![]() |
#1621 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() mongan- z czego korki? wstawiam już mój nieszczęsny jadłospis, więc wracaaaj, wracaaj! Iśn: 200g crunchy czekoladowo-bananowego i granoli orzechowej zalane budyniem śmietankowym na mleku 3,2% z garścią suszonych moreli, żurawiny i rodzynek; 2 łyżki kakao i 2 kopiaste łychy kremu toffi; koktajl (banan, ciepłe mleko, nescafe frappe, wiórki kokosowe); bounty IIśn: 1. bagietka 150g z masełkiem, ziołowym serem topionym, jakąś dobrą szynką z tłuszczykiem ![]() 2. bułka francuska z masą migdałowo-nugatową posypana migdałami i cukrem pudrem ![]() o: gęsty krupnik z kaszą, warzywami i mięchem; ziemniaki polane tłuszczykiem z koperkiem, panierowany kotlet z indyka nadziewany pieczarkami, żółtym serem i szynką; marchewka z groszkiem na zasmażce (duuużo), buraczki; 2 szklanki kompotu wiśniowego d: ostatni ![]() p: dwa domowe hamburgery (bułka z sezamem, grube domowe kotlety, żółty ser, surówka (jakaś kupna z majonezem) i fura keczupu ), sok z czerwonych pomarańczy kaszka smakija z mleczną czekoladą z wsypaną mieszanką studencką, 2 mandarynki, kilka tiki taków k: 2 kromy chleba z soją z masełkiem i pieczonym schabem, micha sałatki (kukurydza, jajka, ananas, seler konserwowy, starty żółty ser, majonez); herbata z mlekiem 3,2% i cukrem; kulebiak z furą keczupu + ponad pół paczki (500g) grubych, mięciutkich pierników w czekoladzie, mleko z cukrem cynamonowym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
wczorajsze U:
I. herbata z cytryną, mandarynka, owsianka (40g płatków, 5 daktyli, jogobella bananowa,łyżka mieszanki orzechów, 2 łyżki crunchy) ; czekoladka orzechowa Merci II. (szkoła)grahamka (100g) z masłem, plastrem szynki,odrobiną białego sera,ogórkiem kiszonym III. talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem, kromka orkiszowego z ogórkiem, kromka orkiszowego z masłem orzechowym(czubata łyżeczka), cappucino śmietankowe ; mandarynka IV. podsmażone udko z kurczaka na oliwie, pół woreczka kaszy gryczanej, kalafior gotowany+ dużo przypraw po obiedzie: 2 jabłka i mandarynka V. garść słonecznika, jabłko, kubek inki z mlekiem VI. miska sera białego ze słonecznikiem,ogórkami kiszonymi+ trochę orzeszków, po: 3 marchewki, duża garść niełuskanych pestek dyni |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przepraszam, mogę zapytać jakie masz BMI?
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-03-03 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Rozeznanie
|
wiem, że zawaliłam z brakiem obiadu, ale te tosty to takie trójkąty 4 były nie 2
![]() rożki smietankowe z lidla tak samo jak kulki czeko które teraz ( w ramach pokuty xD) wpierniczam namiętnie i bezwyrzutowo ![]() Cytat:
pięknie, pięknie pięknieeeee XD
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Vana jak zwykle pięęęęęęknie ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" Edytowane przez kika171 Czas edycji: 2009-03-03 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem na TAK ![]()
![]() |
#1629 |
Rozeznanie
|
Moje chyba niezbyt udane R:
I. Kromka chleba żytniego z trzema łyżkami sałatki (jajko na twardo, groszek, ogórek i jogurt nat.) Pół serka wiejskiego ze starym jabłkiem i cynamonem. II. Pół grahamki z twarożkiem i rzodkiewką. III. Serek homo naturalny, pomarańcza. IV. Pół paczki warzyw na patelnię smażonych na łyżce oleju, kromka chleba żytniego. V. Kawa zbożowa z odrobiną mleka, garstka pestek słonecznika. VI. Dwie łyżki serka wiejskiego + dużo sałaty i dwa ogórki kiszone. Mógłby mi ktoś wyświadczyć przysługę i policzyć kalorie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do owsiany, to własnie ostatnio jadam tylko taką na budyniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze RRRR
sniadanie owsianka z 4 lyzek owsianych gorskich, kostka gorzkiej czekolady, 3/4 szkl mleka 2% 2sniadanie activia sliwkowa i garstka orzechow wloskich obiad 40 g makaronu pelnoziarnistego i z 300g warzyw na patelnie (z ziemniaczkami) ![]() podwieczorek kromka orkiszowego chlebka cienko z nutella i 7 suszonych sliwek kolacja o 18 chlebek ciemny 3 kromki (33gramowe) 2x z ogorkiem i twarozkiem gruboziarnistym i jedna z nutella ![]() czy przekroczylam 1000kcal? prosze o pomoc i ocene czy ta nutelle mozna do szkoly jako drugie sniadanie z ciemnym chlebkiem?czytalam ze ma niskie IG moze ktos sie wypowiedziec? |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powoli mi się udaje, jak widać ;p zobaczymy, co będzie jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Rozeznanie
|
ja nadal czekam na ocenkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Rozeznanie
|
No to moje wczorajsze niby P:
Ś: 2 omlety, jeden z marmoladą różaną, a drugi z oliwkami i żółtym serem, polany keczupem włoskim, jogurt naturalny 200g z bananem, 2 mandarynkami i miodem, kawa z mlekiem 3,2% Po: opakowanie orzeszków "kamyczków" IIŚ: 2 bułki "solanki" z solą i kminkiem Tymbark jabłko-mięta Tymbark wiśniowy (suszyło mnie ![]() O: fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem, dwie 50g białe, jeszcze ciepłe bułki z masłem D: budyń czekoladowy z orzechami, jabłko, cappuccino marcepanowe P: dorsz w galarecie, kromka chleba z masłem szklanka pepsi pomarańcza słonecznik z przyprawami (paczka) kilka cukierków jogurtowych K: pizza wiejska (kupna) ale dołożyłam od siebie sera i keczupu ![]() Po: 4 krówki - ciągutki I oczywiście proszę o ocenkę ![]() Aaaaaa Mongan, od dzisiaj nazywam Cię - SOPOCKA ![]() ![]()
#1636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez sailormoon00011 Czas edycji: 2009-03-03 o 20:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hop hop |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() |
#1640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zadomowienie
|
A ja jeszcze raz prosze o ocenke
![]()
#1642 |
Raczkowanie
|
![]() Funky, dziękuję za ocenę jadłospisu i dziękuję za przepyszny przepis na obiad ![]() R jak Redukcja dzisiejsza I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych i 1 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka 0,5%, starte jabłuszko, cynamon, plaster sera białego i 2 łyżeczki dżemu bez cukru. II: kanapka z chleba orkiszowego (40g) z białym serem i wędliną drobiową, marchewka III: 80 g ryżu razowego z prażonymi jabłkami (2 sztuki) z cynamonem, wymieszane z serkiem wiejskim lekkim, 100g mleka sojowego waniliowego (ok 50 kcal). Obiadek był bardzo słodki więc musiałam przegryźć ogórkiem kwaszonym ![]() IV: 5 orzechów włoskich + grzeszek mały - łyżka fasolki po bretońsku, podjadłam z talerza chłopakowi bo tak pięknie pachniała :/ V: sałatka: 2 ogórki kiszone, 1 jajko, pół puszki tuńczyka w sowie własnym, cebulka, papryka z łyżką jogurtu naturalnego. Jak myślicie ile może mieć kalorii taka fasolka? mocno zgrzeszyłam? gdyby ktoś mógł ocenić będę wdzięczna. pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mało jak na U, możesz sobie pozwolic na więcej ![]() ![]()
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
R. na dzisiaj.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, pół szklanki mleka 3,2%, 2 średnie jabłka, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu) II śniadanie: 2 małe kromki razowca z porzeczkowym twarogiem (90g chudego twarożka + 2 łyżki porzeczkowego niskosłodzonego dżemu) Obiad: woreczek brązowego ryżu, chochla sosu pomidorowego z torebki+jakieś 150g warzyw na patelnie 'chińska mieszanka' Podwieczorek: serek wiejski z połową łyżeczki cynamonu i garścią słonecznika Kolacja: 160g twarożka chudego z łyżką kakao
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
U:
Śn. jogurt naturalny 200g z ok 50g granoli orzechowej, kromka razowca z masłem,sałatą,szynką, pomidorem i szczypiorkiem , jabłko II śn: 3 tosty pełnoziarniste z serem żółtym i ketchupem , 2 mandarynki w międzyczasie: kiść winogron O: panierowana pierś z kurczaka, ryż biały z curry, brokuły z ketchupem, kiszona kapusta po: cappucino waniliowe i delicja wiśniowa P: 5 pierogów z truskawkami polane jog.naturalnym K: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem+ kromka orkiszowego ; parę orzechów laskowych |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.