![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Cytat:
Pantsy moim zdaniem dopiero przy dziecku stojącym, ale ja w ogóle nie jestem ich fanką, nawet u dwulatka wolę klasyczne pieluchy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak my już dawno zrezygnowaliśmy z przewijaka. Bo to niebezpieczne. Wzielam się na sposób małej śpiewać przy przewijaniu i mniej fika ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 |
Rozeznanie
|
Też śpiewam ale wtedy jeszcze bardziej się śmieje i fika
![]() Zapomniałam odpisać odnośnie albumu. Ja kupiłam mężowi na dzień ojca taki album segregator i część uzupełniamy ale zdecydowanie nie na bieżące. Staram się czasem coś tam napisać, żeby też nie zapomnieć później wszystkiego. Zdjęcia robię co miesiąc. Jeszcze w ciąży zrobiłam sobie takie karty z numerami miesięcy więc mam motywację żeby je wykorzystać ![]() MM nadzieję, że będzie to kiedyś fajna pamiątka dla dziecka. Album jest na prawdę rewelacyjny, dość długo szukałam czegoś co mi będzie pasowało. Trochę mi szkoda, że więcej zdjęć czy filmików nie nagraliśmy w ciąży. Ja się wtedy czułam źle i niezbyt atrakcyjnie więc tego unikałam, a teraz żałuję, bo byłaby super pamiętka. Najbardziej żałuję, że nie nagraliśmy wyjazdu na porodówkę, nawet o tym myśleliśmy ale ostatecznie nie było czasu. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz album ma nawet "aktualnego prezydenta" cenę pampersa i jak rodzice się poznali. Świetny jest muszę zacząć uzupełniać ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 |
Wtajemniczenie
|
Moj maz wlasnie nagrywal wyjazd na porodowke i sporo na porodowce czym mnie mega wkurzal. Nawet sie poklocilismy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Rozeznanie
|
Ooooo to ja to samo z wagą. Teraz mam w sumie 18 kg mniej niż w ciąży (3kg mniej niż przed ciążą) i to jest kolosalna różnica, a wtedy wiedziałam, że mam sporo na plusie ale wydawało mi się, że nie widać tego za bardzo
![]() Mimo wszystko filmik bym chciała ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 |
Konto usunięte
|
Oska, czy Julia je w nocy czy już nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Wtajemniczenie
|
[1=d63b8a062af6359c617c11f 5dff2214bf44d9449_65540a0 2934eb;89667271]Oska, czy Julia je w nocy czy już nie?
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny po porodzie SN i karmiące piersią - czy dla Was współżycie też jest bolesne? Ja myślałam, że boli mnie blizna po pęknięciu, ale teraz to już sama nie wiem, co
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie też jest mega bolesne, ale chyba zarastam
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- W ogole utej fizjo zgroza, Julia na sam widok jej się tak darła, a co dopiero jak ją dotknęła. Moja mama nie wierzyła ze aż tak, ja mówię że pamięta krzywdę. Ale postępy spore, teraz zostało najwięcej pracy z ledzwiami i glowa. Knajpa opłacona, ksiądz załatwiony. Także 2tygodnie i impreza Julki ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Wtajemniczenie
|
Oska jaka krzywde Julka pamieta? Cos u poprzednego fizjo bylo?
Wspolczuje darcia. U nas Alek na wizytach fizji nawet nawet. Pod koniec byl zmeczony a tak to nie plakal. Jak go masowala to ja z męzem go zabawialam. W domu przy cwiczeniach mi nie placze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W domu tez mi się nie drze. Ale aż przykro chwilami. Za szybko poszłam drugi raz. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny widzę, że w większości chyba chodzicie do fizjo. Czy to jest standard i większość dzieci jednak wymaga na początku takich konsultacji? Zaciekawiło mnie to bo tego tematu jeszcze nie zgłębiałam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj mamy jeszcze szczepienie, aż mi zal Julki ze znow będzie krzyczeć. Ale ostatnio tylko chwilkę, mam nadzieję że dziś też. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
My chodzimy bo w sumie pokierowala nas CDL. Ona sprawdzila ze Alek jest napięty w okolicach buzi.
Ogolnie przy drugin dziecku tez bym poszla, nawet bez wskazan. Mysle ze warto sprawdzic motoryke dziecka i ewentualne napiecia bo napiecia wplywaja na wiele rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No jasne, prawie całe życie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Oska, ja gdzieś czytałam, że po cc współżycie może boleć nawet bardziej niż po porodzie sn, bo są większe napięcia w okolicach dna miednicy. Całą ciążę się dno napina, przy porodzie drogami natury się rozluźnia, a przy cc nie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, to już kumam z tym fizjo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
To trudno mi coś powiedzieć, chyba jedynie wizytę u fizjo uro-gin mogę zasugerować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie wracam od laryngologa, dowiedzialam się że gardło a konkretnie krtań mnie boli prawdopodobnie od refluksu. Jeśli za 2-3tyg nie przejdzie podczas brania leku i diety (ograniczyć kawe, herbatę, miętę, czekoladę i pomidory, ogólnie tez cytrusy) to mam znow się pojawić. Przy okazji okazuje się że mam nieznacznie skrzywiona przegrodę nosowa Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
Fare, mnie trochę che boli ale to dlatego, że się spinam, bo boje się że będzie bolało .... Jak się porządnie rozluźnię to jest ok. Dodatkowo u mnie stres, że Miśka się zaraz obudzi
![]() Ateris, my dostaliśmy skierowanie od pediatry płuc cdl mówiła, że Michasia spięte i podobnie logopeda. Ćwiczymy od 6 dni i ja już widzę dużą różnicę. Żałuję, że nie poszłam wcześniej. Z kolejnym dzieckiem na pewno poszłabym nawet bez wsazan. Michasia na wizycie plakala ale dlatego, że była śpiąca. Fizjo musiała ją co jakiś czas uspokajac. W domu jak ćwiczymy to jest ok, a przy ćwiczeniach od logopedy to się wręcz śmieje ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
Wtajemniczenie
|
Oska a jak tam Julka w kwestii siadania? Probuje cos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
A w jakies pozycji teraz jest, ile jej brakuje do siadu?
Ooo to pieknie! Pol roczku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dupke i tułów. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1648 |
Rozeznanie
|
Hej. Dziewczyny, bo Wy już doświadczone
![]() U mnie jeszcze trochę czasu jest do rozwiązania, 9+5, ciąża bliźniacza, ale chciałam się podpytać: polecacie jakieś strony odnośnie wyprawki? Jakąś markę wózków? Póki co tak tylko podczytuję, ale jestem ciekawa czy to co zakupiłyście Wam się sprawdza, czego nie używacie, co byście jednak kupiły? A przede wszystkim, gdzie kupowałyście ubrania ciążowe, bo póki co mam tylko dres z Pepco ![]() Im dalej tym bardziej będę Was męczyć i podczytywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
Nimfa ja całą ciążę przechodziłam w leginsach tommyleggins, tanie i wygodne. Polecam. Do pracy natomiast kupiłam kilka sukienek z HM, zwykle, nie ciążowe ale rozciągliwe .
Wózek gorąco polecam ten który mamy tj. Venicci upline, super wygodny, lekki, bardzo łatwo się składa, wysokie osoby nie obijjają nogami, ma fajną wentylację. Mamy do niego adaptery podwyższające. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje ciazy blizniaczej
Ja nie mialam ani jednego ubrania ciazowego. No dobra jedne jeansy z promki HM ale mialam wrazenie ze spadaja. W ciazy blizniaczej pewnie brzuszek bedzie wiekszy wiec zakladam ze ciazowe ubrania moga sie sprawdzic. Dla mnie kit wyprakowy o ktorym myslalam ze bedzie hitem to: - dostawka. Po porodzie branie dziecka bokiem na karmienie bylo super niewygodne. Bylam obolala wiec i tak wstawalam i wyciagalam dziecko. Rownie dobrze moglam od razu miec lozeczko drewniane. Pozniej branie dziecka ktore wiecej wazy jest jeszcze gorsze. - kokon - na szczescie dostalismy ale prawie nie uzywany. - duza wanienka Stokke. Matko zeby to napelnic i przeniesc… Drugi raz bym pewnie nie kupila wielu rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.