|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Jakoś tak się zmobilizowałam do wpisów co piątek, ale może lepiej nie bo załamuję się ino jak śledzę wzrosty![]() U mnie dziś na śniadanie kawa z mlekiem + ciemna bułka (którą dopiero kupię) z warzywami i mozarellą light. Na obiad nic nie zrobiłam ale wzięłam kabanosy łososiowe i musztardę do pracy ![]() A potem nie wiem i na razie nie myślę o tym
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
No ja połowę z tego co przyszło dziś już pogoniłam. I nie mam dziś nic na obiad, choć wzięłam twarożek- może nim się dopcham. No i nic nie jeszcze nie piłam- ale zabralam cytryne .Miłego dnia |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
na wadze 82,3 kg Bardzo nie ciekawie
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po dwóch kubkach wody.Rozważam dziś wieczorem zrobienie wege spring rollsów.Zobaczymy czy skończy się na rozważaniu czy realizacji.
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Pogonisz- potrafisz tylko trzeba się spiąć
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Ale jest mi zimno więc idę jakieś ciepłe zioła zaparzyć. |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie spałaszowałam bułkę razową z ziarnami.No na dworze zimno ale u mnie na open space gorąco ,tak że ino zimne napoje mnie ratują.Dziś w planach Kaufland i obkupienie się w zdrowe żarcie.Jutro idę do kina na maratonik w nocy więc tak rozważam co by do niego wziać, boję się że będzie mi burczało w brzuchu bo to jednak od 23-6 rano..
Chyba pieczywo ,bo ja z małżem z tych co nie cierpią chrupania popkornów itp w kinie
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
...) ) ...( ( ("""")o """""' Miałam dwa dni wolnego i probowalam ogarnąć kolejne etapy urządzania sie w nowym miejscu. Trochę mi to słabo wyszło, bo najchetniej spędzałam czas w łóżku. Przynajmniej plecy nie bolały. Poza tym urządzam sobie sypialenkę jak dla księżniczki czyli szarości i pudrowy róż. A co, jakos tam pomyślałam, że potrzebuję takiego swojego przytuliska, więc coraz przyjemniej mi się tam czas spędza. jeszcze firanki, kilka dodatków, krzesło przy toaletce i kilka ramek na ścianie i będzie koniec urządzania. Wczoraj podjęłam próbę powieszenia szafki RTV, która wcześniej była stojącą i nie jestem pewna wytrzymałości kołków, więc jeszcze muszę podjechać po jakieś większe i wzmocnić a tak efekt mnie zadowala. Lustro też powiesiłam i tak w zasadzie top powinnam być z siebie zadowolona, ale wciąż mam wrażenie, ze tyle do zrobienia. Chciałabym moc wrócić z pracy i nie martwić się, że musze układać, porządkować, urządzać tylko walnąć się na kanapie i delektować wypoczynkiem. Ale to będzie. Waga 76,1kg. Troszkę zaczęła spadać. Koktajle pijam codziennie. Smakują mi zarówno na słodko - owocowe, jak i wytrawne z chili i czosnkiem w roli głównej przypraw. Jarmuż, szpinak wciągam tym sposobem ilości zdrowe. Do tego jogurt, kefir - pychości. Dzisiaj mam do pracy placuszki z cukinii. Lubię. Ledwo się powstrzymałam żeby ich nie zjeść wczoraj prosto z patelni w nocy. Myślę jednak, że MŻ nie wystarczy żeby schudnąć jak chcę a wciąż mi nie po drodze do fitness clubu ![]() Basiu, Milenko, wystarczy, że ja swoje zdjęcie umieszczę na lodowce i powinno zadziałać odpychająco. co z tego, wystarczy zamknąć oczy i machnąć drzwiczkami i już buzia pełna. W lustrze się widzę normalną, na zdjęciach potwór a całą prawdę odkrywają mocno za małe ubrania sprzed roku. Tłumaczę też sobie jak pocieszacie mnie Wty, ze może jeszcze to nie ten moment, że walczę o siebie na innych płaszczyznach, ze wygląd musi jeszcze troszkę poczekać. Moze nie czas łapać kilku srok za ogon. No ok, to się usprawiedliwiłam. Byleby nie utyć bardziej to już połowa sukcesu. Stylowa, przepis na chlebek z zakwasem jest mi znajomy, z tym że zakwas nastawiałam sama, bo nie mam zaprzyjaźnionej piekarni pod nosem. Zakwas nadaje chlebusiowi smak prawdziwego, wiejskiego chlebusia. ja już tyle lat piekłam chleb, że przestałam pamiętać pierwotny przepis a robiłam wszystko na oko. No nic, głodna sie zrobiłam od tych waszych smacznosci. Pora na drugie sniadanie. Na pierwsze były 2 placuszki z cukinii i ok 180ml koktajlu z ananasa, brzoskwini, banana, kilku winogron, cząstki cytryny i wody kokosowej. Porcja dla mnie u Młodej. Pycha.
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tak sobie myślę że może trochę to i dobrze że jak wracasz z pracy to masz trochę urządzania itp bo zajmiesz głowę czymś nieco innym niż ponure myśli.Wiadomo że wypoczywać trzeba po pracy ale sama wiesz jak to jest jak ino się przyjdzie z pracy ,walnie do wyra i nic nie robi, głupie myśli przychodzą i domyślam się że również i te niewesołe. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Kolejny deszczowy dzień. Nic mi się nie chce. Byliśmy w Biedronce, kupiliśmy mnóstwo warzyw i owoców - poleciały punkty na świeżaki.
Dieta - słabo, zeżarłam kilka pierogów ruskich. Niby nic, za dawnych czasów nie jadłabym do końca dnia i byłby git, a teraz gluten się kłania i jutro będzie gil do pasa. Niepotrzebnie małż wziął te pierożki, bo wiadomo, leży toto takie bezpańskie w lodówce i kusi.
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
na lodówkę to tylko mnie
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu aż się zamotałam o co chodzi z pierogami w lodówce i Elizka na lodówce, dopiero teraz zajarzyłam że Elizka pisała o zdjęciu na lodówkę do Lyrci
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Milenko i tak wszystko się sprowadza do lodówki
![]() Caarel a ile ważysz.Nie pamiętam czy pisałaś. |
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Ja wy chcecie zdjęcie na lodówkę to polecam moje
Idzie mi dobrze, nie poddaje się. Nie ma mowy. Zimno się zrobiło - lody poszły w odstawkę, choć przyznaję, czasem mnie nachodzi ochota, ale NIE będę tego w siebie wciskać ![]() Ile ja waże? O coś koło tego
|
|
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Bry....
W kwestii czegos na lodowke...kupilam sobie w kolobrzegu magnes.... Poza tym laze duzo i mam nadzieje ze wiecej wylaze niz przyswoje w formie gofrow lodow i innych malo zdrowych przekasek.... W sumie to staram sie jesc w miare rozsadnie ale roznie to jest.... bardzo mi pumpernikiel posmakowal... ale tylko tu bo jak ide na spacer i polaze po plazy to wracam glodna... no i zjadam pol kromki z maslem i mam dosc na dlugi czas...wroce do domu to wroce na dobre tory... zeby tylko zbyt duzo kilosow nadprogramowych nie przywiezc...
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Tak trzymaj.Ogładała któraś z Was wczoraj supermodelka plus size? Ja przespałam -lazania mnie uśpiła
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
ja tego nie oglądam
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Ja oglądam "Historie wielkiej wagi". Uwielbiam to.
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
ja z ciekawości chciałam luknąć na te panie co się zgłosiły ale moze to i dobrze żem przespała.
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- ja nie mam tych kanałów bo mam ino kablówkę ,zresztą tv bardzo rzadko włączam
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś oglądałam Historie wielkiej wagi, ale potem przestałam. W ubiegłym tygodniu obejrzałam z pół odcinka, więcej nie dałam rady. Było straszne i tak mnie to chyba jednocześnie zdołowało i zmotywowało. Było o kobiecie, która wazy jakieś 250 - 260 kg. Od wagi zrobiły jej się problemy, opuchnięcia, zakażenia na skórze. Nie mogła chodzić. Straszne to było i psychicznie nie dałam rady do oglądać.
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądałam teraz jakoś powtórkę i mąż zerkał (nie lubi jak to oglądam)
do tego akurat jadł a tam kobita rzyga w miskę myślałam,że mnie wzrokiem zabije |
|
|
|
#1614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jadę na wieś do mamy to też to czasem oglądam ale mój też nie cierpi tego programu i rzadko wtedy ze mną patrzy Nie mam się czym chwalić dziś, jednak jak nie zrobię uczciwego obiadu to zapycham się pieczywem co jest porażka..Zjadłam rano 2 małe bułki razowe, potem 3 kabanosy i teraz poprawiłam ciabattą z wieśniakiem .Czuję się wyjątkowo źle ,o 2 bułki za dużo-zawsze po pieczywie w nadmiarze mam wzrost. Chwilę zaległam i zbieram siły na obiad na jutro, chyba pomidorówkę zrobię + dla ślubnego jeszcze naleśniki na słodko z serem, ja nie lubię więc nie będą kusiły.
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2017-09-07 o 17:10 |
|
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy i wszystko biegiem ...
Zaprosiłam brata i bratową no i kupiłam dwa rodzaje ciasta i wino ... czyli dietetycznie nie będzie , chyba że się opanuję . Na obiad zrobiłam sobie szybko kluski śląskie- w pracy zjadłam tylko płatki na śniadanie i nektarynkę Ale mnie ssało jak wróciłam. Więc do teraz jest w miarę ok. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Ale trzeba coś wymyślić na jutro na obiad- by mnie tak jak dziś głód nie dopadł. Miałam w sumie jeszcze winogron i nektarynkę Ale nie tego mi się chciało. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- No i odwołałam dziś rowerki - więc spalania nie będzie |
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś oglądałam program o gościu, chyba był z Hawajów i mega gruby, chyba ponad 400 czy 500 kg. Próbowali go odchudzić, a on się od swojej kobiety dalej domagał żarełka
I tak próbowali a na koniec gościu zmarł. Nie dał rady się opanować. Smutne to i straszne jednocześnie.eliza, ha, ale sytuacja. Że pokazują jak jedzą i to po kilka talerzy na raz to widziałam, ale wymiotów nigdy - i dobrze. |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lyrcia to mamy taką samą wagę, tyle że Ty jesteś wyższa ode mnie, Ale walczymy dalej mimo wszystko. Choć ja dziś zjadłam kawałek ciasta i wypiłam troszkę włoskiego wina Czas spać- choć mi się nie chce. Jutro piątek piąteczek piątunio Dobrej nocy |
|
|
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
Ja najbardziej zapamiętałam Stevena - facet 20 lat, 300kg wagi, szantażysta. Dzwonił na policję, gdy ojciec nie chciał zamawiać mu pizzy itd. Ojciec chudy jak patyk, nie miał chyba pieniędzy, sam nie jadł. A musiał spełniać zachcianki syna, wiedzą, że to złe, ale nie wiedział jak się wyplątać z tego szantażu emocjonalnego. Aha, Steven w szpitalu był złośliwy, np. rozlał mocz, żeby musieli sprzątać itd. To już był hardcore.
Wg mnie on miał chorobę dwubiegunową, do psychiatry powinien iść. Ja generalnie lubię to oglądać i myśleć, że nie chcę tak mieć, że jak czegoś nie zrobię, to zaraz będę na ich miejscu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

Jakoś tak się zmobilizowałam do wpisów co piątek, ale może lepiej nie bo załamuję się ino jak śledzę wzrosty

.
Chyba pieczywo ,bo ja z małżem z tych co nie cierpią chrupania popkornów itp w kinie

Tak trzymaj.