|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
Pediatra mówił ze najlepsze dla takiego dziecka jest właśnie karmienie sama piersią do 6 miesiąca. Mówił ze w 6 miesiącu jedzenie będzie bardziej przyswajalne i ze nie zdążyło mu się żeby właśnie były problemy jak się wprowadziło nowe jedzenie w 6 miesiącu i normalnie dzieci wszystko jadły. ja tam nie mam parcia takiego na szybkie wprowadzenie oczywiście fajnie by było bo to coś nowego ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Gosia ale ja nigdzie czegoś takiego nie napisałam Pisałam na fb ze pediatra mówił ze możemy już dawać bliżej 5 miesiąca ale wolałby żebysmy poczekali aż mała będzie miała skończone 5 miesięcy czyli na początku 6 miesiąca ![]() Nie pisałam nigdzie ze mi pediatra kazał. Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-12-03 o 11:37 |
||
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myli mi się bo jak mam na myśli 5 to mówię 6 ![]() Ale z Tz chcemy dać marchewkę jak będzie miała 5 miesięcy Ja planuję karmić rok ![]() Co do jumperoo my kupimy jak mała będzie miała 6 miesięcy bo to jednak od 6 miesięcy jest Chcieliśmy kupić teraz ale było tyle fajnych zabawek na promocji wiec kupujemy w styczniu
|
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chyba już lada dzień dam Nince spróbować tą marchewkę ![]() Jak dobrze liczę leci nam 14 tydzień. |
|
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam za dużo ostatnio na głowie .. Na Facebooku dobrze napisalam a tutaj nie ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Jak mała będzie miała skończone 5 miesięcy czyli na początku 6 miesiąca |
||
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież jak skończy 5 miesięcy to na drugi dzień ma 6 miesięcy i w ten dzień jest dla Ciebie skończone ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie... Pomyliłam się. Jak kończy! Czyli nie masz racji :P Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-12-03 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Haha wiesz.... mogłabyś mi przyznać rację .. święta idą ...
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np teraz nie mówię że Adelka ma 4 miesiące, tylko 3,5 ;-) ale to tak jak z tygodniami ciąży, albo się liczy skończone albo te w których się jest obecnie ;-)
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1602 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawa za kaszke Cytat:
Okazuje sie ze kupilam juz przeterminowane !! (w Aldiku) Dobrze ze nie dalam tego dziecku ale sie bardzo wkurzylam bo kasa w bloto. Cytat:
![]() Jak Natek usypia okolo 22-24, budzi sie o 4 i 6, spi do 7 wiec licze 2 pobudki. Ale dzis usnal o 23 i do godz 7:30 wstal 4 razy (1:00,3:00,6:00,7:00,). Jestem jak zombie... Plan dnia u nas nie dziala bo moje dziecko nadal malo sypia - od 7:30 ma pierwsza drzemke Ale to i tak jest luksus bo wczesniej, tak od urodzenia spal po 7-8h/dobe a od 4 tygodni spi wiecej.Cytat:
![]() Kasiu a moze on ma alergie na olej kokosowy? ja mam... Wiem ze probowalas juz tysiaca rzeczy zeby pomoc Maksymowi ale cos mi sie przypomnialo...Probowalas kapac go w krochmalu, myc zwyklym szarym mydlem w kostce i smarowac oliwa?Znajomej coreczce wlasnie to pomoglo na problemy skorne. A moze smaruj go czysta lanolina? Nawet jesli ja zje to nic mu nie bedzie a lanolina nawilza/natluszcza najlepiej ze wszystkiego. Biedny z ta kupa i zjadaniem masci. Masc majerankowa nie wiem czy pomogla Natkowi ale moj Tz dostal uczulenia. Mial taaaaki czerwony nos i tak go swedzial ze jeszcze chwila a zdrapalby go do krwi
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-12-03 o 14:44 |
||||
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to faktycznie bardzo mało sypia ,mój ma co prawda krótkie te drzemki ale ma ich 5 dziennie |
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
Dzis drzemie od godziny bo jest chory i ma oslabienie. Meczy go katar wiec musi wydobrzec. U nas jest tak ze drzemki trwaja od 3 minut do 60 wiec nigdy nie wiadomo co robic gdy usnie w dzien
![]() Biegunka powoli chyba odpuszcza. uff Eeee zapisalam malego miesiac temu prywatnie na jutro rano do specjalisty. Mialam wyjezdzac z miasta za godzine a tu telefon ze lekarza nie bedzie jutro i przez kolejne 3 tyg. Przejechalabym sie bez powodu 200km.
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
maly spi kd 11:30
obudzil sie na jedzonko zjadl i spi dalej mamy wizyte u pediatry w piatek to sie dowien ile dokladnie wazy ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Objawy łojotokowego zapalenia skóry: czerwone, błyszczące zmiany głównie w załamaniach ciała (pod kolanami, szyja, łokcie). Jak chcesz to wrzuć zdjęcie, to ci powiem, co mi to przypomina. |
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny tak chciałam sobie z Wami pogadać po tym jak odezwałam się po raz pierwszy a tu lipa... przez kilka dni (i nocy!) czułam się jakby mi ktoś dziecko podmienił. Strasznie był marudny mało spał i jadł dziwnie ale na szczęście już mu przeszło
Dziewczyny po cesarce czy smarujecie czymś blizny? w rossmanie jest biooil na promocji i zastanawiam się czy jest sens kupować? ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1610 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i jak ja leżę sobie na łóżku to kręgosłup odpoczywa nawet jeśli muszę synka nosić. Cytat:
nie wiem czy to niewyspanie moje się kumuluje czy ta jesień ale strasznie się nie mogę wyspać ostatnio... a tu nawet kawy się nie ma jak napić...Ale muszę się pochwalić (mam nadzieję, że mi to dziecka nie zepsuje) jak wstawałam rano do małego bo się budził, to nachyliłam się nad łóżeczkiem jak właśnie oczka otwierał i taaak się roześmiał na mój widok
|
||
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słodki poranek ![]() U nas też jako taki plan dnia że mniej więcej po 2 godzinach aktywności córa śpi jakieś 30 minut. Jedzenie nam jedynie różnie wychodzi. |I tak dziś od 9 były 3 drzemki po 30 minut (pierwsza ok 45min). Ale właściwie to ja nie pilnuje tego by był jakiś plan tylko Lidia jak jest zmęczona to daje znać i ją kładę Nie wiem jak można przetrzymać dziecko jak jest głodne- niby mm to nie karmienie na żądanie ale jak mała się drze jakby ją obdzierali ze skóry to wymiękam I tak o 13:00 jadła marchewkę z ziemniaczkiem i 90 mleka o 15:40 był krzyk wielki zjadła 120 mleka o 18:00 marudziła, póki ją nosiłam było w miarę ale jak położyłam to apokalipsa zrobiłam 100 mleka żeby po kąpieli zjadła kolacje i poszła spać. I co mam z brzdącem zrobić jak chce jeść co 2h, karmić, nie karmić
Edytowane przez cabonkaa Czas edycji: 2014-12-03 o 19:17 |
|
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My tez stosowaliśmy krochmal, masz rację, wysusza ale kapałam małą też w siemieniu lnianym - świetnie nawilża. Gotuje się ziarenka w całości, zbiera z góry gluta i wlewa do wanienki. Hania miała wysypkę na całym ciele, szczególnie zaoognione zmiany na główce - pediatra stwierdziła, że nie da maści bo na owłosione częsci ciała tylko płyn - i oczywiście przepisała płyn ze sterydami. Nie użyłam go, po 2 kąpielach w krochmalu i jednej w siemieniu - wysypka zniknęła. Pewnie to nie to samo co u Was ale spróbować babcinych sposobów zawsze warto. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
My "jedziemy" wg planu dnia ale tak sztywno sie go nie trzymamy. Chodzi głównie o to, żeby były cykle karmienie, zabawa, spanko. Ja największą uwagę przykładam do tego, żeby przerwy między posiłkami były jednak co 3h. Aczkolwiek jak mała jest "w skoku" i chce częsciej jeść to daję, nie dopuszczam do sytuacji, że mała ryczy a ja z zegarkiem w ręku... bez sensu. Karmię załóżmy o 8.00, jakieś 20min, potem idziemy na przewijak sie przewinąć, mąż zbudował taaaki, że i ja od biedy bym się tam zmieściła więc mała leży sobie z gołą pupą zadowolona jak król nafty, obracam ją na boczki, gadamy, masujemy się, potem idziemy na matę lub łazimy od okna do okna, i po ok 1,5h pada, spanie jakieś 45min maksymalnie, jak sie obudzi to nie wyciagam jej zaraz z łóżeczka tylko puszczam karuzelkę, zakładam zabawki na gumce, wali w nie jak w bębny i tak doczłapiemy zawsze do tych 3h i znowu jedzonko... najbardziej nie lubie wieczorów tak jak teraz, poszła spać po 18.00 i dla niej to oznacza, że spimy juz do rana, bo ciemno.... nie wiem skąd wie ale tak mi wieczorami zasypia, muszę ją budzić na ostatnie karmienie i kąpiel tak to wygląda u nas, nie zapeszam ale bardzo mi pasuje ten stały rytm ale najważniejsze - nic na siłę, słucham małej i staram się żeby to jej bylo jak najlepiej. Zresztą jak każda z nas - wszystkie jestesmy super mamy, najlepsze na świecie
|
||
|
|
|
|
#1614 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No taki poranek jak dzisiaj dodaje energii A jeszcze tym bardziej się cieszę po naszych kolkach. Każdy uśmiech naszego płaczliwego synka jest teraz podwójnie cenny |
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zapeszyć ale moja córka już śpi
30 minut usypiania, już nie pamiętam kiedy ostatnio poszła spać tak wcześnie..
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też zasnęła o 20.15 po jakichś 20 minutach jedzenia i wstała za pół godziny na kolejne jedzenie zjadła i teraz mąż ją usypia![]() ale u nas zawsze tak jest wieczorem, ona nie wie, że to już noc i się budzi jak zawsze w dzień po 30minutach
|
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to napisałam to zaraz się przebudziła ale tylko na dwie minutki i dalej ładnie śpi. Mam nadzieję że dziś da mi pospać ;-)
|
|
|
#1619 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieciaki to mają chyba jakiś zegarek w pupie, mój to zawsze co do minuty budzi się w dzień po 30min ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez magie_mg Czas edycji: 2014-12-03 o 21:42 |
||
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja dzisiaj nie chciała zasnąć. TŻ z nią walczył długo... W ogóle miała ciężki dzień, bardzo dużo płakała i tylko piersią ją mogłam uspokoić. Na wizycie u neonatologa też musiałam zacząć ją karmić w gabinecie, bo tak krzyczała. Hania nadal ma anemię i mimo że już od urodzenia dostaje actiferol to wyniki ma coraz gorsze. Musimy przejść na mocniejsze żelazo i dr od razu uprzedziła, że prawdopodobnie pojawią się problemy z brzuszkiem i kupą. Na jedno pomoże, na drugie zaszkodzi :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

ale to juz inny rozdział

a do tego dziś znów okropna kupa byla, bo on zjada tę maść z buzi i z rączek 
Przejechalabym sie bez powodu 200km.