|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: firemountaingems - są chętni?
takie działania też należy reklamować. Jeśli paczka jest uszkodzona. Nieważne gdzie leżała.
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
O rany, to się w głowie nie mieści...
Ale gdzie są teraz te naderwane koperty ? Przecież to są dowody rzeczowe w sprawie tej reklamacji. Jutro mija 14 dni od daty nadania, tak? Więc jutro mozna złożyć reklamację w tej sprawie. Jeśli nie chcesz sie tym zająć, podaj mi numer przesyłki. |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
To nie tylko cecha polskiej poczty... Niedawno moja znajoma Litwinka wysłała komplet do klientki: kolczyki, bransoletka i korale na stalowej lince. Zapakowała w bąbelki + koperta + kartonowe pudełeczko. Komplet doszedł do klientki popsuty - linka była powyrywana (!), korale z bransolety leżały luzem.
Nie wiem, jaki sens było psuc komuś i odesłać dalej...
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
no prosze szanowna poczta polska a niedawno na plotkowym zts opisywałam o mojej przeprawie która skończyła się policją...
lov durzo nerwów się traci na użeraniu się a oni i tak wiedzą swoje.... wkońcu mi wmawiali że puste koperty poleconym wysłałam....ech ... szkoda słów
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
Loverynko ponawiam pytanie, czy do mnie też coś miało iść? W każdym razie nic nie dostałam.
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Venflon, do Ciebie idą gwiazdki i gratis od FMG tylko czekam na cło za gwiazdki i pieniążki na przesyłkę, które miałaś wpłacić po długim weekendzie
, Ellena jest dla Ciebie gratis od FMG tylko musiałabyś za znaczki i za kopertę do siebie zapłacić.
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ teraz ise przyznal ,że nie zrobił tej właty za mnie-zabic to mało-a ja juz ise martwilam
pieniązki wpłaciłam będe czekac
|
|
#1629 |
|
Rozeznanie
|
strasznie Wam wspolczuje, ze macie tyle przejsc z tymi koralami, myslalam, ze juz wszyscy dostali to, co chcieli. Odszkodowanie za polecony (bez ubezpieczenia) to ok 120 zl (tylko nie piszcie w reklamacji ze chcecie mniej
), mam nadzieje ze te doslane braki nie byly wiecej warte.
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Zginęło parę gratisów i w sumie tyle.
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile wpłacić?
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Ellena, za priorytet niepolecony 2,4zł; za priorytet polecony 4,7zł (koperta 40groszy reszta jak w cenniku poczty polskiej)
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, szkoda, ze te paczki tak skończyły, jeśli można prosic o numer nadania mojej przesyłki, postarałabym się o odszkodowanie |
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
I ja ponawiam swą pośbę o numer przesyłki mojej i Naili.
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyłam reklamację na poczcie, wypełniłam ogromny druk. Na rozpatrzenie czekamy do 6 tygodni, chociaż twierdzą że nie dostanę ani jednej złamanej złotówki gdyż równie dobrze przesyłka mogła zostać dostarczona w takim stanie w jakim mi ją oddali. Nie mogę normalnie, a przed chwilą widziałam jak człowieka pociąg potrącił...
Krutko podaj numer konta oraz a także czy kwota się zgadza, czy nie, napisłam maila do Ciebie. |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Ogromny druk? ja ostatnio wypełniałam kilka pól na jednej stronie kartki A5... i jak się przy okienku od razu awanturuje że przesyłka jest uszkodzona to nie mają prawa mówić że nic nie oddadzą. Pure evil ta poczta chyba musi być.
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja ciągle tego nie rozumiem...
Jak to nic nie oddadzą? a same koszty nadania poleconego, przy kilku osobach tak potraktowanych to się robi juz niezła suma... A poza tym skoro przesyłka rzekomo była uszkodzona to poczta nie powinna jej przyjąć w ogóle... A przyjęła, więc odszkodowanie się należy, chociażby dlatego że jej w ogóle nie wysłali. Loverynko, wysłałam maila. |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie teraz wypełnianie czegokolwiek to masakra. Nie wiem kiedy i czy wyzdrowieję...
W każdym razie złożyłam reklamację, za maksmalnie 6 tygodni się dowiemy. Już wszystko ponownie wysłałam. |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł mój ostatni bra-dzięi Loverynko
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Lov, czy w wolnej chwili moglabys mi wrzucic na PW swoj numer konta, albo ktoras z dziewczyn? Bo ja jestem totalnie zakręcona, jeszcze 2 rozdziały do napisania a obrona już 20 któregoś czerwca. Dzięki z góry. Lov dużo zdrówka!!
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
A co z 'panią która się obłowiła w korale'? Oddała?
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
Ta pani albo oddała, albo z paczki mojej i Naili nic nie wzięła ... Myślałam, że wszystko poszło się czochrać.
Tak czy owak, doszły nasze braki i fajowe gratisy i ogromnie nas ucieszyły Loverynko dziękujemy Ci bardzo i jeszcze bardziej Cię ściskamy. |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, Krutko, nie mów, że siedziałaś dzisiaj do 4 nad ranem
Pewnie coś fajnego zrobiłaś z gratisów od Loverynki? Loverynko, dzięki za gratisy i przesyłkę Ten duży owalny kamień w zielono-ziemnym kolorze - co to jest? Bo ja jak nie mam napisane, to nie wiem Niepokojące jest tylko, co piszesz o swoim zdrowiu..
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, nie napisali...
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jest może jakaś chętna na swarki, ale chodzi mi o kolory nietypowe, takich jak w Brytanii nie ma. Np. podwójne AB etc... Wielkości 3 albo 4 mm. Mniej więcej po 24 sztuki [w paczce jest ich 48]. Ew. mogłaby sobie dobrać parę [parę = mało, nie parenaście] rzeczy.
Chodzi mi o FMG. Siostra mojego TŻeta jest w USA, ona odebrałaby zamówienie i zapłaciłaby za nie, a my oddałybyśmy jej pieniądze za wszystkie przesyłki jak wróci do Polski w październiku i albo wysłałaby je wcześniej nam, albo właśnie po powrocie dała - więc na uzbieranie pieniążków jest trochę czasu. No i myślę, że warto poczekać... Jednak obejdzie się bez cła, watu i innych takich. Proszę tylko o przemyślenie tego. W sumie możnaby jeszcze jakiś sznur kamyków zabrać. Ale tak jak mówię, 1-2 osoby max... Zamówienie nie może być potężne - ona nie ma dodatkowych 10 czy 20 walizek na to i robi to tylko z dobrej woli - nikt jej nie zmuszał ani nie kazał i to też należy uszanować. |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
To ja poproszę o nr GG albo kontakt na PM....
I jeszcze Far się zgłosiła, aczkolwiek nie jest tego jeszcze na 100 % pewna, więc jak coś jedno miejsce w kolejce jest wolne... póki co listę zamykam... Chyba, że komuś się coś marzy tak strasznie bardzo mocno, że jest pewien że bez tego nie przeżyje i ta rzecz nie waży 10 kg i nie ma średnicy co najmniej 5m - zapytam się jej jak się zgodzi to tachać to też zapiszę. |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jakby co to na rezerwową proszę... zależy mi na kilku (albo nawet jednej (!) ) rzeczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

, Ellena jest dla Ciebie gratis od FMG tylko musiałabyś za znaczki i za kopertę do siebie zapłacić.

), mam nadzieje ze te doslane braki nie byly wiecej warte.

Pewnie coś fajnego zrobiłaś z gratisów od Loverynki?
Ten duży owalny kamień w zielono-ziemnym kolorze - co to jest? Bo ja jak nie mam napisane, to nie wiem
jestem również