![]() |
#1621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Utrzymanie
![]() Iśn: 6 łyżek musli wieloowocowego na mleku 3.2 %, jabłko. IIśn: oponka z lukrem. o: głęboki talerz fasolki po bretońsku (ok. 24 łyżek) kromka razowca. p: spory kawałek drożdżówki z kruszonką, 4 wiśnie. k: 1/4 duuużego rogala z wiejskim 6% i szczypiorkiem /lub/ tost; dwie kromki razowca, 2 plasterki sera żółtego. Proszę o ocenkę .
#1622 |
Raczkowanie
|
Hehe ![]() Nie jestem z tamtąd. Raczej z gór. A to są takie śledzie w pojemnikach plastikowych. Można je wszędzie dostać. A co do oceny to chodzi mi o ten zmieniony obiad. Bez ziemniaków i wogóle tylko z dwoma obiadami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz co 2 dni jem gotowanego cyca a co 2 dni smażonego na oliwie. węglowodany dopiero wprowadzam znów do jadłospisu, byłam na diecie białkowej. nie chcę od razu z chlebem startować. myślę, że w przyszłym tygodniu zamienię wasę na chleb albo bułkę żytnią ![]() dziękuję uprzejmie za rady ![]()
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2008-05-24 o 18:08 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
BAN stały
|
prosze o ocene mojego jadlospisu i o ewentualne zmiany, chce sie odchudzic
sniad: 4 lyzki platkow fitnes z mlekiem obiad: mieso w panierce z serem, bialy ryz, marchewka kolacja: truskawki |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Wtajemniczenie
|
Bossy zapomniałam spytać, twoja dieta to Redukcja, prawda? Bo oceniałam jak R.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 |
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza R:
9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, jabłko, cynamon, 3 łychy wiejskiego light, 2 łychy homo naturalnego. Pół godzinki po śniadaniu- mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: 2 naleśniki z mąki pełnoziarnistej, 200g. wiejskiego light, pomidor, 4 rzodkiewki. 15.00 obiad: 2 filety rybne gotowane na parze, cała główka brokuł (mam fazę na borkuły) ugotowana na parze. 18.00 podwieczorek: jajecznica z 2 białek i 1 żółtka, 2 łyżki słonecznika podprażone na teflonie, spory kawał świeżego ogórka pokrojony w plastry i zalany 3 łyżkami homo naturalnego. przede mną: 21.00 kolacja: 100g. tuńczyka, pomidor. Chyba nie jest źle?
#1629 |
Zakorzenienie
|
a oto mój dzisiejszy jadłospis:
chciałbym byc na R,ale staram się chociaż na U śniadanie: 3 kanapki chleba razowego ze słonecznikiem,posmarowany serkiem freskiem(oba produkty z biedronki), na to szynka domowa i pomidor posypany pieprzem kawa z mlekiem 2% bez cukru jabłko,banan(wiem,że nie dozwolony jest na R) herbata obiad: kotlet drobiowy w panierce,ziemniaki gotowane(ze 3 łyżki,surówka ze świeżych warzyw herbata miseczka lodów,ze 200ml 19.00 1/3 serka wiejskiego(z biedronki za 1.59 ![]() trochę byłam dziś zabiegana...no i zjadłam to i jeszcze bym coś zjadła bo czuję,że głodna jestem...ale nie mam pomysłu co zjeść.może trochę pestek dyni i słonecznika?? będę wdzięczna za ocenkę ![]() dziękuję ślicznie ![]()
#1630 |
BAN stały
|
to jak poprawic moja diete? jakas propozucje prosze mi podajcie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() trochę mało ? ![]() ale dziękuję za ocenę, co do "miałaś ed" to .. niestety, ale nadal mam.
![]() |
#1632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Smakuje tak samo jak ten z piątnicy który kosztuje ponad 2 zł... ![]() ![]() Kurcze zrobiłam sobie niedawno ""dietetyczne" ciasteczka owsiane;p" i zjadłam z 10..Ale smaaaczne wyszły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przedewszystkim jedz 5-6 posiłków w odstępach 2,5-3 godziny. Nie łącz tłuszczów z węglowodanami. W każdym posiłku jedz białko i warzywa. Spożywaj więcej NNKT. Nie schodź poniżej 1200 kcal. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
BAN stały
|
tak czytam te diety i wy strasznie duzo jecie moim zdaniem, wiem ze moze to zdrowe, a moj jadlospis nie jest calkiem w porzadku, ale jak pownien wygladac dobry jadlospis na R? jakie produkty mozna jesc na sniadanie, obiad i kolacje? chodzi gdzie ma byc blonnik itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do monotonności to ja jej nie odczuwam. Nawet ostatnio często coś zmieniam, dodaję. A owsiankę uwielbiam i choć czasem sama sobię mówię, że może zjem rano coś innego, to i tak ostatecznie wybieram owsiankę ![]()
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do freska to on ma 7,8% tłuszczu to fakt,trochę dużo co do 2śniadania to byłam poza domem bez możliwości zjedzenia czegoś innego ![]() o 19 zjadłam ten serek i jabłka a to było niecałe 1.5 godz i nie dam rady nic zmieścić już chyba jednak zamiast na R to pozostanę na mniejszych porcjach U...chyba łatwiej jako tako jest przestrzeganie U ![]() dziękuję jeszcze raz,zaraz zabieram się za a6w,żeby dzień nie był cały zmarnowany dziękuję ślicznie!!
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio,on tez jest przez piatnicę produkowany ![]() i lepszy niż np carrefourowski ![]()
![]() |
#1638 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asilos Magdaleny: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Nie rezygnuj z siemienia lnianego do owsianki, bo 2 łyżeczki to tylko 10g a taka ilość tłuszczy niczym Ci nie grozi w połączeniu nawet z węglowodanami. Jeżeli chcesz jeszcze dodać z NNKT to wykombinuj coś z siemieniem na kolację, bo siemię to prawdziwe cudeńko.
I jogurt naturalny jest zdrowszy niż serek homo, mimo, że ma mniej białka. Po prostu nie jest tak bardzo przetworzony. |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież drób to najchudsze z możliwych mięs i świetne źródło pełnowartościowego białka. Można jedynie z panierki zrezygnować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zadomowienie
|
Przytycie:
Śn. owsianka(garść owsianych, garść żytnich, 0,5szklanki mleka sojowego) garść musli, garść musli z jaśkami, homo naturalny, 100g truskawek, 12czereśni, łychą otrębów owsianych 2śn. grahamka posmarowana twarożkiem i pasztetem sojowym, ogórek kiszony, wafel ryżowy posmarowany linessa wiśniową, jabłko Ob. tortilla siesta z pizzy hut (pszenna ![]() P1: 4 big gałki lodów: amaretto, marakuja,budyń z truskawką, whisky P2: belriso jabłkowe, 3 wafle ryżowe z cynamonem K:2 kromki chleba razowego, łyżeczka masła orzechowego, wafel ryżowy, ogórek kiszony, 100g warzyw na patelnie, homo naturalny, łyżka pasztetu sojowego, 20g orzeszków w papryce i 10g orzeszków w miodzie dzisiaj cały dzień chodzenie i jeżdżenie w aucie ![]() razem:2550
#1644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mówię, że jest szkodliwa ![]() ^^Mój sąsiad z działki stosuje dietę warzywa-owoce-mleko i czuje się świetnie mimo swojego wieku ![]() to taka moja mała dygresja ;P A co do mojego R to dzisiaj wyszło mi chyba P, ale tak to już bywa ;P do godziny 17 było całkiem dobrze, a później: talarki, orzeszki dużoo, chyba ze 4 kromki białego chleba z grilla (jeny jak ja dawno nie jadłam zwykłego chleba), kiełbaska - ohyda, ale założyłam się z wujkiem, że ją zjem (malutka była to mi się udało), szklanka pepsi (słodkie to jak nie wiem! a kiedyś mogłam to pić ciągle bleee). Nie mam nawet wyrzutów, że to wszystko jadłam ;P tłuszcz+węgle itp. uważam, że czasami trzeba poszaleć ![]() ![]() Od jutra wracam na R ![]()
![]() |
#1646 |
Rozeznanie
|
Moje P. Motto: "zaraz coś urodzę"
![]() Śniadanie: Trzy połówki grahamki - jedna z serkiem Almette, ogórkiem i pomidorem, dwie z serkiem wiejskim, takoż ogórkiem i pomidorem Jogurt naturalny z wkrojonym jabłkiem i Granolą II śniadanie: Halawa z bananem, rodzynkami ![]() III śniadanie: Serniczek z Miechowa Obiad: Zupa-krem brokułowa Kawałek pieczeni wieprzowej Cztery ziemniaki z masłem Mnóstwo sałaty z potartą marchewką i oliwą z oliwek Deser: Lody orzechowe z dodatkowymi orzechami ![]() Podwieczorek: Grahamka z masłem i schabem oraz konfiturą borówkową Mandarynka Przegryzka w teatrze ;p : Princessa kokosowa Kolacja: Dwie kromki chleba zapieczone z sosem pomidorowym, mozzarellą i anchois Czerwone wino ;p
#1647 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z tego co mi wiadomo to jest serek homo o smaku serniczka :P.
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-25 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Zadomowienie
|
niechcący 2 raz to samo :P
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-25 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
'Wy strasznie dużo jecie'- uwielbiam to!
![]() Gdyby tak wszyscy, którzy się odchudzają najpierw dowiedzieli się co nie co na temat fizjologii i anatomii człowieka, diet, a nie 'diet'... ech. Wybaczcie za off topa ![]() Śn. Miseczka cornflakesów na mleku, pół grejphruta, parę truskawek, śliwek suszonych, mała kwadratowa kromka razowca, z margaryną, zieleniną i twarogiem; 2śn. Albo wpadnie jakiś lód, albo twaróg z makrelą, orzechami i zieleniną Ob. Gołąbki (pół na pół mielone z kaszą) z ziemniakami i koperkiem (gołąbki ze dwa) Pod. Kawałek jakiegoś ciasta co mama upiecze ;> Kol. Hmmm.... Jakieś propozycje? Potem wyjdę na rower dla relaksu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.