach ćwiczących |
|
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj trochę zmodyfikowałam posiłki. O 8 zjadłam śniadanie (dwie kromki razowego z twarogiem i pomidorem) i o 9 zrobiłam trening- killer abs i połowę 6w6p. Trochę skakało mi w brzuchu ale dałam radę
o 13 przed pracą II śniadanie i o 18 obiad. Trochę mało tych posiłków w ciągu dnia ale mam drugą zmianę i przerwę o 18 dziś też już po śniadaniu, za jakąś godzinę biorę się za banish
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Podobnie wygląda to jak mam na poranną zmianę. o 7 śniadanie, 12 drugie śniadanie, po pracy o 17 trening, obiad i potem już nie jestem głodna. Zaczynam już dostrzegać jakie błędy żywieniowe popełniam... |
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam
![]() http://www.katsuumi.pl/2014/09/8-nie...-w-diecie.html ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
ok. 7:00 - śniadanie (ale już nie pamiętam co, pewnie jakaś owsianka, bułka czy coś) ok. 9-10 - paczka (4 ciasteczka) Lu go (teraz to chyba Belvita) ok. 12 - obiad (nie dużo, ale w większośći coś normalnego, dwa niewielkie naleśniki, gołąbek albo zupa itp. raczej nic panierowanego czy mocno smażonego) ok 14-15 - owoc po powrocie do domu, około 16:30-17:00 - obiad 2 (zwykle gotowana pierś z kurczaka/nóżka + warzywa) koło 19-20 - serek wiejski/twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem I w ten sposób przez jakieś 2 miesiące, bez wyrzeczeń i zbędnych cwiczeń (czasem trochę na rowerze - jak to latem) spadło mi jakieś 7 kg. Także ja polecam często ale mało
Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2014-09-19 o 09:39 |
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa laski, idę na egzamin. Trzymajcie kciuki, jestem przerażona!
|
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Jeeeeee zdaaaaaałaaaam teorię :P Do praktyki nie podchodzilam, bo jestem jeszcze za cienka, ale teoria teraz to makabra, zdaje u nas niecałe 30%.
I w poniedzialek ide podpisac umowe o 2 pracę ![]() I ze stresu poleciala mi waga w dol :P 73,1 i spadem w udzie mam 2cm. I kupilam sobie kawe w nagrodę w columbus - mrozoną z mango - i jak na taki wynalazek była pyszna. Boże, jak booooosssssko
|
|
#1602 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja teorie i praktyke tez zdawałam osobno. Ale to było wieeeeki temu Ale i tak pamietam, jak mnie nerwy zzerały mnie na placu egazminacyjnym, na dodatek z 10 osób przede mna tylko 1-2 zdały, a ja byłam na końcu i jak przyszła koej na mnie to myślałam, ze umrę
|
|
|
#1603 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
O boze Kochany, ja nie moge jeść smażonych potraw - tak mi sie dzisiaj odbijało po smażonym, panierowanym kurczaku, ze szok
![]() Mało tego, własnei zaliczyłam Kicboxing i mało nie zdechłam w połowie, bo zaczęło mi byc tak niedobrze, ze mysłalam iz ten kurczak zaraz mi strzeli uszami... mało tego, ze niedobrze, to jeszcze słabo i gdyby nie siła woli, to skonczyłabym workout w połowie, ale skonczyłam w dosyc szybkim tempie mimo wszystko. Wniosek - niech mnie ręka boska broni ćwiczyć po jakimkolwiek jedzeniu, a przynajmniej przerwa nie moze byc krótsza niz 4-5 h inaczej nie daję rady Ja z tych co na pusty zoładek najlepiej cwiczą ![]() A rano standardowo było i bez niespodzianek - Posladki Mel B, Killer Abs level 1 i Killer B&T level1.
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie po BR i 3lvl 30 Day Shred. Zaaabójczy
Ale dobrze było wyładować wszystkie dzisiejsze stresy
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
To ja też się pochwalę. Po zrobieniu ripped week 2 pomyślałam, że jeszcze sobie coś dorzucę i włączyłam NMTZ. Było ciężko, ale dałam radę. Jak się filmik skończył, to nawet byłam zdziwiona, bo to przecież 50 minut, a tak szybko ten czas minął...
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
A czy ja mogę nieśmiało z pomiarami?
Wprawdzie dziś mam ostatnie cardio z 1 fazy BR, ale jutro nie będę miała możliwości się pomierzyć, więc zrobiłam to dzisiaj. I tak we wszystkim (ramię, talia, udo, łydka) spadło mi po 1 cm, biodra bez zmian, ale widzę duuużą poprawę. Ale dla mnie rewelacją jest -4 cm w okolicy pępka![]() Inne wymiary, zwłaszcza talia trochę mnie zawiodły ale lepsze to niż nic, zwłaszcza, że moje odżywianie woła o pomstę do nieba Niestety, nie mam możliwości zmiany |
|
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
neta51 ja dzis tez mam ostatnie cardio z 1 fazy
myslałam, ze efektow nie bedzie, bo jak mowilam wcale tak nie czulam miesni, ale spadek 2cm w udzie daje nadzieje. Ja mierzenie robie jutro ![]() Dziewczyny co byście Jillianowego poleciły na wewnętrzną stronę ud, ich tył + pupę? Ściągnęłam Killer Buns ale zastanawiam się czy te ćwiczenia znowu nie są dobre na przód uda. Myslę o panu w galotkach, bo po nim mięsnie paliły, ale wolałąbym, coś bardziej dynamicznego.
|
|
#1608 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a musi być Jillianowe ? ja ćwiczę z Jillian od ponad roku nie miałam żadnych efektów jeśli chodzi o nogi i pupę,cwiczyłam też z Mel b i tez nic od kilku tygodni ćwiczę z Ewką ,,skalpel'' i to co zrobił z moim brzuchem tyłkiem i nogami to jakaś magia a skoro chłop zauważył to musi być duża zmiana.
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogółem miałam wrażenie, że ten trening skupia się tylko na nogach (tak samo miałam z 6w6p Jill, a kiedy do niego wróciłam po dłuższym czasie, z poprawnie wykonywanymi ćwiczeniami, to jednak czułam ten brzuch) i zastanawiam się czy teraz byłoby tak samo. Mówisz, że skalpel u Ciebie podziałał na brzuch i pośladki - to, z czym właśnie cały czas wojuję, więc może jak przyjdzie mi chrapka na kolejną zmianę treningu to może sięgnę po ten skalpel ![]() Ogółem mój facet również się zachwyca moim tyłkiem, więc zmiany muszą jakieś być
|
|
|
|
|
|
#1611 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie uda strasznie wolno schodzą, więc ten 1 cm to jest jakaś nadzieja Fakt, są bardziej zbite od tyłu i z przodu, ale na wewnętrzną stronę nie mogę się patrzeć![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Leirion ja CI polecam z Jillian kickbox fastfix na dolne partie ciała. Workout jest mega dynamiczny, mnóstwo kopniaków Trwa 20 minut łącznie z rozciąganiem. Robię go co 2 dzień + BR i po 3 tyg takiego mixa mam -2cm w udach i pupa też się skurczyła Ponieważ nie chcę przyrostu mięśni w dolnych partiach ciała ( przekleństwo gruszki) ten workout na mnie podziałał bo to przecież cardio. Dziś dałam ognia z BR workout 7 i kickbox fastfix ![]() Odnośnie ćwiczeń z Ewą Chodakowską...przez miesiąc przerabiałam skalpel, 3 razy w tyg. Niestety nabawiłam się kontuzji kolana, a o tym że nie byłam pierwsza w kontuzjach, dowiedziałam się niestety"po" Zostałam uświadomiona przez fizjoterapeutkę że Ewa Chodakowska może być dobra dla osób które chcą po prostu wyrzeźbić sylwetkę, ale nie dla osób z nadwagą. Przy okazji podziwiam też osoby które z nią ćwiczą bo jej spokój podczas workoutu doprowadza mnie do szału Efekty poskalpelowe u mnie nie były trwałe. Mimo diety i nadal wykonywania ćwiczeń oraz pływania wszystko się rozlazło i wróciło. Teraz po Jillian wydaje mi się przez ten brak ciężarków które zmuszają mięśnie do pracy.
“Feel the fear - do it anyway!” Edytowane przez qatar Czas edycji: 2014-09-20 o 13:50 |
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kiedyś nie lubiłam Chodakowskiej ,jakoś głupio i wrogo byłam do niej nastawiona i uprzedzona, wkurzał mnie jej spokój ale teraz tak pokochałam ćwiczenia że po prostu,,ćwiczę'' dla ćwiczeń i skupiam się na tym co robię ,na tym żeby trzymać pozycję,napinać brzuch itd ,nie myślę o tym że Ewa jest taka spokojna,trochę sztuczna itd - nikt nie jest idealny
40 minut szybko zlatuje a efekty widać gołym okiem
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Do tej pory byłam tylko pasywnym obserwatorem Wizazu,postanowiłam się zatem ukatywnić ![]() Przerabiam regularnie ten wątek jaki pozostałe o fitnessie i diecie. Z Jillian zaczęłam ćwiczyć ok 2 mies. temu od 30 days shred level 2. Wydał mi się za łatwy i zabrałam się po jednym razie za level 3 i... tu się zaczęły schody. Najgorsze dla mnie są te pompki na hantlach, oprócz bólu rąk usztywniają mi się okropnie barki i szyja i potem chodzę taka sztywna dopóki TŻ mnie nie rozmasuje No i te sumo podskoki o matko ![]() W weekendy kiedy jest więcej czasu mam zamiar wykonywać Banish,bo w dni pracujące mogę wygospodarować max.30minut i to i tak po 20:00 dopiero Oprócz shreda lvl3 chcę zabrać się za 6w6p, bo mój brzuch woła o pomoć ![]() Oprócz tego ćwiczę jeszcze Killer Chodakowskiej,jedyny jej program,który ma dla mnie jakiś sens i 400 calorie fix workout z Julie Marsland. Bardzo go lubię,a nie znalazłam o nim żadnej wzmianki na Wizażu Chyba nikt więcej tego nie ćwiczy.Jest tak skonstruowany,że moża zrobić wszystkie częsci,albo jedną ominąć jeśli nie daje się rady zrobić całości.Dziewczyny, podziwiam Was i dzięki za motywację |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będę próbować lepiej to ćwiczenie wykonywać. Dzięki fubowa! |
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś poszalałam na zakupach, wydałam kupę kasy na ciuchy (ale chodzę na zakupy raz na kilka msc). Przezornie kupiłam spodnie z podwyższonym stanem, które trzymają brzuchol i do nich dość luźne bluzeczki w rozmiarze M - bo przecież jeszcze zrzucę :P Do tej pory nosiłam L/XL a w tych M wyglądam naprawdę dobrze. Szok. A Chodakowskiej nie zdzierżam. Za mało tłumaczy podczas cwiczeń, nie mówiąc o tym, że to wszystko takie wymuskane, plastikowe. Te opaski poprawiające aurę - do sząłu mnie to doprowadzało. Czułam się traktowana jak idiotka. Może jak Jillian nie będzie działać to sięgnę do Chodakowskiej, ale wątpie żebym była tak zdesperowana.
Sweat is fat crying... ![]() Start: 01-08-2014 - 77 kg | 01-09-2014 - 73,9 kg | 28-09-2014 - 73,1 kg ---> Cel - 58 kg ![]() Edytowane przez Leirion Czas edycji: 2014-09-20 o 19:57 |
|
|
|
|
|
#1620 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dziewczyny, chciałam dzisiaj trochę spostrzeżeń z ostatnich 10 dniu ćwiczeń. Jak niektóre pamietaja przeszłam na 2-3 workouty dziennie i pojedyńćze 10-minutowe ćwiczenia na poszczególne partie z Mel i Galotem oraz dodatkowo intensywne cardio 2-3 razy w tygodniu po 20 minut, czyli ogólem od 1,5 do 2 h dziennie i WYRAŹNIE widzę, ze są DUZO lepsze efekty, niźli po średnio 30-60 minut co dzień. Owszem, jest to troszkę wyczerpujące, gdyz robie te workouty jeden za drugim ale na efekty nie musze czekac długo i o odziwo nie chodzę zmęczona, jak po krótszych czasem, tylko naładowana powerem jak mały Duracell.
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

Marne 167 cm mam, dziś kombinowałam ze skakanką zamiast ekspandera

dziś też już po śniadaniu, za jakąś godzinę biorę się za banish 
). 

Ale i tak pamietam, jak mnie nerwy zzerały mnie na placu egazminacyjnym, na dodatek z 10 osób przede mna tylko 1-2 zdały, a ja byłam na końcu i jak przyszła koej na mnie to myślałam, ze umrę 

Oprócz shreda lvl3 chcę zabrać się za 6w6p, bo mój brzuch woła o pomoć
Chyba nikt więcej tego nie ćwiczy.Jest tak skonstruowany,że moża zrobić wszystkie częsci,albo jedną ominąć jeśli nie daje się rady zrobić całości.