Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-08, 11:31   #1591
568910860ed4e40ddca0f9a0c0db303f148afa9f_657e3a01e6fc5
Konto usunięte

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

hejka.. jeżeli ktos ma mozliwosc to polecam źródła termalne tzw gorące źródła.. mi taki wyjazd pomaga(na słowacje).. takie źródła dzialaja leczniczo na Twoja skóre.. przy czym buźka ladnie wyglada.. a do tego ile frajdy i zabawy na takich basenach sama przkonałam sie na sobie.. pozdrawiam
568910860ed4e40ddca0f9a0c0db303f148afa9f_657e3a01e6fc5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 21:30   #1592
kosmiteczka
Zadomowienie

[1=568910860ed4e40ddca0f9a 0c0db303f148afa9f_657e3a0 1e6fc5;8926572]hejka.. jeżeli ktos ma mozliwosc to polecam źródła termalne tzw gorące źródła.. mi taki wyjazd pomaga(na słowacje).. takie źródła dzialaja leczniczo na Twoja skóre.. przy czym buźka ladnie wyglada.. a do tego ile frajdy i zabawy na takich basenach sama przkonałam sie na sobie.. pozdrawiam[/quote]

niestety ja sie nie zgodze. mi nic nie pomogło na cere, srednia wieku jest tam 60lat i ludzie z różnymi chorobami skory. Tż-owi powyskkiwały potem na skorze jakies dziwne rzeczy, liszaje.

COCO JAMBO I DO PRZODU
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-09, 22:35   #1593
vajo
Przyczajenie

Przeertowałam kilkadziesiąt stron wątku, jutro wypiszę sobie wszystkie maseczki naturalne i zacznę stosować . Walczę już z trądzikiem ładnych parę lat. Od kilku dermatolog przepisuje mi clindacne + isotrex <na blizny>, wczesniej miałam differin (za słaby był, nie było w ogóle efektów. Jedyne co mogę pwoiedzieć to to, że trądzik lekami można zwalczyć, ale długo to trwa - w moim wypadku rok. Najpierw około 2-3 miesięcy aby pozbyć się wyprysków, pół roku na blizny. Na wiosnę miałam cerę idealną - 0 wągrów, pryszczy - nic! Aż do teraz..zauwazyłam, że kilka wyprysków pojawia mi się przed okresem, zauważyłam też, że nie mogę używać toników/żeli nivea (po nich obserwowałam wysyp) i jeść pomidorów. I nie wiem, czy to też przyczyna, ale ostatnio dość często "tż" dotyka i gładzi moją twarz "(roznosi bakterie?). Nakumulowało mi się tego wszystkiego i teraz walka znów się zaczyna :/
vajo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 12:48   #1594
AJaLubieSwojeOczy
Zakorzenienie

GG do AJaLubieSwojeOczy

Ten Isotrex to na recepte?

AJaLubieSwojeOczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 16:22   #1595
cisza-motyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vajo Pokaż wiadomość
zauważyłam też, że nie mogę używać toników/żeli nivea (po nich obserwowałam wysyp) i jeść pomidorów.:/
ja też zauwazylam wlasnie, że nie mogę jeść pomidorów, tylko ciekawe co w nich takiego jest...
Stary 2008-09-10, 16:55   #1596
vajo
Przyczajenie

Tak isotrex jak ostatnio kupowałam był na receptę i chyba nie zmieniło się nic w tej kwestii. Też się zastanawiałam co takiego jest w tych pomidorach.. . Aha i taka rada, wycierajcie twarz w ręczniki papierowe (jednorazowe), ich koszt nie jest aż tak duży. Duża odmiana , ja już sobie normalnym ręcznikiem nie wyobrażam wycierać buzi. Tutaj ładnie wszystko wchłania papier no i w 99% jest wolny od bakteri .
vajo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-17, 14:02   #1597
Arya90
Zakorzenienie

dziewczyny super wątek. Też walczę z trądzikiem od ładnych paru lat. Nic na mnie nie skutkowało. A już kompletna masakra była jak przychodziła pora szkoły. Wtedy nerwy robiły swoje. Teraz używam żelu under 20 i jest trochę lepiej. Ale zaraz mam zamiar wypróbować maseczki i Wasze sposoby
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 16:47   #1598
Kasixxa
Raczkowanie

Hejka ;] Mi na "krostki" pomaga tonik Garniera i żel bardzo dobry ;]
Lecz mam problem z wągrami ;/
Kasixxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-20, 13:06   #1599
Arya90
Zakorzenienie

Dziewczyny wypróbowałam te maseczkę cynamonową. Myślałam, że mi ktoś przykłada gorący pręt do twarzy tak piekło! Efektu póki co nie widzę. Nie wiem, czy warto aż tak cierpieć?
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-20, 13:14   #1600
OLka17
Przyczajenie

Hejka ja mam krosty na czole,dekoldzie i plecach czy znacie jakieś sposoby ba pozbycie sie ich?

Ja za moment ide wypróbować maseczkę cynamonowa zobaczymy czy będzie jakis efekt

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-09-23 o 10:06
OLka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-20, 16:37   #1601
maltusia87
Rozeznanie

masz cały watek na ten temt. wiec nie zadawaj pytan"dziewczyny czy znacie jakis sposob na tradzik" tylko przecztaj watek.
maltusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-20, 23:26   #1602
OLka17
Przyczajenie

bez przesady nie mam czasu czytać 54 stron
OLka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-20, 23:44   #1603
Milunia150
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OLka17 Pokaż wiadomość
To już twój problem.

Edytowane przez Milunia150
Czas edycji: 2008-09-21 o 00:07
Milunia150 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 11:03   #1604
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
I nikt nie ma czasu odpowiadać Tobie.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 11:48   #1605
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
A co to są 54 strony?to nie 5040.Bez przesady czytanie nie boli,a na pewno wiele się z tego wątku dowiesz
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-21, 14:58   #1606
Choleraaaaaaaaaaaaaaaaaa
Przyczajenie

Wink Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witam wszystkich i na starcie przepraszam za nick niestety konto z zadnym innym nie chcial sie utworzyc czytalam wasze wypowiedzi i przyznaje ze niektore pomysly sa calkiem niezle ja osobiscie tez mam problemy z cerą probowalam juz wszystkiego ale powiem wam ze tylko pogarszalo to moja sytuacje. Zaczelam stosowac wiec krem polecony przez dobra przyjaciolke jest to krem "bebe" niestety ni ejest dostepny w polsce bo z tej firmy sa u nas tylko szminki ale ja sciagam go z niemczech. rano i wieczorem twarz myje zwyklym mydlem a wieczorem dodatkowo uzywam tego o to kremu. oczywiscie w niewielkiej ilosci bo cera nie lubi przesady. Dobrym sposobem jest tez skrzyp polny. suszony sie zaparza lub kupuje w gotowych tabletkach i herbatkach. Działa naprawde super na cere paznokcie i wlosy. Dobre sa tez drozdze ale niestety nie sa wskazane dla kazdego bowiem moga wywolywac przeciwny skutek.
Pozdrawiam
Choleraaaaaaaaaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 15:50   #1607
Angel28
Rozeznanie

witam jestem tu nowa. Przeczytalam prawie caly wateki powiem szczerze ze ja nie mam proble,mu z tradzikiem bo przeszlam go chyba ze 4lata temu i to bradzo mocno to przeszlam ale zmienilam kosmetyki i nawet nie jesm slodyczy bo mi nie smakuja a tym bardziej czekolada itp nie jadam wczesniej tez bralam lewitan i o ile dobrze pamietam to bylo4lata temu uzywalam masci cynkowej ale nic nie pomagalo pamietam ile wydalam kasy na clersila(totalny syf te kosmetyki ja sie ich do dzis nie tykam blee!) poszlam z mama do pateki i taka mila pani ktora tam pacuje do dzis sprzedala mi taki spray do twarzy pamietam ze po nim mialam bardzo matowa twarz ale zeszlo mi apsolutnie wszystko po tym i od tamtej pory mam spokuj ale nie pamietam jak sie nazywal a zrobil duzo dobrego spryskiwalo sie nim umyta buzie najlepiej na noc i tyle i powiem szczerze ze zaczelam uzywac zelu punktowego clin&clera to mi bardzo pomoglo ale ..
ja mma problem nie tyle co z pryszczami co z tym ze jak mi sie zrobi "niby pryszcz" nawet nie naciagnie ropa jest czerwony i boli ostatnio mi sie cos takiego zrobilo i z tego nic nie wylazlo ale zeszla mi skura i to tak potwornie ze az ma to czerwone i strasznie suche po mimo ze nawilzam codziennie buzie i to mi sie stalo drogi raz i powiem szczerze ze nie wiem co z tym zrobic byla bym wdzieczna za jaks rade
pozdrawiam
Angel28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 10:07   #1608
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel28 Pokaż wiadomość
witam jestem tu nowa. Przeczytalam prawie caly wateki powiem szczerze ze ja nie mam proble,mu z tradzikiem bo przeszlam go chyba ze 4lata temu i to bradzo mocno to przeszlam ale zmienilam kosmetyki i nawet nie jesm slodyczy bo mi nie smakuja a tym bardziej czekolada itp nie jadam wczesniej tez bralam lewitan i o ile dobrze pamietam to bylo4lata temu uzywalam masci cynkowej ale nic nie pomagalo pamietam ile wydalam kasy na clersila(totalny syf te kosmetyki ja sie ich do dzis nie tykam blee!) poszlam z mama do pateki i taka mila pani ktora tam pacuje do dzis sprzedala mi taki spray do twarzy pamietam ze po nim mialam bardzo matowa twarz ale zeszlo mi apsolutnie wszystko po tym i od tamtej pory mam spokuj ale nie pamietam jak sie nazywal a zrobil duzo dobrego spryskiwalo sie nim umyta buzie najlepiej na noc i tyle i powiem szczerze ze zaczelam uzywac zelu punktowego clin&clera to mi bardzo pomoglo ale ..
ja mma problem nie tyle co z pryszczami co z tym ze jak mi sie zrobi "niby pryszcz" nawet nie naciagnie ropa jest czerwony i boli ostatnio mi sie cos takiego zrobilo i z tego nic nie wylazlo ale zeszla mi skura i to tak potwornie ze az ma to czerwone i strasznie suche po mimo ze nawilzam codziennie buzie i to mi sie stalo drogi raz i powiem szczerze ze nie wiem co z tym zrobic byla bym wdzieczna za jaks rade
pozdrawiam

Prosze pisać zgodnie z zasadami interpunkcji, uzywając kropek, przecinków i wielkich liter. Niestety, wygląda to na bełkot bez sensu i niewiele można z tego zrozumieć. Edytuj post i popraw pisownie.

Cytat:

Ty nie masz czasu czytać wątku (w którym jakby nie było znajdziesz odp. na swoje pytania), ale masz czelność wymagać od nas natychmiastowej pomocy, tak?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 15:58   #1609
Angel28
Rozeznanie

ja szczerze was nie moge zrozumieć, mówicie nie używać chemi(bez urazy ja nie oceniam i się nikogo nie czepiam ) ale maści też nie są naturalne :/. Szczerze nie krytykuje ja się mojego problemu pozbyłam, kupilam maść cynkową ktora odstawiłam 2lata temu ,krem bambino bo tu o tym wyczytałam, i jakiś żel punktowy i ja nie mam większych problemów jak tu dziewczyny opisywały.
I jak dla mnie niektóre z was za duzo naraz tego używaja (nie oceniam innych) tabletki maście i wogóle to jest moja opinia.
Testowałam maseczke cynamonową i nic szczeg ólnego mi się nie stalo ani przed ani po więc dla mnie była nie skuteczna , ale tonik z cytryny pochfalam fajny naturalny wynalazek
pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 16:06   #1610
Angel28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez potteromaniaczka Pokaż wiadomość
Hej Ponownie zwracam się do Was z trądzikowym problemem
Naprawdę moje czoło to horror-tragedia-porażka-czy jak tam kto woli to nazwa... Nie mam pryszczy(no może z jeden, dwa od czasu do czasu)ale mam całe czoło w kaszy!!!
To jest straszne<płacze>. Jak patrze w lustro to się tylko cieszę, że mój nos, broda i polika są czyste...
Co myślicie o stosowaniu codziennie ŻELU GŁĘBOKO OCZYSZCZAJĄCEGO Z PEELINGIEM, TONIKU OCZYSZCZAJĄCO-KOJĄCEGO i do tego KREMU REGULUJĄCO-NAWILŻAJĄCEGO firmy PURE ZONE LOREAL??? To są chyba jedne z najlepszych i najsilniejszych serii przeciwtrądzikowych, dlatego napewno niezbędny jest ten krem nawilżajcy, bo tonik nieźle wysusza. Co wy na to? Niezwłocznie proszę o pomoc, bo moje czoło jest naprawdę paskudne.
he powiem ci ze ja kiedys, czytalam o takich kosmetykach . a mianowicie Loreala ta firma kocha chemie tam nie ma nic naturalnego chyba tylko woda, vichy tez naleza do tego oncernu, garnier i inne tanie dziadostwa..
ja przeczytalam sobie caly watek i znalazlam duzo ciekawych rzeczy o ktorych nie wiedzilam .
A o aloesie moja mama mi mowila, ze musi miec conajmniej 5lat zeby mial dzialanie lecznicze to prawda???pozdrawiam
Stary 2008-09-27, 14:41   #1611
potteromaniaczka
Przyczajenie

Hey
Teraz to już wiem i nie stosuje w ogóle nic z tej firmy.
potteromaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 19:25   #1612
ConstanceOfTrentham
Przyczajenie

A ja mam straszy problem. Pryszczy się pozbyłam, aktualnie mam 2 na krzyż, ale stan mojej cery jest opłakany...
Wągry na brodzie, zaczwerwienienia koło nosa, rozszeżone pory, ślady po pryszczach.
I nie wiem co z tym zrobić... Nawilżam cerę... No, ale to nie pomaga...
Już nie mogę na siebie patrzeć ;/.
ConstanceOfTrentham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 20:10   #1613
Piotras9221
Przyczajenie

GG do Piotras9221

Witam wszystkie z was drogie panie.
Nazywam się Piotrek i mam 16 lat.Mój problem polega na tym że mam strasznie dużo trądziku,pryszczów,syfów, wągrów i chrost na twarzy,plecach i na klacie.

Próbowałem maseczki cynamonowej i różnych kremów,pilingów ale nic nie skótkóje.
Prosze czy któraś z was zna jakiś szybki sposób na pozbycie się tego czegoś????Proszeee!!!!!!! z góry bardzo dziękuje ;*
Piotras9221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-30, 20:32   #1614
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez ConstanceOfTrentham Pokaż wiadomość
A ja mam straszy problem. Pryszczy się pozbyłam, aktualnie mam 2 na krzyż, ale stan mojej cery jest opłakany...
Wągry na brodzie, zaczwerwienienia koło nosa, rozszeżone pory, ślady po pryszczach.
I nie wiem co z tym zrobić... Nawilżam cerę... No, ale to nie pomaga...
Już nie mogę na siebie patrzeć ;/.
Może zacznij stosować kurację kwasami, one działają na przebarwienia i wągry. Na poczatek chyba najlepszy byłby acne-derm. Kuracja musi trwać kilka miesięcy, ale efekty zauważysz szybciej. potem mozesz właczyć na zmianę jeszcze coś kwasami dla odmiany BHA lub AHA. W wyszukiwarce znajdziesz milion wątków o kwasach, więc nie będę się zagłębiać w szczegóły tematu. O nawilżaniu przy kwasach tym bardziej nie zapominaj. O filtrach też
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 20:48   #1615
agu5k4
Przyczajenie

witaj nie martw się nie tylko ty masz ten problem^^

hm co mogę Ci zaproponować.. ja osobiście nie używam do mycia twarzy wody chlorowanej ewentualnie czasem mineralki bądź przegotowanej. Na codzień myje twarz sokiem z aloesu plus tonik ogórkowy. Co jakiś czas maseczkę drożdzową pluss do tego cynk w tabletkach i herbata z bratka Oczywiście polecam dobry krem nawilżający. Ja ostatnio zakupiłam krem na noc firmy iwostin.

Pozdrawiam i powodzenia
agu5k4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 00:12   #1616
cinek26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Może zacznij stosować kurację kwasami, one działają na przebarwienia i wągry. Na poczatek chyba najlepszy byłby acne-derm. Kuracja musi trwać kilka miesięcy, ale efekty zauważysz szybciej. potem mozesz właczyć na zmianę jeszcze coś kwasami dla odmiany BHA lub AHA. W wyszukiwarce znajdziesz milion wątków o kwasach, więc nie będę się zagłębiać w szczegóły tematu. O nawilżaniu przy kwasach tym bardziej nie zapominaj. O filtrach też

Jak jestes taka specjalistka to moze odpowiesz mi na pytanie czy po acne dermie jest wysyp i czy acne derm moze byc stosowany bez problemow na cere wrazliwa naczynkowa?
cinek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 08:05   #1617
ulciak85
Raczkowanie

GG do ulciak85

Może tu będzie coś ciekawego Tak przypadkiem natrafiłam, może komuś się przyda...

http://www.parazyt.gower.pl/acneexpress2003.htm
ulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 17:04   #1618
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez cinek26 Pokaż wiadomość
Jak jestes taka specjalistka to moze odpowiesz mi na pytanie czy po acne dermie jest wysyp i czy acne derm moze byc stosowany bez problemow na cere wrazliwa naczynkowa?
Raczej nie specjalistka, ale już sporo kwasów stosowałam w życiu
Acne-derm to kwas azaleinowy, wiec podobnie jak BHA i PHA może być stosowany na cerę naczynkową. Przy naczynkach nie poleca się kwasów AHA, bo źle wpływają na ich stan. Jeśli chodzi o wysyp jedni go mają, inni nie, chyba nie ma reguły. Podobnie jak jedni mogą go stosować codziennie i widzą zwężenie porów oraz rozjasnienie skóry bez skutków ubocznych, inni stosują 2-3 razy w tygodniu, a i tak mają przesuszoną, łuszczacą się skórę.
Tu jest jeden z wątków o acne: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...25#post9197925
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 01:03   #1619
cinek26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Raczej nie specjalistka, ale już sporo kwasów stosowałam w życiu
Acne-derm to kwas azaleinowy, wiec podobnie jak BHA i PHA może być stosowany na cerę naczynkową. Przy naczynkach nie poleca się kwasów AHA, bo źle wpływają na ich stan. Jeśli chodzi o wysyp jedni go mają, inni nie, chyba nie ma reguły. Podobnie jak jedni mogą go stosować codziennie i widzą zwężenie porów oraz rozjasnienie skóry bez skutków ubocznych, inni stosują 2-3 razy w tygodniu, a i tak mają przesuszoną, łuszczacą się skórę.
Tu jest jeden z wątków o acne: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...25#post9197925
Dzieki za odpowiedz
cinek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 15:45   #1620
AryaxD
Wtajemniczenie

A ja już zaczęlam 3 miesiac zażywac bratek w tabletkach, wieczorem przemywam twarz tonikiem ogórkowym i wklepuję Bambino ochronny,a na dzień niespodzianki kryję korektorem i jest bosko Oczyściło mnie ze wszystkiego to co miałam takie male grudki pod skóra itd. to wszystko mi wyszlo, a teraz mam gładką twarz ale jesczze będe zażywać ten miesiąc bratek. Teraz jak jeszcze z tego oczyszczania trafi mi się jakaś niespodzianka to i tak znika mi po 3 dniach.

Wągry dalej mam ale mam zamiar wypróbować Effaclar K.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości