Mamy marzec 2016. Część II - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 09:38   #1591
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Monia firma robiąca szumisie teraz stworzyła kocyk szumiący i to jest dla mnie must have
A Ty miałaś przy Stasiu szumisia?

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Możesz zapytać hihi :-D z zawodu jestem ratownikiem medycznym, w trakcie studiów widziałam Wszystko, bo nie mieliśmy zajęć w ławkach, tylko 3 lata zajęć praktycznych na różnych oddziałach. I ginekologie wspominam najfajniej! Widziałam mnóstwo porodów i mnóstwo cesarek. W jednej nawet asystowalam. Na oddziale było kilkoro dzieci niczyich.. Porzucone przez matki po porodzie. Czasami,jak nie było porodu ani cesarki, nosiliśmy te małe dzieciatka, żeby poczuły, że też są kochane..
Fajny zawód

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Ja też mam jutro wizytę. O 8:00..
Trzymam kciuki! chociaz już pewnie po wizycie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A badaja was ginekologicznie na wizyjach lekarze?
Ja tylko na 1 wizycie miałam badanie ginekologiczne. Na drugiej już nie, sprawdzał tylko tętno. W poniedziałek mam trzecią, ciekawa jestem czy w ogóle bedzie usg bo mój gin robi chyba tylko 3x.

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
W ciazy bardzo wazne jest zeby czesto robic peelingi. Nie mozna enzymatycznego ani gruboziarnistego, ale sa delikatne zele z peelingami. Ja uzywam wieczorem Ziaja pasta do glebokiego oczyszczania twarzy (jest rewelacyjna! Nie mam w ogole zaskornikow) a rano uzywam z tej samej firmy żel z peelingiem oczyszczajacy pory. Oprocz tego codziennie robie maseczki na twarz najczesciej z glinki zielonej, ktory jest bezpieczna w ciazy a bardzo pomaga na zmiany skorne. Polecam z calego serca maseczki Dermaglin, kupilam w Hebe i jeszcze rozne inne z zielona glinka. Do tego krem najbardziej naturalny nawilzajacy ale nie zapychajacy porow Physiogel nawilzajacy z apteki. To wszystko razem daje niezly efekt. Bardzo mi pomaga.
Też mam ten z ziai i używam wieczorem co 2-3 dni. Maski tez najbardziej lubię z glinki

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja mam dziś w planach segregację dokumentów
Mnie też to czeka bo mąż wczoraj odkrył jak straszny mamy burdel w dokumentach (chociaż ja wiem co gdzie leży, więc nie wiem w czy problem:P) ale to zaplanuję jak będę na l4, przygotuję teczki, segregatory i będziemy układać

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ja też jestem za jak najmniejszą ilością gadżetów. Przy córce sprawdziły się odgłosy natury. Na you tube jest wiele przyjemnych wersji. Używaliśmy głośników podłączonych do laptopa. Uwielbiałam taki sposób relaksu z bobaskiem. Włączałam nawet podczas karmienia. Kiedy mała zaczęła się sama bawić, interesować wszystkim w okół po prostu przestałyśmy to robić.
O fajny pomysł, tym bardziej że aktualnie komputer stoi w dziecięcym pokoju i pewnie tam zostanie na najbliższy rok czy dwa
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:38   #1592
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Wlasnie sprawdzilam na telefonie jak nazywaja sie aplikacje elektronicznych niani i wystarczylo ze wpisalam "baby monitor" to pojawilo sie ich mnostwo. Bede musiala z Tz przestudiowac to, bo jesli naprawde to fajnie dziala, tomoze odpadlby nam ten wydatek. Hmmm... zobaczymy
Ja korzystam dokładnie z baby monitor. Tylko czasem ludzie dziwnie reagują jak mówię że syn do mnie dzwoni jak się obudzi

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:40   #1593
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja się martwię jak to teraz będzie. Raduś był bardzo grzecznym dzieckiem, dopiero teraz zaczyna rozrabiać, obawiam się że drugie maleństwo będzie odwrotnością...
Stary 2015-09-11, 09:43   #1594
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że na kopniaki muszę poczekać i nawet sięna nie wcześniej nie nastawiam motylków też jeszcze nie czuję i też wiem, że na to jest czas. Jakoś po prostu taki dzisiaj mam wisielczy nastrój. Jeszcze poczytałam wątek o terminacji ciąży i chyba nie potrzebnie, bo mnie dobił, że tyle jeszcze może się stać.
Nie ma sensu czytać o tej terminacji ciąży. Tam nie przeczytasz nic dobrego, same tragedie i aborcje. Lepiej pooglądać dziecięce ubranka, pokoiki, wózeczki i nabrać pozytywnego myślenia to jak się czujemy ma ogromny wpływ na dziecko, ono już teraz doskonale wyczuwa nasz nastrój i kiedy się czymś denerwujemy to ono również jest niespokojne, a tego chyba nie chcemy dla tych maleńkich istotek
Stary 2015-09-11, 09:48   #1595
Bonku
Wtajemniczenie

widziałyście ten filmik? od środka co się dzieje w naszym ciele przez 9 miesięcy

https://www.youtube.com/watch?v=IXgWVyhhMSo

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Kładzenie telefonu w pobliżu dziecka to chyba nie jest najlepszy pomysł.
Widziałam szumisia w akcji. Robi robotę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

nie ze zaraz przy uchu ale na polce gdzieś tak zeby było słychać melodię/szumy itd
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:49   #1596
nyny15
Raczkowanie

Zgadzam się z emmą - nie ma co się stresować czytaniem o tym, co złego może się stać. Wyobraźnia pracuje i tylko napędza stracha. A przecież zawsze coś może się stać, nawet po porodzie, nawet jak dziecko urośnie.. Trzeba się pozytywnie nastrajać, bo to pozytywnie wpływa na dzidziusia

Jak informowaliśmy moją rodzinę, że będzie dzidziuś, to po dłuższej chwili rozmowa zeszła na różne patologie ciąży - ja wtedy po prostu wyszłam, powiedziałam, że nie chcę o tym słuchać i żeby mi o tym nie opowiadali. Zwłaszcza, jak mi ginekolog na każdej wizycie opowiada, że wszystko jest idealnie i podręcznikowo.

Jeszcze jakbym przekonała mojego M., że jak będę w ciązy spokojna i radosna, to dziecko też takie będzie - to byłoby super. Ale on jest umysł ścisły, nie wiem, czy go przekonam bez dowodów naukowych
Stary 2015-09-11, 09:49   #1597
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie, proszę o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko, bo moje maleństwo to synek!!!!

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Gratuluję!

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:49   #1598
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O fajny pomysł, tym bardziej że aktualnie komputer stoi w dziecięcym pokoju i pewnie tam zostanie na najbliższy rok czy dwa
Wyobraź sobie siebie z maleństwem w ramionach z zamkniętymi oczami wśród szumu fal, drzew, śpiewu ptaków lub spokojnej muzyki
https://www.youtube.com/watch?v=ERfT-5sMfK8
https://www.youtube.com/watch?v=9FOlmXBBI3A
Stary 2015-09-11, 09:49   #1599
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sensu czytać o tej terminacji ciąży. Tam nie przeczytasz nic dobrego, same tragedie i aborcje. Lepiej pooglądać dziecięce ubranka, pokoiki, wózeczki i nabrać pozytywnego myślenia to jak się czujemy ma ogromny wpływ na dziecko, ono już teraz doskonale wyczuwa nasz nastrój i kiedy się czymś denerwujemy to ono również jest niespokojne, a tego chyba nie chcemy dla tych maleńkich istotek
dlatego też nie czytam już. Zajmę się porządkami w domu, może od myślenia się oderwę
Stary 2015-09-11, 09:53   #1600
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kalina, nabrałaś kolorów na 1 stronie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zapisujecie się do szkoły rodzenia? wiem, że do tego jeszcze trochę czasu, ale chciałam zapytać jak Wasze doświadczenia.

czy są tu jakieś dziewczyny ze stolycy?
Tam gdzie chcę iść nie trzeba się zapisywać, ale już dzwoniłam zapytać o szczegóły

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj w końcu biorę się za gołąbki, ostatnio narobiłyście mi smaka ale że nie byłam w domu to nie mogłam zrobić i dzisiaj następuje ten czas. Tylko jeszcze nie wiem czy zrobić je z sosem pomidorowym czy z omastą z cebólki
Też przez dziewczyny miałam ochotę na gołąbki. Więc uśmiechnęłam się ładnie do mamy

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ja korzystam dokładnie z baby monitor. Tylko czasem ludzie dziwnie reagują jak mówię że syn do mnie dzwoni jak się obudzi
Stary 2015-09-11, 09:54   #1601
201610051940
Konto usunięte

cześć mamusie ale skrobiecie że nie mogę was dogonić.
Ja śpię prawie 12 godz a nawet i więcej postanowiłam że będę wstawać o 8 i nie wychodzi dziś zwlekłam się z łóżka o 10:/

Czy Wy też macie dziwne sny? ja każdej nocy mam sen i to dość nietypowy

Ja jeszcze nie myślę o jakim kolwiek kupywaniu dla maluszka dla mnie to za wcześnie, ale moja siostra która urodziła w styczniu już mi szykuje wyprawkę. Da mi bujaczek, ciuszki, laktator i całą reszte Jeszcze mam ten plus że bratowa ma termin miesiąc przede mną więc jak jej już wyrosnie to będzie mi oddawać wszystko

Ja na każdej wizycie mam robione USG jak do tej pory dopochwowo i badanie na fotelu. Wizyty ustawia mi co 3 tyg więc często.

Dziś zaczynam 15 tydz

Edytowane przez 201610051940
Czas edycji: 2015-09-11 o 09:55
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 10:02   #1602
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie dziwne sny? ja każdej nocy mam sen i to dość nietypowy
Dziś śniło mi się, że moim miasteczkiem zawładnęli uchodźcy. W nocy uciekałam, zgubiłam torebkę, dokumenty i pomyślałam, że to musi być sen wtedy się obudziłam
Stary 2015-09-11, 10:10   #1603
201610051940
Konto usunięte

to ja mam kilka snów w nocy ale nad ranem jak tż już wstawał to mi się śniło że był nasz ślub i się z nim pokłóciłam i wracałam sama do domu ( mojej babci mieszka w innej miejscowości) i się zgubiłam i nie znałam drogi powrotnej i byłam tak wkurzona w tym śnie że jak tż mi dawał buziaka jak wychodził do pracy to ze złością odkręciłam się w drugą stronę
Stary 2015-09-11, 10:10   #1604
nyny15
Raczkowanie

Ja w sprawie szkoły rodzenia tydzień temu zadzwoniłam do szpitala w którym chciałabym rodzić i okazało się, że już nie ma miejsc, zapisują teraz mamusie kwietniowe A wydawało mi się, że jeszcze tyyyle czasu

No nic, trzeba będzie coś pokombinować i poszukać gdzie indziej. Na pewno chciałabym chodzić, no i mój M. też, bo zielony jest w tematach dzieci - a na radach babć nie chcemy się opierać
Stary 2015-09-11, 10:11   #1605
fjolek
Zadomowienie

ale fajnie macie ze wam ma kto dac rzeczy po dzidziusiach ja narazie moge liczyc tylko na rozklekotany wozek siostry ;D wiec ze wszystkim bedziemy radzic sobie raczej sami, no ale w sumie takie kupowanie to co sie podoba tez jest spoko
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 10:12   #1606
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś śniło mi się, że moim miasteczkiem zawładnęli uchodźcy. W nocy uciekałam, zgubiłam torebkę, dokumenty i pomyślałam, że to musi być sen wtedy się obudziłam
Za dużo wiadomości

Ja miewam głupie sny, ale od zawsze śni mi się dużo, długo i kolorowo dlatego nie wiążę tego z ciążą
Stary 2015-09-11, 10:12   #1607
nyny15
Raczkowanie

gwiazdka997 miałam ostatnio podobnie - śniło mi się, że się pokłóciliśmy z moim M. straszliwie (a rzadko się kłócimy) i jak się obudziłam, to musiałam sobie przypomnieć, czy się pokłóciliśmy czy to był tylko sen. Odetchnęłam z ulgą i mogłam sie spokojnie przytulić
Stary 2015-09-11, 10:13   #1608
201610051940
Konto usunięte

a czy której z Was tż wybiera się na poród z Wami?
ja się ostatnio śmiałam do swojego że jak chodzi na wszystkie wizyty to na porodówkę też pójdzie to powiedział " jak będzie taka możliwość to czemu nie"
Stary 2015-09-11, 10:17   #1609
Bonku
Wtajemniczenie

mój bardzo chce choć mu zapowiedziałam ze jak ma się brzydzić czy coś to nie musi alee ostro się upiera ze musi byc przy tym to dobrze będę miała wsparcie i niech zobaczy jak kobiety muszą się męczyć
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 10:17   #1610
nyny15
Raczkowanie

Cytat:
ja się ostatnio śmiałam do swojego że jak chodzi na wszystkie wizyty to na porodówkę też pójdzie to powiedział " jak będzie taka możliwość to czemu nie"
No mój też się odgraża, że pójdzie. Bardzo chciałabym SN, no ale zobaczymy jak wyjdzie. A jeszcze mamy znajomych, którzy ostatnio rodzili z położną w domu, to już w ogóle czad Na taki hardcore chyba się M nie zgodzi, no ale liczę na to, że jeden odważny na tym SN będzie (i to na pewno nie będę ja ).
Stary 2015-09-11, 10:18   #1611
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
No mój ostatnio się zdziwił, że w ogóle pytam, bo oczywiste, że tak
Stary 2015-09-11, 10:18   #1612
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Moj sie wybiera

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:24   #1613
moooniaaaa
Zakorzenienie

Mój też chce być przy porodzie, mam nadzieję że się to uda bo ja też bym chciała go wtedy obok
Stary 2015-09-11, 10:26   #1614
fjolek
Zadomowienie

mój się boi i jest przerazony ale powiedzial ze jak bedzie musial to bedzie przy porodzie ;p a ja sobie niewyobrazam rodzic naturalnie izebym sama przez to przechodzila wiec jak cos to bedzie musial..

ale ogolnie to nie wiem czy nie bede miec cesarki ze wzgledu na kregoslup, ale wtedy chyba chlopa nie ma przy operacji?
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:26   #1615
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie, proszę o pokolorowanie mnie na pierwszej stronie na niebiesko, bo moje maleństwo to synek!!!!

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A Ty miałaś przy Stasiu szumisia?
Nie, korzystam z nagrania suszarki na yt. Ale Staszek jest ciężko zasypiającym dzieckiem i myślę że szumiś uprościłby mi życie

Ignaś 11.03.2016
Stary 2015-09-11, 10:28   #1616
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja od 7 sprzatam , codziennie sprzatam i ciagle sie robi syf , to ja niewiem jak bedzie przy dziecku ;/ mam jeden pokoj i nie nadazam
wstyd się przyznać, ale ja jestem straszną bałaganiarą i dlatego na nowym mieszkaniu stawiam na minimalizm - mniej rzeczy = mniejszy burdel. Już teraz powstrzymuję się by kupować nowe rzeczy.

Cytat:
Lekarze popełniają błędy, mylą się tak samo jak inni ludzie..
U mojej znajomej lekarz na żadnym usg nie zauważył zespołu downa ani dziury w sercu. Z kolei druga znajoma sama na ostatnim usg zauważyła, że coś jest nie tak i zapytała o to lekarza. Dopiero wtedy zauważył, że z pępowiną coś jest nie tak. Także myślę, że warto przyglądać się dokładnie usg i pytać o wszystko.

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
co do szumisiów to widziałam jednego na żywo i że tak powiem nie urwał, mały, sztywny a używanie go do usypiania dziecka to dla mnie pójście na łatwiznę. Wiadomo, że różne są dzieci i czasem trzeba sobie pomóć jakimś wynalazkiem, ale nastawiać się na starcie, że będę usypiać szumisiem to dla mnie pomyłka.
a czemu w tym przypadku pójście na łatwiznę miałoby być złe? Jeżeli jakiś gadżet spowoduje, że dziecko będzie szybciej zasypiało lub mniej płakało to ja to chcę

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
dziwne to jest bo myłam już te okna na parterze jak wiedziałam o ciąży i do głowy by mi nie przyszło... szwagierka też jak sie dowiedziala o ciązy to pierwsze co zapytała jak Ty byłas te okna myć to byłas w ciąży i sie nie bałaś? słyszał coś ktoś podobnego dotyczące mycia okien? bo dla mnie to śmieszne.. przecież nie jest to jakis mega wysiłek
Ja byłam przekonana, że chodzi to o to by nie wchodzić na żadne stołki bo można spaść Ale teraz jak myślę to słyszałam już gdzieś o tym, że podczas ciąży nie można podnosić rąk bo jakoś źle to na macicę wpływa.
Póki co to ja i tak nie mogę niczego robić. Ograniczam się do leżenia i wstawania co jakiś czas do łazienki lub po jedzenie. Także o myciu okien nawet nie myślę.

Cytat:
chyba mam dziś osłabienie materiału dziś. Straciłam jakoś humor. /a i w ogóle jakoś martwię się czy wszystko w porządku będzie.. Byle do przyszłej soboty.
zobaczysz, będzie dobrze! Ja mam genetyczne 17.09 i staram się o tym nie myśleć.

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa
gratuluję!!
Myślicie, że w 13 tyg będzie można już rozpoznać płeć? Czy za wcześnie? Ludzie często pytają czy będę chciała znać płeć dziecka. Nie wiem co to za pytanie, bo dla mnie to jest oczywiste, że tak Po pierwsze to zżera mnie ciekawość, a po drugie będę mogła przygotować wyprawkę.

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Jeśli moje dziecko będzie takie grzeczne jak ja, tż tez podobno był aniołkiem, to będę zachwycona :-D
Też podobno byłam bezproblemowa, a tż za to był ciężki do pierwszego roku życia, a później nagle zgrzeczniał. My to ogółem jesteśmy spokojni, nie licząc moich wybuchów złości

Cytat:
Napisane przez nyny15 Pokaż wiadomość

Jak informowaliśmy moją rodzinę, że będzie dzidziuś, to po dłuższej chwili rozmowa zeszła na różne patologie ciąży - ja wtedy po prostu wyszłam, powiedziałam, że nie chcę o tym słuchać i żeby mi o tym nie opowiadali. Zwłaszcza, jak mi ginekolog na każdej wizycie opowiada, że wszystko jest idealnie i podręcznikowo.
Ja nie wiem co jest nie tak z tymi ludźmi. Jak powiedziałam znajomym o tym, że jestem w ciąży zagrożonej to jedna zaczęła mnie "pocieszać", że dużo kobiet roni i to jest normalne, a drugi znajomy zaczął mi opowiadać o patologicznych przypadkach u znajomych Chyba nie muszę mówić jak mi to pomogło.

Cytat:
Co za sen!
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:29   #1617
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
mój się boi i jest przerazony ale powiedzial ze jak bedzie musial to bedzie przy porodzie ;p a ja sobie niewyobrazam rodzic naturalnie izebym sama przez to przechodzila wiec jak cos to bedzie musial..

ale ogolnie to nie wiem czy nie bede miec cesarki ze wzgledu na kregoslup, ale wtedy chyba chlopa nie ma przy operacji?
Poród sn nie jest aż taki straszny. A przy cc czasem też może być osoba towarzysząca, to zależy od szpitala.
Niestety w wielu placówkach za porody rodzinne trzeba zapłacić

Ignaś 11.03.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 10:34   #1618
Kate Noir
Zakorzenienie

To mój jest przerażony przy usg dowcipnym Nie wyobrażam go sobie przy porodzie

Dzisiaj oglądałam pytanie na śniadanie i było o gadżetach w ciąży. Większość to nic nowego - poduszka do spania i karmienia, adapter do pasów, przedłużka do biustonosza i do spodni. To co mi się spodobało to wałek, który wkłada się pomiędzy biust i można go zrobić z małego ręcznika. Jak dla mnie to może być super pomocne bo biust mam spory i obolały. Boję się co będzie później.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:41   #1619
Olgietka
Zakorzenienie

Przeleciałam Was (jakkolwiek to brzmi ) baaardzo pobieżnie... no nie ma szans na nadrobienie.. tym bardziej, że mam dziś wenę!
Okna prawie umyte. Miałam przerwę na pogaduchy z mamą. Została mi tylko góra
Jeszcze może uda mi się dziś pomyć podłogi - surowe drewno to zuo!

Cytat:

Jestem przeszczęsliwa

Dzisiaj zaczęłam 16 tc
klask i: Cudownie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość

Dziś zaczyna się 16 tydzień!!!:ju pi: Kurcze nie wiem ale chyba jeszcze nie czuję ruchów czasmi czuję jakieś łaskotanie może to to No nic dalej będę cierpliwie czekać
Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Kalina my idziemy łeb w łeb ja widzę!!! też dziś mam 16 tydzień
ALe Ci fajnie już znasz płeć Super gratulacje!!!!
I u mnie dziś pierwszy dzień 16tc

Cytat:
Mój idzie na bank! Ale to dobrze, bo on jest mocno waleczny.. i jakby coś było nie tak, to tam będzie umiał potrząsnąć personelem
Stary 2015-09-11, 10:41   #1620
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie macie ze wam ma kto dac rzeczy po dzidziusiach ja narazie moge liczyc tylko na rozklekotany wozek siostry ;D wiec ze wszystkim bedziemy radzic sobie raczej sami, no ale w sumie takie kupowanie to co sie podoba tez jest spoko
Na początek nie potrzeba zbyt wiele. Te duże rzeczy(wózek, łóżeczko) można kupić używane, a w super stanie. Z ciuszków na pierwszy miesiąc wystarczy po 5/7 sztuk
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Za dużo wiadomości
Zdecydowanie. Nie oglądam tv ale wystarczy wejść na fb i już człowiek niepotrzebnie za dużo myśli..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości