|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Japonka, a Ty jak się trzymasz? Kiedy macie następną próbę? Trzymam mocno kciuki!!
|
|
|
|
#1592 |
|
Raczkowanie
|
Jestem 7 dni po drugim transferze, wzięliśmy pozostałe dwa dzieciaki. Bardzo mocno liczę, że chociaż jeden z nami zostanie ale oczywiście nie mam na to wpływu, więc biorę leki, chodzę na akupunkturę i ogólnie staram się wyluzować i myśleć pozytywnie. Jeśli teraz nie wyjdzie, musimy od nowa zrobić procedurę, pobrać komórki i robić kolejne dzieciaki...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Japonka, trzymam mocno kciuki!!! Wierzę, że tym razem się uda!
|
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
Ja też trzymam za Ciebie mocno kciuki, wierzę, że będzie dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Japonka trzymam kciuki, kiedy będzie robić test? Edytowane przez kinga611 Czas edycji: 2018-01-06 o 07:45 |
|
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, czy jest tutaj jakaś dusza z rozpoznana triplodia?
najprawdopodobniej matczyna , tego jeszcze nie wiem |
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Kinga, ja też nie bardzo panuje nad emocjami. Ostatnio popłakałam się przy moim 2,5 latku a ten zaczął mnie głaskać i mówi: nie płacz mamo, wszyscy cię lubią. Zaczęłam się śmiać płacząc jednocześnie. Mam nadzieję, że to hormony a nie objaw szaleństwa. Będę trzymała za Ciebie kciuki w poniedziałek.
Japonka Tobie też życzę powodzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przed badaniami prenatalnymi wiem co czujecie bo przechodziłam to niedawno u mnie wyszlo wszystko ok wiec teraz w miarę grzecznie czekam połówkowe za 2 tyg u mojego gin a za 3.5 powtórka w Poznaniu ale to tak tylko dla potwierdzenia że Fabianek ślicznie zdrowo rośnie i z takim nastawieniem jest mi troszkę łatwiej.
|
|
|
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, jestem nowa, ale czytałam wątek terminacja pierwsza część od początku do około 140 str, więcej puki co nie dałam rady. Terminacje miałam ponad 2 miesiące temu, tyle że moja terminacja wyglądała zupełnie inaczej niż wasza, co mnie bardzo zdziwiło. Otóż 12 tydz ciazy , badanie prenatalne, rozszczep kregoslupa, lekarz na 100% pewny , co z resztą było widać gołym okiem na usg, na prawdę bardzo to było widoczne, no i oczywiście rozpoczął sie koszmar same wiecie jaki. 10 dni później było już po wszystkim, tylko ze ja nie rodziłam mojego dziecka tak jak wy, miałam po prostu zabieg. Uspili mnie i obudziłam się już po wszystkim, w szpitalu kazali mówić, że to było samoistne poronienie, po prostu się bali ewentualnej odpowiedzialności karnej w tym naszym chorym kraju. Nie wiem czemu odbyło się to tak a nie inaczej ? Może dlatego że to był dopiero 13 tydz ? W każdym bądź razie wydaje mi się ze to, że nie czułam jeszcze ruchów i nie musiałam sama rodzic spowodowało to ze dosyć szybko chyba się po tym pozbieralam , bo po ponad tygodniu juz się trochę ogarnelam psychicznie. Obecnie czekam na drugą @ i będziemy znów "atakowac". Pewnie nie będzie to proste bo przy pierwszej ciąży ( szczęśliwej, mam syna 4,5 latka) starania trwaly jakieś 10 mies, przy drugiej rok ..
|
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Część Gosia. Witamy Cię na forum. Czyli nie podawali Ci w ogóle tabletek tylko od razu na łyżeczkowanie? Zawsze mi się wydawało, że chodzi o to żeby terminacja jak najbardziej przypominała naturalny poród/poronienie żeby później nie było problemów z kolejnymi ciążami (szyjka itp) byłaś już na wizycie kontrolnej po terminacji? Myślę że warto podpytać lekarza czy tak to powinno przebiegać i czy można już się starać o kolejną ciążę. My o pierwszą ciążę staraliśmy się rok (terminacja), teraz jestem ponownie w ciazy-11 tydzień. Czekaliśmy 3moesiace od terminacji i staraliśmy się 3 miesiące. Od razu chodziłam na monitoring cyklu i myślę że to bardzo pomogło. Mieliśmy niższe szanse bo mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia a jednak udało się tak szybko...
|
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Gosia u mnie byli podobnie jak u AleAleAle90. Ja byłam na podobnym etapie co Ty ( u mnie 14 tc) a dodatkowo ciąża byla już obumarla i lekarze robili wszystko abym 'urodziła'. Zabieg mechaniczny to miałaby być ostateczność właśnie że względu że taki 'naturalny proces jest lepszy z medycznego punktu widzenia - macica szybciej wraca do formy a i potem niema problemów z szyjką podczas kolejnej ciąży. Poza tym podczas mojego pobytu w szpitalu była dziewczyna w 10tc ale z ciążą zatrzymana na etapie 5-6tc z kilkumilimetrowym zarodkiem i też miałam podawane tabletki na wywołanie poronienia.
|
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
Mi 2 dnia na oddziale, kiedy po lekach się niewiele działo, też zaproponowali łyżeczkowanie, ale powiedzieli, że to bardziej ryzykowne i dali wybór czy chcę jeszcze poczekać i próbować urodzić. Potem już ta propozycja nie wróciła i do tej pory nie wiem czy dobrze zrobiłam, poród udało się wywołać dopiero 6 dnia... ale to było pewnie mniej inwazyjne dla szyjki i w zasadzie nie trzeba było za bardzo łyżeczkować.
|
|
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
Mi też tak mówiono, że najlepiej i najbezpieczniej urodzić naturalnie. W moim przypadku trochę to trwało, w szpitalu spędziłam 5 dni 🙁
|
|
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
Ja w 21+6 ur Igorka ok 13 dostałam leki o 21.50 urodziłam i na drugi dzien rano wyszlam do domu dostałam recepte i wyszłam i juz nigdy tam nie wróce.
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj wróciłam do pracy i bardzo się z tego cieszę!
Po pracy jedziemy na pobranie krwi na kariotypy, czuję że powoli rodzi się we mnie nowa nadzieja, wiara i jakieś takie optymistyczne patrzenie w przyszłość.
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Fioleciasto, ja wróciłam do pracy tydzień po terminacji i na prawdę to była bardzo dobra decyzja. Dzięki temu szybko się ogarnęłam i wróciłam do normalnego życia. Cieszę się, że i Tobie się to udaje
|
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie, wszystko wygląda tak jak powinno, naturalnie popłakałam się ale dopiero po wyjściu z kliniki. Pani pokazywała nam wszystko po kolei od główki po stópki
Teraz czekamy na wyniki krwii mają być pod koniec tygodnia, pani wspominała o nifty i harmony i podobno przy ryzyku większym niz 1;1000 zalecają wykonanie. Totylkoona życzę Ci z całego serca żebyś jutro podzieliła się z nami takimi samymi i formacjami Co do powrotu do pracy to w moim przypadku była to trauma ponieważ okoliczne firmy przychodziły z gratulacjami i pytaniami co się urodziło sieć u mnie totalna masakra ale wszystko trzeba przeżyć... Edytowane przez kinga611 Czas edycji: 2018-01-08 o 14:55 |
|
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
Kinga czekałam na te informacje, bardzo się cieszę i gratuluję.
Chciałbym żeby i ze mnie spadł jutro ten kamień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Totylkoona wierzę że tak będzie
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga bardzo się cieszę
u ciebie totylkoona też wszystko na pewno będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Kinga611 super wieści 😊
Tylkoona u Ciebie też będzie dobrze 😊 Japonka 🤞trzymane 😊 kiedy robisz test? MamusiaOliwierka co u Ciebie? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
kinga611 ❤️ super
Tylkoona trzymam mocno kciuki zebys się podzieliła z nami dobrymi informacjami 😘 |
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
Hej ciocie taki jestem sobie Fabianek 18+2
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
I wogóle gratuluje wszystkim mamusiom super wyników.Trzymam kciuki za was wszystkie tak jak i wy trzymiecie za mnie i Fabianka.Razem damy rade i przetrwamy z uśmiechem na twarzy do szczęśliwych rozwiązań.
|
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Co to za mały przystojniaczek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rety jak ja już bym chciala rozpoczac starania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety już po wszystkim
wczoraj w 9 dpt dostałam krwawienia, dzisiaj na wszelki wypadek poszłam oznaczyć betę ale wyszła <0,1. Pożegnaliśmy nasze maluchy, więcej nie mam, musimy robić całą procedurę od nowa...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
Japonka ściskam cię mocno i bardzo mi przykro.Wierze że i dla was zaświeci niebawem słoneczko i trzymam za was kciuki.
|
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Japonka, bardzo mi przykro... Trzymam bardzo za Cię kciuki...
|
|
|
|
#1620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Igni, fajnie ze u was jest wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

wczoraj w 9 dpt dostałam krwawienia, dzisiaj na wszelki wypadek poszłam oznaczyć betę ale wyszła <0,1. Pożegnaliśmy nasze maluchy, więcej nie mam, musimy robić całą procedurę od nowa...