|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Ooo, z nieba mi spadasz
A mogłabyś mi napisać, które połączenie wybrałaś i czy był tłok i w ogóle czy to dość męcząca podróż?Jadę z TŻ i starszym synem na 2 dni, przeglądam połączenia , widzę, że różne są i te bez przesiadki dłuższe wychodzą, nie wiem co wybrać, bo do fanek PKP nie należę (jak większość ostatnio chyba )
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Impersona, ja jechałam, ale z rok temu. Dla mnie to była masakra, 5 czy nawet 6 godzin. Nie wiem jak teraz one jadą, ale kiedyś drogi bez przesiadek były 2: przez Poznań i przez Katowice. Ja preferuję przez Poznań.
Powinni zrobić bardzo tanie połączenia lotnicze do stolicy, ech...
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
mi się często (tzn, 3-4 razy do roku) zdarza jechać do łodzi pociągiem, który dalej kurusuje do warszawy właśnie. jeżdziłam tym przed 8 i koło 11-12. zawsze miałam miejsce siedzące, jednak ten koło 8 ma jednak więcej ludzi.
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak jest teraz po zmianach, ale ja jechałam służbowo ekspresem przez Poznań, jakoś około 14-15. To jest najszybsze połączenie z dostępnych, bo zaledwie 5 godz z hakiem, ale oczywiście do tanich nie należy
|
#1625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i byłam u fryzjera zapłaciłam 320 zł za czesanie modelowanie farbowanie i scinanie robiła mi Grazyna Jestem ogolnie zadowolona mają bardzo dobre kosmetyki do włosów po ich maskach włosy mi bardzo odzyły a po ciązy miałam bardzo zniszczone. jestem zadowolona polecam . Minus to cey sa drodzy wypiłam tez 2 kawy lathe pycha ![]() Czy ktos z was korzysta z zniżek z Grupon ? ja mam 3 takie kupony i nie wiem czy warto ? |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżdżę dość często przez Warszawę do Białegostoku i pociągi wcale nie są zatłoczone. Nie warto tracić pieniędzy na express (2 razy jechałam, bo szybciej, a byłam 3 godziny później, bo były awarie), jedzie godzinę krócej, lepiej wykupić bilet na pierwszą klasę jeśli chce się jechać wygodniej. A pociągów z przesiadką nie polecam, bo zwykle na przesiadkę jest pół godziny lub mniej, a nie daj Boże pociąg się spóźni to ten drugi wcale nie musi czekać. 3 razy przez to miałam o wiele wydłużoną podróż.
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-01-01 o 13:02 |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
korzystamy z kuponów. jest nawet wątek o nim. a w nim kilka dziewczyn z wrocławia.
sama chwilowo wykorzystałam tylko kupon na fryty. ale mam jeszcze fryzjera i planuję go zrealizować jakoś w przyszłym tygodniu.
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
ja mam własnie 2 kupony na fryzjera i jeden do kosmetyczki. peshka kosmetyczka i na kazanowie do ambasady urody i studio lidia. I sie zastanawiam czy sa to dobre salony?? W suie teraz fryzjer mi nie potrzebny i jak sa salony takie sobie to oddam te kupony.
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
plywok- a gdzie były te frytki, co niedawno byłaś?
Dzięki za wskazówki, my na noc mamy jechać i ciut jestem przerażona, bo pociąg przyjeżdża o 6 rano, a hotel mam od 14-tej. Co o świcie można robić w Warszawie? |
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Impersona, a nie mogłabyś jechać tym Expresem? ;> Jest chyba o 6.20 wyjazd i o 12 powinien być w W-wie
![]() a jeśli to nie wchodzi w grę to... na którym dworcu wysiadasz? ;> Jeśli na centralnym to może ZOO?
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-01-01 o 14:03 |
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedziemy w trójkę, więc za dużo by nam to wyszło.Zoo jest czynne o 6 rano? Wysiadamy na Centralnym |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Od 9 jest czynne, ale wpierw można coś zjeść na dworcu- akurat na centralnym jest pełno knajpek
, a potem pojechać do ZOO. Dziecko na pewno się ucieszy A jeśli nie to przecież można wybrać się na spacer po Alecjach Ujazdowskich/do Łazienek
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra myśl Dzięki wielkie Mistrzem logistyki nie jestem zdecydowanie No to problem z głowy |
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
cityfries. na rzeźniczej.
to te co były ostatnio nawet na tym wątku zachwalane.
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak jest z tym poleceniem...gdy polecę komus to tylko raz mogę dostać 10 zł gdy ta osoba wykupi kupon??
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiecie czy jutro galerie handlowe są normalnie czynne??
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#1637 |
|
Klientka w krawacie
|
Powinny być, ale dużo sklepów może mieć inwentaryzację.
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
Za polecenie jest cyba wileokrotnie 10 zł jak ta osoba wykupi kupon to wtedy
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może czy w Empiku są już poprzeceniane kalendarze?
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego w nowym roku
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie na temat URBANCARD jak jestem studentką i mam legitymację ważną do 30 marca i dalej podbita będzie dopiero pod koniec lutego to znaczy, że nie sprzedadzą mi biletu semestralnego ważnego od 1 lutego?? Dobrze rozumiem?
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Chociaż podobno już nawet nie trzeba będzie im nic pokazywać, bo de facto to Twoja sprawa - jak nie przedłużysz ważności legitymacji, a będziesz jeździć na ulgowym bilecie, to dostaniesz karę i już
[...] Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie. Edytowane przez singermarla87 Czas edycji: 2011-01-01 o 19:36 |
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie zakodujesz, a kupisz bilet ulgowy, to musisz przy kontroli mieć po prostu dokument potwierdzający ulgę.
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie znajdę we Wrocławiu...
Dziękuję za podpowiedzi
Grę po długich poszukiwaniach odnalazłam w Magnolii na stoisku Ludicus.pl. W empiku wszystkie zostały wykupione (byłam na Bielanach i w Magnolii), w zabawkowych również już ich nie było. Gdy podeszłam do Ludicus, akurat przy kasie stała dziewczyna z ostatnim opakowaniem Jengi i dyskutowała z mamą czy wziąć ją czy nie Stwierdziła w końcu, że podróby nie będzie brała i odstawiła grę na miejsce. Gdy płaciłam za grę, sprzedawca śmiał się ze mnie, że trzymam ją jak swoją zdobycz ![]() Było wesoło, ale już nigdy robienia zakupów na "tuż przed" A swoją drogą granie w Jengę w Sylwestra było suuuuperrr Pozdrawiam |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie znajdę we Wrocławiu...
też grałam rok temu z jengę, ale w wersję pijacką
![]() na każdym klocku był jakiś napis np. pijesz tylko ty, piją wszyscy oprócz Ciebie.
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja robiłam kolczyka, co prawda w wardze, w sweet daddy's tattoo. |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
A miałyście już taką kontrolęprzez kanara po tym jak skończyła Wam się ważność karty zapisana na politechnice?? Bo ja jeżdże od października z podbitą przez uczelnię legitymacją, ale nie byłam jeszcze raz na Politechnice, żeby mi zmienili ważność ulgi. Bo się zastanawiam co się stanie jak mnie sprawdzą.....Na zdrowy rozum logiczne, ale podobno niektórzy wlepiają kary za to, że nie ma się przy sobie dowodu zakupu biletu elekronicznego, mimo że na Urbancard czy na legitymacji jest ważny bilet. Więc wolę się upewnić.......
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie ...widziałyście gdzieś we wrocławiu worki do prania?? takie, ze wrzuca sie pranie do worka i do pralki potem?? chciałam sobie coś takiego kupić i nie wiem gdzie znajde...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

a co? 
A mogłabyś mi napisać, które połączenie wybrałaś i czy był tłok i w ogóle czy to dość męcząca podróż?

Jedziemy w trójkę, więc za dużo by nam to wyszło.
Wysiadamy na Centralnym 

Stwierdziła w końcu, że podróby nie będzie brała i odstawiła grę na miejsce. Gdy płaciłam za grę, sprzedawca śmiał się ze mnie, że trzymam ją jak swoją zdobycz
taaaaak jeszcze nie mam dziurek xd
bo chce mi kłuć uprzednio smarując znieczuleniem z którym siedzi się 45min a wszystkie moje koleżanki miały bez żadnego znieczulenia.