![]() |
#1621 | |
Wiedźma
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
Z resztą, kiedy czytam Twoje posty zupełnie nie widzę zza nich osoby, która bez krztyny empatii ładuje się z kopytami gdziekolwiek... Myślę, że Twoja opinia będzie cenna. Zapraszam. ![]()
![]() |
#1622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to strasznie wyczerpujące musi byc... tak ćwiartować... ![]() Witam wszystkie nowe i stare klubowiczki!
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtrynie swoje trzy grosze. Odnioslam wrazenie, ze niekoniecznie osoby, ktore decyduja sie opisac swoje zycie na forum, zaparszaja ewentualnych chetnych do wyrazania opinii z zewnatrz... Malo tego, mam pewnosc wrecz, ze niektorym trzeba by bylo po prostu przytakiwac i zagalskiwac, bo inaczej wylazi z nich glupawa agresja, taka pod przykryweczka pseudo-madrosci. Na jednym takim madrym watku przepedzono mnie precz, z tego forum. Bardzo sie przeleklam ![]() Moj s.p dziadek, skromny, zorany przez zycie, niewiele mowiacy, taki niesmialy, piekny, niezwykle madry czlowiek powiedzial mi kiedys cos, co zaleglo mi w sercu bardzo... powiedzial, ze to ze jestem Ladna to Nic. Musze byc Madra przy tym. Ze uroda zobowiazuje mnie do myslenia. Wiec staram sie myslec, staram sie czuc. I uwierz Sabbath, czasem czuje ludzi niezwykle mocno, i widze jak bardzo sami sie krzywdza, a kazdy inny niz ich samych punkt widzenia odbieraja jak atak. Dlatego wlasnie z watku o "starych 30-kach" wieje destrukcja. Naprawde. A swoja droga w Twoim avatarze piekna kobieta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie wszystkie, ale nie mogę wytrzymac takiego ciu, ciu, ciu z którego nic nie wynika.
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Ci dobra Kobieto, zes zrozumiala o co mnie szlo
![]() A Poziomka krew z ubitych denatow popija cala dobe, co osiem godzin, jak antybiotyk. Napisala, ze tylko o polnocy. Klamie. ![]() a teraz zmykam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
Po lekturze wspomnianego wątku mam wrażenie, że każdy z nas potrzebuje przysłowiowego kopa, ale nie każdy kop powinien być taki sam ...
Są przeróżne sposoby mobilizowania drugiej osoby...lecz żeby trafić na odpowiedni sposób trzeba-albo miec szczęscie albo wnikliwie obserwować obiekt...wszystko po to, aby tym kopem nie wyrządzić wiecej krzywdy..lub nie spowodować, że ktoś ponownie zamknie się sam na sam ze swoim lękiem, brakiem mobilizacji, wyimaginowanymi i rzeczywistymi problemami... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zdania, że każdy... i wierzę w to,że kazdy z nas idąc przez życie zatrzymał się kiedyś, zawahał się, czy zwątpił...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Z tym tez muszę się zgodzic.
Niektórzy ludzie lubią byc tylko i wyłącznie głaskani. I przytulani. I ciu, ciu, ciu. A najmniejszy nawet "kop" będzie traktowany jak wielkie nieszczęście i pokazywany wszem i wobec: patrzcie jak mnie znowu ktos skrzywdził. Sa tacy ludzie. I ja trzymam sie od nich z daleka, bo nie mam w sobie tyle cierpliwości i siły, żeby byc silną za siebie i za kogos. A poza tym nie chce mi się byc domorosłym psychologiem. Bo zawód mam inny. Ale jesli komus pasuje takie wieczne pocieszanie i podnoszenie kogoś, to proszę bardzo. Ja sie nie wtrącam, bo to w koncu nie moja sprawa. Niech tam, wszyscy w ten sposób będa zadowoleni.
#1632 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niektórzy nie ida. Stoją w miejscu i poprzestaja na tym pocieszaniu. Jest im dobrze więc po co iść dalej? Cytat:
Co to jest Dzień Krystyn??
![]() |
#1633 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
Muszą się jednak liczyć z odmiennymi opiniami i zwykle to robią. Ja przyznam, że jedyny watek na tym forum, w którym moją próbę podjęcia dyskusji, rzeczowej polemiki z wyrażoną opinią uznano za atak to... ten własnie. W pozostałych nie spotkałam się z tym, choć przyznaję, że zdarza się, że założycielka wątku bardzo usilnie broni swych wyborów i motywów. I bardzo dobrze, bo zwiększa to jej samoświadomość. Cytat:
Cytat:
Nawet kiedy piszę rzeczy nieprzyjemne, staram się, żeby nie było to rozładowanie mojej frustracji, lecz służylo jakiemuś celowi. Nawet jeśli nie dotrze do adresatki, to może skłoni do myślenia jakąś inną czytelniczkę. Nie mówiąc już o tym, że i mnie uświadamianie sobie swego stanowiska w różnych kwestiach przynosi korzyść. Nie znoszę kopania ludzi, nawet jeśli w Twojej opinii na to zasługują. Cytat:
Myślałam, że takie poczucie komfortu daje człowiekowi tę moc, która sprawia, że nie ma potrzeby niszczenia (czy kopania) innych ludzi - tych mniej szczęśliwych. Może się myliłam. Bo mnie takie przekonanie dane nie jest. Czego żałuję. Cytat:
A co do wątku, o którym piszesz: ja powtarzam raz jeszcze: nie wierzę w to, że istnieja ludzie, których nie gnębią żadne wątpliwości, którym nie doskwiera przemijanie, których nie boli zycie. Chociaż czasami. W takich momentach lepiej jest poszukać zrozumienia na forum, zamiast rozłazić się psychicznie przy obcych ludziach, albo zatruwać życie bliskim, którzy przecież nic na to poradzić nie mogą. No, chyba, że mogą, to wtedy walmy jak w dym. Hmmm... To taaaaka jedna. Nie widuję jej ostatnio, ale często widuje ją mój mąż (jak sam twierdzi). ![]()
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Sabbath. Nie interpretuj moich slow, prosze. Czynisz to wlasnie.
Nie gniewaj sie, ale nie odniose sie do tego co napisalas. To nic nie wniesie, bedzie pisaniem dla pisania. Nie lubie tak. Wszytko co mialam do powiedzenia napisalam wczesniej. Pozdarwiam cieplo, slonecznie. Dorota |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Dla mnie po prostu okreslenie "dać komuś kopa w d..." dokładnie z tą d... na końcu jest jednoznaczne. Szczególnie w odniesieniu do tego, o czym Dorota pisała powyżej. Dopuszczam możliwość, że się mylę, kopanie w d... w tym ujęciu jest aktem przyjaźni. ![]()
![]() |
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() No to ja nie wiem, czy wierzę w to, że Ty nie wierzysz. ![]() Tak to odebrałam, bo tak napisałaś. Nie wiem, czy istnieje bardziej jednoznaczne sformułowanie, niż to, którego użyłaś; wiem za to, że kopanie ludzi w cokolwiek mi się nie podoba. Pal licho tę dyskusję. Może Twój dziadzio łagodził te słowa specyficzną intonacją, uśmiechem, gestem. Być może Ty także robisz to w bezpośredniej rozmowie. Tutaj tego nie bylo, więc przeczytałam wyłącznie to, co napisałaś. Nie podejmuję się polemizować z Wami w kwestii tego, w co wierzycie, a w co nie. ![]() Pozdrawiam wiosennie i dziękuję za komplementy.
![]() |
#1640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko,ze moim zdaniem dać kopa to zupełnie co innego niż kopać kogoś.Nawet przez myśl mi nie przeszło,że Dorota-Coco użyła tego zwrotu w innym znaczeniu niż właśnie potrzasnąć kimś.Najpierw się głaszcze,potem pociesza,tłumaczy przemawia do rozsądku.Aż wreszcie jak już nic nie pomaga to trzeba zastosować terapię wstrząsową (i to też nie u kazdego,bo może przynieść odwrotny skutek) czyli mówiąc mniej elegancko dać kopa. A poza tym nie czepiajmy się słów,ważne są intencje.Ja podobnie jak Luba ciężko znoszę takie " ciu, ciu, ciu z którego nic nie wynika " ale obawiam się,że ta dyskusja moze zakończyć sie awanturą.
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po nastepne. Mnie nie podoba się potrząsanie ludzmi. Pozwól, że Twoje słowa o potrząsaniu takze zrozumiem dosłownie. Czyli podchodzisz do kogos, łapiesz za ramiona i potrząsasz. Nie podoba mi się to. Jak dosłownosc to dosłowność, łapmy się wzajemnie za słowka, żeby tylko miec ostatnie słowo. edycja: starsza pani, jesli o mnie chodzi, to ja nie musze niczego udowadniac. I awantury się po mnie nie spodziewaj ![]()
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ja też ja pisałam o Dziadku. Nie ja pisałam też o tym kopaniu. Ale zupełnie inaczej odebrałam post Doroty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edycja:Przeczytałam jeszcze raz edycje.Przepraszam, jestem czepialska bez poczucia humoru.Myślalam,że na mnie napadasz a ty uśmiechalas sie do mnie calą gębą ![]() ![]()
![]() |
#1644 |
Rozeznanie
|
To ja teraz napocznę zupełnie inną beczułkę. Wpadłam na chwilę i zaraz wybywam, bo właśnie świeci słoneczko, rozpaliłam ognisko, którego muszę pilnować, popasę koty (może nawet zrobię im fotkę), i porozkoszuję się tak sobie ot
![]() Pozdrawiam Was ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mogę się doczekać dzisiejszego późnego popołudnia - zabiorę swoje cztery potworki szkockie do lasu, w którym od kilku dni biegam ![]() Mój słomiany zapał stopił się w pierwszych promieniach słońca- HURA!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Poziomko - nie mam kotów do pasienia. ![]() ![]() Chyba jakis obiad upitraszę, bo i tak zamiast pracować siedzę na Wizażu. Nałóg?! ![]()
![]() |
#1647 |
Zadomowienie
|
No i już po burzy.Ja też Sabbath idę gotować obiad bo Chłop patrzy na mnie złym wzrokiem.A potem w plener.Lasek bemowski jest ode mnie na rzut beretem.
![]()
![]() |
#1648 |
Wiedźma
|
A ja do kina. Nie wiem jeszcze na co, ale ekipa już skrzyknięta, więc dla samego towarzystwa...
![]() Miłego wieczoru.
#1649 |
Zakorzenienie
|
Ufff. wróciłam z lasku Arkońskiego - Uszko padnięta i ja też - oprócz zaplanowanej trasy, którą pobiegłyśmy, musiałam ruszyć w pościg za włochatą przyjaciółką, która chciała zapolować na konia i kucyka
![]() Starsza Pani - miałam zapytać, czy masz odtwarzacz DVD ? chciałabym wysłać Ci film... |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Babygia,a czemuż Ty jesteś taka zalatana? "Dokąd tak pędzisz Kozacze?" Sabbath,i co? Film lepszy czy towarzystwo? Carolinko,odpowiesz na moją prośbe? Słuchajcie,co znaczą te gwiazdki przy naszym wątku? .Gdzie się szuka wyjaśnień znaczków i skrótów wizażowych?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.