|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem - tłuste włosy
Lub zmień szampon
![]()
![]() |
#1622 |
Rozeznanie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Na mnie też nic nie działa.
Używałam różnych szamponów zapobiegających przetłuszczanie i zawsze to samo. Zero efektu. Jedynym szamponem który jako tako coś daje jest head&shoulders. Tyle że jest to szampon przeciwłupieżowy i nie wiem czy przy dłuższym używaniu nie będę miała problemów z włosami czy skorą głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
oj to ja mam jeszcze gorszy problem bo u mnie od skury sie przetluszczajo a od srodka sa suche i wez tu poradz nic chyba niedziala moze jakas pomoc dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zadomowienie
|
Mi nieco pomogl Nizoral, ostatnio myje nim wloski za kazdym razem i wlosy sie mniej przetluszczaja. Moze sprobojcie
![]()
#1625 |
BAN stały
|
Szampon
Hej mam pytanie mam włosy przetłuszczające się (tak mi się wydaje muszę głowę myć co drugi lub trzeci dzień)włosów nigdy nie farbowałam nie często używam lakierów i tym podonych(moze raz na rok) więc włosy nie są zniszczone trwalą miałąm dwa razy w życiu,ale nie o to chodzi chciałabym się dowiedzieć co robię nie tak,że po dwóch dniach od umyci agłowy zaczyna mnie skóra głowy swędzieć wydaje mi się,ze to kwestia dowiedzenia się jaką mam skórę głowy i włosy i dobrania odpowiedniego szamponu bo używałąm timotei to po dwóch dniach musdze myć głowę,po pantene od umycia i wysuszeniua włosów odrazu swędzi mnie skóra głowy i dostaję czerwonych plamek od innego szamponu łuszyła mi się skóra jak przy łupieżu teraz używam garnier i jest jakby lepiej ale muszę i tak co trzeci dzień myż głowe czy lepiej zainwestować w jakis szampon organiczny? Co byście poleciły i poradziły?Ido kogo mam sie zglosić dermatologa a jak do fryzjera to jakiś gabinet specjalistyczny fryzjerski?bo z fryzjerami mam przykre doświadczenia zawsze wychodzę nie tak ścięta jak chce pomimo dkładnego wytłumaczenia jak chcę żeby to wyglądało pomóżcie.........
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
BAN stały
|
Dot.: Szampon
hej jest tu Ktoś????????????????????? ?????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyno nie przesadzaj. chcialabym myc wlosy co 3 dni!
wiele osob myje wlosy codziennie, ja tez. ![]()
#1628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
być moze jestes uczulona na jakis skladnik szamponu. sprobuj zastosowac jakis naturalny szampon domowej roboty ![]()
![]() |
#1629 |
Raczkowanie
|
Ja tam najbardziej lubię proste kosmetyki bo one najlepiej się u mnie sprawdzają
![]() Do włosów mam zwykły szampon pokrzywowy (przeznaczony do włosów przetłuszczających się) i włosy wolniej mi się po nim przetłuszczają niż po tych wszystkich "cudownych" szamponach. Za odżywkę mam olejek rycynowy i lepiej odzywia niż tony drogeryjnych odżywek. Do ciała nie stosuje ani kremów, ani balsamów a zwykła oliwę z oliwek i skórę mam jak pupa niemowlaka...czego żadenemu balsamowi itp. nie udało się osiągnąć a wypróbowałam ich setki. Przerzuć się na proste składniki, wyeliminujesz chemikalia i być może uczulający składnik. Porównaj składy szamponów i zobacz którego składnika nie ma w szamponie po którym łepetyna niee swędzi a za to pojawia się w tym po którym swędzi...być moze on jest przyczyną swędzenia. Jeśli nie pomoże zostaje Ci tylko dermatolog - tylko dobry bo wiekszość z nich odwala fuszerkę i zapisuje na chybił trafił maści "a nuż widelec któryś pomoże".
#1630 |
Przyczajenie
|
możesz w aptece zapytać o szampon Klorane (do delikatnych lub przetłuszczających się włosów), albo jakiś inny do włosów delikatnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Raczkowanie
|
Ja mam wlosy przetluszczajace sie i myje codziennie nawet nie pomagaja mi szampony specjalne do przetluszczajacych sie. Ja uzywalam kiedys przez dwa tygodnie szamponu Timotei w zoltej butelce, dostalam okropnego lupiezu, glowa mnie swedziala niesamowicie a z glowy sypaly sie ogromne platy lupiezu. Radze zmienic szampon, moja mama tez uzywala Timotei i tez dostala lupiezu, moze uzywaj zwyklych pokrzywowych badz moze z tej lepszej polki takich powyzej 10 zlotych.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 |
BAN stały
|
przetłuszczające się włosy po farbie:/
Już nie mam siły do tych włosów!
Wiecie może czym mam je myć żeby się tak nie przetłuszczały? Po jednym dniu już są tak beznadziejne że dramat. ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy po farbie:/
Na pielęgancji jest wątek o przetłuszczajacych sie włosach, poczytaj.
![]() |
#1634 | |
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie tego timotei używałam teraz raczej przejde na ten pokrzywowy ale będę robić maseczki z tego olejku rycynowego bo po tym pokrzywowym strasznie matowe są włosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
A jak stosowac olejek rycynowy do wlosow? Ja stosowalam do rzes i pazurkow ale jak z wlosami? Czy mam jakas ilosc olejku wlac do wody czy od razu wcierac we wlosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
BAN stały
|
Ja biorę jak odżywkę ze spłukiwaniem używam leję jakąś ilość na głowe wcieram zostawiam na pięć minut na głowie potem spłukuję ciepłą wodą a na koniec zimną
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Raczkowanie
|
hey laleczki ja mam glupi problem dlatego ze od skury glowy mam przetluszczajace sie a od polowy sa suche jaki szampon jest dobry do takich wlosow?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
możesz dolewać kilka kropli do szamponu i później porządnie spłukać, albo zrobić maseczkę: olejek rycynowy + żółtko + nafta kosmetyczna możne być oliwa z oliwek lub sok z cytryny zawinąć w folię i ręcznik i połazić po domu z godzinkę, według Twojego uznania bo już słyszałam o wielu wersjach. Musisz wypróbować co będzie najlepsze dla Twoich włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Raczkowanie
|
Ja męczę się z przetłuszczającą czuprynką od dwóch lat. Myję włosy codziennie, a o tym, że będę mogla myć co drugi dzień już nawet nie marzę
![]() ![]() Skoro dobry ten olejek rycynowy, wypróbuję i podzielę się wrażeniami ![]()
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Mnie pomógł maska Wax l'biotica dla włosów przetłuszczających się
![]()
#1642 |
Rozeznanie
|
a próbował ktoś tego:
http://www.fabrykazdrowia.pl/info/bi..._ml-11873.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Raczkowanie
|
mam dwa pytania odnośnie olejku rycynowego, 1) czy tą miksture z żółtkiem mogę dawać bez nafty kosmetycznej i oliwy? 2)na mokre czy suche włosy?
![]()
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można i na mokre i na suche. Jak zmieszasz z olej z żółtkiem to będzie rzadszy, przez co będzie się go lepiej nakładało. Jak nakładasz sam olejek rycynowy to można go troszeczkę podgrzać, w ten sposób również stanie się rzadszy i łatwiejszy w nakładaniu na włosy ![]()
![]() |
#1645 |
Raczkowanie
|
bardzo dziękuję
![]()
#1646 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() Daj znać, jak wyszła maseczka ![]()
#1647 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co moja kolezanka mi sie pochwaliła że jej mama znalazła jakas maskę. I zastosowaął ją 2 razy i po 3dniach nie miała przetłuszczonych włosów
![]() Mam mam firma Dermaglin Natura dla skóry maseczka do skóry głowy, zielona glinka. Kambaryjska + jojobaoil + proteina jedwabiu. I jakas kobieta ma byc na niej narysowana. mam to http://www.allegro.pl/item504298608_...ory_glowy.html
![]() 2.Zdrowo się odżywiam ![]() 3. Ćwiczę ![]() Edytowane przez Magdzia94 Czas edycji: 2008-12-30 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1649 |
ma zielone pojęcie
|
Już była w tym wątku mowa o owej odżywce. Z resztą to własnie skłoniło mnie do nabycia jej. Od razu kupiłam duże opakowanie, ale użyłam jej do tej pory tylko raz. Chyba jutro ją sobie położę przed wyjściem na sylwestrową imprezę
![]()
#1650 |
Zakorzenienie
|
Ja też muszę ja kupic. jestem ciekawa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.