METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-04, 13:05   #1621
basiaczek511
Raczkowanie

Dot.: Moj pokój :( chce zeby był jak z bajki:)

Bardzo ładne meble, tyleże w twoim pokoju zlewają sie ze ściana w podobnym kolorze. Sama mam zielone ściany jednak meble sa koloru antycznej sosny, co sie ładnie komponuje. W swoim pokoju chciałam połączyć starocie, z nowoczesnością i stworzyc romantyczny zakatek. Sadze że ściany powinny byc w kolorze piaskowym, łagodny beż czy cos w tym stylu. Romantyczności moga dodać firanki ważne żeby były zwiewne i mozna by je luźno puścić po podłodze lub zawiązać na bokach ładną wstążeczką i przederwszystkim na półkach powinny znajdować się dwie , trzy , cztery rzeczy a nie 100

basiaczek511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-04, 21:31   #1622
anka1232
Rozeznanie

Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)

Cytat:
Napisane przez basiaczek511 Pokaż wiadomość
Mam juz meble z BRW od pewnego czasu w pokjoju, dokładniej to z seri "Indiana" bardzop ładnie sie prezetują, i ogólnie fajne, jednak rzeczywiście gdy położy się na nich np. jakieś puzderełko z ostrym rogiem i przesunie pozostaje niewielki ślad. POprostu trzeba się troche pilnować pod tym względem.
A o co chodzi bo coś nie w temacie jestem
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 15:36   #1623
ola-paola
Rozeznanie

Masz bardzo fajny pokoik. Fantastyczne są twoje pomysły, zainspirowałaś mnie do działania.
Wielkie dzięki.
ola-paola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 19:36   #1624
wega1993
Rozeznanie

Co można zrobić z moim pokojem??

Więc...

Mój pokój jest bardzo zaśmiecony i za dużo tego. Ale niczego nie mogę się pzobyć, bo żal, moze się przydać itp. A ja już mam dosyć. Nawet po mega porządkach mój pokój wygląda tak samo jak przedtem. Więc drogie wizażanki pomóżcie mi! Napiszcie co mozna w nim zmeinić, co do niego kupić lub zrobić sama. Proszę. Koszty do: 50zł. Bez używania farb, nowych tapet itp.

Oto fotki:

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 20:36   #1625
zarzyczka
Rozeznanie

Dot.: Co można zrobić z moim pokojem??

bardzo przyjemny masz pokoik mam takie samo biurko pod komputer
co możesz zrobić? w sumie to jedyne co mi przyszło do głowy to zdjęcia pozbierać z tych wszytskich pojedynczych ramek i ułożyć w jednej antyramie no i dla niej gdzies znalezc miejsce na scianie...
a te wszystkie maskotki itd mozesz pozbierac i powkładac w pudła - np z ikei, lub zapytac gdzies w punkcie ksero czy mają takie puste pudła z przykrywką po papierze ksero i ozdobić samej - postawić na szafie lub w szafie - na dole pod wiszącymi ubraniami, jeśli masz tam miejsce
a do książek - kup lub zrób, nie wiemy jakie talenta posiadasz - podpórki, żeby stały równo i porządnie w szeregu
to tyle moich pomysłów
pozdrawiam

EDIT: narzuta na łóżko!! koniecznie!!
zarzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 13:36   #1626
anja1
Raczkowanie

Zajrzałam na chwilę szukając inspiracji co poprawić w swoim otoczeniu i trafiłam na Twój wątek, moim zdaniem jest dobrze - zgadzam się z Zarzyczką, dodatkowo wymieniłabym plastikowe koszyczki na wiklinowe choćby i z wikliny papierowej (niewielki koszt - duża satysfakcja), schowaj albo oddaj komuś trochę maskotek i przestaw książki na górnej półce nad biurkiem, bo chyba jest za bardzo obciążona. Kosz spod biurka też bym usunęła na rzecz jakiegoś pudła na szafie, chyba nie jest Ci z nim wygodnie?
Pozdrawiam.
anja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 13:36   #1627
basiaczek511
Raczkowanie

PO zobaczeniu pierwszego zdjecia radzę:
1. Ukryc jakoś te wszystkie kable, albo poprostu ułozyć aby były tak jakby jednym kablem tyleże dużym.
2. tak w dolnym lewym rogu widac jakieś papiery, gazety czy co to jest, może warto byłoby je powkładac do takiech segregatorów które sa w Ikei za małą gotówke i ładnie się prezentują.
3. Możnaby tez kupic jakies fajne kosze w wikliny takie nieduże póleczki jakby.
Powinny pasować.
DRugie zdjecie:
1. POchowac jakaś częśc rzeczy do segregatorów, pudeł.
Trzecie zdjecie:
1. Może jakaś inna firanka, a raczej zasłona jakiegoś fajnego kolory, takie ze dwie zasłonki po bokach
Czwarte zdjecie:
Tearz widze bałagan :P
PIąte zdjecie:
1. Fajnie byłby jakaś narzyte i poduszki dac na łóżko, niekoniecznie kupowac mozna uszyc z jakieś skrawków materiałów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 13:51   #1628
Skrzydlata
Przyczajenie

Ja bym usunęła wszystkie obrazki ze ścian i półek. Może by jakoś ozdobić inaczej ramki i inne zdjęcia wstawić, a potem w fajnych miejscach porozwieszać.
Rzeczywiście, masz za dużo rzeczy. Ja osobiście też miałam za dużo pierdołek i dlatego wzięłam jakieś pudła i je ozdobiłam(np. obkleiłam gazetą, zdjęciami lub jednolitym materiałem. To już zależy od twojego upodobania ) Albo do jakichś koszy wsadzić. Zgadzam się z narzutą na łóżko. Hmm... możesz jeszcze jakoś inaczej meble ustawić, albo dywanik zmienić.
Skrzydlata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 13:57   #1629
małaMAŁAmi
Raczkowanie

Mam takie same półeczki wiszące w ogółe to podoba mi sie twój kącik naukowy czyli bióreczko+ komputer itd. a ta biała głowa w ogóle super!!
...ale do rzeczy: faktycznie jakoś tak zagracone...też miałam ten problem kiedyś, dużo prezentów od znajomych, maskotki, duperelki do których człowiek sie przyzwyczaja, ale może faktycznie spójrz na swój pokój krytycznym okiem, powkładaj parę rzeczy do pudeł w fanje wzory, spórz jeszcze raz i stwierdzisz czy to wygląda lepiej (ja bym napewno pożegnała się z tymi dzwoneczkami nad telewizorem, globusem, żółtym kwiatuszkiem i obrazkiem z wodospadem ) jeśli dysponujesz tylko 50zł to faktycznie ciężko... w ogóle trudno tu jeszcze cokolwiek dołożyć, lepiej się pozbyć... np firanki a jeśli uważasz że bez niej jest za łyso to kup właśnie jakąś króciutką albo zwiewną zasłoneczkę i upnij ja sprytnie.... mozesz pomalować kaloryfer na niebiesko....antyramki i podpórki do książek to też był naprawde fajny pomysł...jak coś zmienisz to pokaż
małaMAŁAmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 16:58   #1630
joplin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiaczek511 Pokaż wiadomość
Mam juz meble z BRW od pewnego czasu w pokjoju, dokładniej to z seri "Indiana" bardzop ładnie sie prezetują, i ogólnie fajne, jednak rzeczywiście gdy położy się na nich np. jakieś puzderełko z ostrym rogiem i przesunie pozostaje niewielki ślad. POprostu trzeba się troche pilnować pod tym względem.
chyba nie ten temat?

czekam z niecierpliwością na nowe prace, chętnie się dowiem co jeszcze ciekawego wymyśliłaś do swojego pokoju
Stary 2007-05-06, 18:44   #1631
anka1232
Rozeznanie

hmm... z chęcią bym co zrobiła nowego, ale narzie nie mam czasu, szkoła kolokwia no iteraz jeszcze praca
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 19:50   #1632
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

jestem pod wrazeniem pokoju i ogolnie twoich prac zachwycily mnie kolory scian i wszystkie detale
Stary 2007-05-06, 20:16   #1633
zarzyczka
Rozeznanie

wracam bo coś mi jeszcze przyszło do głowy. mianowicie jeśli ewentualnie są jakies rzeczy których naprawde ale to tak naprawde nie chcesz chowac do pudełek to postaw na parapecie. ale z umiarem zeby i tam nie powstał w końcu bałagan narazie parapet jest niewykorzystany w pełni jak mi się zdaje, a nie ma co go chować bo jest ładny
i w pełni popieram basiaczek511 co do segregatorów.
pozdrawiam pa
Stary 2007-05-07, 10:25   #1634
Mrówka24
Raczkowanie

GG do Mrówka24

problem polega na tym że masz zbyt wiele rzeczy w pokoju.. ilość kolorów jakim się otaczasz jest przytłaczająca.. wiem ze nie powinnam tego robic ale ile masz lat... hmm oki nie odpowiadaj uwiez mi mój pokój tez kiedyś tak wyglądał...kiedyś !
Mrówka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 16:34   #1635
pomyslowa-dziecinka
Raczkowanie

GG do pomyslowa-dziecinka

BALAGAN BALAGAN I JESZCZE REAZBALAGAN
mam ten sam problem
moze trzeba zalozyc watek jak efektywnie sprzatc
mi by sie bardzo przydal
Stary 2007-05-07, 16:34   #1636
basiaczek511
Raczkowanie

Mrówko24Sadzac po podpisie sądze że czternaście (wega1993)
ale ja tez mam tyle lat a w moim pokoju ilośc rzeczy jeast wyjątkowo ograniczona (może dlatego że z ponad rok temu wzięłam pudło i worek na śmieci i wyrzucałam wszystko po kolei i nieważna czy mogło sie przydac czy było ładne , poprostu wyrzucałam przynajmniej teraz mam porządek

Stary 2007-05-07, 17:53   #1637
ollusiaa
Przyczajenie

Więc...
Chciałam coś zrobić z moim pokojem ostatnio zauważyłam że jest w nim strasznie buro mimo jasnej tapety... Chciałam coś zrobić z nim ciekawego i szalonego wpadłam aby zrobić coś nad sufitem żeby zrobiło się kolorowiej... Ale nie mam pojecia co... Wiec licze na was i mam nadzieje ze cos wymyslicie nowego i strasznie szalonego... Moga byc to robotki wlasnej roboty no albo to co wam przyjdzie do glowy w cenie do 50 zl... Trzymam za was kciuki...
ollusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 11:43   #1638
<-_-Anika-_->
Zadomowienie

Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?

>Angel< dzięki za pomysł postaram sie zakupić teraz parę dodatków które ożywią mój pokoik

co do skosu myślałam właśnie nad jakimś wzorkiem ale nie mam koncepcji jakim.. bo te paski chyba troszkę dziwnie by wyglądały.. może wy macie jakieś pomyśły
<-_-Anika-_-> jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 19:00   #1639
skrawka
Wtajemniczenie

Dot.: jak odnowić te meble? jak przerobić pokój?

to ja upuję był dłuuuugi weekend, może już się conieco zmieniło, ciekawa jestem zmian
skrawka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 20:09   #1640
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Ja zaczęłabym od okna, jakieś kolorowo żywe zasłonki, firanki lub rolety; podoba mi się Twoje okno i myślę, że stwarza wiele możliwości, a może jakieś ozdoby na okno ?? Takie wisiorki na okno możesz zrobić sama więc obniżasz tym samym koszty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elegancja_pogranicza_7.jpg (20,0 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tema_bund2_plczhu.jpg (14,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg zamiast_firan_art3_1_.jpeg (15,1 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg zamiast_firan_art2a_1_.jpeg (11,1 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_firany_13.jpg (39,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_podwf20f21.jpg (41,5 KB, 29 załadowań)
Stary 2007-05-08, 20:18   #1641
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Popracuj także nad ożywieniem wnętrza, kolorowe poduchy, dywaniki (lub też poduszki) na podłogę, jakieś świeczki, podstawki (jeśli lubisz takie bibeloty); wszystko w żywych kolorach, zieleń, pomarańcz, fiolet

I jeszcze ściany. Ja na pewno rzuciłabym na nie zdjęcia (ale to mój świr) Możesz dobrać ramki w podobnym stylu i ładnie rozmieścić na ścianie. Jeśli nie zdjęcia to jakieś ładne obrazki, plakaty itp. Możesz poszukać ładnych widoków, pejzaży i odbić w dużym formacie a później ładnie oprawić (ech...znowu zdjęcia )

Przede wszystkim kolory !!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7_www.bhg.com.jpg (117,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20fdsfsdf0.jpg (12,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40kljhjhj0.jpg (25,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 200.jpg (9,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 400.jpg (35,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34432.jpg (28,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-05-08, 21:21   #1642
skrawka
Wtajemniczenie

--> A z moim pokojem da się coś zrobić? :)

Zamieszczam fotki mojego pokoju. Robione były telefonami, więc z góry przepraszam za ich słabą jakość.
Zaczynając od początku. Po maturze planuję mały remoncik. Napewno wyrzucę dwudrzwiową szafę, w której są same graty, a tylko mi miejsce zajmuje. Meblościanki nie wyrzucę, nowej nie kupię. Chciałabym coś w niej zmienić, ładnie nie wygląda, a nie wiem czy jakaś farba chwyci, bo jest chyba pomalowana lakierem czy czymś, w dotyku jest "śliska", błyszczy się i nie wiem jakby malowanie takiego materiału wyglądało.
Marzy mi sie pomalowanie ścian na czerwono, ale nie wszystkich, tą najdłuższą przy której stoi łóżko i biurko z komputerem, oraz małą wnękę za szafą której nie będzie. Reszte ścian pomalować na jakiś jaśniejszy odcien, jeszcze nie wiem jaki. Teraz jest to żółty kolor, chociaż tego na fotkach nie widać.
Ustawienie mebli też bym chciała zmienic tylko nie wiem jak i gdzie. Meblościanki nie rusze, bo za stare i za duże to są meble. A reszte się da, więc czekam na Wasze propozycje co do zmiany wizerunku, koloru, ozdób pokoju. Co byście wymieniły, dołożyły, zmieniły ?
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc i pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 070508_205609.jpg (47,9 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 070508_205623.jpg (40,3 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 070508_205645.jpg (52,9 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 070508_205706.jpg (49,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 070508_205731.jpg (47,6 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 070508_211316.jpg (38,9 KB, 78 załadowań)
Stary 2007-05-08, 21:32   #1643
skrawka
Wtajemniczenie

Dot.: --> A z moim pokojem da się coś zrobić? :)

i jeszcze dodaję plan pokoju.

No i zapomniałam o oknie. Jak widać żaluzje są. Za firankami specjalnie nie przepadam. Może to wina poprostu złego doboru, ale np. obecne mi się nie podobają. Wystarczyły by mi same żaluzje, ale np w dzien pasowałoby uchronić się przed sąsiadami i tu powraca sprawa firanek.

I jeszcze mam duże lustro do dysopozycji. ok 1m na 40 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plan.JPG (19,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2007-05-09, 11:12   #1644
bystok
Raczkowanie

niestyety nic się nie zmieniło, mąż był na spływie kajakowym a ja pracowałam, potem odwiedzałam starych znajomych z poprzednich miast w których mieszkałam, chciałam kupić wykładzinę i farbę by zacząć roboty remontowe choś trochę, ale niestety samochód, który służy mi jako narzędzie pracy, zbuntował się i w starym obuwiu jeździć nie chciał, poprzednie opony traciły powietrze i potrzebowałam nowych, a że nie uznaję opon regenerowanych to wydałam większość kasy na opony nowe. I tym sposobem remont staną w miejscu, choć teraz w sobotę pochodzę po "lumpeksach" i poszukam ciekawych firanek. Jedna zmiana była- makatka juz nie istnieje.
bystok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 11:19   #1645
zarzyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bystok Pokaż wiadomość
zarzyczka właśnie decoupage - zaczynam się tym interesować, ale o wsadzeniu pierdułek w ozdobione decu-pudło nie pomyślałam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=160602&page=8 tu jest przykład jak można takie pudła ozdobić
Stary 2007-05-09, 13:39   #1646
<-_-Anika-_->
Zadomowienie

pearlania dzięki jesteś kochana nie wiesz może gdzie mogę kupić takie przezroczyste kamyki "łezki" bo strasznie mi się spodobał ten pomysł z ozdobą okna
<-_-Anika-_-> jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 13:56   #1647
selfish
Rozeznanie

Przede wszystkim to ustawienie mebli w tym pokoju jest kompletnie niefunkcjonalne. Nisko zawieszona półka nad łóżkiem - na minus. Biurko z daleka od okna - na duży minus!
Kolorystyka ścian mogłaby zostać. Przemalowałabym meble na biało i zmieniła narzutę na łóżku na jakiś wyraźny kolor. Może dałabym jakąś komodę.
Generalnie widzę ten pokój w dodatkach zgaszonych błękitów, siwych, różów i fioletu - ale wyłącznie w dodatkach.
Koniecznie firany do okna i roleta. Usunąć wszystko to, co wisi na ścianach i zbiera kurz
Pokój bardzo fajny, lubię takie romantyczne skosy.

Wizualki takie naprędce sklecone i w paincie - bo w robocie siedzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozko_new.JPG (15,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg okno_new.JPG (17,1 KB, 52 załadowań)

--------l
selfish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 16:42   #1648
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

To temat coś z mojego domu . Miałam bardzo podobną meblościankę, brrrr.......aż się patrzeć już nie chciało więc została tylko szafka na ubrania (z części środkowej), regał wąski (40 cm.) i drugi szeroki (100cm chyba) na książki z części środkowej także, a z korpusów szafek górnych zrobiłam komodę a dolne szuflady wykorzystałam na szuflady do komody. (Pisząc 'w części środkowej" miałam na myśli 1 segment w pionie i z niego środkową część) . Wyrzynarka i do dzieła, bałagan w domu dwa dni (mąż bo też nie techniczny ) ale warto było, jeszcze nie mogę się zmobilizować coby okleić bo są na wysoki połysk ale niebawem i za to się wezmę. Zdjęcia bym pokazała ale nie umię ich wkleić....a nie chce mi się szukać jak to zrobić ale chyba jasno napisałam. Podstawowa zasada to jakich mebli potrzebujesz takie zrób. Nie za dużo, nie za mało. A pierdółki w kartony oklejone czymś tam, np. papierem do pakowania prezentów czy gazetami albo może jeszczeczymś innym i na szafę do sypialni, i będzie klimatowo. Do skręcania polecam wkrętarkę do wywircenia otworów, wiertło, wkręty meblowe lub do płyt kartonowo gipsowych, jak kto woli, i imbus----szybko, sprawnie i czysto. Najwięcej pracy z wycięciem i wymyśleniem. Oczywiście projekt na papierze musi być. Życzę powodzenia

Acha i nie odrywaj tyłu bo Ci się meble złożą jak domek z kart, ja właśnie tak miałam wczoraj bo kiedyś dawno wyrwałam tylną płytę , już nawet niewiem czemu i jak zdjęłam tą część teraz i stoi samodzielnie to mi wczoraj wszystko runęło na podłogę razem z książkami bo zwlekałam z przykręceniem tyłu. Lepiej będzie jak ją odkręcisz i ewentualnie pomalujesz albo okleisz i przykręcisz- półka będzie stabilniejsza. A okleina 45 cm. kosztuje coś około 5-6 zł za metr. (lecimy teraz z kuchnią )Mąż już

pozdrawiam
mamajuliiimateuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 16:47   #1649
mamajuliiimateuszka
Przyczajenie

Zapomniałam dodać że też mam niebieski kolor w tym pokoju- kiedyś mój ulubiony, teraz patrzeć na niego nie mogę, i na następny tydzień chyba pojedziemy z malowaniem pokoju i coś na pomarańcz albo łososiowy (mąż ten wybrał) albo oliwkowy , A na podłogę polecam wykładzinę pcv w deseń parkietowy- uniwersalny nie jest droga i na razie wystarczy a potem (na swoim) zainwestujecie w coś lepszego

pozdrawiam
mamajuliiimateuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-09, 20:09   #1650
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Cytat:
Napisane przez <-_-Anika-_-> Pokaż wiadomość
pearlania dzięki jesteś kochana nie wiesz może gdzie mogę kupić takie przezroczyste kamyki "łezki" bo strasznie mi się spodobał ten pomysł z ozdobą okna

Szczerze mówiąc to nie wiem ale ja zaczęłabym szukać od pasmanterii; może w sklepach z różnymi koralikami to kolczyków itp albo w sklepach typu India shop, tam jest dużo biżuterii, może coś wpadnie w oko

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości