|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
ja byc chora
![]() Magda trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
aljaka no takie nasze dzieciaki już "dorosłe". Zosia wczoraj też chodziła po pokoju (ja spałam, bo lekkiego wirusa żołądkowego miałam) i sobie mówiła "jestem duża dziewczyna i nie potrzebuję pomocy"
Jak wstałam to moim oczom pokazał się obraz obklejonego naklejkami TV, witryny na książki, no i Zosi, która mi chwaliła się, jak to pięknie jest oklejona po nogach, rękach i buzi i powtarzała to wcześniejsze zdanie ![]() magda trzymam kciuki ![]() djamelka ta maść to chyba najtańsza wersja tego VICK VAPORUP. Grunt, że mocno miętowo pachnie. gosiula Zosia też z chłopakami się lepiej dogaduje i tak kilka dni temu pani jej kazała podczas leżakowania zamienić się miejscami z Madzią, bo rozrabiała z Szymkiem. monka zdrowiej. Jak tam Kartal w przedszkolu? Szukasz pracy? Co w ogóle? |
|
|
|
|
#1623 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
najlepiej jak się zaczyna malować to po prostu odpadam (używam w 100% minerałów, więc nie ma problemu) ostatnio zapodała sobie taki polik, no jak popażenie 3-so stopnia, a jaka dumna monka no co to ma tu być, zdrowieć być ma tu...
|
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
Aj dlugo mnie nie bylo ale wiecie jak to jest,praca,dom,dzieci itp itd.Przyznam sie ze nawet kompa nie odpalalm zbyt czesto,Weronia mi sprawdzala poczte i czasami wchodzila na NkRemont dobiegl konca,zostal tylko do polozenia cokolik na tarasie i jutro KONIEC!!!!Syfu,kurzu i wiecznego balaganu My zdrowi jak narazie,dzieci tylko kazde po koleji przechodzilo grype zoladkowa Bartosz przyniosl to dziadostwo chyba ze szkoly![]() Watek cos ostatnio na malych obrotach tak bym chciala przeczytac co napisalyscie od ostatniego razu,mam nadzieje ze pozniej znajde chwile czasu nie zgadniecie co on mi zaproponowal!Dlugo o tym nie mowil jednakze takie byly nasze plany matko dziewczyny ja naprawde jestem miedzy mlotem a kowadlem,z jednej strony tak chcielismy a zdrugiej to hymm....dlugo by pisac pewnie sie domyslacie o co chodzi,bo mi nawet przez "palce"to nie chce przejsc niewiem co robic...A wam wszystkim i maluszkom zycze zdrowka,bo u nas juz pogoda zimowa daje sie we znaki...mroz nawet -6st byl,czul to kto zeby w pazdzierniku szyby skrobac ![]() Sniezynka spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe Napisze pozniej-pa |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja tam jestem za tż-tem - jeszcze jeden chłopak dla równowagi by się Wam przydał
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja stawiam na dzidzie albo silikony
![]() cos czuje ze sie zlamiesz . To chcesz czy nie? Ciezka decyzja , choc nad sylikonami bym sie nie zastanawiala Edycia maly git w przedszkolu nie ma problemu. Pracy nie szukam , na gwalt jak sie trafi to sie trafi, jestem nastawiona na uniwerek , chce isc i tego sie trzymam. Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
No to zgadlyscie-zreszta to nie bylo trudne
owszem chodzi o czwarte dziecko!Tz upiera sie przy swoim ja nie chce bo dopiero co wyszlam z pieluch,odetchnelam wkoncu,dzieci sa odchowane teraz mam wiecej czasu dla siebie i tzta a on tu mi wyjezdza ze chce syna!Edytcia jak mu pokaze co napisalas to juz wogole nie da sie przegadac ![]() Ja podjelam decyzje-NIE i koniec... Aljaka-chetnie sie dowiem jak zaplanowac plec dziecka:P Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2009-10-20 o 22:12 |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika przekora przez Ciebie przemawia - nie chce, ale chce ![]() A my siedzimy od jutra w domu. Dziś byłam z Zosią u lekarza, bo ma zaczerwienione oko, a wczoraj miała taką wydzielinę ropną - lekarz mówi, że to zapalenie spojówek. Przepisał nam gentiamycyn (czy jakoś tak) w kroplach 4 razy dziennie po dwie krople. Czy któraś ma sposób na podanie kropli do oka dziecku? Męka
Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-10-21 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Edytcia jak moje maluchy mialy zapalenie spojowek to najlepiej sie sprawdzala Neomycyna masc-tylko aplikacja znacznie trudniejsza moim zdaniem niz kropelki
najlepi ej je aplikowac jak dziecko leży kiedys mi pielegniarka mowila tak,poloz malucha jak mu zakraplasz w lewe oczko to niech przechyli glowke troche w lewo i na odwrot bo to zapobiegnie wyplynieciu kropelki za worek spojowkowy tak robilam i bylo ok ale dla mnie masc byla lepsza |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Magda jak sie czujesz ??? Jestes jeszcze w domu, czy juz malenstwo tulasz ??? Moja szwagierka na jutro ma zaplanowana cesarke...
Gosiula jak tam po weselu i chrzcinach ??? Udala sie impreza czy nie bardzo ?? Monka jak tam zdrowko ?? Lepiej juz ???? Djamelko na katar moja lekarka polecila wieszac mokre przescieradlo badz pieluche nad lozeczkiem ( w moim przypadku baldachim ) i naprawde pomaga !! Doridee co tam u Ciebie ???? Jak Alicja ??? Edytcia dostalas te prace czy jeszcze nic nie wiadomo ??? Co sie dzieje z GosiaSzymonek ??? Odezwij sie Gosiaku ![]() Monika dzieki za zyczenia ![]() Ja mialam gosci z PL to i czasu na kompa mniej. Troche kg mi przybylo po urodzinach ![]() teraz dalej walcze... Planuje zjechac do 60 kg ![]() Dostalam swietne prezenty na ur Najfajniejszy od TZeta:Podklad, roz, brazer, tusze do rzes i mleczko do demakijazu - wszystko Estee Lauder, jestem zachwycona ![]()
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieżynka u mnie dalej nie wiadomo.
Brawa dla tż-ta za piękny prezent |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza....
![]() A u nas dzis okropna pogoda-pada deszcz nie cierpie takiej pogody wrrr...ale za to jutro pośpimy godzinke dłużej ![]() Piszcie cos kobietki |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Monika taaa... pośpimy godzinę dłużej, raczej przypuszczam, że Zosia będzie nas budzić ok. 5tej rano
![]() Mam nadzieję, że będzie jutro ładnie, bo wybieramy się do Krakowa, Tż jedzie coś załatwić, a my się poplątamy po rynku Zapowiadają, że ma być słońce i 15 st. Oby.
|
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra w szpitalu, wczoraj odeszły jej wody, szybko pojechali do szpitala, zrobili jej USG i okazało się, że zupełnie nie ma już wód... Dziecko żyje... ale bez wód nie przeżyje
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee o matko
|
|
|
|
|
#1639 |
|
|
Doridee kurcze, smutno
przekaż dalej.U nas masakra, o 3. jechałam na pomoc doraźną... Pietrula ma anginę + nieżyt żołądka + katar i jeszcze było podejrzenie zapalenia ucha (ale to raczej wykluczyliśmy) i skierowanie do szpitala jeżeli się nie poprawi. Antybiotyk i e tam... temp. 39,5 dostał już pierwszą dawkę antybiotyku i temp nie spada jak nie spadnie po drugiej a i jeszcze mamy problem z napletkiem.....aaa dość Ala też podziębiona, ja mam zapalenie krtani buuuu a Tż wyjechał w piątek i nie ma jak wrócić, będzie w nocy. A z planowaniem płci, troszkę można, bo: są sobie dwa rodzaje męskich popierdzielników i zapierdalajków czyt. plemników, męskie i żeńskie. Męskie - mało myślą i nie dbają o juto, ale za to poginają z mega szybkością. Niestety wypalają się dość szybko, egoistycznie dają na luż i umierają na śmierć. Żeńskie - są rozważne, analizują sytuację, zaznajamiaja się z koleżankami, piką kawkę i ogólnie im się nie spieszy. Nie nękane nadmiernym zużyciem energii, żyją nieco dłużej, choć trudy istnienia dopadają i je i na końcu też kill ich. tak więc, jeżeli znasz dokładny termin owulacji możesz kombinować. Seksik w dniu owulacji oznacza że raczej speedowcy dotrą do celu, jeżeli seksik będzie ze dwa dni wcześniej, to po speedowcach zostanie jeno pamięć, a kobitki jak te latarnie, czekać będą na posterunku. |
|
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Doridee bardzo przykra wiadomść, trzymajcie się
Alijka a Wam życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Nie dajciesię tym choróbskom. A z napletkiem i u nas nie zaciekawie No i niezła ta rozprawka o planowaniu płci, niby wszystko jasne i wiadome ale jednak nie takie łatwe
Edytowane przez zancia03 Czas edycji: 2009-10-25 o 13:23 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee masakra. Wspólczuję
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Aljaka buuuu to nie ciekawie z twoim maluchem , oby dobrze dobrali mu antybiotyk i malemu szybko powinno przejsc. Znam te eskapady nocne do szpitala u nas bylo zawsze zapalenie ucha. O tych malych szarpaganach juz gdzie czytalam
hehe malo mysla dobre sobie hehe, szkoda ze niektorym to zostaje do konca zycia, jak juz sie im uda Zancia a co sie konkretnie stalo? bylas z tym u lekarza? Doridee ??? jak siostra? odbyl sie porod? jaka byla waga? powyzej 500g? |
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra nadal czeka, jeszcze dziś nie dzwoniłam do niej, ale wczoraj jeszcze nic sie nie działo. Podobno leżała kiedyś babeczka, której wody odeszły w 20 t.c. i dotrwała do 32 t.c., urodziła i dziecko przeżyło
Aljaka jak Piotruś?? Lepiej??? Rozprawa o plemnikach bombowa i bardzo trafiona ![]() Monka co u Ciebie?? Zdrowa już? Żanciu dziękuję!!! Zaraz napiszę PW. Aaa, pytałaś kiedyś o ten konkurs makijażu, zajęłam drugie miejsce Maksymalnie można było dać 3 punkty, byłam blisko ![]() Edycia i jak było w Krakowie??
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
O jak fajnie, w koncu cos sie dzieje
![]() Doridee bardzo mi przykro z powodu siostry, ale mowia ze nadzieja umiera ostatnia, wiec trzeba byc dobrej mysli.... Gratuluje zajecia II miejsca w konkursie Wygralas cos ?? ![]() Monka co u Ciebie kobieto ???? Jak tam Kartal ??? Edytcia pochwal sie fotkami z Krakowa ![]() Madzia Ty chyba juz urodzilas co ?????? Moja szwagierka w piatek droga cc urodzila chlopczyka i dziewczynke. Dotrwala do 37 tygodnia. Dzieci duze, jak na blizniaki- chlopiec cos ok. 3200 a dziewczynka niecale 3000... Alijaka jak u Ciebie ??? Lepiej z Piotrusiem ??? |
|
|
|
|
#1645 |
|
|
cześć dziewczyny
Piotruś dzisiaj lepiej, nareszcie się uśmiechnął. I gorączka spadła, wczoraj cały dzień miał 38,5 pomimo antybiotyku i nurofenu (tzn bez nurofenu 39,5), wypompowany jest. Ale chyba wczoraj był przełom, dziś jest ok, zostało zmęczenie, senność i gorszy apetyt, ale reszta się unormowała. Ala wczoraj zobaczyła mojego kuzyna i postanowiła, że jedzie do babci, nie wie na jak długo i pojechała . Zapytała go czy ma miejsce z w samochodzie i czy ją zabierze, zadzwoniła do babci, po czym przyszła i powiedziała spakuj mnie mamo, może na dwa dni, może na dłużej i tyle miałam do gadania.Doridee no to może sie uda, kurcze trzymam kciuki. Współczuję naprawdę. Śnieżynka to duuuuże te dzieciaczki jak na bliźniaki, niesamowite, tylko gratulować!
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-10-26 o 10:49 |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee gratulacje
Właśnie wygrałaś coś? Chociaż jakiś dyplom dostaniesz?Trzymam kciuki za siostrę ![]() W Krakowie było fajnie i szybko. Tż był w pewnym hotelu, w sprawie renowacji mebli, a myśmy się po rynku i małym rynku przeplątały. Pogoda ładna, choć dość chłodno było. Śnieżynka gratulacje dla szwagierki. Faktycznie duże dzieci się udały ![]() aljaka ale z Ali aparatka Wesoło z nią masz Oby Piotrusiowi przeszło jak najszybciej.Ja posłałam dziś Zosię do przedszkola, oczywiście po przerwie to zostać nie chciała, ale się nam (mi) udało, bo w przedszkolu mają nową zabawkę, sklepik SMOBY klik, więc Zosia zachwycona Poza tym wybieram się z nią do okulisty, niby jej to zapalenie spojówek przeszło, ale na tej błonie, po wewnętrznej stronie oka, co łączy oko z głową (?) ma takie krwiste i nie wiem czy to normalne. A widać to jak Zosia trzyma główkę na wprost, a patrzy w bok. |
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do siostry i prawdopodobnie wdała sie jakaś infekcja i będą wywoływać poród. Dostała już jakąś tabletkę dopochwowo, później pewnie podadzą jeszcze w kroplówce.
Dzięki za gratulacje, gdybym nie trzymała ręki na pulsie to byśmy z Marzeną nic nie wiedziały. Był błąd w wyświetlaniu strony i nas w ogóle nie było na liscie. Jestem uprata, skontaktowałam sie z Marzeną, wytłumaczyłam co i jak i bombardowałyśmy redakcję telefonami i mailami. W końcu to sprawdzili i wiadomo wszystko Za drugie miejsce nie ma nagrody Śniezynko gratulacje dla szwagierki, faktycznie baardzo duze te bliźniaki!! Aljaka niezła jest Ala Edycia ale super ten sklepik, podejrzewam ze Ala też byłaby zachwycona. Cos czuję że będzie dłuuga kolejka do kasy ![]() Magda jak tam?? Urodziłaś??? Pewnie tak
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
No świetny taki sklepik
Była kolejka do obsługi kasy ![]() Macie już jakieś typy prezentów mikołajowych? Doridee to Ty od przyszłego poniedziałku do pracy idziesz? gosiula coś strajkuje. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2009-10-26 o 13:41 |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Sniezynka
. Szwagierka pewnie sie toczyla z takim duzym bebechem. Mysmy z bratem po 2 kg wazyli a moja mam na koncowce pomocy potrzebowala zeby wstac Doridee czyli nic sie nie da zrobic, szkoda. I gratulacje Tez mi sie wydaje ze Madzia juz po ![]() u nas spoko, maly spoko, maja tydzien wakacji, wiec gnijemy w domu, bujamy to tu to tam. Maly z deka zakatarzony od ostatniej wizyty na basenie, juz mu przechodzilo i wczoraj poszli znowu. Chcial z nim wejsc do sauny,no ale nie pozwolili niby za maly.
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
w czwartek o 11.10 urodził się przez cc Grześ ważył 3530 i mierzył 55 cm może jutro napisz ecoś więcej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

za szybkie rozwiazanie

Jak wstałam to moim oczom pokazał się obraz obklejonego naklejkami TV, witryny na książki, no i Zosi, która mi chwaliła się, jak to pięknie jest oklejona po nogach, rękach i buzi i powtarzała to wcześniejsze zdanie 

ale wiecie jak to jest,praca,dom,dzieci itp itd.Przyznam sie ze nawet kompa nie odpalalm zbyt czesto,Weronia mi sprawdzala poczte i czasami wchodzila na Nk
Bartosz przyniosl to dziadostwo chyba ze szkoly
matko dziewczyny ja naprawde jestem miedzy mlotem a kowadlem,z jednej strony tak chcielismy a zdrugiej to hymm....dlugo by pisac

przekaż dalej.

Właśnie wygrałaś coś? Chociaż jakiś dyplom dostaniesz?