Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 18:53   #1621
vana
Raczkowanie

GG do vana
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
w takim razie moje dzisiejsze, bezobiadowe Pe ( taty nie było cały dzień, a mama na diecie xD)
ś: owsianka z 5 łyżek płatków na 3/4 szklanki mleka 0,5% ( trzeba było skończyć je. ale dzisiaj zaopatrzyłam sie w 2 procenty ;p) do tego trzy śliwki suszone, cały wielki banan, bransy, otręby śliwkowe + herbata + kawałek ciasta ( galaretka, serek, masa makowa) mleko minimum 2%, choć radziłabym 3,2- ja od zawsze mam tylko takie. no i więcej tłuszczu=większe szanse na okres, a chyba tego chcesz, co panienko?

2ś: jogobella truskawkowa 250g ze zbożami z bransami i siemieniem lnianym, jabłko okk, standard planujesz zmianę jogurtu, jak zapasy się skończą?

o: 2 podwójne tosty z masłem, kupą szynki, sera żółtego, pomidora, ogórka konserwowego, cebulki, musztardy i keczupu ( siostra robiła tym razem XD) nie, nie i jeszcze raz nie! nie wierzę, że nie mogłaś/umiałaś sobie ugotować nic pokroju obiadowego, chociażby makaron z sosem i tartym żółtym serem. foooch! co to są 2 tosty, szczególnie na obiad, no
d: lód rożek śmietankowy w czekoladzie a co to za rożki tak namiętnie konsumujesz? ja uwielbiam cornetto czekoladowe

p: kinder mleczna kanapka + 0,5l zielonej z miętą, jabłko , plaster sernika <3 powinien być BIG kawał, a nie plaster w imię pokuty za obiad

k: drożdzówka z czekoladowym kitem + banan mało! jako że to dzisiejszy jadło, to dorzuć tu coś jeszcze. jeśli chcesz pozostać przy słodkiej kolacji, to może bułka z masłem, twarogiem/wiejskim i jakimś dżemem? albo zapiecz tego banana z czekoladą aaaalbo usmaż jajecznicę! ale doorzuć coś!

próbowałam ten brak obiadu jakoś nadrobić, mam nadzieję że nie zawaliłam dziś xD
j.w. hahaha, znalazłam dla siebie odpowiednią emotkę- coś w stylu 'witam, sieję pogrom na NCJ i narzekam, że zawsze mi mało' o proszę: muhaha!

mongan- z czego korki? wstawiam już mój nieszczęsny jadłospis, więc wracaaaj, wracaaj!

Iśn: 200g crunchy czekoladowo-bananowego i granoli orzechowej zalane budyniem śmietankowym na mleku 3,2% z garścią suszonych moreli, żurawiny i rodzynek; 2 łyżki kakao i 2 kopiaste łychy kremu toffi; koktajl (banan, ciepłe mleko, nescafe frappe, wiórki kokosowe); bounty

IIśn: 1. bagietka 150g z masełkiem, ziołowym serem topionym, jakąś dobrą szynką z tłuszczykiem , sałatą, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i sosem majonezowym; kubuś malinowy
2. bułka francuska z masą migdałowo-nugatową posypana migdałami i cukrem pudrem , princessa maxi arachidowa, danmleko

o: gęsty krupnik z kaszą, warzywami i mięchem; ziemniaki polane tłuszczykiem z koperkiem, panierowany kotlet z indyka nadziewany pieczarkami, żółtym serem i szynką; marchewka z groszkiem na zasmażce (duuużo), buraczki; 2 szklanki kompotu wiśniowego
d: ostatni kawał drożdżówki z serem, owocami i kruszonką z gruuuubą warstwą nutelli, pół białej czekolady kokosowej, cappuccino milka z cukreeeem

p: dwa domowe hamburgery (bułka z sezamem, grube domowe kotlety, żółty ser, surówka (jakaś kupna z majonezem) i fura keczupu ), sok z czerwonych pomarańczy

kaszka smakija z mleczną czekoladą z wsypaną mieszanką studencką, 2 mandarynki, kilka tiki taków

k: 2 kromy chleba z soją z masełkiem i pieczonym schabem, micha sałatki (kukurydza, jajka, ananas, seler konserwowy, starty żółty ser, majonez); herbata z mlekiem 3,2% i cukrem; kulebiak z furą keczupu

+ ponad pół paczki (500g) grubych, mięciutkich pierników w czekoladzie, mleko z cukrem cynamonowym

walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:55   #1622
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:

Sniadanie:2 kromki razowca z dżemem niskoslodzonym, serek wiejski z jablkiem i cynamonem

IIśniadanie:jablko

Obiad:150ml zupy pomidorowej z makaronem, 1ziemniak , surowka wielowarzywna, maly filet z kurczaka

Podwieczorek: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 150g jogurtu naturalnego, jablko, cynamon i kapka miodu

Kolacja:resztka lecza(z obiadu rodzicow), kromka razowca z szynka(i moze jeszcze wpadnie troche salatki z ryzem)

Prosze o ocenke

P.S:Ile kcal ma leczo tak wogole??
A ja jeszcze raz prosze o ocenke
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 18:57   #1623
sailormoon00011
Raczkowanie

wczorajsze U:

I.
herbata z cytryną, mandarynka, owsianka (40g płatków, 5 daktyli, jogobella bananowa,łyżka mieszanki orzechów, 2 łyżki crunchy) ; czekoladka orzechowa Merci

II. (szkoła)grahamka (100g) z masłem, plastrem szynki,odrobiną białego sera,ogórkiem kiszonym

III. talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, kromka orkiszowego z ogórkiem, kromka orkiszowego z masłem orzechowym(czubata łyżeczka), cappucino śmietankowe ; mandarynka

IV. podsmażone udko z kurczaka na oliwie, pół woreczka kaszy gryczanej, kalafior gotowany+ dużo przypraw

po obiedzie: 2 jabłka i mandarynka

V. garść słonecznika, jabłko, kubek inki z mlekiem

VI. miska sera białego ze słonecznikiem,ogórkami kiszonymi+ trochę orzeszków, po: 3 marchewki, duża garść niełuskanych pestek dyni
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:03   #1624
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
z serii 'tak łatwo się nie dam!' :[
a więc U.

śniadanie:
owsianka z czterech łyżek płatków, truskawek mrożonych, śliwki i moreli, ponad 100g twarogu chudego.

II śniadanie:
podwójna kanapka ze słonecznikowego ze 100g twarogu jw. i pomidorem, posmarowana masłem, 0,5l herbaty zielonej z cytryną

obiad:
makaron orkiszowy bio, duuuużo potrawki z kurczaka (kurczak, cebula, banan, i jakieś specjały mamy), surówka z kiszonej kapusty, jabłka, marchewki i oliwy (FUUUURA)

brak.

kolacja:
3 kromki słonecznikowego z masłem, wiejski lekki z cynamonem, reszta surówki jw.

szklanka mleka 1,5%
UP UP!
Stary 2009-03-03, 19:14   #1625
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez sailormoon00011 Pokaż wiadomość
wczorajsze U:

I.
herbata z cytryną, mandarynka, owsianka (40g płatków, 5 daktyli, jogobella bananowa,łyżka mieszanki orzechów, 2 łyżki crunchy) ; czekoladka orzechowa Merci

II. (szkoła)grahamka (100g) z masłem, plastrem szynki,odrobiną białego sera,ogórkiem kiszonym

III. talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, kromka orkiszowego z ogórkiem, kromka orkiszowego z masłem orzechowym(czubata łyżeczka), cappucino śmietankowe ; mandarynka

IV. podsmażone udko z kurczaka na oliwie, pół woreczka kaszy gryczanej, kalafior gotowany+ dużo przypraw

VI. miska sera białego ze słonecznikiem,ogórkami kiszonymi+ trochę orzeszków, po: 3 marchewki, duża garść niełuskanych pestek dyni
łaaadnie widzę, że są tłuszcze
przepraszam, mogę zapytać jakie masz BMI?

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-03-03 o 19:16
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 19:17   #1626
aoii
Rozeznanie

wiem, że zawaliłam z brakiem obiadu, ale te tosty to takie trójkąty 4 były nie 2

rożki smietankowe z lidla tak samo jak kulki czeko które teraz ( w ramach pokuty xD) wpierniczam namiętnie i bezwyrzutowo

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
j.w. hahaha, znalazłam dla siebie odpowiednią emotkę- coś w stylu 'witam, sieję pogrom na NCJ i narzekam, że zawsze mi mało' o proszę: muhaha! / hahaha XDDDD

mongan- z czego korki? wstawiam już mój nieszczęsny jadłospis, więc wracaaaj, wracaaj!

Iśn: 200g crunchy czekoladowo-bananowego i granoli orzechowej zalane budyniem śmietankowym na mleku 3,2% z garścią suszonych moreli, żurawiny i rodzynek; 2 łyżki kakao i 2 kopiaste łychy kremu toffi; koktajl (banan, ciepłe mleko, nescafe frappe, wiórki kokosowe); bounty / porzuciłaś owsiane na rzecz budyniu? i zalewasz 0,5l? xD

IIśn: 1. bagietka 150g z masełkiem, ziołowym serem topionym, jakąś dobrą szynką z tłuszczykiem , sałatą, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i sosem majonezowym; kubuś malinowy
2. bułka francuska z masą migdałowo-nugatową posypana migdałami i cukrem pudrem , princessa maxi arachidowa, danmleko /to w szkole? :P kocham wszystko co francuskie XD ciasto, bułki, wszystko XD

o: gęsty krupnik z kaszą, warzywami i mięchem; ziemniaki polane tłuszczykiem z koperkiem, panierowany kotlet z indyka nadziewany pieczarkami, żółtym serem i szynką; marchewka z groszkiem na zasmażce (duuużo), buraczki; 2 szklanki kompotu wiśniowego /i tu wstyd mi za brak mojego obiadu
d: ostatni kawał drożdżówki z serem, owocami i kruszonką z gruuuubą warstwą nutelli, pół białej czekolady kokosowej, cappuccino milka z cukreeeem / noooooo to trzEba upiec! :d

p: dwa domowe hamburgery (bułka z sezamem, grube domowe kotlety, żółty ser, surówka (jakaś kupna z majonezem) i fura keczupu ), sok z czerwonych pomarańczy / łaaaaa

kaszka smakija z mleczną czekoladą z wsypaną mieszanką studencką, 2 mandarynki, kilka tiki taków / dawno nie jadłam smakijiiiii <3

k: 2 kromy chleba z soją z masełkiem i pieczonym schabem, micha sałatki (kukurydza, jajka, ananas, seler konserwowy, starty żółty ser, majonez); herbata z mlekiem 3,2% i cukrem; kulebiak z furą keczupu

+ ponad pół paczki (500g) grubych, mięciutkich pierników w czekoladzie, mleko z cukrem cynamonowym / piernikiiiiiii :P

pięknie, pięknie pięknieeeee XD
Stary 2009-03-03, 19:26   #1627
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
wczorajsze U:

I. herbata z cytryną, mandarynka, owsianka (40g płatków, 5 daktyli, jogobella bananowa,łyżka mieszanki orzechów, 2 łyżki crunchy) ; czekoladka orzechowa Merci ładnie

II. (szkoła)grahamka (100g) z masłem, plastrem szynki,odrobiną białego sera,ogórkiem kiszonym smacznie

III. talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, kromka orkiszowego z ogórkiem, kromka orkiszowego z masłem orzechowym(czubata łyżeczka), cappucino śmietankowe ; mandarynka brawo za sałatkę z majonezem

IV. podsmażone udko z kurczaka na oliwie, pół woreczka kaszy gryczanej, kalafior gotowany+ dużo przypraw mniammm kalafior

według mnie ładne U, ogólnie chciałam Cię pochwali bo w porównaniu z tym co było wcześniej teraz jesz pięknie oby tak pozostało

Vana jak zwykle pięęęęęęknie i narobiłaś mi ochoty na pierniki, a ja mam tylko delicje noooooo ale impresje;D

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2009-03-03 o 19:29
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 19:59   #1628
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy Rrr'owy dzień. Oceni ktoś?
7:00 - woda przegotowana z cytrynąprawidlowo

7:30 - jeden razowiec z wędliną z indyka i kapustą pekińską, owsianka z 4 łyżek, szklanki mleka, łyżeczki niskosłodzonego dżemu i łyżeczki rodzynek; zielona herbatabardzo ladnie

10:00 - kanapka z razowca z wędliną z indyka, papryką i kapustą pekińską, małe jabłko jw nie ma sie do czego przyczepic

13:00 - 200g jogurtu naturalnego 3% z 2 małymi mandarynkami; zielona herbatabardzo fajnie

16.30 - pół torebki brązowego ryżu zapiekanego z brokułami pod przykrywką wędliny z indyka, plastra żółtego sera (wiem, nie pasuje...), papryki słodkiej.
ten ser zolty tylko zeby nie byl za tlusty ale calosc bardzo dobrze

19:30 - serek wiejski 3% z łyżką słonecznika i tuńczykiem; zielona herbata
ok 1,5 l wody niegazowanej
jak dla mnie to a za wzorowo..nie ma takich dobrych jadlospisow,oszukujesz
jestem na TAK
Stary 2009-03-03, 20:03   #1629
Jorelia
Rozeznanie

Moje chyba niezbyt udane R:

I. Kromka chleba żytniego z trzema łyżkami sałatki (jajko na twardo, groszek, ogórek i jogurt nat.)
Pół serka wiejskiego ze starym jabłkiem i cynamonem.

II. Pół grahamki z twarożkiem i rzodkiewką.

III. Serek homo naturalny, pomarańcza.

IV. Pół paczki warzyw na patelnię smażonych na łyżce oleju, kromka chleba żytniego.

V. Kawa zbożowa z odrobiną mleka, garstka pestek słonecznika.

VI. Dwie łyżki serka wiejskiego + dużo sałaty i dwa ogórki kiszone.

Mógłby mi ktoś wyświadczyć przysługę i policzyć kalorie?
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:19   #1630
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
no to ja dodam moje wczorajsze Pe (nie chce mi sie uczyc )

owsianka (80gr płatkow, pol szkl mleka, rodzynki, sliwki i zurawina suszona, banan, ze 3 łyzki crunchy fruit), opieczona kromka tostowego z sopocka i ogórkiem, kawa na mleku z cukrem i cynamonem, gruszka

salatka 'farmerska': piers z kurczaka, troche kapusty pekinskiej, kukurydza z puszki, papryka, ananas, sos 1000wysp; baton Mars

jogobella winogrona-figi ze zbozami 250gr, jabuuułko

młode ziemniaczki, klopsiki (8 czy 9 ) z sooosem, buraczki zasmażane, pasek czekolady, herbata z cukrem

micha ciniminis na sucho (mmmmm jak dawno nie jadłam ) kilka ćwiartek jabłka, szklanka kubusia

grahamka - polowka posmarowana almette, z sopocka, papryka i ogorkiem, druga z papryyykaaarzem, pomidorem i cebula, dwa tosty z sopocka, ananasem i mozarella, herbata z cukrem

potem robiłam ciasto z tatą..... biszkopt z owocami.......... po raz pierwszy TOTALNIE nie udało nam sie ciasto i poszło do smieciiiiii a taką ochote mialam od dawna na jakis domowy wypiek

do oceny
ładnie na pewno zwikeszylas kcal ;> ?

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
j.w. hahaha, znalazłam dla siebie odpowiednią emotkę- coś w stylu 'witam, sieję pogrom na NCJ i narzekam, że zawsze mi mało' o proszę: muhaha!

Iśn: 200g crunchy czekoladowo-bananowego i granoli orzechowej zalane budyniem śmietankowym na mleku 3,2% z garścią suszonych moreli, żurawiny i rodzynek; 2 łyżki kakao i 2 kopiaste łychy kremu toffi; koktajl (banan, ciepłe mleko, nescafe frappe, wiórki kokosowe); bounty

2. bułka francuska z masą migdałowo-nugatową posypana migdałami i cukrem pudrem , princessa maxi arachidowa, danmleko

o: gęsty krupnik z kaszą, warzywami i mięchem; ziemniaki polane tłuszczykiem z koperkiem, panierowany kotlet z indyka nadziewany pieczarkami, żółtym serem i szynką; marchewka z groszkiem na zasmażce (duuużo), buraczki; 2 szklanki kompotu wiśniowego
d: ostatni kawał drożdżówki z serem, owocami i kruszonką z gruuuubą warstwą nutelli, pół białej czekolady kokosowej, cappuccino milka z cukreeeem

p: dwa domowe hamburgery (bułka z sezamem, grube domowe kotlety, żółty ser, surówka (jakaś kupna z majonezem) i fura keczupu ), sok z czerwonych pomarańczy

kaszka smakija z mleczną czekoladą z wsypaną mieszanką studencką, 2 mandarynki, kilka tiki taków

+ ponad pół paczki (500g) grubych, mięciutkich pierników w czekoladzie, mleko z cukrem cynamonowym

chyba nie czekasz na ocenę? wiesz, że PIĘKNIE!

Cytat:
wczorajsze U:

I.

podoba mi się

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:20   #1631
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
wiem, że zawaliłam z brakiem obiadu, ale te tosty to takie trójkąty 4 były nie 2

rożki smietankowe z lidla tak samo jak kulki czeko które teraz ( w ramach pokuty xD) wpierniczam namiętnie i bezwyrzutowo
no ja mam nadzieję, że bez wyrzutów! jakby co, to wiesz, gdzie pisać tych kulek chyba nigdy nie jadłam, o rożkach też sobie nie przypominam... ale pamiętam takie desery lodowe o smaku latte macchiato, baaardzo kawowe w smaku. lubię lidla, nie ma co
co do owsiany, to własnie ostatnio jadam tylko taką na budyniu daję trochę mniej niż 0,5l mleka, bo lubię gęstszy, no i masę dodatków. spróbuj kiedyś, polecam

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Vana jak zwykle pięęęęęęknie i narobiłaś mi ochoty na pierniki, a ja mam tylko delicje noooooo ale impresje;D
dziękuję kikuś Ty mi za to zrobiłaś smaka na delicje ojj zjadłabym impresje toffi albo waniliowe, albo szampańskie jagodowe już wiem, po co jutro wstąpię w drodze do/ze szkoły
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 20:23   #1632
tytka19
Raczkowanie

dzisiejsze RRRR

sniadanie owsianka z 4 lyzek owsianych gorskich, kostka gorzkiej czekolady, 3/4 szkl mleka 2%

2sniadanie activia sliwkowa i garstka orzechow wloskich

obiad 40 g makaronu pelnoziarnistego i z 300g warzyw na patelnie (z ziemniaczkami) i pol paroweczki , duzo przypraw bazyzia ziola prowansalsie papryka chili

podwieczorek kromka orkiszowego chlebka cienko z nutella i 7 suszonych sliwek

kolacja o 18 chlebek ciemny 3 kromki (33gramowe) 2x z ogorkiem i twarozkiem gruboziarnistym i jedna z nutella

czy przekroczylam 1000kcal? prosze o pomoc i ocene

czy ta nutelle mozna do szkoly jako drugie sniadanie z ciemnym chlebkiem?czytalam ze ma niskie IG moze ktos sie wypowiedziec?
tytka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:24   #1633
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
jak dla mnie to a za wzorowo..nie ma takich dobrych jadlospisow,oszukujesz
jestem na TAK
hehe, od dłuższego czasu staram się wyrobić
powoli mi się udaje, jak widać ;p
zobaczymy, co będzie jutro Dzięki za ocenkę ;*

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:35   #1634
anitek_15
Rozeznanie

ja nadal czekam na ocenkę

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:41   #1635
Kawwaa
Rozeznanie

No to moje wczorajsze niby P:

Ś: 2 omlety, jeden z marmoladą różaną, a drugi z oliwkami i żółtym serem, polany keczupem włoskim, jogurt naturalny 200g z bananem, 2 mandarynkami i miodem, kawa z mlekiem 3,2%

Po: opakowanie orzeszków "kamyczków"

IIŚ: 2 bułki "solanki" z solą i kminkiem
Tymbark jabłko-mięta
Tymbark wiśniowy (suszyło mnie)

O: fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem, dwie 50g białe, jeszcze ciepłe bułki z masłem
D: budyń czekoladowy z orzechami, jabłko, cappuccino marcepanowe

P: dorsz w galarecie, kromka chleba z masłem
szklanka pepsi
pomarańcza
słonecznik z przyprawami (paczka)
kilka cukierków jogurtowych

K: pizza wiejska (kupna) ale dołożyłam od siebie sera i keczupu

Po: 4 krówki - ciągutki

I oczywiście proszę o ocenkę
Aaaaaa Mongan, od dzisiaj nazywam Cię - SOPOCKA
Stary 2009-03-03, 20:49   #1636
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość

Ś: 2 omlety, jeden z marmoladą różaną, a drugi z oliwkami i żółtym serem, polany keczupem włoskim, jogurt naturalny 200g z bananem, 2 mandarynkami i miodem, kawa z mlekiem 3,2%

Tymbark jabłko-mięta

O: fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem, dwie 50g białe, jeszcze ciepłe bułki z masłem

szklanka pepsi nie 'wydymuje' cię od gazowanego? bo mnie niestety bardzo ;/
pomarańcza

nie ma się do czego przyczepić trochę może mało białka.. ale może to tylko ja mam takie zapotrzebowanie na nie xd
Stary 2009-03-03, 20:53   #1637
sailormoon00011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
łaaadnie widzę, że są tłuszcze
przepraszam, mogę zapytać jakie masz BMI?
dziękuję o tak tłuszcze teraz są dla mnie ważne bmi moje wynosi 20

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
według mnie ładne U, ogólnie chciałam Cię pochwali bo w porównaniu z tym co było wcześniej teraz jesz pięknie oby tak pozostało
dziękuję Ci bardzo cieszę,że się ustabilizowało już Też mam nadzieję i myślę że tak pozostanie bo jak bym zjadła mniej to bym była już głodna..choć i teraz nawet nie jestem wypchana naszczeście waga się utrzymuje nadal chyba tak samo jak wczesniej(a z resztą mam ją gdzieś )
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ładnie na pewno zwikeszylas kcal ;> ?

chyba nie czekasz na ocenę? wiesz, że PIĘKNIE!

podoba mi się
dziękuję

Edytowane przez sailormoon00011
Czas edycji: 2009-03-03 o 20:57
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 20:56   #1638
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anitek_15 Pokaż wiadomość
Hej pragnę się do Was przyłączyć... dopiero zaczynam i się uczę także patrzcie na mnie łaskawym okiem

R:

1: 2 parówki, trochę ketchupu, kromka razowca. Wiem wiem parówki, ble ale byłam przed zakupami.

2: Jajecznica z 2 jajek, plasterkiem kiełbasy krakowskiej suchej, pomidorkiem, na oliwie z oliwek, szklana soku pomidorowego

3: Zupa warzywna + mięsko z piersi

4: ser biały+ łyżka dżemu+ kawa zbożowa + może kefir.

hop hop

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 21:03   #1639
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tytka19 Pokaż wiadomość
dzisiejsze RRRR

sniadanie owsianka z 4 lyzek owsianych gorskich, kostka gorzkiej czekolady, 3/4 szkl mleka 2% troche male to sniadanie, moze owoc, no i nie ma bialka

2sniadanie activia sliwkowa i garstka orzechow wloskich activia smakowa na r niebardzo,glownie to same wegle i cukier,lepsza bylaby kanpka z chleba pelnoziarnistego z bialkiem wedlina i warzywem

obiad 40 g makaronu pelnoziarnistego i z 300g warzyw na patelnie (z ziemniaczkami) i pol paroweczki , duzo przypraw bazyzia ziola prowansalsie papryka chili parowki na r odpadaja,maja duzo tluszczu, nie ma bialka znowu

podwieczorek kromka orkiszowego chlebka cienko z nutella i 7 suszonych sliwek
nutella na r to tak niezbyt na r, znowu nie ma bialka, na podiweczorek zjedz serek homo natralny z np orzechami,migdalami,pestk ami dyni

kolacja o 18 chlebek ciemny 3 kromki (33gramowe) 2x z ogorkiem i twarozkiem gruboziarnistym i jedna z nutella

kolacja o 18to mit! na r powinna byc czytsobialkowa wiec tunczyk wsw, chuda wedlina,piers z kurczaka,serek wiejski,serek homo z warzywem

czy przekroczylam 1000kcal? prosze o pomoc i ocene

czy ta nutelle mozna do szkoly jako drugie sniadanie z ciemnym chlebkiem?czytalam ze ma niskie IG moze ktos sie wypowiedziec?

nutella nie nadaje sie na redukcje.
do szkoły wez jako drugie sniadanie chleb z wedlina, warzywem i do tego owoc.
jakosciowo bardzo kiepska redukcja.
jw

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anitek_15 Pokaż wiadomość

R:

1: 2 parówki, trochę ketchupu, kromka razowca. Wiem wiem parówki, ble ale byłam przed zakupami. parowki out, lepiej owsianka z z owocem do tego bialko

2: Jajecznica z 2 jajek, plasterkiem kiełbasy krakowskiej suchej, pomidorkiem, na oliwie z oliwek, tu juz lepiej,choc nie ma wegli w postaci chleba pelnoziarnistego np, ten sok to z kartonu?

3: Zupa warzywna + mięsko z piersi brak ww

4: ser biały+ łyżka dżemu+ kawa zbożowa + może kefir. dzem na kolacje niezbyt,kefir to głównie wegle
jw.poczytaj moze poprawne jadlospisy i sie na nich wzoruj.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 21:06   #1640
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje chyba niezbyt udane R:

I. Kromka chleba żytniego z trzema łyżkami sałatki (jajko na twardo, groszek, ogórek i jogurt nat.)
Pół serka wiejskiego ze starym jabłkiem i cynamonem.

II. Pół grahamki z twarożkiem i rzodkiewką.

III. Serek homo naturalny, pomarańcza.

IV. Pół paczki warzyw na patelnię smażonych na łyżce oleju, kromka chleba żytniego.

V. Kawa zbożowa z odrobiną mleka, garstka pestek słonecznika.

VI. Dwie łyżki serka wiejskiego + dużo sałaty i dwa ogórki kiszone.

Mógłby mi ktoś wyświadczyć przysługę i policzyć kalorie?
up!
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 21:24   #1641
cytrusekxD
Zadomowienie

A ja jeszcze raz prosze o ocenke
Stary 2009-03-03, 21:51   #1642
la novia
Raczkowanie

Funky, dziękuję za ocenę jadłospisu i dziękuję za przepyszny przepis na obiad było to smakowite jedzonko!

R jak Redukcja dzisiejsza

I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych i 1 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka 0,5%, starte jabłuszko, cynamon, plaster sera białego i 2 łyżeczki dżemu bez cukru.
II: kanapka z chleba orkiszowego (40g) z białym serem i wędliną drobiową, marchewka
III: 80 g ryżu razowego z prażonymi jabłkami (2 sztuki) z cynamonem, wymieszane z serkiem wiejskim lekkim, 100g mleka sojowego waniliowego (ok 50 kcal). Obiadek był bardzo słodki więc musiałam przegryźć ogórkiem kwaszonym
IV: 5 orzechów włoskich + grzeszek mały - łyżka fasolki po bretońsku, podjadłam z talerza chłopakowi bo tak pięknie pachniała :/
V: sałatka: 2 ogórki kiszone, 1 jajko, pół puszki tuńczyka w sowie własnym, cebulka, papryka z łyżką jogurtu naturalnego.

Jak myślicie ile może mieć kalorii taka fasolka? mocno zgrzeszyłam?
gdyby ktoś mógł ocenić będę wdzięczna.

pozdrawiam serdecznie
la novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 06:20   #1643
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la novia Pokaż wiadomość

Funky, dziękuję za ocenę jadłospisu i dziękuję za przepyszny przepis na obiad było to smakowite jedzonko!

R jak Redukcja dzisiejsza

I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych i 1 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka 0,5%, starte jabłuszko, cynamon, plaster sera białego i 2 łyżeczki dżemu bez cukru.
II: kanapka z chleba orkiszowego (40g) z białym serem i wędliną drobiową, marchewka
III: 80 g ryżu razowego z prażonymi jabłkami (2 sztuki) z cynamonem, wymieszane z serkiem wiejskim lekkim, 100g mleka sojowego waniliowego (ok 50 kcal). Obiadek był bardzo słodki więc musiałam przegryźć ogórkiem kwaszonym
IV: 5 orzechów włoskich + grzeszek mały - łyżka fasolki po bretońsku, podjadłam z talerza chłopakowi bo tak pięknie pachniała :/
V: sałatka: 2 ogórki kiszone, 1 jajko, pół puszki tuńczyka w sowie własnym, cebulka, papryka z łyżką jogurtu naturalnego.

Jak myślicie ile może mieć kalorii taka fasolka? mocno zgrzeszyłam?
gdyby ktoś mógł ocenić będę wdzięczna.

pozdrawiam serdecznie
Z ta fasolka to nie przesadzaj, fasolka po bretonsku w 100g ma ok.150kcal.A ile tam bylo na tej lyzce, z 10-20g, wiec nie masz sie o co martwic.Podwieczorek i kolacja za male.Na podwieczorek dorzucilabym jeszcze jakis jogurt naturalny, a na kolacje komke razowca(o ile nie byla pozna).I sniadanko tego mleczka to wiecej moglas dodac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 09:18   #1644
SoOnia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoOnia Pokaż wiadomość
eRRR

Ś: Owsianka ( 3 łyżki + 1 łyżeczka dżemu truskawkowego), średni pomarańcz

IIŚ: 2 średnie kromki pełnoziarnistego + po 1 plasterku na kromke szynki z kurczaka + pomidor, 1 średnie jabłko

O: Ryba + kasza gryczana + buraczki pokrojone w sosie vinegre

P: 5 orzechów "migdały" , kilkanaście sztuk słonecznika , 5 oliwek zielonych ( to na nnkt)

K: jajecznica z 2 jajek

Bardzo zależy mi na ocenie
Podnosze. plizzzzzzzzz

67kg -----> 60kg
SoOnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 09:46   #1645
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez SoOnia Pokaż wiadomość
Napisane przez SoOnia
eRRR

Ś: Owsianka ( 3 łyżki + 1 łyżeczka dżemu truskawkowego), średni pomarańcz - malutko białka, dżem do śniadania czasem może być, ale nie za często, dorzuciłabym tu jakieś razowca z białym serem albo chudą wędliną

IIŚ: 2 średnie kromki pełnoziarnistego + po 1 plasterku na kromke szynki z kurczaka + pomidor, 1 średnie jabłko - tu bardzo ładnie

O: Ryba + kasza gryczana + buraczki pokrojone w sosie vinegre - też ładnie, ryba dobra na wszystko A jak robiona ? Na oleju ?

P: 5 orzechów "migdały" , kilkanaście sztuk słonecznika , 5 oliwek zielonych ( to na nnkt) - brak białka, a na wieczór białko na R jest bardzo, bardzo potrzebne. Zafunduj sobie jakiegoś wieśniaka albo serek homo naturalny. A jeśli nie masz, to chociaż ze dwa plastry wędliny drobiowej. Oliwki są dośc kaloryczne, więc uważaj z nimi

K: jajecznica z 2 jajek - ładnie, dodaj tylko jakieś warzywko.

Bardzo zależy mi na ocenie

Podnosze. plizzzzzzzzz
Jak wyżej. Ogólnie, bardzo dobry jadłospis, naniosłam tylko kilka poprawek

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:05   #1646
ElleEstJolieeeee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U:

Sniadanie:2 kromki razowca z dżemem niskoslodzonym, serek wiejski z jablkiem i cynamonem ładnie,aczkolwiek to śniadanie i mogłaś zjeść więcej jeśli miałaś ochotę

IIśniadanie:jablko tu by mogło jeszcze coś wpaść zwłaszcza, że obiad nieduży

Obiad:150ml zupy pomidorowej z makaronem, 1ziemniak , surowka wielowarzywna, maly filet z kurczaka jakościowo poprawnie ale 150 ml zupy...

Podwieczorek: owsianka:2 lyzki platkow owsianych, 150g jogurtu naturalnego, jablko, cynamon i kapka miodu ładnie ale płatków mało

Kolacja:resztka lecza(z obiadu rodzicow), kromka razowca z szynka(i moze jeszcze wpadnie troche salatki z ryzem) nie wiem ile to "resztka" albo "trochę" ale wydaje się ok, na kanapce przydałoby się trochę masełka(niewiele kalorii a bardzo potrzebne-dla skóry,włosów,itp) i mam nadzieję ze szynki sporo , pasuje jeszcze jakieś warzywo na kanapkę

Prosze o ocenke

P.S:Ile kcal ma leczo tak wogole??
hmm leczo nie wiem, zależy od składników

mało jak na U, możesz sobie pozwolic na więcej jesteś młoda-dużo spalasz i pamiętaj o tłuszczach! są bardzo ważne a ich nie widzę u Ciebie. Kiedyś jak się odchudzałam to je ograniczyłam(na szczescie to ktorko trwało) i moja skóra i włosy przez ten czas nie wyglądały fajnie-sucha,bez blasku, jak u starszej kobiety

but I'm hungry ..

for you
ElleEstJolieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:56   #1647
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R. na dzisiaj.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu)
II śniadanie: 2 małe kromki razowca z porzeczkowym twarogiem (90g chudego twarożka + 2 łyżki porzeczkowego niskosłodzonego dżemu)
Obiad: woreczek brązowego ryżu, chochla sosu pomidorowego z torebki+jakieś 150g warzyw na patelnie 'chińska mieszanka'
Podwieczorek: serek wiejski z połową łyżeczki cynamonu i garścią słonecznika
Kolacja: 160g twarożka chudego z łyżką kakao

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 13:28   #1648
123Step000
Raczkowanie

U:

Śn.
jogurt naturalny 200g z ok 50g granoli orzechowej, kromka razowca z masłem,sałatą,szynką, pomidorem i szczypiorkiem , jabłko

II śn: 3 tosty pełnoziarniste z serem żółtym i ketchupem , 2 mandarynki

w międzyczasie: kiść winogron

O: panierowana pierś z kurczaka, ryż biały z curry, brokuły z ketchupem, kiszona kapusta
po: cappucino waniliowe i delicja wiśniowa

P: 5 pierogów z truskawkami polane jog.naturalnym

K: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem+ kromka orkiszowego ; parę orzechów laskowych
123Step000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 13:54   #1649
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez 123Step000 Pokaż wiadomość
U:

Śn.
jogurt naturalny 200g z ok 50g granoli orzechowej, kromka razowca z masłem,sałatą,szynką, pomidorem i szczypiorkiem , jabłko

II śn: 3 tosty pełnoziarniste z serem żółtym i ketchupem , 2 mandarynki

w międzyczasie: kiść winogron

O: panierowana pierś z kurczaka, ryż biały z curry, brokuły z ketchupem, kiszona kapusta
po: cappucino waniliowe i delicja wiśniowa

P: 5 pierogów z truskawkami polane jog.naturalnym

K: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem+ kromka orkiszowego ; parę orzechów laskowych
ślicznie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość

Tymbark jabłko-mięta

szklanka pepsi
pomarańcza

też cudnie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R. na dzisiaj.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu) ok
II śniadanie: 2 małe kromki razowca z porzeczkowym twarogiem (90g chudego twarożka + 2 łyżki porzeczkowego niskosłodzonego dżemu) w porzadku acz twarogu moglo byc 100 gramow
Obiad: woreczek brązowego ryżu, chochla sosu pomidorowego z torebki+jakieś 150g warzyw na patelnie 'chińska mieszanka' białko? jestes wege?
Podwieczorek: serek wiejski z połową łyżeczki cynamonu i garścią słonecznika ok
Kolacja: 160g twarożka chudego z łyżką kakao ok
niby w porzadku, ale bardzo monotonnie - ciagle nabiał. nie jesz ryb, miesa? jestes wege????

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 14:54   #1650
Kawwaa
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości