Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 15:41   #1621
hotgirl
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
powaznie? i bez zadnego rozszezania tez/ sam aparacik?
moja orto chyba tylko chce kase zgarnac ...
no tak poważnie na 37 stronie i na 45 są zdjęcia moich zębow z przed założenia aparatu zobacz sobie naparwdę wyglądały wiele gorzej od zębów pauliny, moja orto chciała wyrywać dwie 4 górne, żeby zrobić kamuflaż i ukryć tyłozgryz jednak dostałam uczulenia i mi niechcieli na chirurgi wyrwać tych 4 bez zrobienia badan, a moja dermatolog powiedziała żeby lepiej nie wyrywać bo mogę tam jakiegoś wstrząsu dostać, powiedziałam swojej orto to i nie była zbytnio zachwycona, ale jak widać da się leczyć tyłozgryz bez rwania zębów - a ja powiedziałam że szczęka nie musi być równiotko proporcjonalna do żuchwy - nie muszę mieć uśmiechu jak gwiazdy z hollywood wystarczy aby zęby były proste a ni będe wyrywać zdrowych zębów które i tak mi potem wypadną
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:43   #1622
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula1980 Pokaż wiadomość
witam,
ja juz dawalam fotki ale dla niektorych niewiedzacych dodam jeszcze raz fotke pierwsza wady. Ale chwilowo nie widze zadnych roznic pomiedzy druga a trzecia. Moze ktos widzi roznice? zdaje mi sie jak by te zeby byly przechylone w lewa strone dziwne ....ostatnia fotka to tez jeszcze odrazu robione po zalozeniu aparatu.
kochana powiem ci ze moja jedynka tez jest jedna nizej i za cholere nie widze zeby sie mi naprostowała :|

kurcze wiecie co myslalam ze jak ktos ma cofniete zeby do tyl to musi miec rozszezana szczeke bo mu sie najnormalniej nie zmieszcza a tu sie okazuje ze nie trzeba rozszezac wystarczy aparat.
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:44   #1623
hotgirl
Raczkowanie

paula1980, może nie to że są pochylone w lewą stronę ale po prostu ta twoja dwójka która była po za łukiem jest przesuwana do łuku i dlatego narazie może być nierówno - napewno twoja orto ciebie tak z tym nie zostawi i łuk będzie po obu stronach prosty - ale na to jednak trzeba troche czasu
Stary 2009-09-17, 15:50   #1624
gorzalkaa
Raczkowanie

Paula ty tez ta 2 masz wsadzona do szeregu bez rwania i rozszeżania?
Stary 2009-09-17, 15:51   #1625
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
może dla stabilizacji. ja miałam podniebienny a potem bihelix.
Możesz przeciez zadzwonic i sie zapytać
no może... wiesz, zadzownic nie zadzwonię, bo baba w recepcji jest mega wredna... zreszta jak sama orto ;P zapewne by się na mnie wydarla ze jej zawracam glowe...

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Hej, a mnie się wydaje że Biohelix służy do utrzymania efektu poszerzenia szczęki oraz do wypozycjonowania szóstek...parę dziewczyn nosiło równoczesnie biohelix oraz aparat górny....
Mno najprawdopodobniej to również czeka.

Wczoraj miałam 15 przekręcenie Hass'a i boli mnie całe podniebienie....nie wiem czemu....zęby na swoim miejscu, więc to chyba raczej nie pęknięcie...chociaż.....w y też tak miałyście?
Pozdrawiam
jak boli to dobrze znaczy, że coś sie dzieje. Zęby mogą się wydawać, ze są na swoim miejscu ale jak sie np. zrobiloby wyvisk i porownalo z wczesniejszym to bys zauwazyla, ze szczeka sie rozszerzyla

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Jako dowód, że można WSZYSTKO wyprostować aparatem moje brzydale i obecne zęby...

Aż sama się dziwię, jak ja mogłam pokazywać stare zębiska czarownicy...
Ale ładnie się prostują!

Cytat:
Napisane przez olgicula Pokaż wiadomość
Paulina... Moje zeby sa bardzo podobne do Twoich sprzed aparatu
Przepraszam, bardziej krzywe... Gorne jedynki bardziej wystaja.

I co? Aparatu nie mam
Nie stac mnie. Ani na jeden łuk. Moje studia nie pozwalaja na prace, a moich rodzicow tez na to nie stać.
Jestem nieszczesliwa, chyba do konca zycia bede tak wygladac.
Ja tez nie mialam dlugo pieniędzy. Czekalam od podstawowki zeby imec piekny uśmiech. I wreszcie moje marzenie się spelnia. Twoje tez się spelni!

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:55   #1626
paula1980
Raczkowanie

Cytat:
Paula ty tez ta 2 masz wsadzona do szeregu bez rwania i rozszeżania?
mialam rwane zeby 4 osemki oraz 6. Ale nie mialam rozszerzana szczeke, ja tak naprawde to dopiero tutaj czytam o tych wszystkich wynalazkach
paula1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 16:01   #1627
hotgirl
Raczkowanie

gorzalkaa, może pogadaj ze swoją orto?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 16:09   #1628
paula1980
Raczkowanie

gorzalka napewno kazda orto ma swoja wlasna wizje i taktyke co do prostowania zebow wiec bym sie nie kierowala innymi ale oczywiscie porozmawiaj i zawsze badz jak to sie mowi lepiej poinformowana i zapytaj sie jej zasugeruj w koncu to twoje zeby i twoja kasa Glowa do gory.
Stary 2009-09-17, 16:18   #1629
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
hej wiecie co dzwoniłam niedawno do orto i sie pytałam o wyciski i powiedziano mi że przy stałych aparatach Damona u nich wycisków nie potrzebują ;o
zdjęcia miałam robione te rtg dwa i tyle, chyba nic wiecej nie trzeba ;o miała tak juz któraś z was?
no i aparat na max 1rok i 3mies, przednie 3 półprzezroczyste a tył metalowy, ładnie to bedzie wyglądać?

a no i co do bólu .. mam oba zakładane na raz, pewnie bede sie wiła z bólu ;pp
ejjj w jakim miescie robisz? bo ja mam identycznie. też damon, też bez wycisków, też rok i 3 miesiące i też mam do trójek półprzezroczyste
gdzieś czytałam, na jakiejś stronce,że do damona nie są konieczne wyciski
Stary 2009-09-17, 16:40   #1630
paulina.t11
Zadomowienie

Dziewczyny, na początku byłam u dwóch orto. Pierwsza mówiła: wyrwać wszystkie czwórki, potem aparat. Poza tym, chciała czekać, aż zacznę miesiączkować więc trochę później poszliśmy do innej orto. Ta druga, obecna powiedziała, że ona w najgorszym wypadku wyrywa zęby i że da radę bez rozszerzaczy i wyrywania.

Ale zgadzam się, są różne metody, różni specjaliści, więc nie wiem, która metoda jest "lepsza".

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 16:55   #1631
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
Danton ? a nie damon? przyzwyczaisz się, jeśli ci przeszkadza w mówieniu(chociaż to pewnie takie wrażenie) możesz w domu sobie czytać książke na głos to pomaga się przyzwyczaić

Damon, oczywiście że Damon, to z tego dyskomfortu to przejęzyczenie

A teraz dyskomfort zamienił sie w ból zęby tak mnie ciągną że szok ajj musze jakoś przetrzymać noc, pozdrawiam

Moja wymiana:

Perfumy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80378806
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 17:13   #1632
paula1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na początku byłam u dwóch orto. Pierwsza mówiła: wyrwać wszystkie czwórki, potem aparat. Poza tym, chciała czekać, aż zacznę miesiączkować więc trochę później poszliśmy do innej orto. Ta druga, obecna powiedziała, że ona w najgorszym wypadku wyrywa zęby i że da radę bez rozszerzaczy i wyrywania.

Ale zgadzam się, są różne metody, różni specjaliści, więc nie wiem, która metoda jest "lepsza".
nie wiem ktora metoda jest najlepsza ale wydaje mi sie ze czym wiecej zebow zachowasz tym lepiej dla ciebie
Stary 2009-09-17, 17:37   #1633
Rozczochranna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
I jaki jest koszt zrobienia porządku z jednym zębem? I jak ktoś robił taki zabieg na NFZ to niech da znać, czy sie tak da
Za dwa zęby płaciłam 500 zł.

Cytat:
Napisane przez Ayshaa Pokaż wiadomość
ja mam damona i mam sprężynki. one rozszerzają mi trochę szczękę.
A no widzisz, może to do tego jest.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 17:48   #1634
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
ejjj w jakim miescie robisz? bo ja mam identycznie. też damon, też bez wycisków, też rok i 3 miesiące i też mam do trójek półprzezroczyste
gdzieś czytałam, na jakiejś stronce,że do damona nie są konieczne wyciski

w dąbrowie górniczej w codziennej stomatologii, ale mój orto też w mysłowicach pracuje ;d
o juz sie przestarszyłam ze jakiś bubel z niego jest ;p

a mam pyt co do leczenia zębów w aparacie -> boli to bardziej czy coś? jakies wiercenie i te sprawy? bo mam jeszcze kilka zębów do leczenia i mi dentysta powiedział że nie zdaży ze wszystkimi i kilka napewno trzeba bedzie w aparacie leczyć ;\
patrznamnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 18:02   #1635
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
w dąbrowie górniczej w codziennej stomatologii, ale mój orto też w mysłowicach pracuje ;d

a mam pyt co do leczenia zębów w aparacie -> boli to bardziej czy coś? jakies wiercenie i te sprawy? bo mam jeszcze kilka zębów do leczenia i mi dentysta powiedział że nie zdaży ze wszystkimi i kilka napewno trzeba bedzie w aparacie leczyć ;\
wysyłam Ci priv

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 18:16   #1636
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:

Ja leczyłam zęba w aparacie i jak nigdy przy borowaniu nie biorę znieczulenia, tak tym razem wzięłam, żeby sobie i dentyście zapewnić komfort. Bo wiesz, jeżeli zęby w aparacie są tkliwe i już np samo mycie powoduje dyskomfort, to można sobie wyobrazić jak to jest kiedy dentysta gmera w nich wiertłem. Wolałam tego nie sprawdzać na własnej skórze A ze znieczuleniem wiadomo, cała szczęka sparaliżowana i luz

Cytat:
wysyłam Ci priv
Czyżbyście miały tego samego orto?
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 18:20   #1637
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
hej wiecie co dzwoniłam niedawno do orto i sie pytałam o wyciski i powiedziano mi że przy stałych aparatach Damona u nich wycisków nie potrzebują ;o
zdjęcia miałam robione te rtg dwa i tyle, chyba nic wiecej nie trzeba ;o miała tak juz któraś z was?
no i aparat na max 1rok i 3mies, przednie 3 półprzezroczyste a tył metalowy, ładnie to bedzie wyglądać?
ja mam Damona - wyciski miałam
i noszę już (przypomnę info z pierwszej strony)- góra od 28.12.2006!
a dół od 19.11.2007 czyli dłuuuuugo
ja mam cały metal

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 19:00   #1638
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Dziewczyny, ZADRUTOWALI MNIE! : jupi:
Jestem taka HAPPY!!

Poszłam do orto taka smutna, żeby jej powiedzieć, że leczę jednak tą szóstkę, więc dziś nie założymy... a ona na to, że nie szkodzi i zakładamy

Mam hassa i aparacik na dół, wybrałam jasno różowe gumeczki

Mam tylko jeden mały problem: umieram z głodu, a nie umiem w hassie jeść. Udało mi się na razie tylko jogurt zaaplikować. Jak wy w tym jecie to ja pojęcie nie mam!
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 19:13   #1639
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Ekaterina Ty to wiesz jak człowieka sprowadzić na ziemię
wiesz, bo niektórzy myślą ze jak orto powie 1,5 roku to od tego momentu i odliczają co do dnia a potem płacz, lament i zgrzytanie zębami, bo sie przedłużyło o miech albo dwa. a zębom sie nie powie ze mają sie w 1,5 roku sstawic i juz- tak nie da ry dy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 19:14   #1640
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
gorzalkaa, może pogadaj ze swoją orto?
pewnie ze porozmawiam, musze o ile mnie zaszczyci chwila swojej uwagi :|

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez paula1980 Pokaż wiadomość
gorzalka napewno kazda orto ma swoja wlasna wizje i taktyke co do prostowania zebow wiec bym sie nie kierowala innymi ale oczywiscie porozmawiaj i zawsze badz jak to sie mowi lepiej poinformowana i zapytaj sie jej zasugeruj w koncu to twoje zeby i twoja kasa Glowa do gory.
moze i tak oby
Stary 2009-09-17, 19:22   #1641
cozaczka
Raczkowanie

Post Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Hej kochane aparatki Mam mały problem. Jutro wyjeżdżam w góry, a orto kazała mi przekręcać aparat jeszcze w piątek i w sobotę. Jadę z koleżankami sama, więc no nie mam jak przekręcić. Chyba, że dam radę sama. No, ale nie wiem. Stanie się coś jeśli te dwa dni pominę? Zadzwonić do orto?. Jak myślicie? )
cozaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 19:57   #1642
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domiluk Pokaż wiadomość
ja mam Damona - wyciski miałam
i noszę już (przypomnę info z pierwszej strony)- góra od 28.12.2006!
a dół od 19.11.2007 czyli dłuuuuugo
ja mam cały metal
długo ale fajnie bo nie jestem sama z takim stażem ja miesiąc dłużej górę a 3 miesi ace krócej dół

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14296877]Dziewczyny, ZADRUTOWALI MNIE! : jupi:
Jestem taka HAPPY!!

Poszłam do orto taka smutna, żeby jej powiedzieć, że leczę jednak tą szóstkę, więc dziś nie założymy... a ona na to, że nie szkodzi i zakładamy

Mam tylko jeden mały problem: umieram z głodu, a nie umiem w hassie jeść. Udało mi się na razie tylko jogurt zaaplikować. Jak wy w tym jecie to ja pojęcie nie mam! [/QUOTE]
no to suuuper
A to zrobiła Ci niespodziankę!!!!!!!!!!
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 20:04   #1643
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14296877]Dziewczyny, ZADRUTOWALI MNIE! : jupi:
Jestem taka HAPPY!!

Mam tylko jeden mały problem: umieram z głodu, a nie umiem w hassie jeść. Udało mi się na razie tylko jogurt zaaplikować. Jak wy w tym jecie to ja pojęcie nie mam! [/QUOTE]
Gratulacje Nauczysz się jeść. Mój dentysta zawsze mówi o swoim synu, który leczył się u tego samego orto co ja, że on na początku wszystko przełykał jak indyk - na trzy razy A jak Ci si w tym mówi, bo pamiętam, że tego się najbardziej obawiałaś?

Cytat:
wiesz, bo niektórzy myślą ze jak orto powie 1,5 roku to od tego momentu i odliczają co do dnia a potem płacz, lament i zgrzytanie zębami, bo sie przedłużyło o miech albo dwa. a zębom sie nie powie ze mają sie w 1,5 roku sstawic i juz- tak nie da ry dy
Sie wie Ja to się dziwię ortodontom, że podają takie precyzyjne terminy. Rok i 3 miesiące, ciekawe jak to wyliczyli, u wróżki byli czy jak
Stary 2009-09-17, 20:07   #1644
88Ekaterina88
Zakorzenienie

mi powiedziała pół roku, teraz tylko kosmetyka a było rok i 3 miechy właśnie
Na poczatku orto nawet nie wie jakie są zeby, czy beda z nimi problemy czy nie, czy wyniknie szpara przy koncu czy coś, a dziecko idzie dowiaduje się ze 1,5 roku a potem źle bo orto schrzaniła a czasami to wina zębów a nie orto bo oni na serio robią co mogą, ale tego sie nie przewidzi czy ząb obróci się tak jak trzeba w miesiąc czy coś
ech

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 20:07   #1645
domiluk
Zadomowienie

Jestem taka HAPPY!!

Ale super GRATULUJE
Pamiętam K@siu jak się tutaj pojawiłaś bo to było w podobnym czasie jak ja i pamiętam jak byłaś przerażona - niepewna a teraz... pełna szczęścia
super

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 20:11   #1646
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cozaczka Pokaż wiadomość
Hej kochane aparatki Mam mały problem. Jutro wyjeżdżam w góry, a orto kazała mi przekręcać aparat jeszcze w piątek i w sobotę. Jadę z koleżankami sama, więc no nie mam jak przekręcić. Chyba, że dam radę sama. No, ale nie wiem. Stanie się coś jeśli te dwa dni pominę? Zadzwonić do orto?. Jak myślicie? )
To jedziesz z koleżankami czy sama?
Myślę, że jak sama nie dasz rady przekręcić, to poproś koleżankę, przecież to żaden wstyd.
Stary 2009-09-17, 20:13   #1647
hotgirl
Raczkowanie

k@sia no to witaj w gronie aparatek;P
Stary 2009-09-17, 20:17   #1648
Ayshaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Sie wie Ja to się dziwię ortodontom, że podają takie precyzyjne terminy. Rok i 3 miesiące, ciekawe jak to wyliczyli, u wróżki byli czy jak
no tak się stało właśnie, że trafiłyśmy na tego samego orto z patrznamnie
ciekawe, może sie znamy

a co do tego 'roku i trzy miesiące' to mnie powiedział, że zazwyczaj ściąga pacjentom damona po roku i trzech miesiącach, ale różnie to bywa, ostatniu jednemu ściągnął już po 8 miesiącach, bo tak ładnie i szybko mu się wyprostowało chciałabym tak, ale nie wierzę, że moje zęby tak szybko się poddadzą
Stary 2009-09-17, 20:24   #1649
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
mi powiedziała pół roku, teraz tylko kosmetyka a było rok i 3 miechy właśnie
Na poczatku orto nawet nie wie jakie są zeby, czy beda z nimi problemy czy nie, czy wyniknie szpara przy koncu czy coś, a dziecko idzie dowiaduje się ze 1,5 roku a potem źle bo orto schrzaniła a czasami to wina zębów a nie orto bo oni na serio robią co mogą, ale tego sie nie przewidzi czy ząb obróci się tak jak trzeba w miesiąc czy coś
ech
Zazwyczaj tak właśnie jest. Bo po prawdzie jak zakończą nasze leczenie, to już stoi sznureczek chętnych, by zostać pacjentem. Niestety czasami zdarzają się także partacze i przedłużają leczenie, bo albo nie są w stanie doprowadzić go do szczęśliwego końca, albo nie mają widoków na następnych pacjentów.
Zajrzyjcie TU co chłopakowi zrobiła ze zgryzem jakaś "specjalistka":confus ed:
Stary 2009-09-17, 20:54   #1650
Szynszyla81
Raczkowanie

Cytat:
Szynszyla81 - jezeli chodzi o pekanie szwu to nie ma tak ze ci to peka i trach masz pekniete to podczas rozkrecania ciagle sie rozszerza i nic sie nie dzieje zeby tam ci cos strzykaloi prykalo chociaz nie powiem mi pyknelo kilka razy ale pozniej musieli mi zdjac hyrax bo sie pierscien jakos obkrecil i tarł mi o zeby i teraz znow rozkrecanie do 21 rozkrecen i maja mi sciagnac a jak myslicie moga tak zostawic podniebienie samopas bez zadnych cudow pozniej zeby efekt utrzymac/ zawlaszcza ze ja bede miec tylko 6tyg hyrax ;| ja wiem ze moja orto i jej podwaldne sa po szkolach itd ale czasami sie dygam ze ona tak robi wszytsko na odwal sie ze wogole nie mysli o moich zebach tylko o kasie ;/

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość

jak boli to dobrze znaczy, że coś sie dzieje. Zęby mogą się wydawać, ze są na swoim miejscu ale jak sie np. zrobiloby wyvisk i porownalo z wczesniejszym to bys zauwazyla, ze szczeka sie rozszerzyla
Niestety nie wytrzymałam: spuchnęła mi połowa podniebienia, zaczęło niesamowicie boleć więc poszłam do ortodontki...odkręciła mi Hass'a dwa razy i powiedziała żeby do poniedziałku nie przekręcać. Tak więc tydzień w plecy. :-(
Podobno niektórzy tak mają, że kość się rozszerza ale podniebienie nie nadąża....dlatego trzeba zrobić przerwę....

Z jednej strony szkoda bo liczyłam, że szybko skończę tą zabawę z Hassem, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie dalej przekręcać....
Za bardzo boli....

Cytat:
Napisane przez cozaczka Pokaż wiadomość
Jak widzisz ja mam przerwę więć chyba nie ma tragedii jeżeli zrobisz przerwę....ale może znajdzie się ktoś kto ci pomoże?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Jestem taka HAPPY!!

GRATULACJE!!!!
Przyzwyczaisz się....najgorsze są pierwsze dni...jak tam idzie Ci mówienie?
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości