|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Witam się znów z L4
![]() Spóźnione życzenia dla ostatnich solenizantow! WO dostaje szaleju, od poniedziałku siedzi że mną w domu, ją chora i rozdrazniona... Dziś na szczęście w końcu czuję, że wracają mi siły. Przekupilam WO żurawiną i pestkami dyni, żeby chwilę odpocząć ![]() Kortez moja miłość! Tak młody, a taaaaki talent. Idziemy za kilka dni na koncert do Wrocławia, m.in. że względu na niego, bo w wawie nie zdążyłam kupić biletów. Idziemy-o ile oczywiście dojdę do siebie. Sorce, to widzę remont ruszył na poważnie korzystacie z pomocy architekta/projektanta?Pani, a gdzie Twoje poremontowe fotki? Moderna, czeszki z legginsami z lajkry ![]() Demeter, jak Ci się do tej pory podoba w pracy? Super, że dzieciaki dostały się do placówek ![]() Monika, kciuki za chrzciny! Te pierwsze uśmiechy Anika, nie daj się nastrojom depresyjnym jak Oliwka w przedszkolu?Wczoraj plodzilam odwołanie do przedszkola, dziś TZ niesie. Wiecie może, czy odwołania można składać tylko do 1 placówki? Czy któraś z Was wstawiala może filmiki z instrukcją ścinania włosów? Nie mogę znaleźć, a kiedyś mi tu mignęły.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-04-28 o 19:43 |
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisaliśmy przyjęcie dziecka do przedszkola, także już postanowione.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Sprawa przedszkola przesądzona - w tym roku chodzimy do prywatnego. Nie udało się dostać do samorządowego.Także płacimy 640zł co miesiąc i po temacie ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() CR zdrówka dla Ciebie
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-04-28 o 18:58 |
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy w polskim h&m (sklepy na miejscu) sa takie czapeczki jerseyowe z myszkami (taki wzor jak ta chustka?),
ewentualnie czy sa takie chustki i czapki z kaktusami? ![]() dzial baby Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-04-28 o 20:51 |
|
|
|
|
#1595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hehe... to niewiele mu do szczescia trzeba ![]() to ja wstawialam linki, ale nie pamietam juz ktore to byly - pelno tego jest na YT Cytat:
nas przedszkole na pol dnia (8-12) wynosi 93e plus dodatek za zajecia 30e i sniadania 12e, jak pojde do pracy to i taryfa nam skoczy w gore, bo bede i ja zarabiala, i bedzie zostawal pewnie na 6 godzin, bo watpie bym sie do 12 wyrobila, plus obiady (145e plus 42e plus 60e) ![]() ja pitole! loo jezu - plus dojazd, miesieczny bilet 60e. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-04-28 o 21:26 |
|||
|
|
|
|
#1596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sami urządzamy Chociaż na razie nie tyle urządzamy co wybieramy kotły, kominki i (o zmoro) drzwi wejściowe ![]() Co do wnętrza mamy z tż takie same wizje więc wspólnymi siłami powinno się udać za 30 lat mieć ładnie urządzone pomieszczenia ![]() Cytat:
hehe, dzisiaj pozamawiałam dzianiny na czapki/kominy ![]() Miało być dla Filipka (bo Zosia jeszcze się nie prezentuje specjalnie w głebokiej gondoli, a tymczasem większość dla Zofii pozamawiane No, i dla Emilci Despowej folk ![]() U nas były wyniki do przedszkoli samorządowych - Fi nie dostał się do żadnego z 4. Jego kolega z grupy rekrutował do, bagatela, 8 przedszkoli - nie dostał się do żadnego. Dzięki Ci losie za to przedszkole publiczne. Despa, dzisiaj na Waszym osiedlu się szlajałam z juniorstwem i Fi podjarany, że z Emilką do "zakonowego" przedszkola będzie uczęszczał. A przechodząc koło HOP KIDS był ryk, żeby tam iść bo tam Emilka czeka na niego i będą jeść miętę w krzakach
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaż, jakie wzory kupilas! Zamawiasz na all?
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosie wrzucisz do nosidła i bedzie widoczna czapka i komin
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśt możliwośc zamówienia u Ciebie takiego zestawu ?
|
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce dzieki
czapke w myszki kupilam, pokazala sie znowu online ![]() ale popatrz prosze za tymi kaktusami jak bedziesz ![]() jak to 30 lat urzadzania? ![]() pochwal sie wzorami |
|
|
|
|
#1601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam na sklepie internetowym. Możemy linkować strony? reklamować sklepy? Cytat:
A w ogóle macie obleśne gołębie, które niczego się nie boją - Fi je karmił i głaskał karmił trawą A ja o mało nie padłam - nie znoszę ptaków. Nie wiem dlaczego ale każdy ptak, szczególni ekury i gołębie dla mnie śmierdzą i roznoszą miliardy chorób. Fu! Cytat:
Jasne, że można -tylko muszę wiedzieć jaki materiał i jaką ma łepetynę dużą Pakeros
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - w tym momencie nie miałam wyboru, dostał się do jednego, tego najdalej od domu, gdzie tylko samochodem dojedziemy i tam podpisalam. Mogłabym zrezygnować, składać odwołania do tych bliżej ale tam szanse raczej zerowe i zostalibysmy z prywatnym tylko. Jak będzie źle to będziemy myśleć co dalej, póki co podoba mi się tam.
|
|
|
|
#1603 |
|
MBZ♥
|
Moderna te kaktusy są u nas online
jak chcesz to Ci zamówię i wyślę![]() CR zdrowiej!!! I kciuki za przedszkole!!!! Sorce, a uszylabys chustkę dla Roszpunki tego materiału miętowego w różyczki? kupiłam Jej taką opaskę pin-up i miałaby komplet? Monika to jak umowa podpisana to już poważnie
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, pewnie
tylko chustkę wiązaną? czy zapinaną na napy? a jak zapinana to może być na kształt komina, trójkątna albo taka śliniakowata (to chyba dla maluszków bardziej bo mam właśnie z HM takową z minnie dla Zofii i na jej wzór wczoraj uszyłam z piórkami).Ten materiał masz taki raczej cienki?
|
|
|
#1605 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jolant, buziaki dla Roczniaka! Sto lat Olafku!
zdróweczka Cytat:
szału nie robi stara kanapa, stary żyrandol, stary dywan. efaktu wow nie ma. poza tym wciąż na meblach jest folia ikeowska (mój chłop ma alergię na białe meble i niebieska folia mu gra )ba zabiło mnie to pytanie Moderny bo dla mnie "do wszystkiego" tak jak Sorce pisze... to takie liftingujące buty ![]() Cytat:
więc będę pisać, ale tam gdzie są realne szanse.te róże są obłędne Cytat:
już mamy miejsce w innym (na Waszych, zakonowych, zasadach), ale nadal mnie telepie ![]() (już wczoraj rozważałam zakup auta... do zaklepanego p-ola mam w linii prostej blisko... ale ani dojechać, ani dojść nie będzie prosto. heh... "dobra zmiana" coraz bardziej daje nam się we znaki... ![]() Cytat:
![]() (nienawidzę odkąd byłam na Dukanie i znalazłam w drogiej drobiowej szynce pióro. na samą myśl mam odruch wymiotny )Cytat:
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, to widzę, że tymi różyczkami dobrze wpisuję się w trendy
Jeszcze BOMBERKĘ kupić muszę :P---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ja do zakonu mam kawałek, ale mam samochód. mogę też podjechać mpk (4 przystanki o ile się mylę). I prawie po drodze do pracy mam teraz, potem ze wsi już będzie po drodze. Cytat:
Jeszcze pamiętam jakieś zdjęcie babki w fast foodzie z opanierowaną głową kury razem z grzebieniem, dziobem! Fleh! I już czuję ten zapach ptasi... ble!
|
|
|
|
#1607 |
|
MBZ♥
|
Sorce, ja bym chciała albo kwadrat albo trójkąt
Zoś lubi mieć namotane na szyjce. Do tego bym kupiła albo chwosty albo takie maluteńkie pomponiki i obszyla po całości dziękuję Ci bardzo Monika też tak mówię, jak będzie źle to będę myśleć co dalej ![]() Pani z tą folią to mnie Twój Panik zabił |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
no folia, jak u emerytów na pilocie :P
|
|
|
#1610 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (Ją zerwałabym, jak tylko wyszedłby do pracy )Cytat:
Wyślesz mi linka do sklepu na priv? A z błędem... Cóż, mówią nam, żeby się nie martwić, a za chwilę, że pobujamy się jeszcze do września. Wczoraj jak TZ przyszedł z odwołaniem, to babka powiedziała: " Karteczki z państw nazwiskiem to juz wszędzie są porozwieszane!" TZ twierdzi, że powiedziała to z przekąsem, bo rzeczywiście nie dajemy im spokoju :/ Dopóki nie przyjmą WO, to zbrzydnę im jeszcze bardziej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dziękuję za życzenia zdrowia, dziś już troszkę lepiej się czuję
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Córka - samochodem nie wiem, ok 10 minut, dłużej będę pakować dzieci do samochodu, zapisać, rozpinac pasy, szykować z rana dwójkę itp. bo wozić Jakuba będę musiała z Dominika. Teraz brałam ja na ręce albo w nosidlo i szliśmy więc różnica spora.
|
|
|
|
#1612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dam Ci znac rozkrecaj biznes ![]() Cytat:
i za chiny nie moge dobrac nic do tych serduszek i kwiatuszkow ![]() ale nie dostaliscie sie do innych przedszkoli? Cytat:
![]() Cytat:
a ja tam lubie ptaszarnie (jeszcze w domu rodzinnym czasami zdarzalo nam sie ratowac male piskleta - najmilej wspominam pania bazancice spala na moim brzuchu pod kolderka z ojcem ogladala wieczorem telewizje, siedzac na ramieniu )
|
||||
|
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no fajny niebieski widzę dwie książki, które są i u mnie - Dukan i MAKARON połączenie boskie, nie ma co! i jaka to frajda musi być odrywać tą folię! jak strzelanie z bąbelków! Hehe, za to terroryzowanie przedszkola to na dwoje babka wróżyła - albo Was przyjmą dla świętego spokoju, albo Was odrzucą bo nie będą chcieli w przyszłości mieć takich natrętów upierdliwych blisko siebie ![]() Corko, Byou - piszę Wam PW
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przypomnijcie mi - jak wypada jakosc w reserved? Zrobilam zakupy za niewielkie pieniadze, ale nie wiem, czy warto ?
|
|
|
|
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha, liczę na to, że jesteśmy skuteczni w tym dobrym kierunku ![]() To dla mnie jakościowa najgorsza z sieciowek, ubrania nadają się do wyrzucenia po pierwszym praniu.
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzieki, a jakie części garderoby miałaś? Tak mi się właśnie wydawało, ze to o reserved pisalyscie, ze jakościowo lipa. No nic zobaczę co przyślą i zdecyduje ![]() Ja mam tshirty z zary, chciałam posprzedawać, ale bardziej się ma reklamacje nadają - wszystkie! (Mam ich 6, są w złym stanie, szwy poprzesuwane, wyblakłe) A ja jestem załamana - w grudniu wymieniałam wyświetlacz w iPhonie, bo mi spadł w łazience - i dziś mi znowu z portek wysunął się na kafelki
|
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z reserved jestem zadowolona -mam spodnie, żakiety, koszule, ale tż mial t-shirty i takie szmaty po 2praniach, że głowa mała!
Moje pokoszulki, klasyczne t-shirty najlepsze z Primarka. Nic się z nimi nie dzieje!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-04-29 o 16:13 |
|
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszulki, bluzki, spódnice, dżinsy, chinosy. Kupowałam tam a studiach, dopoki nie zauważyłam, jak staba jest jakość. Ostatnio po 5 latach przerwy kupiłam tam sukienke i nic się nie zmieniło - zrobiła się szmata.
|
|
#1619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
z dodatkowymi godzinami za zeta ![]() są idealnie dopasowane. wszyscy się nabierają, że tak miało być (łącznie ze mną )hehe, nie chcę. bo wtedy jedynym kontrapunktem byłyby czerwone zasłony (jasny dywan, jasna kanapa i jeszcze jasne meble). Cytat:
hehe no moje są czarno-białe ![]() Cytat:
ale masz oko Dukan od teściowej, Makarony od przyjaciółki - też symptomatyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam z Primarka piżamę dla Michała i szmata...
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
CR, pytałas o prace: duuużo trzeba ogarnąć i się szybko uczyć. Czasem meczacaczy fizycznie czy psychicznie. Ale generalnie ok, jest co robić to czas szybko leci ![]() Moderna, ojć... My w niedziele robimy urodzinki K. Poza tym przymierzamy się do malowania cześci pokoju który mamy jako 'składzik'. Chcemy przeniesc meble z sypialni do tego pokoju i tam zrobić dla dzieci. Szukam inspiracji, troche mam ograniczone możliwości bo skosy straszne w nim są :/ Także czekamy na zwrot podatku i lecimy z pokojem ![]() Ten mnie zauroczył |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

korzystacie z pomocy architekta/projektanta?
jak Oliwka w przedszkolu?

- w tym roku chodzimy do prywatnego. Nie udało się dostać do samorządowego.

kupiłam Jej taką opaskę pin-up i miałaby komplet?