Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-17, 20:19   #1591
uskow
Zadomowienie

Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

No ja tez podziwiam!!! Cholera nie dość że wraca z pracy o 20, to jeszcze ja sama w nocy z dzieckiem. Nawet by chyba nie spróbował!!! Już mnie wkurza t tłumaczenie, że chce żeby się nam dobrze żyło, a co on myśli, że jak go po całych dniach nie ma to jest bombowo??? Oj tam ! Faceci nas w życiu nie zrozumią!!!!!!!!!!!

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 21:15   #1592
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez uskow
No ja tez podziwiam!!! Cholera nie dość że wraca z pracy o 20, to jeszcze ja sama w nocy z dzieckiem. Nawet by chyba nie spróbował!!! Już mnie wkurza t tłumaczenie, że chce żeby się nam dobrze żyło, a co on myśli, że jak go po całych dniach nie ma to jest bombowo??? Oj tam ! Faceci nas w życiu nie zrozumią!!!!!!!!!!!
Normlanie jakbym słyszała mojego. Uskow moze ja mam w domu jakiegos klona twojego TŻ albo na odwrotnie Sakramentalne zdanie: przecież ja to wszystko dla was robie (czytaj nie ma mnie w chałupie ni duchem ni ciałem) ale i tak po ostatnich spięciach jest duzo lepiej. Nawet zcasami go w domu widze w tygodniu!!! Chyba się do Częstochowy z tej okazji przejade

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 05:23   #1593
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny ja mam to samo, dokładnie to samo mówi, że to wszystko dla nas. Mysli, że jak wieczorem posiedzi troche przy dziecku to załatwia sprawę w zajmowaniu się dzieckiem. Jego matka powtarza, że jego ojciec się nimi nie zajmował, ale teraz sa ine czasy raz i drugi, że nie była ciągle sama w domu jak ja.
Dzisaj moje dziecko spało ciągiem 7 godz. i ja w końcu się troche wyspałam . Po tych czopkach rzeczywiście się uspokoił .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 06:56   #1594
Mariqa
Wtajemniczenie

Mam do Was kochane propozycję- w związku z tym, że pojawia się nas tu na Forum coraz więcej, powstają kolejne wątki sekundujące do porodu, to może założyłybyście wątek nowy pt "Dzieciaczki luty-marzec 06", w którym nadal kontynuowałybyście swoje wypowiedzi i opisy wrażeń. Tym samym dałybyście szanse na zaistnienie ciężarówek luty marzec 07
Jeśli się zgadzacie, proszę o założenie stosownego wątku , a ten zamknę z linkiem do nowego
Stary 2006-05-18, 07:23   #1595
kasiulka
Zakorzenienie

Mariqo a czy to nie za wczesnie na taki wątek? Bo dzieciaczki luty/marzec 2007 sie chyba dopiero "robia" albo są w planach ... ale oczywiscie jesli dziewczyny sie zgadzają to nie mam nic przeciwko temu

Ja dzis juz dostaje na głowe pomału - dziewczyny gdyby mi jeszcze kiedys przyszło do łba napisać ze Oliwka wygrzeczniała to możecie mnie palnąć wirtualnym młotkiem w łeb na otrzeźwienie , ta mała beksa doprowadzi mnie do cieżkiej nerwicy, a co gorsze na rękach nie dosc ze sie nie uspokaja to drze sie jeszcze bardziej !

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 07:40   #1596
Mariqa
Wtajemniczenie

Zwróciłam sie z taką samą prośbą do styczniówek, gdyż wątek na styczeń 07 już powstał. Coby sprawiedliwe było
Wzięłam pod uwagę:
- długość wątku, nowej forumce nie zechce się czytać całego wątku, by prześledzić Wasze losy ciążowo- porodowo- noworodkowo, niemowlęce - już kawał czasu minął od założenia tego wątku. Moze nie będzie wiedziała do czego i jak się przypiąć.
Zaproponowałam dlatego taki tytuł, bo wątek będze dotyczył określonej grupy rówieśniczej, obojętnie, czy założyłybyście taki wątek dziś, jutro, czy za tydzień . Warto jednak przemyśleć decyzje, bo dzieci już przecież są, od lutego .
Zobacz na listę wątków, osoby nowe mogą dostać oczopląsu, mamy takie, mamy takie, mamy takie, a gdzie dzieci, a są ! "na zdjęciach Staram się zaproponować jakiś porządek, ale oczywiście to tylko propozycja, Wszyscy tworzymy to forum, dlatego zwróciłam się do Was z pytaniem.

-
Stary 2006-05-18, 09:12   #1597
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

siostra TŻ mowi ze jak tak na nas patrzy to jestem tak cierpliwa ze az patrzec nie moze. ja by dawno szlag trafil. coz. nie dre sie bo moze jest mi troche glupio. mieszkamy z moimi rodzicami i troszke nie tak mi robic w nocy awantury i wogole awantury. wole na kacu mu pomarudzic bo wtedy go glowa jeszcze bardZiej boli. pozatym ja nie potrafie sie klocic-zaraz mi lzy naplywaja i po wszystkim. ale i tak zapowiedzialam ze to po raz ostatni. ze co on sobie mysli. ja spedzam z dzieckiem 24 godziny na dobe a on po pracy lazi i sie relaksuje. koniec. jest ojcem a opieka nad dzieckiem to tak samo ciezka praca jak jego. obiecal poprawe i ze jeszcze mi to wszystko wynagrodzi. nie zapomni o tym bo mu nie pozwole. jescze na nastepny dzien dzwoni i mowi mi ze czuje sie po tej nocce jak przezuty. ja mu na to ze ja tak sie czuje od trzech dni.

taki nasz los i tylko my sie rozumiemy jak to wszystko wyglada. za to wszystko czego sie naucza nasze dzieci my widzimy na ogol pierwsze. pierwsze slowko, usmiech krok. my to widzimy a ich omija. a z tego co zauwazylam to boli ich jak sie o tym wspomina tyle ze oni nie pokazuja tego. niby tacy twardzi a przed przebraniem kupki zwiewaja gdzie pieprz rosnie. na kolanach blagaliby zeby zrobic to za nich. i jeszcze gwiazdke z nieba za to daja.

buziaczki.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 16:32   #1598
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie!

Ja jestem przychylna propozycji Mariqi a propo utworzenia nowego wątku, a Wy co na to?

Słuchajcie, co do naszych TŻ to ja jestem chyba baaardzo wyjątkowo tolerancyjna . Mój mąż zdążył już poimprezować kilka razy ze swoim najlepszym kumplem. Imprezował tak do północka.
Swoją drogą nie miałam nic przeciwko, więc też nie mam pretensji. A to pępkówka, a to problemy kumpla itd. W każdym bądź razie wie, że ja pójdę na imprezę babską i to nie jedną. Więc jesteśmy kwita .

Tiaro, wiem jak się czujesz,ja mam tak samo. Nie umiem się kłócić i nie znoszę tego, a jeśli już to zaraz łzy w oczach, ściska w gardle i wtedy to już słowa z siebie nie wydobędę. Czasami to chciałabym tak umieć nawrzucać i mieć święty spokój i satysfakcję z wyrzucenia z siebie tego co mi się nie podoba. Cóż niestety mam inny charakter.

Miłego wieczorku kochane !!!

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 20:34   #1599
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Mam dzisiaj dzień katastrofe

1. pokłóciłam się z teściową
2. poszłam do szkoły i mój super promotor mnie olał nawet nie przeczytał mojej pracy, powiedział że mam oprawić i oddać do dziekanatu. I po jaką choinke się tak starałam???
3. pożarłam się z TŻ i to strasznie, wkurzył mnie tak że szkoda gadać. Brak mi juz słow na tego chłopa. Zachowuje się jak nieodpowiedzialny szczeniak

No widzicie ja się umiem kłócić ale ile mnie to nerw kosztuje to juz druga sprawa. Głowa mi peka mam dosyć
Jestem beznadziejna z niczym nie daje rady.

Jestem za pomysłem naszej kochanej Pani Moderator. Zakładam wątek mam nadzieje że te które się nie wypowiedziały mnie nie zlinczują. Jesli macie coś przeciwko to piszemy nadal tutaj. Sadze że powinnysmy ułatwic życie innym mamą. Obecnym i przyszłym.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 20:48   #1600
kasiulka
Zakorzenienie

Hehe Joasia Tobie sie naprawde wydawało ze promotory nieroby te prace czytają? . Wazne zeby napisac dobry wstęp i zakonczenie bo reszty i tak nikt nie czyta, u mnie przynajmniej tak było .
Ja nie mam nic przeciwko nowemu wątkowi, zreszta juz pisalam, (byle by tylko Malina nas znalazła jak wróci ), jak sie "swieża krew" do dyskusji pojawi to bedzie ciekawiej
Ja dzis padam na ryjek, Oliwka dała mi w tyłek tak ze ledwo żyje - cały dzień wrzasku, zero spania, na spacerze była 10 minut bo tak sie darła ze musielismy szybko wracac . W ogole to moja mala zaczeła sie dziwgac na rękach, potrafi tak trzymac nawet przez 5 minut (zobaczcie zdjecie), mam wrażenie ze zaraz wstanie . Nie wiem czy to aby nie za wczesnie i czy jej na to pozwalac,bo boję sie o kręgosłupek, tylko z drugiej strony jak jej zabronic? Czy Wasze malenstwa tez tak robią?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oliwek.jpg (53,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oliwek1.jpg (41,4 KB, 29 załadowań)

Oliwka
Stary 2006-05-19, 09:55   #1601
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

A mi tam szkoda, że chcą "nas zamnkać"....jakąś nostalgię mam do tego naszego watku, wszystko co dobre z ciażą kojarzy mi sie z tym wątkiem....buuuuu..... no ale jak mus to mus, chociaż z drugiej strony mamusie, tak jak pisała któraś z was, które bede lutowo marcowe 2007, dopiero zabieraja siedo rzeczy....ach...dokładnie rok temu miałam ostni okres i od jak tylko sie skończył wzięlismy sie ostro do roboty....qrcze to juz rok....aż mi smutno....ale ciesze sieze Fifcio juz z nami!A ciekawe kiedy wreszcie dostanę, bo tamte dziwnosci miprzeszły i nic dalej sie nie wydarzyło....

Kasiulk,a piękny ten twój Wrzaskun!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-19, 10:28   #1602
Mariqa
Wtajemniczenie

Musu nie ma, rzuciłam propozycję, mnie z kolei jest przykro, że uznano to, ze odgórnie chcę Was zamknąć
Rozumiem przecież nostalgię, podałam propozycje, która funkcjonuje na innych forach.
Jeśli nie macie ochoty, to przecież ok, wszyscy tworzymy to forum wspólnie i po to, by było miło i przyjemnie..

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117968
Stary 2006-05-19, 15:13   #1603
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Mariqo nie przejmuj się , poprostu przywiązałyśmy się do naszego wątku, ale masz racje musimy ustąpić przyszłym mamą lutowo-marcowym '07. Mamy już nowy wątek i ja osobiście nie mam nic przeciwko zamknięciu tego, ale sentyment zostaje .

Kasiulko śliczna Oliwcia i wierz mi wygląda na aniołka
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 17:37   #1604
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez płatek1
Mariqo nie przejmuj się , poprostu przywiązałyśmy się do naszego wątku, ale masz racje musimy ustąpić przyszłym mamą lutowo-marcowym '07. Mamy już nowy wątek i ja osobiście nie mam nic przeciwko zamknięciu tego, ale sentyment zostaje .

Kasiulko śliczna Oliwcia i wierz mi wygląda na aniołka
Nic dodać nic ująć !!!

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-19, 20:47   #1605
kasiulka
Zakorzenienie

Mariqo, moderatorciu nasz kochany nie gniewaj sie na babulce co sie zżyły ze swoim starym wątkiem Ale juz mamy założony nowy, obiecuje ze to juz moj ostatni post w tym wątku .... mysle ze mozna go zamknąc, tylko dobrze by było dac jakiegos linka w nowym coby całkiem nie przepadł

Dziekuje dziewczyny za słowa uznania pod adresem Oliwki - mnie sie ona tyz podoba

Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości