![]() |
#1621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
wiam
ja tydzien temu kupiłam białą perłe simpe i jestem pod wrażeniem nie wierzyłam w jakies cudowne efekty,ale jestem miło zdziwiona moje zęby maja bardziej biały odcień,a wcześnej były kremowe zobacze za tydzien jaki będze efet-bo kuracja trwa dwa tygodnie ![]()
![]() |
#1622 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie zębów
Poczytać
![]() EDIT Szczególnie ostatnie strony wątku - jest tu kilka metod. A jak poczytasz to dowiesz się też, że oczywiście że DA SIĘ wybielić zęby żółte czy szare z natury - może nie do kartki papieru ale na pewno rozjaśnić. Edytowane przez Yola Czas edycji: 2007-10-15 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybielanie zębów lampą (np. Bio White Accelerator)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 |
Przyczajenie
|
ja chcę kupić sobie białą perłę ale słyszałam że zęby stają się bardzo wrażliwe po niej? w grudniu ide na odcisk so ortodonty. bede miała zakładany aparat. to czy gdybym używała białej perły nie miałabym potem problemu z zebami po założeniu aparatu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 |
Rozeznanie
|
podbijam, bo chce poczytać ale nie mam teraz tyle czasu, a nie chce powtarzać wciąż tych samych pytań.
![]()
![]() |
#1626 |
Rozeznanie
|
czy opalescene da taki sztuczno biały efekt? chodzi mi o taką biel, która z daleka rzuca się w oczy.. coś takiego jak ma ta Isis Gee w tańcu z gwiazdami.. ja mam naturalnie białe zęby ale chciałabym takiego "sztucznego" efektu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Raczkowanie
|
Każdy inaczej reaguje na wybielanie, u jednych jest efekt bardziej widoczny, u innych mniej, ale żaden żel wybielający nie da Ci takiego "sztucznego" efektu, o który Ci chodzi. Wybielałam zęby Opalescence i jestem bardzo zadowolona, ale jeśli chcesz mieć takie "świecące" zęby, to chyba musisz zainwestować w licówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1629 |
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo. bo aparat będe nosić 2 lata i przecież spod niego też widać zeby to chce wybielić troche. i boje się zę po tej białej perle zęby będa wrażliwe i jak mi założą aparat to będzie strasznie bolało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
Mogę sie podzielić swoimi doświadczenaimi jestem w trakcie wybielania nakładkowego (7 noc) żelem Nite White Excel 3 (stężenie 22%) chyba jest mało znany ale dentystka mnie do niego przekonała, pierwszy raz nałożyłam go na cztery godzinki bo się bałam że może być coś nie tak stomatolog powiedziała ze mam nakładać na całą noc ale na stronie internetowej producenta wyczytałam ze żel o tym stężeniu zakłada sie tylko na godzine i sama nie wiedzialam co robić, następną noc nałożyłam juz na osiem godzin i wszytko było ok nie odczuwałam żadnego bólu dziąseł czy nadwarżliwości po 3 nocach było juz widać małe efekty ale przy następnym zastosowaniu w nocy złapał mnie dość przeszywający ból jednego zęba rano uważnie się mu przyjżałam i zauważyłam że nie wybiela się wcale!! i tak jest do tej pory! Nie wiem co z tym moim ząbkiem może sie dziać ?? reszta jest juz biała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1631 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupialm biala perle, ale mam problem z tymi nieszczesnymi aplikatorami. Zanurzylam je na 10 sek we wrzatku, apliaktor doscyc sie skurczyl! Musialam poczekac zeby wystygl i nie poparzyl mi dziasel, ale jak mial juz odpowiednia tem. to zdazyl juz troche zastygnac i zeby nie chcialy sie odbic. Wogole mysle , ze teraz ten aplikator jest tak maly ze nie obejmnie mi wszystkich zebow. Boje sie probowac z nastepnymi, bo nie chce ich zepsuc:/ Mozecie napiac dokladnie jak wy to robicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
Zakorzenienie
|
- yyork -
To normalne ze aplikatory sie kurcza bo wtedy widzisz ze ten "silikon" mięknie moj chłopak własnie używa białej perły i jak formowalismy te aplikatory było tak jak piszesz spróbuj jeszcze raz ten aplikator włożyć do wrzątku i jak zobaczysz że sie skurczył włóż go odrazu na zęby troszkę bedzie ciepły ale do wytrzymania i uformuj palcami i jezykiem odpowiedni kształt my tak zrobilismy bo tez za pierwszym razem nam nic z tego nie wyszło. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Raczkowanie
|
a czy jak bede juz to miala na zebach to trzeba przygryzc? kurcze nie wiem jak mi to jutro wyjdzie, ale ten aplikator sie tak skurczyl ze dochodzi mi np tylko do 4, nie wiem czy go naciagne dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cięzko powiedzieć mój chłopak lekko ściskał ząbkami co do tego że się skurczył i sięga tylko do 4 nie wiem co Ci poradzic musisz spóbowac może jak ponownie sie nagrzeje to się jakoś dopasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha i zapomniałam trzeba poczekac asz aplikator bedzie twardy na Twoich zabkach i dopiero zdjac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
BAN stały
|
DZIEWCZYNY WYBIELANIE NIE NISZCZY ZĘBÓW ! Nie chcę się powtarzać, bo założyłam o tym wątek na kosmetyce, więc mam linka w podpisie i poczytajcie sobie o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Przyczajenie
|
Żółte ząbki... Naturalnie!
Moje kochane wizażanki!!
Mam pewien problemik, bowiem poszukuję jakiegoś specyfiku (zabieg nie wchodzi w grę), który pomógłby mi wybielić zęby, które naturalnie są żółte. Nie możliwe, że to przebarwienia gdyż nie piję, nie palę, ani nic takiego (w końcu mam 15 lat!!). Używam past wybielających, ale nie dają kompletnie nic!! Ta żółć bardzo mi przeszkadza, czasami przy nowych osobach wstydzę się nawet odezwać. Bardzo proszę o rady i z góry za nie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! A ja mam 17 lat, żółte naturalnie zęby i wielką ochotę na wybielanie nakłądkowe. Kasiora na wybielanie juz czeka, tylko nie wiem od kiedy można je wybielić . Wie któraś z was moze od jakiego wieku można wybielać żeby w te sposób. Za info wielke dzieki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Rozeznanie
|
![]()
no dobrze
moje drogie czasna prawdy i mity o wybielaniu zębów i żeby było jasne z zawodu jestem dentystką.czym wybielać jak wybielać i czy wogóle wybielać?oto są pytania 1sprawa-wybielac owszem i mmozna ale zawsze metoda nakładkowa czyli dentysta robi nakładki na żeby a my same w domku dalej wybielamy .jest tez metoda 1 seansowa lampami itp szczerze to jeden wielki pic i chwyt reklamowy producenci przescigaja sie w nowych urzadzeniach a tak naprawde bardzo zadko udaje sie wybieliz zeby na jednej wizycie zreszta zalezy to od struktury zeba i uwarunkowan genetycznychale lampy zdecydowanie odpadaja,lasery tak zdecydowanie polecam ale to jest impreza droga wiec pozostaje nam wybielanie nakladkowe 2sprawa-czym wybielac powiem szzcerze obojetnie czego bysmy nie uzyly w sensie do wybielania glowny skladnikw kazdym srodku wybilajacym jest taki sam a jest nim nadtlenek mocznika tak tak mocznika albo nadtlenek wodoru inaczej mowiac czy wybiererzecie opalescence czy inny srodek sklad bedzie taki sam zawsze gdyz nic innego nie wybieli nam zębowwiec pozostaje kwestia ile to kosztujea ta kwestia zalezy juz od was 3sprawa czy wybielac-jak ma sie ochote dlaczego nie,ale pamietajmy podczas wybielania obowiazuje nastzw.dieta biała czyli zero kawy mało herbaty,zero czerwonego wina buraczkow papierosow oczywiscie i dochodzi jeszce sprawa nadwrazliwosci zebo jdeni ja maja inni nie jesli juz na nia cierpimy podczas wybielania nalezy isc koniecznie do swojego dentysty na fluoryzacje nawet kilka razy w tygodniu,znam osobiscie przypadki kiedy panny tak cierpialy podczas wybielania na nadwrazliwosc ze braly leki przeciwbolowe,jest tez inny sposob jesli juz mamy nadwraz.przerywamy wybielanie na 2 -3 dni i zaczynamy od nowa,a jesli i to nie pomoze zastanowmy sie czy warto dlej cierpiec(chociaz hehe)i oczywiscie uzywamy past tzw oslaniajacych czyli elmex zielony lub sensodyne w zadnym wy[padku nie wolno łącznie z wybielaniem uzywaz past wybielajacych dodatkowo jesli wasze zęby są wami miłe 4sprawa-ktoras z was napisala ze ma przebarwienie po lekach oczywiscie warto sprobowac wybielic czy sie wybieli nikt tego nie wie zaden dentysta nie da ci 100% pewnosci ale jesli twoje zęby są słabemasz skonnosc do prochnicy i zapalenia dziasel nie polecam wybielaniaw zadnej postaci gdyz przebarwienia tetracyklinowe sa przeciwskazaniem wzglednym do wybielania takze robisz to na swoja odpowiedzialnosc 5 s[prawa-duzo wypelnien a wybielanie hmm tak wiec jesli macie wypelnienia kosmetyczne tzn,.białe wybielac dlaczego nie wypelnienie w pewnym stopniu tez sie wybieli,ale jesli te wypelnienia macie na zebach przednich najpierw trzeba wybielic zęby a potem jesli jest roznica w kolorze wymienic niestety wypelniania nigdy odwrotnie,jesli natomiast ktos w buzi ma duzo wypelnien amalgamatowych czyli takich srebrnych wybielanie odpada do czasu wymiany wszystkich tych wypelnien dlaczego dlatego ze amalgamaty pod wplywe srodka wybielajacego uaktywniaja swoja zawartosc i po prostu moga "brudzic" to chyba tyle jesli cos pominelam zawsze mozecie spytac acha ja wlasnie jestem w trakcie wybielania i to działa hehehe
![]() |
#1640 |
Rozeznanie
|
acha i sorki za pisownie ale nie mam glowy do tych literek i jeszce masz 17 lat oczywiscie ze mozesz wybielac
okres mineraliozacji twoich zebow juz sie zakonczyl wiec smiało mozna tylko mozesz cierpiec na zwikszona wraliwosc poniewasz czasowo twoje zeby sa bardzo mlode tak wiec powodzenia
![]() |
#1641 |
Przyczajenie
|
Droga ivoclar! wielkie dzieki za profesjonalna poradę. Napisz jeszce proszę gdzie masz swój gabinet( bo wspominałąś ze jesteś dentystką) i ile kosztuje u ciebie zabieg takiego wybielania. Wybielałaś już pacjentom zęby w ten sposób? jakie były efekty? jak długo się utrzymywały?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Rozeznanie
|
pracuje w bialymstoku,ale reszte info prosze pisac w prywatnycch wiadomosciach.wybielam swoim pacjentom kiedys robilam wybielanie jednorazowe tzn na jednej wizycie ale powiem szczerze nie sprawdzilo siie,teraz robie tylko nakladkowe.wybielanie powinno sie utzymac przez okolo rok oczywisciie przy zachowanej tzw bialej diecie ,zero papierosow itp.oczywiscie zalezy to tez od uwarunkowan genetycznych czyli kolor kosci jedni maja ja bardziej biala inni zółta,ale mysle ze zawsze warto sprobowac.oczywiscie sa przeciwskazania bezwzgledne i wzgledne do wybielania chodzi i tutaj o niektore choroby genetyczne ,choroby szkliwa i zębiny itd.(mozna by o tym pisac i pisac)tak wiec wybielanie powinno utzymac ise do okolo roku czasu a potem mozna zawsze powtorzyc przeciez nakladki na zęby juz macie.pozdrawiam
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
Ile kosztuje zrobienie nakładki u dentysty/protetyka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
Rozeznanie
|
a to juz zalezy od od lekarza i technika od okolo 60zł w gore za jedna oczywiscie ale to zalezy od regionu polski i w/w rzeczy
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
Droga ivoclar
Widze ze jestem kolejna osoba ktora prosi Cie o porade juz kilka dni temu pisałam w tym wątku że mam taki mały problem i prosiłam o porade ale niestety nikt mi nie odpisał może tym razem... Jestem w trakcie wybielania nakładkowego żel o stężeniu 22% jeden ząb mi sie nie wybiela nie uzyskałam odp czemu dolna trójka i do tego często łapie mnie coraz częściej przeszywający ból myślę że od tej dolnej trójki w czasie wybielania, stomatolog powiedziała że źle oczyściła zęba troszkę kamienia było pod dziąsłem i że szyjka mogła mnie boleć zrobiłam wiec po oczyszczeniu trzy dni przerwy ale dziś znów było to samo wręcz miałam wrażenie że boli mnie kilka zębów nie wiem co robić i bardzo proszę o poradę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
|
no dobrze z tego co piszesz rozumiem ze wybielasz dolne zeby moje pytania sa takie: czy wybielalas gore ,a jesli tak to czy zeby w miare rownoczesnie sie wybielily? druga sprawa dolna trojka mowisz ze sie slabo wybiela rozumiem ze to jest ząb zywy czyli nie leczony kanałowo? dalejczy boli cie tylko 1 ząb czy w sumie sama juz nie wiesz i bol objał wiekszosc dolnych zebow?i ostatnie pytanie od kiedy wybielasz i jak czesto robisz przerwy miedzy wybielanie ,jaka paste stosujesz do mysia zebow no i czy bol pojawil sie zaraz po pierwszym wybieleniu czy teraz (i ktory tio raz) no to chyba tyle czekam
![]() |
#1648 |
Rozeznanie
|
aha i najwazniejsza sprawa 22% zel wybielajacy stosuje sie max godzine do poltotrej nigdy wiecej pamietajcie panny
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
Tak wiec pisze szybciutko wybielam wszystkie zabki, teraz bedzie drugi tydzien nie liczactych dni kiedy robiłam przerwe górne ząbki wybielają się ładnie choc mam małe zastrzeżenia bo widze gdzie niegdzie na dwóch ząbkach bielsze plamki nie wiem czy to dobrze? Co do tej dolnej trójki to ząbek zdrowy bez przebytego leczenia ból porazpierwszy pojawił się przy czwartym wybielaniu choc przyznam ze stomatolog powiedziała że mam normalnie wybielac zeby noca pierwszy raz wybielanie 4 gdz dwa nastepne 8 godz bylo to dla mnie troche podejrzane z tym czasem wiec potem trzmałam jakie 1,5- 3 godz max. Jesli chodzi o ból to napewno ta trójka ale po dzisejszym nie wiem czy i zęby obok też czy odtamtego tak promieniowało, pasta do zębow zielony Elmex to chyba tyle dziekuje za odp i czekam z niecierpliwością na dalsza czesc. Pozdrwaiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Rozeznanie
|
no dobra to tak
te biale plamki na zebach moze byc to wynik tzw fluorozy czyli wczesnij mialas te plamki ale nie byly widoczne (jest to tzw defekt szkliwa spowodowany nadmierna iloscia fluoru w pokarmie w wodzie a takze zalezy od czynnika genetycznego)i pod wplywem wybielania po prostu zrobily sie jasniejsze ale podkreslam to sa tylko moje przy[puszczenia nie widze cie wwiec nie moge stwoierdzic ze 100% pewnoscia druga sprawa rob przerwy miedy wybielaniami tzn 3 dni i znow nie codziennie zeby jesli sie maja wybielic to i tak sie wybiela a ty cierpisz na nadwrazliwosc przyczyna za mocne steznie srodka do wybielania i za czesto ,powinnas pojsc do swojejdentystki i poprosic zeby zrobila ci fluoryzacje zebow wybielanych specjalnym preparatem bogartym fe fluor (u mnie pacjenci przy nadwrazliwosci przyw ybielaniu przychodza codziennie na fluoryzacje i maja to zagwarantowane w ramach ceny)albo sama kup sobie w aptece elmex gel i wzieraj codziennie w cale powierzchnie wrazliwych zebow jedna sprawa mnie intryguje twoja 3 dlaczego slabiej sie wybiela hmm poczekaj jescze troche i zobacz jak bedzie dalej a jesli nie bedzie sie wybielala byc moze albo taka uroda tej 3 albo zrobic rtg i zobaczyc moze sie dziej cos w tej 3 skoro jest bardziej przebarwiona podkreslam dla mnie podejrzane.elme x zielony ok ale ja bym bardziej polecala sensodyne(i nie chidzi tu o jakas reklame) po prostu ta pasta ma inny sklad tlenek i krzemian glinu i takie tam i wplywa wlasnie na nadwrazliwosc acha powiem ci jeszce jeden patent ja tez wlasnie wybielam tzn wybielalam ale 15% i po pierwszym razie myslalam z e zwarije z bolu zaden lek p bolowy nie pomog i w koncu znieczulenie sobie strzelilam bo nie moglam wytrzymac odczekalam 4 dni i jeszce raz sprobowalam i co chodzilam po scianach taki byl bol jednym slowem jest grupa ludzi ktorzy mja tak nadwrazliwe zeby ze po prostu wybielanie nie lest dla nich i ja wiem ze do nich naleze przekonalam sie na wlasnej skorze głowa do gory i zrob koniecznie fluoryzacje sama albo u dentystki i obserwuj te 3(hmmm)pozdro
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.