|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W klawiaturę stukamy, radością się dzielimy, swe smutki i żale wylewamy!
W srodkach masowego przekazu, ksiazkach mowi sie wiele i to o tych zlych sprawach.
O dobrych w sumie sie nie mowi bo i tak naprawde po co? Nudne by to bylo jakby napisali: Arab zrobil zonie obiad, zabral do kina i byl mily Znam pare polka-arab. Facet ogolnie wydaje sie w porzadku, taki smieszny ciapek. Juz bedzie ze 3 lata jak sa po slubie. Bylo wszystko ok do przysiegi... na drugi dzien po slubie zakomunikowal jej ze od teraz jest jego wlasnoscia i ma robic to co on jej powie, wiec co to ma byc?! On ja zaczal zdradzac na prawo i lewo, w koncu sie rozstali, ale kumpela mi mowila ze wrocili do siebie... Ja nie umialabym sie komus tak calkowicie podporzadkowac. jednak czesto serce nie sluga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1592 | |
|
hakuna matata
|
Cytat:
Jakby pokazywali dobre przykłady, kogo by to obchodziło, a te negatywne budzą ciekawość, bo są szokiem kulturowym
|
|
|
|
#1593 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to wlasnie dziala, ze kobieta dostaje regularny czy jest zdradzana a dalej tkwi w takim pseudo zwiazku.. Na pewno problem pojawia sie jak juz sa dzieci, jest to na pewno trudna decyzja, bo co w momencie jak maja np dwojke, a kobieta zarabia najnizsza krajowa i moze po kilku miesiacach wyciagniee 5 stow alimentow.. nie da rady sie utrzymac. I tak trwaja te rodziny. Latwo sie mowi jak mnie to nie dotyczy, ale mam nadzieje ze nigdy mnie to nie spotka ![]() Mam nadzieje ze moj tz nie zmieni sie nagle w jakiegos dziada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1595 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Chciałam Ci powiedzieć, że moja mama w momencie gdy uciekała od ojca(tak, dosłownie uciekała) zarabiała najniższą krajową, alimentów dostała na mnie 500 na siostrę 350 zł. Dała radę nas utrzymać w wynajmowanym mieszkaniu, nakarmić, wyprawić do szkoły, wychować na ludzi. I wiem, że było jej ciężko ale obie z siostrą wyrosłyśmy na lepszych ludzi niż moja kuzynka, której ojciec był tatusiem weekendowym ale za to jak ją zabrał na zakupy przed świętami to jej nakupował ciuchów za 5 tysięcy zł. I chwała mojej mamie za to, że od ojca uciekła i bardzo dobrze zrobiła, za nic w życiu nie jestem jej wdzięczna jak za to, że się odważyła, bo dzieci dzieciami ale to jej się krzywda działa, nie nam (pomijając traumę). Także tak, są różne historie i niestety dużo ludzi w tym kraju żyje za najniższa krajową i jakoś dają radę, bo nie kasa jest najważniejsza. |
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja mama tez wychowywala mnie i brata z renty i alimentow, kolorowo nie bylo, ale jakos wyciulala zeby przezyc. Latwiej bylo, bo nie placila za wynajem, inaczej to bez szans. Jednak nie jest to latwa decyzja, dlatego niektore nie sa na tyle twarde zeby odejsc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1597 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np wszystko bardzo przezywam, wszystkim sie martwie i male niepowodzenia potrafia podciac mi skrzydla. Twoja mama byla dzielna i teraz ma nagrode w postaci extra corek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie twierdzę, że jest i jak mówię są i tacy co mają beznadziejne charaktery i są bardzo radykalni
|
|
|
#1600 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
Dokładnie, dla was wyszło to lepiej, mnie śmieszą kobiety, które mają podejście, że dzieci przecież muszą mieć ojca... Nie ważne, że bije, pije, jest wredny albo sadystą ... Jest tatuś jest pełna rodzina ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Ja po moich przejściach w domu, w gim byłam bardzo twardą osobą w LO. Nikt nie był w stanie zrobić mi żadnej krzywdy ani psychicznej ani fizycznej (z pozoru), tak jak mi mój Tż powiedział "jak sobie zaplanowałam tak było i nigdy nie mogło być inaczej" z tym, że ludzie wtedy bardzo szybko zapominają , że taka osoba też ma uczucia, że jej też można zrobić przykrość albo, że czasami trzeba podnieść ją na duchu... Moja mama dostała raka kiedy byłam w 1 lo, nikt mnie nie wspierał, nauczyciele po mnie jeździli kiedy nie mogłam się skupić na pracy a za to koleżanka, która teatralnie wpadała w histeryczny płacz zawsze miała wszystko odpuszczane Także nie wiem czy twardzi mają lepiej, ale bekse zawsze dostają taryfę ulgową ;P
|
|||
|
|
|
|
#1601 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Poza tym dla mnie twardy!=nie pokazujący uczuć. To są dwie różne sprawy. Słuchaj, moja siostra potrafi zemdleć na fotelu dentystycznym zanim lekarz zacznie jej coś robić albo płakać pół dnia, że nie mogła pojechać do przyjaciółki za granicę. A mimo to, otrząśnie się z tego, momentalnie jej przejdzie. I ja mam to samo. Jak dowiedziałam się, że babcia choruje od mamy przez telefon to twardo wysłuchałam wszystkiego, powiedziałam, że przyjeżdżam czym prędzej a jak tylko się rozłączyła, usiadłam i dosłownie wyłam, bo musiałam z siebie wylać te emocje. I mama doskonale wie, że tak mam. Po 5 minutach rozmowy ze mną zadzwoniła do TŻ, czy się trzymam jakoś. Po około godzinie się ogarnęłam, obdzwoniłam kogo trzeba, opierniczyłam babcię, że nie chce iść do szpitala. Obie z siostrą tak mamy, choć wiem, że jest twardsza i odważniejsza. Ja ojca bałam się jak nie wiem, jak miałam go spotkać w sądzie to nie spałam 3 dni z rzędu, okres mi się spóźnił 2 tygodnie a jak wyszłam z rozprawy to się rozsypałam, trzęsłam się, płakałam mamie w rękaw, a potem 2 dni leżałam odchorowując całą sytuację. A moja siostra? Poszła i mu wygarnęła, przy całej rodzinie(około 30 osób)! co dla mnie jest po prostu niesamowite. I uważam, że będzie miała lżej w życiu, bo nie będzie się załamywała na każdym kroku i płakała jak wykładowca na nią warknie. Zawsze ludziom twardym jest w życiu łatwiej, bo sobie poradzą ze wszystkim. A ja uważam, że moje emocje mogą widzieć tylko najbliżsi, nikt więcej nie musi, bo po co? Żeby zrobić z siebie histeryczkę i być pośmiewiskiem na każdym kroku? bo ja tak to widzę. |
||
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1603 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam cos takiego ze potrafie siedziec sama i beczec, bo cos poszlo nie tak, ale mimo to staram sie nie odpuszczac.
Moja mama nie zyje, nie mam przy sobie praktycznie rodziny, wszyscy sa gdzies daleko i potrafie sie nakrecic i zaczac ryczec ze zycie jest niesprawiedliwe itp.. jest coraz lepiej, godze sie z tym wszystkim chyba Jestem i tak zadowolona z tego ze udaje mi sie osiagnac wiele z tego co zaplanowalam, wiec trzeba cieszyc sie z tego co sie ma! My z tz po sniadaniu, po kawce i za godzine moze pojedziemy poszukac torby podroznej, musimy odkupic bo pozyczylismy i ukradli nam, ze wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No z tymi torbami to się niestety zdarza. |
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na lotnisku niby gubi sie 14 toreb na 1000, 1% nigdy sie nie odnajduje- my bylismy tymi szczesciarzami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1607 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, przyjmiecie mnie z powrotem?
Trochę mi się zapomniało o tym wątku
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry dziewczyny
|
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
Mam sporo do nadrobienia
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Ok, prawie skończyłam sprzątanie, została mi jeszcze tylko łazienka, maseczka błotna na twarz zrobiona
Teraz się zastanawiam tylko, czy skoro już trochę biegam, to może zacznę ćwiczyć jeszcze jakieś dywanówki, czy może zrobić sobie całkiem leniwy dzień z książką i kocykiem
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze tylko kuchnia
![]() a wieczorkiem randkowanie
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę
Ja się z TŻ dopiero za tydzień widzę
|
|
|
|
|
#1614 |
|
BAN stały
|
Ja już wczoraj z grubsza posprzatane miałam, teraz tylko pranie mi zostało i prasowanie.
|
|
|
|
|
#1616 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tz jak bym miala to tylko weekend i w srodku tygodnia wieczorami bym widziala
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Ale bym tak chciała
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak pracowałam i TŻ pracował to się widywaliśmy wieczorem i właśnie w weekendy jak ja akurat nie miałam weekendu w pracy.---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Ja już teraz bym się nie zgodziła na oddzielne mieszkanie
|
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
U nas jeszcze chyba za wcześnie na wspólne mieszkanie, za krótko razem jesteśmy, poza tym oboje studiujemy dziennie, więc byłoby ciężko
Ale tęskni się często
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

czy jest zdradzana a dalej tkwi w takim pseudo zwiazku..