|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1621 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 89
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
przegl±da³am ten watek i nie znalaz³am odpowiedzi - czy mixton (aby och³odziæ odcieñ) mogê dodaæ do szamponu koloryzuj±cego??? z góry dziêkujê za odpowied¼.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1622 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
Dziewczyny, my tutaj trochê inny temat mamy i jedynie mo¿emy domniewaæ, ¿e to jest taki czy taki kolor. Próbujemy tutaj osi±gn±æ popiel lub wróciæ do naturalnych wiêc nie mamy ¿adnego do¶wiadczenia z uzyskiwaniem z³otawych, czekoladowych, bordowo-fioletowych w³osów...no czêsto nam siê na rudo wyp³ukuj±...ale to efekt uboczny
![]() Je¶li która¶ z Was jest zainteresowana materia³ami do poczytania s³u¿ê.. i wy¶lê na maila to proszê o priv. Mam tam podzia³ na poziomy kolorystyczne i co oznaczaj± numerki po przecinku. Zreszt± mo¿ecie poczytaæ bloba blondbunny, teoretyczne tagi, ¶wietnie wszystko t³umaczy Ca³e farbowanie polega na ³±czeniu kolorów jak na plastyce, czerwieñ + niebieski = fiolet zó³ty/z³oty + niebieski/popiel = zielony ko³o kolorów tu sie ¶wietnie spisuje, ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
na szare/neutralne kolor docelowy k³a¶æ mo¿na zielone trzebaby lekk± czerwieñ do neutralizacji i wtedy docelowy(lub docelowy z dodatkiem czerieni) na z³ote - jasny fiolecik, do zneutralizowania i wtedy docelowy (lub docelowy z odrobin± fioletu) ...albo zrób kapiel rozja¶niaj±c± z przepisu blond bunny...nie pamiêtam dok³adnie, ale chyba oxydant, rozja¶niacz, szampon przeciw³upie¿owy i od¿ywka i zobacz co bêdzie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 232
|
Kto ma jakie¶ do¶wiadczenia z Lecher-Geneza?
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Chcê przyciemniæ sobie w³osy (po kilkumiesiêcznych nieudanych rozja¶nianych sesjach u fryzjera), ale oczywi¶cie musi to byæ ch³odny odcieñ. Do fryzjera ju¿ nie chodzê na farbowanie- nigdy nie by³am zadowolona...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Dodajê aktualnie zdjêcie moich w³osów- tydzieñ po farbowaniu (przyciemnieniu) u fryzjera
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Je¶li z³oto potrzebujesz do neutralizacji fioletu/per³y/opalu, oznazenia V,P,2 po przecinku, pozom we¼ sobie 6, zawsze bêdziesz mog³a przyciemniæ. A gldwella ten 6bs/sb nie pamiêtam, to jednym dziewczynom wychodzi ch³odno innym rudo, recepty nie mamy, mo¿esz jeszcze dodawaæ mixtony w celu zintensyfikowania efektu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
W³osy maj± typowe ciep³e, z³ote refleksy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kwadraciki mog± oznaczaæ farbê trwa³± lub pó³trwa³± dostêpn± w tych kolorach. O ile to C mo¿e oznaczac -cool/cold a N - naturalny to powinien zimny, ale je¶li to C jest niebieskie i na³o¿ysz na z³oto, to mo¿e wyj¶æ zieleñ, tytoñ pamiêtam z artego jest zielony, wiêc nie wiem jak to siê ma do tabac. Mo¿e ten kto¶ z Allegro móg³by Ci przys³aæ ko³o kolorów dla tej firmy z naniesionymi na nim numerami farb, sprawa by by³a jasna, a zapytaæ nie zaszkodzi. Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-09 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Znalaz³am jeszcze farby firmy Teotema...ale nic o nich nie wiem
![]() Np. 6.1 - Ciemny popielaty br±z - Teotema Creme Color Natural & Basic Ash, ale brak fotek... Na w±tku siê nie przewija... ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- A na I raz polecacie sam 6SB czy zmieszany z 6A , 6MB, 6NP lub 6NA?
![]() |
#1630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
6.1 nie dla Ciebie, bo .1 to popiel/niebieski, a z³oto/¿ó³ty + niebieski = zielony/glonowaty, dla ciebie to co ni¿ej napisa³am, opal, per³a, fiolet .2, P, V, ¶ci±gnij to ko³o i zobacz w powiêkszeniu, z gold... jedynie z fiolety to 5VR by siê spia³o, mo¿e mieszane z natur± 7N lub 6N Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-09 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ale w Topchic nie ma oznaczeñ ''V,P,2'', prawda? Na razie chcê w tym tygodniu zafarbowaæ, wiêc zdecydowa³abym siê na tego Goldwella , my¶licie, ¿e zamówiæ samo 6SB czy dokupiæ z innego odcienia b±d¼ mixa? Je¿eli nie wyjdzie- pó¼niej uderzê w Genezê i poszukam odcienia, zgodnie z sugestiami (V,P.2)
![]()
![]() |
#1632 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 965
|
Ja mam fotke po farbowaniu odcieniem jasny tabac z genezy.
Mam tez nowa, nieotwierana farbe w odcieniu tabac, ale jej nie odwazylam sie zrobic, bo balam sie czarnego koloru, bo u mnie wszystko wychodzi ciemniej. Edytowane przez chise Czas edycji: 2012-02-26 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten SB -silver brown jest srebrno br±zowy, je¶li twój refleks wpada w rudy mo¿e byæ, nie wiem czy po silver/na poziomie 7 i ni¿szym to niebieski nie wyjdzie zielono, odszukaj wyszukiwark± opinii dziewczyn. P. s. jak maz z³ty refleks, odszukujesz na kole kolorów kolor ¿ó³ty i patrzysz co znajduje siê naprzeciw..fiolet...wiêc wybierasz farbê z fioletem na poziomie którym chcesz mieæ w³osy. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Sovilo - to chyba nie jest dobry pomys³ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 965
|
bardzo cieplo wychodzi tabaka i z ruda poswiata i wyplukuja sie na jasny rudziakowy braz/blond.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Wiêc tabac-odpada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Utleniacz w kremie 6%przeznaczony jest do przyciemniania, pokrycia siwych w³osów, rozja¶niania o 1-2 tony, do dodania tonu w refleksach i pasemkach w procesie cieniowania''.
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
ja u¿ywa³am 6BS nie SB, 2x w po³±czeniu z 6 lub 7A i kilkakrotnie solo. Ostatnio robi³am ponownie BS, minê³o jakie¶ 2 i pó³ tyg od farbowania, jestem zadowolona jak zawsze i dosz³am do wniosku, ¿e nawet, bezpo¶rednio po farbowaniu zbyt ch³odno, wolê siebie we w³osach tydzieñ-dwa po farbowaniu
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
Ale czy mogê zamówiæ 6% zamiast 3%?
![]() |
#1638 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 005
|
Cytat:
Takie cos jak napisalas (1 cz. mixu+5 cz. oksydantu) sluzy ochlodzeniu koloru, tak? Juz zadnej farby sie do tego nie dodaje? Jak dlugo sie to trzyma na wlosach?
![]() ![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-26 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam siê jeszcze nad Matrixem SoColor (jestem po lekturze KWC), a widzê, ¿e w w±tku ta farba przewinê³a siê tylko w kilku postach.
*kolor 5AV- jasny br±z popielato-fioletowy, podobno wychodzi popielato, fiolet neutralizuje ¿ó³ty odcieñ); *5A jasny br±z popielaty- te dwa odcienie s± na KWC- wychodz± ch³odno, ale ciemno. Moje w³osy mocno przyjmuj± pigment, ten Matrix mo¿e z³apaæ z 2 tony ciemniej, czyli jasne br±zy wyjd± jak ciemne br±zy(po farbowaniu prawie czarne, a ja zesz³am z czerni!). Natomiast na próbniku znalezionym w necie (np. http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/index.php?a=opis&k=&id=1914) kolory wygl±daj± szaroburo-ciemno...Zastanawia³am siê nad odcieniami z serii Ash-6A(poziom 6 polecany dla mnie przez obeznane w temacie dziewczyny, ale skoro ta farba wychodzi ciemniej... mo¿e 7A...? Tylko jak numeracja w Matrixie 6-7 ma siê do innych numeracji? Czy poziom 7 pokryje moje w³osy?)
![]() |
#1640 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- 6% przyciemni w³osy ju¿ farbowane, i bêd± siê wyp³ukiwaæ na rudo, ale 6% te¿ rozja¶ni Ci o 1 pozion naturalne, czyli odrost 3% bezpieczniejsza, ni± siê przyciemnia i nie wyrudzi. Oxydant nie musi byæ tej samej firmy co farba, mo¿esz kupiæ inny, potwierdzone przez fryzjerów, ale ponoæ rezultaty lepsze po oryginalnym...czy ja wiem??? L'oreal Martix rudo dziewczynom wychodzi³. A A-Ash/popiel/niebieski nie dla Ciebie, tzn nie do z³otego refleks (do rudego jak najbardziej) ze z³otym niebieski daje zielony!!! Co do ciemno¶ci pziomów, ró¿nie bywa, ale raczej profeskach podobne, patrz na palety. Skoro Twoje w³osy takie wra¿liwe na pigment po dekolorze zaaplikuj sobie Po prostu naturê, 6N, 6.0 lub pó³ na pó³ mieszane z 7N, 7.0 Zobaczysz jaki bêdzie efekt, a przy nastêpnym farbowaniu skorygujesz refleks ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Mixtony mo¿na mieszaæ tylko i wy³±cznie z farbami tej samej firmy (i pó³trwa³ymi/nazywam je profesonalnymi szamponami bo one na s³abym oxy s± robione np. 1.9%, 2%, 4%) A ja takie tonowanie w celu och³odzenia sobie robi³am niebieskim z oxy 6%, ale na mój poziom mêdzy 7 a 8 okaza³ siê za niebieski i dobrze, ¿e na pasemkach najpierw próbowa³am ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Raczkowanie
|
Kochane a co to za ¶liczny zimny kolorek?
![]()
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
endorfina123, a u¿ywa³a¶ w ogóle kiedy¶ 6SB? Widzia³am kiedy¶ zdjêcia porównawcze obu tych odcieni i 6SB wydawa³ sie jasniejszy ni¿ 6BS. Jak jest w rzeczywisto¶ci? Bo nie wiem, który najpierw zamówiæ, a sprzedawca na Allegro ma oba ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Padam od tego googlowania ![]() ![]() 1) 6SB solo 2) 6BS solo 3) 6N solo---------> nie jest za ciemny? 4) po³±czenie np. 6SB+6N, bo rozumiem, ¿e np. 6A mam siê wystrzegaæ? Proszê o podpowiedzi kochane ![]() PS. ''A A-Ash/popiel/niebieski nie dla Ciebie, tzn nie do z³otego refleks (do rudego jak najbardziej) ze z³otym niebieski daje zielony!!!''- a jak ma siê to do tego, ¿e w³a¶nie odcienie 6N czy 6SB s± w gamie Ash/popiel na palecie?Dziêkujê za pomoc ![]()
Nie odpowiadam w w±tku? Pisz na PW! ![]() Edytowane przez Sovilo Czas edycji: 2012-02-27 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1643 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 345
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1644 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 634
|
hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 717
|
dubel
Edytowane przez Symetria Czas edycji: 2012-02-28 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
Podnoszê, czajê siê na Allegro odno¶nie koloru- porad¼cie proszê
![]()
![]() |
#1647 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 717
|
Ok to pisze
![]() Wstawi³am 3 zdjêcia moich naturalnych w³osów przed farbowaniem taki sredni ciemno jasny blond; pod spodem to typowy ciemny blond, a z wierzchu sa rozne odcienie jasnego blondu- tak dziala na mnie s³once i z roku na rok one sa jasniejsze.. chcia³am je ca³e przyciemnic i wyrównac do naturalnego koloru ciemny blondu, fryzierka zaproponowala mi Diacolor Loreala kolor nr 7 wstawiam dwa zdjecia palet jak widac w zalezno¶ci od ¶wiat³a roznie ta 7 wyglada, ALE efektem farbowania bylam zachwycona- równy(!) ciemny blond, trzyma³ sie do 20 kilku myæ posz³am drugi raz zeby postrzyc koloryzacje, tez 7. fryzierka nie zaczela od farbowania odrostów ktore sie pojawi³y mimo ze to zmywalna farba, tonujaca, itd itd.. tylko na cale wlosy, szybkoszybko i niestety niedokladnie. (co potwierdzial inna fryzierka i uznali mi reklamacje) efekt byl straszny: od polowy d³ugosci ³adny ciemny blolnd jak wtedy a od czubka g³owy i z ty³u..... dziwny karmelowy, jasny blond? okropne. nastepnego dnia bardziej kompetentna osoba ufarbowala mi sama góre ta 7 jeszcze raz, bardzo dokladnie i chwycilo i kolor sie super wyrówa³ i efekt by³ podobny do tego co za pierwszym razem. ale jak wiadomo farbowanie dzien po dniu spowodowalo chyba ze farba szybciej sie wyblukuje i znowu widze roznice.. dol ciemny gora jasna.. nie jest to tak straszni ejak bylo ale... moje pytanie co zrobic za 2 tygodnie u fryzierki: (ide do tej drugiej ktora mi poprawiala ![]() a) ufarbowac jeszcze raz 7, zaczynajac od odrostów zeby wyszlo dokladnie i rowno.. b) wybrac ciemniejsza farbe z tej palety nr 6? boje sie tylko rudo-czerownych refleksów. narszie mam takie z³ociste lekko miedziane podobne do tych ktore mialam przed farbowaniem wiec mi to nie przeszkadza ![]() jeszcze jedno zdj palety Diacoloru nie ma odcienia 7.1 jest jakis 7.13 ![]() prosze BARDZO o pomoc ![]() o mam jeszcze jedno zdjêcie- robione w s³oncu aparatem ktory bardzo podkresla kolory wiec moze sa troche przerysowane ale chodzi mi zebyscie zobaczy³y na jakie wlosy byl polozony pierwszy raz diacolor Dwa ost zdj to po diacolor 7, w sztucznym swietle ![]() Edytowane przez Symetria Czas edycji: 2012-02-29 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sovilo -SB jest silver brown, wiêc na rude, A ta Bs jest z serii stay cool nic o nich nie wiem, mo¿esz siê kierowaæ tylko na opinii endorfiny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Zakorzenienie
|
zyta82- dziekujê
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.