![]() |
#1591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Polecam zacząć wcześniej niz w styczniu bo zależnie od tego na jaki tryb studiów sie zdecydujesz deadline moze byc juz 15 stycznia
![]() Tak w ogole to mam z deka problem z Primarkiem i tego sie nie spodziewałam... Okazuje sie ze z jakiegoś powodu jestem kompletnie do kitu w tej pracy. Najpierw byłam na dzinsach, moje pierwsze 2 tygodnie, bywało lepiej lub gorzej ale jakos szło i widać było poprawę z czasem. A potem przenieśli mnie na troche większy dział, cały officewear, legginsy, bluzy, przeceny - ale i tak jeden z mniejszych na kobiecym. I nigdy jeszcze nie udało mi sie byc nawet blisko końca gdy sklep sie zamyka i dają mi nawet z 5 osob na sam koniec do pomocy i wszyscy mnie teraz nie lubią bo swoje skończyli a musza robic za mnie przez dodatkowe 20-30 min. Codziennie inny manager sie mnie pyta co sie stało i dlaczego to tak wyglada a ja nie wiem co odpowiedzieć bo staram sie i uwijam w kółko a i tak jest syf. Jestem jedna z 3 nowych osob i one swoje działy kończą na czas. Niby nie powinno mi tak zależeć bo i tak we wrześniu sie przeprowadzam ale nigdy w życiu ni byłam w czymś tak niezrozumiałe do kitu i zle mi z tym. Teamleaderka sie na mnie wkurza, moj manager mi gada ze on mi nie moze pomoc i tyle... Ugh. Tak sie chciałam wygadać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Primarka to przecież Ci mówiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
Ja zdawałam mature rok temu i aplikowalam i w tym i wszędzie pisali ze jeżeli sie aplikuje po 15 stycznia to uczelnia nie ma obowiązku w ogole przejrzeć twojej aplikacji. Moze. Ale nie musi.
![]() Ogółem praca w Primarku mi sie podoba, wygrywa z Tesco itd wiec nie wiem po co takie komentarze w stylu " a nie mówiłam", nie jest nudno tak jak tam. Praca i współpracownice byłaby ok, jest z kim pogadać w czasie lunchu... gdyby nie to ze w życiu bym nie wpadła ze mnie to przerośnie z jakiegoś nieznanego mi powodu. A pracuje wiecej godzin niz wymagane, codziennie ok. 2-3 godziny wiecej bo biorę nadgodziny... A i tak nie wyrabiam sie. W Subwayu tez był czasem niezły ruch i milion rzeczy do zrobienia i jakos mi wychodziło i nawet sama na zmianie byłam po miesiącu. A w Primarku po miesiącu czuje sie jak słoń w składzie porcelany. Składam jeden sweterek, upuszcze dwa... Zacznę legginsy, zawołają mnie gdzies, zapomnę co robiłam. I to nie jest tak ze jestem leniwa. Raz aż mi prawie krwawiły zgiecia palców po robieniu dostawy i rozrywaniu pudel. Mówili mi ze to wina mojej "attitude" ale wczoraj było spokojniej, sklep zamykał sie godzinę potem wiec było wiecej czasu, w srodku dnia zaczynało wyglądać coraz lepiej, zaczelam robic sobie wielka nadzieje ze moze dzis, jakos tak optymistycznie... A i tak połowa u mnie nieskończona pod koniec dnia, wiec tylko mnie odesłali na odkładanie rzeczy z innych działów a reszta jakos tam uprzątnęła z wierzchu moj dział i do domu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Zadomowienie
|
No wlasnie moga. Powiedzieli mi juz ze jak sie nie zmieni sytuacja to mozliwe jest ze nie przedłuża mi kontraktu = wywala mnie w lipcu. A ja musze miec prace w sierpniu, gdzie ja znajdę na miesiąc? Znaczy przy takiej sytuacji wyprowadzilabym sie w lipcu po prostu ale bardzo bym chciała sie po prostu przenieść i miec pewna prace od razu po przeprowadzce i nie miec problemów ze student finance (musze byc zatrudniona cały czas). A powszechnie wiadome jest ze tylko skończonym debilom Primark nie przedłuża kontraktu (nawet w innych słowach mówili to podczas induction).
Monotonność pracy na kasie jest 100 razy większa niz monotonność pracy na sklepie gdzie chodzę, układam, ide na kasy, na przymierzalnie, do magazynu - no po prostu czuje ze przynajmniej cos robie a nie dostaje odleżyn Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - juz rozumiem czemu w tych sklepach zawsze jest taki burdel. Pare dni temu chcialam kupic spodnie i zaluje, ze w ogole zawedrowalam do Primarka. Zmarnowalam 40 minut w balaganie i brudzie, omijajac plotkujacych z soba pracownikow, udajacych, ze cokolwiek robia (WTF?). Mimo wszystko sadzilam, ze sie takich zwalnia.
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
a myslałas o zmianie sklepu, tj. przeniesieniu do innego sklepu Primarka? może tam będzie Ci lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() można ludzi zwalniać za work performance ale to musi być level extreme juz, inaczej nie da rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasami pójdę do tego na Westfield ale nie tracę czasu na pytanie pracowników o nic. tam jest tyle roboty ze oni nie mają nawet czasu żeby profesjonalnie pomoc. ![]() dobra czas wstawać... 2:30 a ja wciąż w łóżku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
Na lunchu jestem wiec szybko odpowiem:
1. To jest jedyny Primark w moim mieście (slough). Zmienialam prace zeby miec bliżej, wiec nie chce sie przenieść. Poza tym moja niezdolność do robienia szybko tego co powinnam nie zależy of sklepu. 2. Przypadek z pracownikiem i dresami. Prawdopodobnie zapytałaś kolesia pracującym na innym dziale. Ja pracuje na kobiecym wiec w miarę wiem gdzie sa t-shirty czy sukienki ale ze tam nie pracuje nie wiem jakie sa dokładnie itd ale juz o innych działach jak męski czy akcesoria nie mam zielonego pojęcia i pomogę ci tyle ile inny klient mógłby ci pomoc. Pracownicy nie sa szkolni z towaru czy cos. Tak samo z cenami - moge wskazać gdzie jest metka. Jak nie ma to no, nie znam cen na pamięć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pracuje w tym sklepie, wiec moim obowiazkiem nie jest znanie cen i rozmieszczenia ubran w sklepie, wiec chyba logiczne, ze oczekuje pomocy, gdzie mam jakis problem. Bluzy nie kupilam, bo nie lubie takiej chamskiej obslugi, ze musze przeszperac pol sklepu, aby dowiedziec sie jaka jest cena a moze i wyjdzie, ze to ostatnia sztuka i tyle sie dowiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam jak u mnie z działu ktoś poszedł z klientem cenę sprawdzić to manager zaraz się drze ze czemu opuszczasz swoją sekcje, syf się zrobi! boże jak ja nienawidzilam tej pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zadomowienie
|
Ja moge sobie łazić po całym sklepie jak musze. Dzisiaj pomagałam klientowi wybrac stanik dla zony chyba. Mimo ze to druga strona sklepu ;D
Moge sie dowiedzieć cenę, pójdę do kas lub customer service i zapytam. Tyle ze to samo moze zrobic klient i jednak łatwiej po prostu znaleźć inna sztukę towaru. Ceny sa podobne to co mam powiedzieć? "A, to jest sweterek, cyki tak pomiedzy 5-10 funtów. Ok?" Kolekcje nam zmieniają niemal codziennie + dostajemy zwroty pojedynczych rzeczy z innych sklepow. Koniec koncow nikt nie wie nic o rzeczach na sklepie. Chamska nie jestem nigdy wobec klientów (nawet jak mi wciskają ze czarne legginsy nie sa czarne albo po przymierzeniu czegoś zdejmują to na podłogę przed lustrem i odchodza), ale Primark rządzi sie własnymi prawami. Jak ja szlam tam na zakupy to nie oczekiwałam super obsługi tylko tego ze wszystko jest tanie... I na to trzeba sie przygotować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Zadomowienie
|
Primarku juz nie jest tani, ceny coraz wyzsze i porownywalne do innych sieciowek, jednak jakosc nie idzie do gory z cenami. Chyba temu tam nie zagladam czesto
![]() Monnie nie narzekaj, jak przyjde to masz czas pogadac nawet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zadomowienie
|
Ja nie przepadam za innymi seciowkami. Przynajmniej nie w moim mieście. U mnie np. Topshop nie wyróżnia sie niczym na tle okalających go hinduskich tanich "butików" i jest malutki. Next dla mnie wypada jakos drogo i w sumie nic ciekawego dla mnie nigdy nie maja. H&M tez u mnie jest mały i jak maja nowa kolekcje np. W czerni to buch - wszystkie ubrania czarne. I najlepiej z frędzlami ;D
Primark lubię, mimo ze moj jest relatywnie ( w porównaniu do innych Primarkow) nieduży to i tak największy w galerii odzieżowy, do tego upchany to zawsze cos znajdę dla siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie lubię kupować ciuchów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
Ubrania jeszcze lubie ogladac ale z butami mam straszny problem
![]() Ktos posiada philips lumea ? Opinie w necie to najczesciej youtuberki i blogerki, ktore dostaly maszynke za darmo, wiec jakos mam slabe zaufanie to takich recenzji;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zadomowienie
|
Nawet mi nie mówcie o butach. Ja to ich prawie nie kupuje, w sumie to tak na codzień teraz nosze tylko dwie pary : około 7 letnie adidasy i moje buty do pracy
![]() Mam rozmiar stopy 35 (2.5) z tym ze lewa stopę mam większa. Do tego płaskostopie. Szukanie butów to tragedia i doprowadza mnie do paniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
ja ani ciuchów nie lubię kupować, ani butów. mnie po prostu obrzydza, że ktoś wcześniej w sklepie miał to na sobie D: najchętniej chodzę w dżinsach mojego narzeczonego i w starej bokserce <3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Konto usunięte
|
Ja tez planuje kupic o bag, ale zolty jest wyprzedany :/ Ciekawe kiedy go przywroca. Pewnie jak lato sie skonczy. Jaki kolor chcesz kupic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51588290]Ja tez planuje kupic o bag, ale zolty jest wyprzedany :/ Ciekawe kiedy go przywroca. Pewnie jak lato sie skonczy. Jaki kolor chcesz kupic?[/QUOTE]
Mysle nad rock albo sand. Na polskim full spocie podoba mi sie kolor wulkanisty. Czy tylko mi sie wydaje, ze w Polsce jest wiecej kolorow ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co jest takiego specjalnego w O Bags? Serio pytam ![]() ![]() Edytowane przez 201605051021 Czas edycji: 2015-05-30 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zadomowienie
|
Nic. A co jest specjalnego w Twoich torebkach, ze je kupilas ?
O gustach sie nei dyskutuje. Fakt, ze osobiscie mi sie podoba wystarczy, aby ja zakupic. Mam tylko cicha nadzieje, ze z latwoscia zmywa sie z niej kazda plama. |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio kupiłam moschino bucket bag ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja sliczne casy, taki z misiek ktoremu odstaja nozki oooo. Choc gdzie pozniej takiego giganta wsadzic, bo na bank nie do kieszeni ![]() Jaki kolor torebki wzielas ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.