|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moj pokój :( chce zeby był jak z bajki:)
Bardzo ładne meble, tyleże w twoim pokoju zlewają sie ze ściana w podobnym kolorze. Sama mam zielone ściany jednak meble sa koloru antycznej sosny, co sie ładnie komponuje. W swoim pokoju chciałam połączyć starocie, z nowoczesnością i stworzyc romantyczny zakatek. Sadze że ściany powinny byc w kolorze piaskowym, łagodny beż czy cos w tym stylu. Romantyczności moga dodać firanki ważne żeby były zwiewne i mozna by je luźno puścić po podłodze lub zawiązać na bokach ładną wstążeczką
![]() ![]()
#1622 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Rozeznanie
|
Masz bardzo fajny pokoik. Fantastyczne są twoje pomysły, zainspirowałaś mnie do działania.
![]() ![]() ![]() Wielkie dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Rozeznanie
|
Co można zrobić z moim pokojem??
Więc...
Mój pokój jest bardzo zaśmiecony i za dużo tego. Ale niczego nie mogę się pzobyć, bo żal, moze się przydać itp. A ja już mam dosyć. Nawet po mega porządkach mój pokój wygląda tak samo jak przedtem. Więc drogie wizażanki pomóżcie mi! Napiszcie co mozna w nim zmeinić, co do niego kupić lub zrobić sama. Proszę. Koszty do: 50zł. Bez używania farb, nowych tapet itp. Oto fotki: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1625 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co można zrobić z moim pokojem??
bardzo przyjemny masz pokoik
![]() ![]() co możesz zrobić? w sumie to jedyne co mi przyszło do głowy to zdjęcia pozbierać z tych wszytskich pojedynczych ramek i ułożyć w jednej antyramie no i dla niej gdzies znalezc miejsce na scianie... a te wszystkie maskotki itd mozesz pozbierac i powkładac w pudła - np z ikei, lub zapytac gdzies w punkcie ksero czy mają takie puste pudła z przykrywką po papierze ksero i ozdobić samej - postawić na szafie lub w szafie - na dole pod wiszącymi ubraniami, jeśli masz tam miejsce a do książek - kup lub zrób, nie wiemy jakie talenta posiadasz - podpórki, żeby stały równo i porządnie w szeregu to tyle moich pomysłów pozdrawiam ![]() EDIT: narzuta na łóżko!! koniecznie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Raczkowanie
|
Zajrzałam na chwilę szukając inspiracji co poprawić w swoim otoczeniu i trafiłam na Twój wątek, moim zdaniem jest dobrze - zgadzam się z Zarzyczką, dodatkowo wymieniłabym plastikowe koszyczki na wiklinowe choćby i z wikliny papierowej (niewielki koszt - duża satysfakcja), schowaj albo oddaj komuś trochę maskotek i przestaw książki na górnej półce nad biurkiem, bo chyba jest za bardzo obciążona. Kosz spod biurka też bym usunęła na rzecz jakiegoś pudła na szafie, chyba nie jest Ci z nim wygodnie?
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Raczkowanie
|
PO zobaczeniu pierwszego zdjecia radzę:
1. Ukryc jakoś te wszystkie kable, albo poprostu ułozyć aby były tak jakby jednym kablem tyleże dużym. 2. tak w dolnym lewym rogu widac jakieś papiery, gazety czy co to jest, może warto byłoby je powkładac do takiech segregatorów które sa w Ikei za małą gotówke i ładnie się prezentują. 3. Możnaby tez kupic jakies fajne kosze w wikliny takie nieduże póleczki jakby. ![]() Powinny pasować. DRugie zdjecie: 1. POchowac jakaś częśc rzeczy do segregatorów, pudeł. Trzecie zdjecie: 1. Może jakaś inna firanka, a raczej zasłona ![]() ![]() Czwarte zdjecie: Tearz widze bałagan :P PIąte zdjecie: 1. Fajnie byłby jakaś narzyte i poduszki dac na łóżko, niekoniecznie kupowac mozna uszyc z jakieś skrawków materiałów ![]()
![]() |
#1628 |
Przyczajenie
|
Ja bym usunęła wszystkie obrazki ze ścian i półek. Może by jakoś ozdobić inaczej ramki i inne zdjęcia wstawić, a potem w fajnych miejscach porozwieszać.
Rzeczywiście, masz za dużo rzeczy. Ja osobiście też miałam za dużo pierdołek i dlatego wzięłam jakieś pudła i je ozdobiłam(np. obkleiłam gazetą, zdjęciami lub jednolitym materiałem. To już zależy od twojego upodobania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Raczkowanie
|
Mam takie same półeczki wiszące
![]() ...ale do rzeczy: faktycznie jakoś tak zagracone...też miałam ten problem kiedyś, dużo prezentów od znajomych, maskotki, duperelki do których człowiek sie przyzwyczaja, ale może faktycznie spójrz na swój pokój krytycznym okiem, powkładaj parę rzeczy do pudeł w fanje wzory, spórz jeszcze raz i stwierdzisz czy to wygląda lepiej (ja bym napewno pożegnała się z tymi dzwoneczkami nad telewizorem, globusem, żółtym kwiatuszkiem i obrazkiem z wodospadem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czekam z niecierpliwością na nowe prace, chętnie się dowiem co jeszcze ciekawego wymyśliłaś do swojego pokoju ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Rozeznanie
|
hmm... z chęcią bym co zrobiła nowego, ale narzie nie mam czasu, szkoła kolokwia no iteraz jeszcze praca
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
jestem pod wrazeniem pokoju i ogolnie twoich prac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Rozeznanie
|
wracam bo coś mi jeszcze przyszło do głowy. mianowicie jeśli ewentualnie są jakies rzeczy których naprawde ale to tak naprawde nie chcesz chowac do pudełek to postaw na parapecie. ale z umiarem zeby i tam nie powstał w końcu bałagan
![]() ![]() i w pełni popieram basiaczek511 co do segregatorów. pozdrawiam pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Raczkowanie
|
problem polega na tym że masz zbyt wiele rzeczy w pokoju.. ilość kolorów jakim się otaczasz jest przytłaczająca.. wiem ze nie powinnam tego robic ale ile masz lat... hmm oki nie odpowiadaj uwiez mi mój pokój tez kiedyś tak wyglądał...kiedyś !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
BALAGAN BALAGAN I JESZCZE REAZBALAGAN
mam ten sam problem moze trzeba zalozyc watek jak efektywnie sprzatc mi by sie bardzo przydal ![]()
#1636 |
Raczkowanie
|
Mrówko24Sadzac po podpisie sądze że czternaście (wega1993)
![]() ale ja tez mam tyle lat a w moim pokoju ilośc rzeczy jeast wyjątkowo ograniczona (może dlatego że z ponad rok temu wzięłam pudło i worek na śmieci i wyrzucałam wszystko po kolei i nieważna czy mogło sie przydac czy było ładne , poprostu wyrzucałam ![]() ![]()
#1637 |
Przyczajenie
|
Więc...
Chciałam coś zrobić z moim pokojem ostatnio zauważyłam że jest w nim strasznie buro mimo jasnej tapety... Chciałam coś zrobić z nim ciekawego i szalonego wpadłam aby zrobić coś nad sufitem żeby zrobiło się kolorowiej... Ale nie mam pojecia co... Wiec licze na was i mam nadzieje ze cos wymyslicie nowego i strasznie szalonego... Moga byc to robotki wlasnej roboty no albo to co wam przyjdzie do glowy w cenie do 50 zl... Trzymam za was kciuki... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?
>Angel< dzięki za pomysł
![]() co do skosu myślałam właśnie nad jakimś wzorkiem ale nie mam koncepcji jakim.. bo te paski chyba troszkę dziwnie by wyglądały.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak odnowić te meble? jak przerobić pokój?
to ja upuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1640 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłabym od okna, jakieś kolorowo żywe zasłonki, firanki lub rolety; podoba mi się Twoje okno i myślę, że stwarza wiele możliwości, a może jakieś ozdoby na okno ?? Takie wisiorki na okno możesz zrobić sama więc obniżasz tym samym koszty
![]()
#1641 |
Zadomowienie
|
Popracuj także nad ożywieniem wnętrza, kolorowe poduchy, dywaniki (lub też poduszki) na podłogę, jakieś świeczki, podstawki (jeśli lubisz takie bibeloty); wszystko w żywych kolorach, zieleń, pomarańcz, fiolet
![]() I jeszcze ściany. Ja na pewno rzuciłabym na nie zdjęcia (ale to mój świr) ![]() ![]() Przede wszystkim kolory !!!
#1642 |
Wtajemniczenie
|
--> A z moim pokojem da się coś zrobić? :)
Zamieszczam fotki mojego pokoju. Robione były telefonami, więc z góry przepraszam za ich słabą jakość.
Zaczynając od początku. Po maturze planuję mały remoncik. Napewno wyrzucę dwudrzwiową szafę, w której są same graty, a tylko mi miejsce zajmuje. Meblościanki nie wyrzucę, nowej nie kupię. Chciałabym coś w niej zmienić, ładnie nie wygląda, a nie wiem czy jakaś farba chwyci, bo jest chyba pomalowana lakierem czy czymś, w dotyku jest "śliska", błyszczy się i nie wiem jakby malowanie takiego materiału wyglądało. Marzy mi sie pomalowanie ścian na czerwono, ale nie wszystkich, tą najdłuższą przy której stoi łóżko i biurko z komputerem, oraz małą wnękę za szafą której nie będzie. Reszte ścian pomalować na jakiś jaśniejszy odcien, jeszcze nie wiem jaki. Teraz jest to żółty kolor, chociaż tego na fotkach nie widać. Ustawienie mebli też bym chciała zmienic tylko nie wiem jak i gdzie. Meblościanki nie rusze, bo za stare i za duże to są meble. A reszte się da, więc czekam na Wasze propozycje co do zmiany wizerunku, koloru, ozdób pokoju. Co byście wymieniły, dołożyły, zmieniły ? Z góry dziękuję za wszelaką pomoc i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: --> A z moim pokojem da się coś zrobić? :)
i jeszcze dodaję plan pokoju.
No i zapomniałam o oknie. Jak widać żaluzje są. Za firankami specjalnie nie przepadam. Może to wina poprostu złego doboru, ale np. obecne mi się nie podobają. Wystarczyły by mi same żaluzje, ale np w dzien pasowałoby uchronić się przed sąsiadami i tu powraca sprawa firanek. I jeszcze mam duże lustro do dysopozycji. ok 1m na 40 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Raczkowanie
|
niestyety nic się nie zmieniło, mąż był na spływie kajakowym a ja pracowałam, potem odwiedzałam starych znajomych z poprzednich miast w których mieszkałam, chciałam kupić wykładzinę i farbę by zacząć roboty remontowe choś trochę, ale niestety samochód, który służy mi jako narzędzie pracy, zbuntował się i w starym obuwiu jeździć nie chciał, poprzednie opony traciły powietrze i potrzebowałam nowych, a że nie uznaję opon regenerowanych to wydałam większość kasy na opony nowe. I tym sposobem remont staną w miejscu, choć teraz w sobotę pochodzę po "lumpeksach" i poszukam ciekawych firanek. Jedna zmiana była- makatka juz nie istnieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zadomowienie
|
pearlania dzięki jesteś kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim to ustawienie mebli w tym pokoju jest kompletnie niefunkcjonalne. Nisko zawieszona półka nad łóżkiem - na minus. Biurko z daleka od okna - na duży minus!
Kolorystyka ścian mogłaby zostać. Przemalowałabym meble na biało i zmieniła narzutę na łóżku na jakiś wyraźny kolor. Może dałabym jakąś komodę. Generalnie widzę ten pokój w dodatkach zgaszonych błękitów, siwych, różów i fioletu - ale wyłącznie w dodatkach. Koniecznie firany do okna i roleta. Usunąć wszystko to, co wisi na ścianach i zbiera kurz ![]() Pokój bardzo fajny, lubię takie romantyczne skosy. Wizualki takie naprędce sklecone i w paincie - bo w robocie siedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Przyczajenie
|
To temat coś z mojego domu
![]() ![]() ![]() Acha i nie odrywaj tyłu bo Ci się meble złożą jak domek z kart, ja właśnie tak miałam wczoraj bo kiedyś dawno wyrwałam tylną płytę , już nawet niewiem czemu i jak zdjęłam tą część teraz i stoi samodzielnie to mi wczoraj wszystko runęło na podłogę razem z książkami bo zwlekałam z przykręceniem tyłu. Lepiej będzie jak ją odkręcisz i ewentualnie pomalujesz albo okleisz i przykręcisz- półka będzie stabilniejsza. A okleina 45 cm. kosztuje coś około 5-6 zł za metr. (lecimy teraz z kuchnią ![]() ![]() ![]()
#1649 |
Przyczajenie
|
Zapomniałam dodać że też mam niebieski kolor w tym pokoju- kiedyś mój ulubiony, teraz patrzeć na niego nie mogę, i na następny tydzień chyba pojedziemy z malowaniem pokoju i coś na pomarańcz albo łososiowy (mąż ten wybrał) albo oliwkowy
![]() ![]()
#1650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to nie wiem ale ja zaczęłabym szukać od pasmanterii; może w sklepach z różnymi koralikami to kolczyków itp albo w sklepach typu India shop, tam jest dużo biżuterii, może coś wpadnie w oko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.