|
|
#1591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
o jakie ladne
no Cytat:
mi termin wychodzi na 3 kwietnia, ale juz zmieniac nie bede, wychodzi i wg. usg i wg. OM, mam nadzieje, ze w tym terminie urodze, najbardziej mi pasuje 01, 03, 10 kwiecien na porod ![]() Cytat:
![]() Cytat:
3 chlopcow no no, a Ty jak chcialas?
|
|||
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę o wiecej kciukow bo ciut mi lepiej juz. :-D obiecuje ze jak wyzdrowieje to nie bede pisać tylko o tym jaka to ja biedna chora jestem.
|
|
#1593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kisiel robi sie tez z maizeny, czyli skrobii kukurydzianej, a nie to budyn, tak czy siak ja dodalam kukurydzianej maki, ale to bez roznicy raczej ![]() Cytat:
Sluchaj widze, ze nalezysz do tych kroplowych jak ja, wiec polecam Ci acatar fast, ktory mozna w ciazy, mi pomogl, to jest niby tylko woda morska, ale jakies jescze mentole itp. posiada, ktore pomagaja i sa bezpieczne w ciazy |
|||
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja na tym usg tez nic sie nie ruszala i w sumie za kazdym razem serce mi zamieralo, dopoki nie widzialam serduszka bijacego, nic, a nic sie nie ruszaly prawie, troche raczka cos tam tylko kiwaly leniuszki ![]() Teraz po tym usg sie tak rozochocilam, ze mam ochote na jeszcze! |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, w ogóle się zdziwiłam, że coś dali, bo tak wcześnie uciekliśmy, ale podszedł do mnie pan powiedział, żebym zaczekała i dał reklamówkę
w sumie to pełną reklamówek hehe, ale był . śliniaczek, smoczek, kawa dla kobiet w ciąży, trzy pampersiaki i złapałam taką przyssawkę ( TŻet nie chciał brać, ale ja stwierdziłam, że to i tak na pewno będzie dziewczyna ![]() Cytat:
Ależ mi się chce już znów dzidzię moją zobaczyć, jak czytam o waszych USG. Jeszcze nie policzyłam terminu na genetyczne, a już wypadałoby się umawiać... ale dziś jestem tak padnięta, że bajka i lulu
|
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jak to zlapalas? Rzucali? Eeee to niezle dawali, a bylas na bezpiecznym maluchu?Cytat:
, a przy pierwszej ciazy wolalam chlopca---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Pytalam gina o miete w ciazy, bo duzo pije i powiedzial, ze moge pic, ale z umiarem. W ogole mialam przez brzuch usg i bylo widac, tylko strasznie tak uciskal gin mi go. Za tydzien mam wizyte juz, zwolnienie przedluze i pewnie jakies skierowania na badania dostane, pewnie usg juz nie bede miec
|
||
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na tym: https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że były i będą ;D tzn były 18 września, i będą w listopadzie EDIT: a teraz pokazuje, że w październiku :P hehe, nie wiem, jak to sprawdziłam, ale już się zapisałam
Edytowane przez Pavlinecka_21 Czas edycji: 2014-09-26 o 21:58 |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do szkoly rodzenia juz nie bede tym razem, a powiedzcie mi czy wy macie za darmo u siebie szkole rodzenia? Jaka cisza w ogole, moj tz spi chyba od 8, bo zmeczony, a ja siedze z Maja i ogladamy filmy, jutro weekend to jej nie gonie, moze dluzej pospi
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jedt darmowa szkola rodzenia i chyba pojde ale jeszcze nie wiem
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Koperco powodzenia
![]() Blackberry ![]() Pavlinecka oo jak fajnie ![]() Rosario hehehe Niezawsze no udalo mi sie i to tanio ![]() Kciuki za terminy porodu ![]() ja kurcze bardzo bym chciala juz usg bo mialam dopiero jedno i mam nadzieje ze wszystko jest dobrze ![]() ja zaraz ide sie kapac,bo bylismy u mojego ojca |
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Ale mamy tempo pisania
jak wroce do pracy to wiem na co bede wykorzystywala czs, gdy stoisiew korkach ![]() Zaliczylam przytulanki z tztem bez przytulanek ( a co :P), ateraz leze w lozku z herbata, pies spi w nogach. Jak blogo ![]() A ze wstalam dzis o 13 to pewnie o 2 bede jeszcze sprzatac, no i w planach mam domowy zurek na zakwasie podawany w chlebie. Tak, tak - w srodku nocy, kolo 4 ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Sonia- jak bylo u Twojego ojca? ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Niezawsze co do szkoly rodzenia to slyszalam, ze to jedna wielkasciema z tymi wdechami i wydechami, ze szkoda czasu i kasy, ( zwlaszcza jak ktos ma wskazanie do cc). Tez mi sie tak ydaje, ale moze jak bede w ciazy to zmienie zdanie :P Laski wklejac Zdjecia maluchow i swoje z brzuszkami, bez ociagania! |
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko wez zmien te godziny spania co?:P
ja mam zamiar chodzic do szkoly rodzenia. a u ojca to tragedia,niby milo ale wszystko pozory. ale odbebnione i mozna sie kapac i spac ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- dobranoc
|
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Udajemy przed calym siwatem i samym soba ze tworzymy jedna wielka rodzine :P ale dopoki nie jet to tzet, naprawde bliskie Mi osoby, dopoty w moim odczuciu jest ok. A samopoczucie jak? |
|
|
|
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was ma moze konflikt serologiczny
?
|
|
|
|
#1609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- http://pozytywna.pl/obrazek/10061/ To na dobry koniec dnia dobranoc Wam, ide sprzatac
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
Tak
i niby pisza, że w pierwszej ciąży to nic takiego i w gole ale jakoś sie przejmuje, wolalabym pogadac z kims kto był lub jest w takiej sytuacji.. W dodatku moja matka ktora niestety nigdy nie traktuje mnie powaznie i uwaza chyba ze się tym szczyce (????) ze mam Rh- i mowi ze nie ma co sie przejmowac i to nic takiego ze ja jak zwykle panikuje o byle co..A wyniki odebralam dzis i się baaaaaaardzo ździwilam ze mam minusa. Niestety TŻ Rh+ |
|
|
|
#1611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko nie znasz tez historii mojego zycia,wiec tyle ile woesz to rozumiem Twoja wypowiedz, ale moja rodzina to istna moda na sukces ;P
albo gorzej;P ![]() prosze zmienic godz spania. Karola bedziesz dostawac przeciwciala. spokojnie. to nic wielkiego |
|
|
|
#1613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Godziny postaram sie zmienic bo jutro przyjezdza do mnie kolezanka z opola i bede jechac po nia na dworzec
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
A co do rodziny to ja rowniez mam mode na sukces wiec łącze sie w bolu ![]() Tyle dobrego ze od strony TŻ są cudowni. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Karola najlepiej pogadaj z lekarzem ale nie ma co sie stresowac tym bardziej ze chyba nie ma powodu a spokojna mama to szczesliwy dzidzius
|
|
|
|
#1617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i gratuluję chłopa Cytat:
![]() Niezawsze cudny ten Twoj maluch Wczoraj byłam tak podekscytowana, że padłam jak wróciłam Miałam szczęście, żę się wbiłam do doktorka, bo pod koniec mojej wizyty dostał pilne wezwanie do szpitala i powiedział, że wróci za jakieś pół godziny... Ciekawe czy wrócił czy musiał odwołać całą resztę pacjentek jak wrócił to współczuje, bo przyjmował je pewnie do północy - tyle ich jeszcze było. No ale do rzeczy ![]() Dzidzia trochę nadgoniła, ale nie zmieniam już daty porodu ![]() No i co? oglądałam malucha na USG Serduszko bije 174 na minutę. Moje małe cudo Poprosiłam o foto dla męża, to gin powiedział, że zrobimy jakieś ładniejsze jeszcze No i przełączył się na 3D i 4D. Dzidzia tak ładnie sobie pływała. Gdybym miała pendriva, to gin nagrałby mi filmik Od usłyszenia serducha oczy miałam mokre już cały czas, taki malutki człowieczek Genetyczne mam 17.10 - gin nawet nie pytał czy chce L4, tylko bez słowa sam je wypisał. Z tego wszystkiego zapomniałam, że mam dupka tylko na 2 tygodnie Aaa i krwiaczka żadnego ani rozwarstwienia już nie ma. A oto przedstawiam Wam moje 3,5 cm. szczęscia sorki za jakoś, ale robione komórką, bo bateria w lustrzance padła ![]() ![]() ![]() i dla porównania foto sprzed 3 tygodni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- aaa i już na ostatniej wizycie byłam na - z kg, a teraz znów -3kg
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2014-09-27 o 08:01 |
|||
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś w końcu słońce wyszło i mam ochotę jechać na wiejski weekend do moich rodziców, dzwonili i zapraszali wczoraj. Ale musiałabym bez męża jechać bo on dziś i jutro będzie robił sobie meble do swojego nowego gabinetu. Kurcze i tak myślę, że będę za nim baardzo tęsknić, ale byśmy odpoczeli, dzieciaki nad morzem by polatały i na działce... Tym bardziej, że słońca przez tydzień nie było więc trzeba pogodę wykorzystac ![]() No nic w takim razie lecę ogarnąć siebie, śniadanko zrobić, myknąć na zakupy i na wioskę łikendować się na całego )Więc jako, że nie wiem jak będzie z wchodzeniem na forum to proszę o litość i pisanie w umiarkowanym tempie co bym nadrobić wszystko potem mogła.Miłego weekendu mamuśki! Za wizytujące kciuki zaciśnięte *Pa! Do napisania ;**
2003, 2004, 2008, 2013, 2014 - IVF 06.2011 - NATALKA i AMELKA![]() ![]() 12.2012- MARCELEK ![]() 07.2014 - IVF Edytowane przez _Madison_ Czas edycji: 2014-09-27 o 07:59 |
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
Kar0ola tak jak pisały dziewczyny przy pierwszym dziecku to nie problem i nawet większego zamieszania wokół niego nie ma. Ja jestem też dzieckiem konfliktu (jak to brzmi :P) i wiem tyle, że w latach osiemdziesiątych moja mama miała przykazanie od lekarza czekać z drugim dzieckiem przynajmniej 5 lat. Nie wiem jak jest teraz ale na pewno to nic nie do przejścia
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() pokazujemy się na zdjęciu widać głowę brzuszek idzie ku górze i rączkę tam w tle jak macha dodam że kość nosowa jest i NT 1,4 jest. po za tym fikał jak szalony najbardziej to nogami wierzgał że się lekarz śmia że tancerz będzie terminowo z główki wychodzi na 4 kwietnia a z długości na 10 kwietnia niezawsze fajna dzidzia a co ja sobie mogę wybierać córeczkę chciałabym mieć ale jak będzie synek to będzie byle by był zdrowy mężowi jak powiedziałam to mi tylko powiedział że będzie dalej próbował wariat jeden. Zobaczymy co powie mi lekarz na następnym Usg bo przy Bartku na 2 usg mówi że panienka wstydliwa ale dał 99%, ten 1% zostawił sobie żeby mu jaj nie urwała jak się inaczej okaże no i na 3 usg pięknie pokazał syn jaja.. tak więc mam dystans jeszcze do tego czy to chłop będzie..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

no 

3 chlopcow no no, a Ty jak chcialas?

Ale było bardzo fajnie i jestem bardzo zadowolona z tego, co udało mi się zobaczyć. I fajnie jednak, jak facet też pójdzie, TŻet jakoś taki bardziej zaangażowany się teraz wydaje i planuje nosić dziecko w chuście 

zacznę chyba robić sobie kisiel naturalny