|
|
#1621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
12 listopada
olejowanie, olejki trzymałam około 1,5h - olej GP z czerwoną papryką i łopianem na skalp - olej Vatika kokosowa na długość włosów mycie metodą OMO O - odżywka Isana z olejkiem z babassu M - szampon GP z pokrzywą O - odżywka Garnier AiK połączone z maską Bingo Spa z masłem shea i 5 algami trzymane na włosach około 15 min zawinięcie włosów w koszulkę na 5 min, następnie nałożenie odżywki b/s Joanna z miodem i cytryną i ponowne zawinięcie włosów w koszulkę, plunking przez 20 min podsuszenie włosów suszarką z dyfuzorem, nałożenie na włosy z uwzględnieniem końcówek kremu do rąk Isana z oliwą po czym pozostawienie do naturalnego wyschnięcia. Efekt: mięciutkie, ładnie poskręcane loczki
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn Dbam o włosy zgodnie z metodą CG od 9 listopada 2012
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Niedziela
za dużo oliwki BD białej na końcówki czyli prawie jak olejowanie Poniedzialek olej palmowy na 20-30min M: szampon z SLS Barwa z lnem O: odżywka Cece-salon z algami na 15 min pod folie P: płukanka lniana b/s krem z biedrobki serum Marion na końce |
|
|
|
|
#1623 |
|
Przyczajenie
|
2 dzień CG
![]() 13/14.11 Wieczorem:Mycie OMO -maska: keratyna+wax+hydrolat kwiatowy+odżywka któraś -szampon johnsson's -Garnier avokado i karite stylizator- isana żel męski wyciskanie ściereczką z mikrofibry, plunking, suszenie naturalne Rano: psikadełko hydrolat+żel(sporo), wyciskanie t-shirtem, dyfuzor Rano były baaardzo ładne, po południu już oklapły...na zdjęciu wydają się jeszcze prostsze, niż w rzeczywistości, ale faktycznie bardziej mam pofalowany przód. Szukamy dalej dobrego zestawu. |
|
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
14.11 (mycie w ciągu dnia)
M: mycie emulsją Gloria, przeczesanie palcami po nałożeniu jej (ok. łyżki) jako b/s (strasznie to niewydajne - poszło jej z 80%) odciśnięcie w koszulkę, plunking w koszulkę jakieś 0,5 godziny styl: hojnie (garść) żelu Hegron zielonego bardzo mocnego (pierwszy raz), wgniecenie, suszenie "byle jak" dyfuzorem, żeby uzyskać objętość i lżejsze fale (caly czas włączona suszarka i "chodzenie" ją po głowie, jedynie ostatnie 2-3 minuty suszenie partiami w opcji "włącz/wyłącz") przy Hegronie włosy o wiele szybciej schną niż z Isaną i do tego prawie nie było, czego "odsucharkowywać" po jakiejś godzinie odgniecenie przez koszulkę i wgniecenie odrobiny (wielkości opuszka palca) gumy stylizującej Schwarzkopf got2b niebieskiej w końce włosów zadowolona z efektu (foto) - trochę podatne na puch (zakładam, że to Efekt duetu Gloria/Hegron ), ale duża objętość i lekkie fale ![]() 15.11 reanimacja - rozplątanie włosów przeczesując palcami (guma Schwarzkopf trochę plącze, więc wolę jej używać, jak mam lekkie fale, które mogę potem rozdzielić bez strat ) + tylko lekkie ugniecenie zwilżonymi dłoniami - efekt lżejsze fale, ale jest tak, że można iść do ludzi (za to w tych warunkach pogodowych momentalnie puch się robi i wyprost wymagający ponownego ugniecenia wilgotnymi dlońmi dla doprowadzenia do "wyglądalności")na zimę wolę jednak emolienty i Isanę, ale jak nie można po hennie to cóż, a żel to moja zbyt ciekawska natura, jednak lepszy będzie do mieszania z Isaną niż samodzielnie
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
olej ze słokich migdałów na całą noc, nałożony na włosy spryskane wodą z Joanną z Apteczki Babuni Miód i Mleko i octem jabłkowym
rano maska: żółtko, BingoSpa mleczna, olejek rycynowy, nafta - 2 godziny pod folią O: balsam Potters aloesowy (niezgodny z CG - silikon zmywalny wodą) M: szampon Babydream O: Garnier AiK na 10 min Joanna Cytryna i rumianek żel lniany, żel mrożący, krem z Biedronki na końcówki schnięcie naturalne E: skręt bywał lepszy, ale nie ma co narzekać, trzeba się cieszyć z tego co się ma
|
|
|
#1626 |
|
Strażnik Wizażu
|
15.11.2012r.
- olej makadamia na 2h - płukanie - mycie włosów Facelle - na chwilę (na czas zmywania makijażu) odżywka d/s, Garnier AiK - odżywka b/s Garnier AiK - żel: mieszanka Isany pomarańczowej i Artiste fioletowego - na koniec wgniotłam jeszcze trochę żelu Delii ![]() Schły same. Zdjęcia po nocy i kilku godzinach w pracy. Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-12-21 o 22:43 |
|
|
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
- olej winogronowy (na całe włosy) i krem z biedronki (kucykowo)- na noc
- olejek GP z papryczką na 20 min w skalp przed myciem - mycie- szampon Hipp - maska- BingoSpa shea z 5 algami na 30min (w czepku i ręczniku) - odżywka- Garnier Fructis Fruity Passion na 10 min (w czepku) - płukanie zimną wodą - odsączenie włosów- w skalp Radical- we włosy Joanna z Apteczki Babuni miód i mleko- żel lniany-ugniatanie i na 10min odsączanie ręcznikiem. - żel Isana męski, jedwab Marion w końcówki- ugniatanie- plunking na 20min- schnięcie naturalne i odgniecenie sucharków. Włosy nawilżone, ujarzmione i nienapuszone. Efekt podobał mi się
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
16.11
m- Gloria (ostatni raz, ewidentnie mi nie służy, obciąża i jest niewydajna) d/s - Ziaja ceramidy b/s - Garnier AiK stylizacja -żel lniany, mrożący i dyfuzor ( wszystko wg instrukcji z bloga Mysi klik - czyli suszenie i stylizacja w pozycji stojącej, jednak takie coś nie dla mnie, puchu nie było ale za to lekki brak objętości, no i czas też, szybciej schną kiedy stylizuje i suszę głową w dół) Nie mogłam zrobić dziś normalnych zdjęć, nic nie widać na nich ![]() Zdjęcia z lampą i bez. |
|
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
ciach, ciach 4 cm, ogona już nie ma
noc - Isana babassu pod resztkę oliwki BD m - skalp SLS o - Artiste proteinkowa na jakąś godzinę, potem dołożenie trochę babassu na 2 minutki i spłukanie b/s - joaśka z lnem płukanka lniana mrożący dawno tak nie kombinowałam, opłacało się, jestem zadowolona
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
17.11.12
Dzień reanimacji: - zwilżenie włosów wodą - wgniatanie kremu zielonego z Biedronki - później nałożenie żelu Isana męskiego - plunking na 15min i odgniatanie. Były super
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
dzień reanimacji:
Tylko Jantar w skalp i trochę na długość Na drugim zdjęciu gniazdo się wkradło blee
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2013-09-10 o 10:50 |
|
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
- na noc: olejek BDFM, Kallos Latte, olejek łopianowy GP w skalp
- mycie: 2x Hipp - odżywka d/s: Garnier AiK (czepek, 10min) - odsączanie- odżywka b/s Joanna z AB mleko miód- żel lniany-ugniatanie- turban - w skalp Radical - jedwab Marion w końce, żel Isana- ugniatanie- plunking na 30min-odgniatanie koszulką Włosy mocniej skręcone od spodu, prawa strona z przodu bosko falowana
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
M: szampon Bambino (łagodny, mało SLS)
O: porzadna gleboko nawilzajaca: glutek, olej lniany, lecytyna, A+E, miód, Bingo shea i blenderek - pod folię na ~30 min płukanka lniana krem z biedry jako b/s |
|
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Zabierałam się żeby tutaj też zacząć pisać, łatwiej mi będzie kontrolować postępy.
Wczoraj wieczorem - olej lniany + maska gliss kur maseczka przeciwdziałająca zniszczeniom - szampon joanna miód i mleko - d/s ziaja odżywka nawilżająca - b/s joanna miód i mleko - żel lniany + tani drogeryjny W sucharkach spać, dzisiaj odgniotłam. Trochę przetłuściły się przy skalpie, chyba moje włosy nie przyjmują każdej ilości lnianego
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Dzień reanimacji:
- zwilżenie włosów wodą - wgniecenie balsamu Nivea FC - nałożenie żelu lnianego i ugniatanie - plunking na 20min - odgniecenie sucharków Mimo wilgotności na mieście moje fale za bardzo się nie popsuły, a myślałam, że wrócę w prostych Jestem zadowolona![]() Zdjęcia robione po powrocie z miasta (straszna mgła dzisiaj).
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
olej+maska: olej winogronowy z glutem lnianym i maską Biovax do zniszczonych(1h, pod czepkiem i ręcznikiem)
mycie: szampon Hipp odżywka d/s: Schauma Lekkość i Pielęgnacja (ok.10min pod czepkiem) EDIT: włosy wyszły sztywne, po odsączeniu nie chciały się kręcić. Potraktowałam je jako proste w ostateczności.. Uzyskałam jedynie puch, mimo że błyszczały cudnie. odżywka b/s: Joanna len rumianek jedwab Marion w końce i na długość w skalp: Radical Taka kombinacja zawiodła, więcej nie powtórzę jej, choć do końca nie wiem, co zawiniło. Może za dużo tej proteinowej Schaumy d/s..
Edytowane przez sm1307 Czas edycji: 2012-11-22 o 23:10 |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
21.11.
m - Facelle d/s - Ziaja Intensywne wygładzenie b/s - Joaśka zielona żel Isana i dyfuzor Fajnie jest ! 1 foto z lampą, reszta bez, widać mój naturalny kolor włosów w końcu
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Olej kokosowy na pół godziny.
Mycie odżywką Potters. Płukanka lniano-kwaśna. Joaśka niebieska ds, krem z biedry (mam jeszcze tylko dwa opakowania). Ugniatanie z żelem lnianym, podsuszenie dyfuzorem, dodanie kapki żelu mrożącego. Bez keratynki skręt słabszy. Coś tam się jednak zrulonikowało(ze dwie sztuki). Z tyłu jak zwykle puch, nie umiem tego opanować, jakos tam trudno dotrzeć z żelem chyba, choć wydaje mi isę,że się bardzo staram....
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-11-23 o 10:43 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
olej: łopianowy na skalp, sezam na całość, krem Be Beauty kucykowo
mycie: szampon Joanna Naturia z zieloną herbatą maska: Alterra GiA + BingoSpa shea z 5 algami (30min pod czepkiem, ręcznikiem) odżywka d/s: Garnier Fruity Passion (ok.10min w czepku) odżywka b/s: Joanna len rumianek, jedwab Marion w końce, Nivea FC. w skalp: Radical żel Isana męski-ugniatanie-plunking na 35min.
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
To ja się tu wrzucę, żeby na wątku gdzieś nie zaginęły
![]() Mycie: bingo z algami D/S: Isana żółta proteinowa B/S: Garnier AiK Żel lniany, żel artiste fioletowy z natury, pod koszulkę na parę minut(bliżej nieokreślone - czas ubierania się ) i suszenie dyfuzorem. Pierwsze dwa zaraz po odgnieceniu, kolejne po przechodzeniu pół dnia po dworze trochę się rozwiały, ale lubię takie i nie ma prawie puchu
28.08.2012: zaczynam z CG ![]() ujarzmiam fale, dbam o włosy....zapuszczam? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-11-23 o 16:23 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
22.11
1. oliwia z oliwek + jogurt + żel lniany 2. szampon joanna miód + mleko 3. d/s ziaja nawilżająca 4. b/s Garnier AiK + żel lniany Reanimacja: (foto) - zmoczone włosy + żel lniany + dyfuzor
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
O
lejek łopianowy ze skrzypem GP na nocM: szampon z SLS jakaś próbka O: Bingo shea na całość + Gliss Kur total repair na końce, na 15min pod folię płukanka lniana krem z biedry odrobina niebieskiego żelu Artiste (b mocny) ugniatanie ręką, ręczniczek z mikrofibry schniemy... EDIT bardzo ładnie schniemy ![]() 1-3 suche nieodgniecione 4-5 odgniecione Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-11-25 o 13:58 |
|
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
olej+maska: olejek BDFM+maska Kallos Latte, Isana kakaowa na całość, olejek łopianowy na skalp (na noc)
mycie: 2x szampon Hipp odżywka d/s: Garnier AiK (ponad 5min, w czepku) odżywka b/s: Joanna miód cytryna, Nivea FC (lekko odsączone), jedwab Marion w końce, żel Isana męski. plunking na 25min i odgniatanie Włosy są uniesione od nasady, miękkie
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
25.11
maska mix (odżywka Gloria, kapsułka lecytyny, po kilka kropel lej z orzechów włoskich,keratyna, aloes i kwas hialuronowy)m- Facelle d/s - Ziaja ceramidy na 2 min b/s - Joanna niebieska żel Isana i dyfuzor fajnie, skręt mocny , szczególnie z prawej strony przez co wydają się krótsze
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-11-26 o 22:27 |
|
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
25.11 (mycie w ciągu dnia)
M/o: mycie emulsją Gloria, przeczesanie palcami po nałożeniu d/s: odżywka Garnier Fructis przeciw twardej wodzie (na ok. 2 min.) b/s: Joanna naturia wrzos i mięta (jak to capi, fuj )odciśnięcie w koszulkę, plunking w koszulkę jakieś 0,5 godziny styl: hojnie (ok. 4 łyżki) żelu czarnego Isana suszenie dyfuzorem partiami w opcji "włącz/wyłącz - ciepłe/ciut chłodnego") podpięcie żabkami dla objętości, spinkami poskromienie gniazdka, przed snem zdjęcie żabek i spinek 26.11 odgniecenie sucharków przez koszulkę, lekkie podparowanie pod prysznicem, wgniecenie suchymi rękami 2złotówki Garniera AiK, odgniecenie przez koszulkę, podpięcie części "grzywki" - fajny efekt, co ciekawe po paru h i chwili na dworze włosy lepiej skręcone niż po odgnieceniu (zrulonowały się miejscami) zadowolona (efekt zestawienie foto1)p.s. nie mam takiej dziury we włosach, na 1 focie jakoś dziwnie "zapozowały" ![]() 27.11 reanimacja - włosy delikatnie schowane pod czepek koronkowy, parowanie pod prysznicem, ugniecenie koszulką i tyle (foto2)28.11 reanimacja - włosy delikatnie schowane pod czepek koronkowy, parowanie pod prysznicem, trochę spray'u Pinio, ugniecenie koszulką (foto3) 29.11 reanimacja - włosy od połowy bardzo zmoczone zimnym deszczem, parowanie pod prysznicem, spray Pinio, wgniecenie mieszanki odrobiny Garniera AiK z żelem czarna rzepa, zostawienie do wyschnięcia, odgniecenie koszulką (foto4) Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-12-01 o 12:11 |
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
olej: łopianowy z papryczką na skalp; rycyna+winogrono na długość (na noc)
mycie: szampon Hipp maska: Alterra granat aloes + BingoSpa shea z 5 algami (30min w czepku i ręczniku) odżywka d/s: Schauma Lekkość i Pielęgnacja (ponad 5min w czepku) odżywka b/s: Joanna miód cytryna, krem Be Beauty w końce, żel Isana męski w skalp: Radical Moje włosy nie tolerują tej odżywki Schauma. Drugie podejście i włosy dalej sztywne, mało kręcone.
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
O: żel aloesowy na skalp
cece salon z algami (parafina i pq) na suche M: shikakai O: Bingo shea płukanka własna żel ksantanowy efekt
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
27.11.12
wieczór O: psikadło olejowe M: szampon fitomed do suchych O: stapiz P: lniana Bs: ziaja - codzienna pielęgnacja S: żel lniany i na niego żel grafitti niebieski Schnięcie naturalne. 28.11.12 rano Odgniecenie pozostałych sucharków, które nie odgniotły się w ciągu nocy. Na wieczór nałożony żel lniany i żel grafitti niebieski. 29.11.12 Rano odgniecenie sucharków. Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-11-29 o 12:39 |
|
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Mycie: Joanna Naturia z Bursztynem
Maska: Kallos Latte, żel lniany, parę kropli: kw. hialuronowy, pantenol, olej lniany, kropla wielkości 5gr Garnier AiK trzymane ok. godzinę, po spłukaniu Garnier AiK jako b/s żel lniany, czarna isana, plunking, suszenie i spanie w sucharkach Rano odgniatanie rękoma zwilżonymi wodą
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
olej: spryskane mgiełką Isana, BDFM na długość, krem Be Beauty kucykowo(na noc)
maska (przed myciem): biovax do suchych (30min, czepek, ręcznik) mycie: Hipp odżywka d/s: Garnier Fruity Passion odżywka b/s: Joanna len rumianek, jedwab Marion w końce, żel Isana męski w skalp: Radical
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

), ale duża objętość i lekkie fale 

lejek łopianowy ze skrzypem GP na noc
)