|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Ale nastukałyście tych wątków dziewczyny! Szok!
![]() Witam, jestem nowa dukanowa, ale na wizażu już dosyć stara. Nigdy wcześniej nie miałam nic wspólnego z tą dietą, ale jestem przekonana, że bliżej się z nią zapoznam od poniedziałku. Przez weekend ułożę sobie wszystko, pozbieram przepisy, spróbuję zebrać do kupy Wasze odpowiedzi na moje wątpliwości i zaczynam. Przed tym jednak muszę się zważyć, wtedy będę też wiedziała ile mniej więcej mam do zrzucenia. Podejrzewam, że ważę jakieś 63 kg przy wzroście 168. Moim marzeniem (które się ziści ) jest mieć te 5 z przodu, a na końcu też 5 .Mam dosyć specyficzny organizm, który wyłapuje każde odstępstwo od diety i przekłada je na tłuszcz. Jestem bardzo sprawna fizycznie, średnio 3 razy w tygodniu biegam po 7 km, ale niewiele się zmienia w kwestii mojego wyglądu. Chcę się w końcu poczuć dobrze ze sobą. Wszystkie moje spadki samopoczucia, dobrego nastroju czy wysokiej samooceny powodowane są tym, że bardzo przywiązuję wagę do swojego wyglądu i nie mam dystansu do siebie. Chcę przestać przeglądać się w każdej mijanej szybie by sprawdzić czy dobrze wyglądam. Chcę być pewna, że wyglądam dobrze i z Dukanem mi się to uda . Także do dzieła!Dołączam do Was, mam nadzieję, że pomożecie mi gdy będę miala jakieś pytania a nie znajdę na nie odpowiedzi przekopując się przez wszystkie 10 wątków. Pozdrawiam! |
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dążę do tego, aby przeglądać się bezkrytycznie w szybach/lustrach i mam nadzieję, że mi się uda Zapoznaj się przez weekend z książką, kup wszystko co potrzebne i zaczynaj dietkę! Powodzenia!
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro zapoznałaś się z naszymi wypowiedziami, to z książką pewnie też ![]() Zważ się przed dietą, żeby wiedzieć na pewno ile ważysz, to bardzo ważne jeśli chodzi o długość trzeciej fazy Będzie fajnie, zobaczysz ![]() A ja chyba muszę jeszcze raz wnikliwie przeanalizować artykuły o zastojach, bo moje kilogramy sobie kolejny dzień odpoczywają
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
cześc laseczki
![]() u mnie waga do góry, ale dziś zaczął sie 4 dzien bez porcelanki mimo, ze wczoraj uraczyłam się herbatka z senesem widocznie za dużo tego we mnie siedziało ![]() ale po drodze po pracy weszłam do apteki i czukilam czopy odrazu pomogły ... bynajmniej część ze mnie zeszła i odrazu czuje się lepiej Ayu - myślałam o kiełkach; w pierszym poście dałaś link do mojego postu, ale myslę, zę lepszym rozwiązaniem będzie wymienienie tych kiełek, które wg mnie sa dla diety bezpiecznie w 100%, a nie pisac, że wszystkie poza słonecznikiem, bo wówczas ktoś moze się rozhuśtać i sięgnąć po kiełki grochu, soczewicy, fasoli itp., co jak wiadomo, nie jest wskazane jeżeli byłabyś tak uprzejma i to zmieniła, to byłoby bosko ![]() humor mi dziś dopiesuje, bo pozbyłam sie tego i owego z organizku, a poza tym, dziś już piątek
|
#1626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() A herbatkę z senesu stosuj ostrożnie, możesz sobie nią jeszcze bardziej rozregulować jelita... Wiem z doświadczenia
|
|
|
#1627 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Jakie pomysły na dzisiejszy obiad?? Sama nie mam żadnego, to bym komus podkradla
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
a więc bezpieczne są kiełki: rzodkiewki, brokuła, gorczycy, czerwonej kapusty, szczypioru;
większej listy bym nie ryzykowała
|
#1629 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobiety,dziś wagowo bez szaleństw spadkowych, ale to nic...3 dni warzywek przede mną
Wszystkim gratuluje spadków .Ayu, dopiero dziś dokopałam się do twojego serniczka, dzięki za recepturkę, bardzo się napracowałaś, za to nie sposób go skwasić
|
#1630 |
|
404 Not Found
|
Dzień dobry wszystkim. Zmykam do bilansów. O rety, żeby mi się chcialo tak jak mi się nie chce.
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki. Kolejny dzionek czas zacząć. Mały spadeczek odnotowany, ale ogólnie prawie -1kg w ciągu 7 dni, więc nie jest źle. Jutro warzywka zaczynam, więc już się doczkekać nie mogę. Chyba sobie zrobię taki sos do spaghetti, bez makaronu
![]() Pogoda kiepska, więc z weekendowych planów chyba nici No może się, jak tylko znajdę kondomka na aparat, żeby uchronić go przed deszczem. A fotki w deszczu też w sumie mogą być udane ![]() Ogólnie, pomimo płaczących chmurek z nieba, życzę wszystkim miłego dzionka
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
HELLO kochane Dukanki/ni
![]() Po upojnej nocy z Dukanem
|
#1633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
#1634 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, nabrałam ochoty na te kiełki Cytat:
A serniczek ja skwasiłam trochę, bo się góra za bardzo przypiekła, dlatego zaprezentowałam go do góry spodem ![]() Tylko pozazdrościć, gratuluję
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-21 o 09:04 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:, to się nazywa jednorazowy spadek!---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Sytuacja wagowo-warzywna taka sama i u mnie A serniczek ja skwasiłam trochę, bo się góra za bardzo przypiekła, dlatego zaprezentowałam go do góry spodem ![]() ...idziesz 4/3 ?...ja zmieniłam przed miesiącem z 5/5 , po dłuuuugim zastoju, chyba strzał w 10, bo zaczęłao spadać. ..a serniczek zawsze możesz przykrywać folią aluminiową. Ja przykrywam, wstawiam do pieca, wyjmuje biały. Spróbuj
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziekuję
a co najlepsze. dopiero teraz widze jaka jestem gruba
|
#1639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą folią na pewno wypróbuję
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Idę cwiczyć, mam dziś strasznego lenia...ale moja osobista pani trener sprawdza mnie regularnie (moja 13 letnia córka
), a ja nie umię jej kantować, więc idę ...jak już się rozruszam będzie git
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyy ale pyszny ten mój gyros, zjadłabym całą miche jakbym miała
mmmmmniammmmmm polecammmmmm
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich,
Dopiero co skończyłam 5 dni Pp i już w podskokach brykałam na wagę a tu co? @ przyszła!!!! i to dzisiaj kiedy zaczynam 5 dni warzywek. no szlag mnie trafił i znowu musze czekać bo przecież teraz to i 2 kg moge mieć na plus.Kochane dziewczęta-pytanie statystyczne-ile wg Was przybieracie w kg przed/podczas @ ? jakie są wahania w Waszych przypadkach? pozdrawiam dziś u mnie piękna słoneczna pogoda, pobiegałabym najchętniej ale co, nie moge.... Ayu, jak tam u ciebie z podtopami? ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Nie pływamy na szczęście, Dunajec się rozlał poniżej centrum, jakoś tak w okolicach poniedziałku. Podmyło pola namiotowe i tor quadowy mojego taty
Mniejsze strumyczki pozalewały niektórym piwnice. Od wtorku rzeka opada, a deszcz się uspokoił w środę. Teraz to nawet słoneczko prześwituje przez ciemne chmury ![]() Gdyby nie było tamy w Czorsztynie to by było nieciekawie Ja na szczęście mieszkam w miarę daleko od rzeki (ale jak woda wysoka to widzę ją przez okno), ale inni ludzie mieli naprawdę gorąco.W porównaniu do tego co działo się choćby w Krakowie, to mieliśmy luzik.
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
to z nudów, nie zniosłabym kolejnego dnia z jajem i plackami albo twarogu a do pracy nie moge za bardzo kombinowac, jajecznicy tu sobie nie usmaze a codziennie pracuje 8-15 wiec gyros to cudowne odstepstwo od dukanowej nudy sniadaniowej w moim przypadku
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie dukanki z samego ranka u mnie 3 dzien zastoju ale nie martwie sie bo przeciez przez 2 dni zrzucilam prawie kilogram dlatego teraz tak stoi jakos ta waga....dzis pierwszy dzien PW juz sobie zrobilam na sniadanie twarozek z rzodkiewka i szczypiorek....na obiad szykuje sie grill a pozniej ide na koncert w juwenalia bedzie super!!
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie dzisiaj -0,6 kg ![]() I dziś piatek więc są powody do radosci,chociaż jutro mam zajęcia ale i tak się ciesze
|
#1649 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj skromnie - 0,1kg, ale do stanu sprzed wzrostu brakuje jeszcze 1,1kg No cóż... czekam na okres, a potem na koniec okresu.... ![]() a potem na duże spadki
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

) jest mieć te 5 z przodu, a na końcu też 5 

mimo, ze wczoraj uraczyłam się herbatka z senesem
widocznie za dużo tego we mnie siedziało 

.

klask i:, to się nazywa jednorazowy spadek!
), a ja nie umię jej kantować, więc idę