|
|
#1621 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
no ona jest aktorka, teraz 2 tyg nagrywali, mama mowi zebym sie nie stresowala bo na bank pracuje
![]() ale ja sie schizuje bo zawsze odpisywala w ten sam dzien lub na drugi |
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystki gratuluje maturki
i ladne wyniki!Kachaaa, nie stresuj sie.... ale patrz jak ebdziesz miała ciekawie: nie dość, że do Londynu to jeszcze do jakiejs aktorki
|
|
|
|
#1623 |
|
Konto usunięte
|
o ile sie odezwie
![]() troche z innej beczki ![]() na gg dostalam Modlitwa wieczorna kobiety : Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duze mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę Oglądać romansy, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Modlitwa wieczorna faceta : Panie mój daj mi głuchoniemą nimfomankę z dużym kontem w banku. Ma być właścicielką sklepu monopolowego i mieć własny jacht i napalone koleżanki nimfomanki. Wiem że to się nie rymuje - ale tu nie o rym chodzi
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1625 |
|
Konto usunięte
|
hehe no wiec dlatego wkleilam wam
|
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, gratulacje!
Bylo az tak strasznie?![]() Z tym hotelem to jest tak, ze moi hosci maja swoj hotel i mieszkam w jednym z jego pokoi, ale jemy razem, a pranie moge zanosic do nich, moge korzystac z neta kiedy chce ( teraz akurat jestem w hotelu ), moge sobie chodzic po domu itp. Dla mojego komfortu dali mi oddzielny pokoj. Ale niedlugo jada do Stanow i bede byc moze sama z malymi, wtedy bede mieszkala u nich. Pracuje 35 godzin w tygodniu, na zasadzie flexible hours. Hostka sama mowi, ze nie chce, zebym sie przepracowywala, ja w sumie nie czuje, ze musze tu cokolwiek robic. Bawie sie z malymi w ciagu dnia i koniec. Pewnie bedzie inaczej podczas babysittingu i jak ich nie bedzie w domu, ale na razie zmeczona nie jestem.
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Konto usunięte
|
Kinia to fajnie
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
West Kensington dokladnie. Zachodni Londyn. Dlaczego?
|
#1631 |
|
Organizatorka
|
dziewczyny tak sie zastanawiam o co ja mam zapytac ta hostke
dla niej wszystko jest takie oczywiste i latwe polece na lotnisko, tam mnie odbiora jej rodzice (na lotnisku CDG), a jesli polece na inne, to sa autobusy. Potem tylko TGV do Beziers i z nia na Korsyke. W sumie to nie wiem o co mam jej pytac
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Konto usunięte
|
fajnie macie ze blisko bedziecie
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no i pozniej pociag... oni tam maja te rezerwacje miejsc, ostatnim razem jak jechałam TGV to z jakims Włochem kłóciłam sie, ze usiadł na moim miejscu, okazało sie, ze to ja jak krowa rozsiadłam sie na jego miejscu i musiałam 2 długie wagony przejsc z wielgachną i cięzką walizką w rece, plecakiem na plecach i lapem w drugiej rece. Jak juz znalazłam swoje miejsce mysklalam ze sie poplacze. a bo Wam nie mowilam. Niecaly tydzien temu rozstalam siez moim francuskim TZ. Wiec..moja podroz do Paryza mnie przeraza bo bede tam sama.... moje au pairowanie mnie JUZ zaczyna wnerwiac, bo ...to bylo dla niego teraz, a ...w takiej sytuacji to nie ma sensu, mogłabym jechac gdziekolwiek indziej i pracowac za 300e ale tygodniowo a nie miesiecznie;/ ![]() wyprzedzam Wasze odpowiedzi- nie, nie moge zrezygnowac juz. Rodzinka wlasnie wyjechala na wakacje i wracają kilka dni przed moim przylotem. wiec, nie beda mieli nawet czasu na znalezienie kogos na moje miejsce, zreszta...nie wiem nawet czy by chcieli, raz po wakacjach ze mna, wzieli dziewczyne na zime i okazala sie totalną pomyłką i teraz chca tylko mnie. nie chce ich zawiezdz..ale z drugiej strony....ja nie chce tam jechac..;( wszystko bez sensu. ale sie rozpisalam, wybaczcie.
|
|
#1635 |
|
Konto usunięte
|
roux oj szkoda
![]() o cos powaznego chyba poszlo ze definytywne rozstanie ![]() rozumiem z teraz nie chcesz tam byc ![]() a na rok tam bedziesz? ehh ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- zecie jest pokrecone;/ |
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Roux, to straszna szkoda. Tzn., moze jesli nie byl wart, to nie az taka wielka, ale to juz tylko Tobie oceniac. Pomysl, ze teraz pojedziesz tam dla siebie, dla jezyka, poznasz nowych ludzi, zawsze beda jakies plusy. Ale doskonale Cie rozumiem, kazda z nas czeka, albo juz spotkala jakas samotnosc, jako ze jestesmy au pair, ale damy sobie rade.
![]() A co do Waszych pytan - z malymi bede siedziala jakies 4 dni, ale pozniej dadza mi tydzien wolnego. Aerith, pytaj, co Ci przyjdzie tylko do glowy. Jak Ci sie nasunie na mysl jakies pytanie, to zapisuj i pytaj.
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba zbyt szybko i zbyt pieknie sie zaczeło wszystko.i zbyt idealnie bylo. Kasiu, tylko na 3 miesiace jade, do konca sierpnia, planowalam wrzesien u TZ, a tak...chyba zmienie plany. Kiniu, jak bedziesz miala jakies foty z dzieciakami slij je nam tutaj!! koniecznie!
|
|
#1638 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
zawsze to razniej i zdecydowanie milej bylo, wiedzac, ze sie do kogos tam przyjezdza. Ale moze nawet lepiej, ze tak wyszlo, ze nie mozesz juz zrezygnowac, bo po prostu musis stawic temu wsyztskiemu czola i moze szybciej zapomnisz... A jesli moge zadac niedyskretne pytanie, to jak sie poznaliscie? mi dzisiaj odpisala rano o 7 hostka, podala mi wszystkie adresy z wyj. adresu na Korsyce, bo zapomniala (nie wiem, co miala na mysli chyba hotel, gdzie bedziemy mieszkac). Tak wiec mam adres jej rodzicow w Paryzu i jej w Beziers. Pisala, zebym jak najsyzbciej kupila bilety, bo potem drozej bedzie ... no i nie wie czy rodzice beda mogli mnie odberac, bo caly czas musza byc w domu, bo jest kupili nowy i non stop ktos tam jest (hydraulik, faceci od remontu etc). Ale prosi, zebym podala konkretny czas i godzine i moze da sie cos zalatwic.
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nic sie nie bojcie lotnisk, metra itd Ja dwa lata temu sama tez lecialam do Paryza i bylam przerazona, ale ludzie sa bardzo mili jak sie spytalam co i jak (bo nie moglam na de CDG znalezc wejscie do kolejki RERu) elegancko mi wszystko wytlumaczono, potem ejszcze jak nie moglam sie z tej glupiej kolejki wydostac bo kupilam zly bilet
to tez mi koles pomogl wiec usmiech na twarz i do przodu ![]() aha jakbyscie mialy jakies konkretne pytania odnosnie lotnisk,metra to moge sprobowac pomoc, o ile bede pamietac bo to juz 2 lata temu bylo |
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i nie oszukuje sie ze jade tam tylko dla niego bo w glebi serca wciaz cos do niego czuje .. i jak sie potocza losy to sie okaze .. a jak nic .. to przeciez w Berlinie czy gdziekolwiek indziej jest tyyyyyyylu facetow wiec glowa do gory i pomysl ze to bedzie super czas !
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Konto usunięte
|
tego kwiatu to pol swiatu
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam pytanie gdzie najlepiej szukać pracy jako au pair? na jakim portalu, czy gdzie ?
|
|
|
|
#1643 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz juz na jakiej ulicy bedziesz mieszkac? Kiedy przyjezdzasz? Bedziesz sama sie opiekowac takim maluchem czy od nich mama bedzie jeszcze w domu? No i ile bedziesz dostawac za dwa takie maluchy?
|
#1645 |
|
Konto usunięte
|
kasia widze zmiana avka
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bylam w Paryzu na Orly- ale stamtad lecialam i tam mnie kumpel autem odstawił, wiec luzik. z Beauvais wiem, ze latwo sie do centrum dostac bo podjezdza autobus, ale widze ze kosmos bedzie z CDG..:| Milka pisz mi tu jak mam znalezc te kase gdzie mam bilet kupic na RER....
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
A u ciebie czy to nie ten jeden z Grey's Anatomy?
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 czerwca lece, maluszki 2 noworodek i 2 latka, hostka ma maternity leave wiec nie będzie źle bede dostawac 80-100 funtow, poprzedniczki dostawaly 90 za jedna mloda wiec ja dostane wiecej ale ma napisane od 80-100 wiesz w razie jakbym sie pewnie okazala jakims nierobem ;pbede na wetherby mews, obok Earl's Court |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

i ladne wyniki!

Bylo az tak strasznie?

) no i pozniej pociag... oni tam maja te rezerwacje miejsc, ostatnim razem jak jechałam TGV to z jakims Włochem kłóciłam sie, ze usiadł na moim miejscu, okazało sie, ze to ja jak krowa rozsiadłam sie na jego miejscu i musiałam 2 długie wagony przejsc z wielgachną i cięzką walizką w rece, plecakiem na plecach i lapem w drugiej rece. Jak juz znalazłam swoje miejsce mysklalam ze sie poplacze.