A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 12:27   #1621
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Aaaaaa ... Dzis koncze o 14, wiec moze jednak wybiore sie do salonu
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:28   #1622
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Moje ukochane suknie tu są, nr 6 i 7 Gdyby mi któraś krawcowa umiała dobrać materiał i wyczarowała takie cudo to ja bym ją po nóżkach całowała. Model nr 7 to była pierwsza suknia, na którą zwróciłam uwagę już dawno dawno temu, taka idealna, a później pojawiła się 6. I sama nie wiem, która ładniejsza. Kocham je!!!!! Ale to platoniczna miłość!
powiem tak nie dziwie się między tymi dwoma jest ciężki wybór, wpatrywałam się w nie z 10 min i nie mogę stwierdzić która lepsza
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:44   #1623
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
śmigaj, śmigaj i opowiedz nam wrażenia
Stary 2011-04-12, 12:49   #1624
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
chatko tak, sesje wylosowaliśmy na targach ślubnych w Katowicach, darmowa sesja walentynkowa i poszliśmy. A co, oswoic sie trzeba pora z aparatem, tym bardziej, że ja pozować nie umię. Ogółem studyjne zdjęcia mi się nie podobają, ale w końcu mamy jakieś zdjęcie, które możemy wywołac na płótnie i powiesić w nowym mieszkanku, naszym kochanym M1
No i tym sposobem sie chyba zdecydujemy na tego fotografa, bo bardzo sympatyczny jest, taki luzak i dobrze sie przy nim czuliśmy, a na plener weźmiemy taka kobietkę, która zrobi nam plener w górach , tylko, że my musimy tam dojechać....
Myślę, że ten fotograf będzie świetnym wyborem, umie z Was wydobyć prawdziwych modeli Naprawdę, wyglądacie na tych fotach jak zawodowcy Myślę więc, że i na ślubie sobie poradzi, a jak jest luzak i dobrze się z Nim czujecie, to w ogóle się nie ma co zastanawiać

Cytat:
Leć, Dotk4, leć i nam potem wszystko opowiedz! I pokaż, jak się będzie dało

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:50   #1625
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
śmigaj, śmigaj i opowiedz nam wrażenia
Jeju, jestem taka podekscytowana, ze chyba tej ostatniej godziny nie wytrzymam! :P Po drodze skocze do domu, zostawie moje pracowe dokumenty i ok. 15ej bede mierzyc (jesli woda mi sie z sufitu nie zacznie lac :P)

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Leć, Dotk4, leć i nam potem wszystko opowiedz! I pokaż, jak się będzie dało
Mam nadzieje, ze mi cykna fotki Trzymajcie kciuki Jesli beda skuteczne, to na pewno sie tutaj nimi pochwale

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-04-12 o 12:51
Stary 2011-04-12, 12:53   #1626
karolinka85
Rozeznanie

Ale pędzicie! Właśnie nadrobiłam od wczoraj 10 stron...
Witam nowe PMki
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:57   #1627
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju, jestem taka podekscytowana, ze chyba tej ostatniej godziny nie wytrzymam! :P Po drodze skocze do domu, zostawie moje pracowe dokumenty i ok. 15ej bede mierzyc (jesli woda mi sie z sufitu nie zacznie lac :P)

Mam nadzieje, ze mi cykna fotki Trzymajcie kciuki Jesli beda skuteczne, to na pewno sie tutaj nimi pochwale
Skarbie trzymam kciuki
idę z mamą trzepać dywany ;/ a tak mi się nie chce ;/
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 13:00   #1628
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
leć! a potem zdaj nam relację powodzenia
Cytat:
ja też jestem podekscytowana.... a to nie ja idę mierzyć suknię, tylko Ty

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:00   #1629
kasia851
Przyczajenie

Smile Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
powiem tak nie dziwie się między tymi dwoma jest ciężki wybór, wpatrywałam się w nie z 10 min i nie mogę stwierdzić która lepsza

dziewczyny naprawdę już szukacie sukienek??
macie juz nauki zrobione i te inne cuda,dokumenty zebrane?? bo mi się wydaję,że skoro ślub w czerwcu 2012 to o sukience pomyślę w styczniu 2012,lub grudniu 2011
kasia851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:06   #1630
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Skarbie trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

Hihi A mi adrenalina rosnie i rosnie Ciekawa jestem jak to bedzie

Cytat:
Napisane przez kasia851 Pokaż wiadomość
macie juz nauki zrobione i te inne cuda,dokumenty zebrane?? bo mi się wydaję,że skoro ślub w czerwcu 2012 to o sukience pomyślę w styczniu 2012,lub grudniu 2011
Nauki zaczynamy 14 maja. Dokumentow zebranych jeszzce nie mamy, bo czesc z nich wazna jest tylko 3 miesiace, wiec nie ma sie z czym spieszyc. Ja na pewno suknie kupie wczesniej niz na przelomie 2011/12. Z prostej przyczyny. Terminy wakacyjne sa najbardziej oblegane, wiec beda duzo pracy mieli z poprawianiem sukien dla poszczegolnych PMek Ja chce uniknac stresu, wiec mysle, ze w wakacje bede juz swoja miala
Stary 2011-04-12, 13:15   #1631
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Moja starsza siostra się zakochała w pierwszej, a młodsza w drugiej i tak mi doradzają. TŻ nie mogę pokazać, bo gdybym nawet znalazła dobrą krawcową, to nie chcę, żeby On wiedział jaka mniej więcej będzie suknia. Ale na rajd po salonach pójdzie ze mną. Nawet gdybym wtedy coś wybrała, to nie kupiłabym jej przy nim. Ma być totalnie zaskoczony!!!

Cytat:

Powodzenia!!! i oby Panie z salonu okazały się bardzo miłe, a jak nie , to powiedz, że to dla nas, albo, że w Polsce nie ma takich pięknych i chciałabyś mamie pokazać.... znaczy się, bierz je na litość!!!!!!!!

Cytat:
Ja bym już mniej więcej chciała wiedzieć w jakim fasonie mi najlepiej. W salonach czasem trzeba pół roku czekać na swoją suknię, u krawcowej myślę, że też parę miesięcy (zależy jak oblegana jest). Jeśli się zdecyduję własnie na takie szycie muszę jeszcze wybrać materiał, a za tym to penie do Krakowa albo jeszcze dalej pojadę, więc rozciągnie się to tez w czasie.
Ale to kiedy kupisz suknie, to kwestia indywidualna. Zazdroszczę poniekąd tym, które mają ślub później ode mnie, bo mogą trafić na jesienne wyprzedaże, a ja chciałabym już do tego czasu mieć coś zaklepane, żeby później niespodzianek nie było...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 13:16   #1632
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Niektóre Dziewczyny porobiły już nauki, niektóre są w trakcie. My się wybieramy we wrześniu, myśleliśmy, żeby jakoś teraz i mieć już z głowy, ale Seagirl poleciła nam dobre nauki, więc poczekamy do września, żeby móc na nie iść
A co do kiecek, to większość z nas myśli o nich już od dawna A teraz już coraz bardziej po prostu chcemy zobaczyć jak w czym wyglądamy, to i coraz więcej będzie odwiedzania salonów.. Ja bym osobiście na pewno do grudnia z tym nie czekała, bo po pierwsze za długo bym musiała czekać A po drugie zawsze wolę mieć wszystko wcześniej obcykane Dlatego pewnie po świętach przejdę się po salonach w Wawie, potem bliżej wakacji przegrzebię salony lubelskie i tomaszowskie, a potem pewnie zdecyduję się uszyć własną - myślę, że ok. sierpnia, września zamówię, wolę mieć suknię wcześniej, niż się potem stresować, że krawcowa ma dużo zleceń

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

My w ogóle jesteśmy popieprzone równo na tym wątku - z neną stresowałyśmy się jak głupie, za Seagirl do tej pory ciągną się spóźnialskie, które jeszcze sukienki nie widziały, a teraz jak zacznie się prawdziwe przymierzanie to chyba wszystkie po kolei oszalejemy

Dotk4, 3mam kciuki za sufit, niech się mocno 3ma

Stary 2011-04-12, 13:20   #1633
kasia851
Przyczajenie

o kurcze: to chyba zacznę się rozglądać podczas wakacji
Stary 2011-04-12, 13:21   #1634
Seagirl
Zadomowienie

Ja już się powoli gubię która już ma, która się zastanawia a która dzisiaj idzie mierzyć suknię. Strasznie pędzimy
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:25   #1635
menippe
Raczkowanie

nie ma to jak kobitka, która wyszła od fryzjera -> od razu czuję się lepiej hehe

Cytat:
jakie sweet foto kurczę ja muszę jakoś nadrobić bo mam baaaardzo mało zdjęć z tżtem chyba mamy kilka z początku związku a potem jakoś nie mieliśmy okazji. Widzę krótkie włoski są?? i jak fryzura będzie na ślubie?? z krótkich czy doczepianych??
Włoski od czasu tamtej fotki trochę mi urosły i zaczynają sięgać ramion Jestem z siebie taka dumna, bo ja zawsze nosiłam szalone krótkie fryzurki i postanowiłam zapuszczać. Fryzurki jeszcze nie wybrałam. Dziś mój fryzjer(bardzo dobry znajomy) fantazjował i wymyślał co to by mogło nie być hehe A że u niego można włosy przedłużać to już mi coś tam próbował podpinać i pokazywał. Ja na dzień dzisiejszy nie chciałabym welonu, więc myślałam o jakimś upięciu z kwiatem.

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość

ja uwielbiam słowa toastu- Za naszych mężów i kochanków- oby nigdy sie nie spotkali
ja jeszcze lubię: za pięknych panów! może jeszcze przyjdą (tylko to trzeba wśród chłopaków, którzy się znają na żartach, bo inaczej fochy gwarantowane)

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja właśnie muszę zaraz po ślubie załatwić bo w lipcu ślub a w styczniu po bedę bronić pracę inz i chce mieć ją już na nowe nazwisko... ale właśnie nie chce płacić za legitymację i indeks :/ bo to bez sensu na pół roku... ale w sumie do indeksu mogą mi dopisać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

dowody już są chyba darmowe
dokładnie tak, dowody są teraz za free. W tym miesiącu zmieniałam dowód i za rok, będzie powtórka echh bez sensu

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
chatko tak, sesje wylosowaliśmy na targach ślubnych w Katowicach, darmowa sesja walentynkowa i poszliśmy. A co, oswoic sie trzeba pora z aparatem, tym bardziej, że ja pozować nie umię. Ogółem studyjne zdjęcia mi się nie podobają, ale w końcu mamy jakieś zdjęcie, które możemy wywołac na płótnie i powiesić w nowym mieszkanku, naszym kochanym M1
No i tym sposobem sie chyba zdecydujemy na tego fotografa, bo bardzo sympatyczny jest, taki luzak i dobrze sie przy nim czuliśmy, a na plener weźmiemy taka kobietkę, która zrobi nam plener w górach , tylko, że my musimy tam dojechać....
no to super, sesja świetna
Stary 2011-04-12, 13:31   #1636
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia!!! i oby Panie z salonu okazały się bardzo miłe, a jak nie , to powiedz, że to dla nas, albo, że w Polsce nie ma takich pięknych i chciałabyś mamie pokazać.... znaczy się, bierz je na litość!!!!!!!!
Dzieki za dobra rade! Jak beda robily problemy z robieniem zdjec, to na pewno to wykorzystam!

Cytat:

Dotk4, 3mam kciuki za sufit, niech się mocno 3ma

Haha, dzieki!!

WYCHODZE JUZ Z PRACY! Za godzine bede w salonie, a za ok. 2 pewnie wroce z relacja
Stary 2011-04-12, 13:37   #1637
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dziewczyny, mam do Was prośbę o opinię, ja wiem, że o takich rzeczach się wie, są oczywiste, itp itd, ale zaczynam świrować.
Parę miesięcy temu lekarz zalecił mi tabsy antykoncepcyjne, jestem po 3 opakowaniu, wieczorem powinnam dostać @. Brzuszek pobolewa troszkę, ale 2 dni temu dostałam plamień brązowopodobnych. Przed @ nigdy czegoś takiego nie miałam. Zanim zaczęłam brać tabsy, mieliśmy z TŻ sytuację podbramkową, ale po ok 11 dniach zrobiłam test i wyszedł negatywnie. Później zaczęłam brać tabsy, więc nie martwiłam się takimi bzdetami. Miesiączka była, wiadomo tabsy powodują, że jest uboższa. Moja siostra mi teraz mówi, że takie plamienie przed @ mogą być oznaką ciąży... (bo ona tak akurat miała), ale cholera jak robiłam test 11 dni po ewentualnym zdarzeniu (kurka nie wiem jak Wam mam to opisać, siara na maxa, aż mi wstyd) i wyszedł negatywny, a testy podobno już po tygodniu wykrywają i jak w czasie brania tabletek dostałam normalny @ tzn, że nie mam się czego bać, nie???
Wybaczcie za to zagmatwanie, ale mam teraz taki mętlik w głowie, że szok... JUż sama nie wiem, czy białe jest białe, a czarne- czarne...
No i te plamienia mnie martwią. Gina mam za tydzień w środę, więc luz, ale sam fakt takiej niepewności....

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-04-12, 13:38   #1638
(kicia)
Zakorzenienie

Dot4 mam nadzieję że Ci się uda zrobić fotki

z godziny zrobiły się dwie

zaraz tu mi TŻ wparuje

i włosów nie umyłam

mam nadzieję że i mi się uda w czwartek zrobić fotki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:40   #1639
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za dobra rade! Jak beda robily problemy z robieniem zdjec, to na pewno to wykorzystam!

Haha, dzieki!!

WYCHODZE JUZ Z PRACY! Za godzine bede w salonie, a za ok. 2 pewnie wroce z relacja
czekamy na relację
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 13:54   #1640
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam do Was prośbę o opinię, ja wiem, że o takich rzeczach się wie, są oczywiste, itp itd, ale zaczynam świrować.
Parę miesięcy temu lekarz zalecił mi tabsy antykoncepcyjne, jestem po 3 opakowaniu, wieczorem powinnam dostać @. Brzuszek pobolewa troszkę, ale 2 dni temu dostałam plamień brązowopodobnych. Przed @ nigdy czegoś takiego nie miałam. Zanim zaczęłam brać tabsy, mieliśmy z TŻ sytuację podbramkową, ale po ok 11 dniach zrobiłam test i wyszedł negatywnie. Później zaczęłam brać tabsy, więc nie martwiłam się takimi bzdetami. Miesiączka była, wiadomo tabsy powodują, że jest uboższa. Moja siostra mi teraz mówi, że takie plamienie przed @ mogą być oznaką ciąży... (bo ona tak akurat miała), ale cholera jak robiłam test 11 dni po ewentualnym zdarzeniu (kurka nie wiem jak Wam mam to opisać, siara na maxa, aż mi wstyd) i wyszedł negatywny, a testy podobno już po tygodniu wykrywają i jak w czasie brania tabletek dostałam normalny @ tzn, że nie mam się czego bać, nie???
Wybaczcie za to zagmatwanie, ale mam teraz taki mętlik w głowie, że szok... JUż sama nie wiem, czy białe jest białe, a czarne- czarne...
No i te plamienia mnie martwią. Gina mam za tydzień w środę, więc luz, ale sam fakt takiej niepewności....
Gosza, sorki ale Cię nie uspokoję. Czy po "sytuacji", a zanim zaczęłaś brać tabsy, miałaś choć raz normalną miesiączkę, czy od razu zaczęłaś je brać? Jeśli nie było tej "kontrolnej" miesiączki, to nie można wykluczyć ciąży. Tabsy na tyle zaburzają gospodarkę hormonalną, że mogą wywołać krwawienie podobne do miesiączki nawet gdybyś była w ciąży. Ja bym na Twoim miejscu nie wytrzymała tej niepewności i jeszcze dziś zadzwoniła do gina skonsultować się co robić.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Ale wiesz co, wg mnie prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży jest praktycznie żadne, to jest bardziej kwestia Twojego spokoju ducha. BTW ja już 2 razy brałam "po", i naprawdę polecam to rozwiązanie, bo czekając w takiej niepewności można całkiem osiwieć, nawet jeśli to 2 dni
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 14:06   #1641
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez menippe Pokaż wiadomość
ja jeszcze lubię: za pięknych panów! może jeszcze przyjdą (tylko to trzeba wśród chłopaków, którzy się znają na żartach, bo inaczej fochy gwarantowane)
Ewentualny inny wariant - za przystojnych mężczyzn i tych tu obecnych

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Gosza, sorki ale Cię nie uspokoję. Czy po "sytuacji", a zanim zaczęłaś brać tabsy, miałaś choć raz normalną miesiączkę, czy od razu zaczęłaś je brać? Jeśli nie było tej "kontrolnej" miesiączki, to nie można wykluczyć ciąży. Tabsy na tyle zaburzają gospodarkę hormonalną, że mogą wywołać krwawienie podobne do miesiączki nawet gdybyś była w ciąży. Ja bym na Twoim miejscu nie wytrzymała tej niepewności i jeszcze dziś zadzwoniła do gina skonsultować się co robić.

Ale wiesz co, wg mnie prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży jest praktycznie żadne, to jest bardziej kwestia Twojego spokoju ducha. BTW ja już 2 razy brałam "po", i naprawdę polecam to rozwiązanie, bo czekając w takiej niepewności można całkiem osiwieć, nawet jeśli to 2 dni
Ja niestety też nie pomogę fachowo, bo nie miałam nigdy podobnej sytuacji i nie słyszałam o czymś takim jak plamienie zwiastujące ciążę, ale też uważam, że najlepiej zadzwonić do gina i opisać całą sytuację... Ja bym tak zrobiła, bo czekać jeszcze tydzień i się stresować to nie jest chyba najlepsza sprawa.
Dzwoń Kochana, kto jak nie lekarz lepiej Ci odpowie

bahari, ale pigułka "po" tu już raczej nic nie da, one chyba działają tylko do 72h po, prawda? Chyba, że są jakieś nowe, o których nie wiem, ale zawsze jak gdzieś czytałam, to było, że 72h to jest max, kiedy taka pigułka może zadziałać.

Stary 2011-04-12, 14:10   #1642
bahari
Raczkowanie

Cytat:
bahari, ale pigułka "po" tu już raczej nic nie da, one chyba działają tylko do 72h po, prawda? Chyba, że są jakieś nowe, o których nie wiem, ale zawsze jak gdzieś czytałam, to było, że 72h to jest max, kiedy taka pigułka może zadziałać.
Wiem, wiem, ja tak tylko dla potomności mówię, że już 2 razy brałam "po" w przeciągu 3 lat i żyję, więc na przyszłość proszę raniutko po "sytuacji" biegiem do najbliższego gabinetu
Stary 2011-04-12, 14:15   #1643
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dostałam normalną miesiączkę i od niej zaczęłam brać tabsy. Regularnie co 2 miesiąca chodzę na kontrolę, fakt lekarz mógł nic nie zauważyć, ale też nic niepokojącego nie mówił.
TŻ oczywiście twierdzi, że "zdążył" ze wszystkim i nie było takiej opcji, ale ja zaczęłam panikować po fakcie.
Sam fakt ciąży mnie nie przeraża, tylko to, że w tym okresie czasu brałam różne świństwa w postaci lekarstw, co może zaszkodzić płodowi. I tu pojawia się ewentualny problem, ale za chwilę zadzwonię. Zapytam. Jak znam życie to każe mi kupić kolejny test i jutro rano iść na badanie krwi.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-04-12, 14:21   #1644
bahari
Raczkowanie

Gosza, no to nie ma opcji żebyś była w ciąży, co Ty się przejmujesz. Te "sytuacje" to kurna zawsze wina facetów Ja w obu przypadkach kosztami tabletki "po" obciążyłam TŻ i teraz już się pilnuje, bo te koszty wcale takie małe nie są. Przynajmniej argument finansowy do Niego trafia.
Stary 2011-04-12, 14:54   #1645
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
ja tego naprawdę zupełnie nie rozumiem Co Wam kazało myśleć, że mam ciemne włosy, przecież nawet kiedyś jak opisywałyśmy swoje images ślubne, to pisałam, że mam długie blond włosy! Ładnie, nikt mnie już tu nie czyyyta
moooże to przez nick - Chatka - a, ze domy mają zwykle ciemne dachy to dlatego dziewczyny myślały, ze ciemne włosy masz
a tak poważnie to nie wiem ja sobie was nie wyobrażałam

Cytat:
to nie jest kwestia tego, że już szukamy, żeby kupić. Szukamy, oglądamy i część z nas mierzy dla wyrobienia sobie opinii, a jak już któraś znajdzie TĄ i to w promocyjnej cenie to bierze
btw - wydaje mi sie, ze styczeń to zbyt późno na szukanie sukienki, jak już tutaj chyba Bahari pisała w salonach mają sample a sukienki pod konkretną PMkę dopiero szyją a to trwa 3-4 nawet do 5 miesiecy.

Jeżeli nie wpadnie mi nic w ręce wcześniej to pewnie w okolicach września będę sukienki szukała (ślub mamy na początku czerwca)

Cytat:
Dostałam normalną miesiączkę i od niej zaczęłam brać tabsy. Regularnie co 2 miesiąca chodzę na kontrolę, fakt lekarz mógł nic nie zauważyć, ale też nic niepokojącego nie mówił.
TŻ oczywiście twierdzi, że "zdążył" ze wszystkim i nie było takiej opcji, ale ja zaczęłam panikować po fakcie.
Sam fakt ciąży mnie nie przeraża, tylko to, że w tym okresie czasu brałam różne świństwa w postaci lekarstw, co może zaszkodzić płodowi. I tu pojawia się ewentualny problem, ale za chwilę zadzwonię. Zapytam. Jak znam życie to każe mi kupić kolejny test i jutro rano iść na badanie krwi.
to nie musi być oznaka ciąży, z tego co czytałam (też mi się kiedyś zdarzyło i to nie przed okresem, ale w połowie cyklu brania tabletek) i wyczytałam, ze to może być oznaka tego, że tabletki są źle dobrane/zbyt słabe Zadzwoń dla własnego spokoju
Stary 2011-04-12, 15:15   #1646
kasia851
Przyczajenie

[QUOTE=niut0;26316070]moooże to przez nick - Chatka - a, ze domy mają zwykle ciemne dachy to dlatego dziewczyny myślały, ze ciemne włosy masz
a tak poważnie to nie wiem ja sobie was nie wyobrażałam

to nie jest kwestia tego, że już szukamy, żeby kupić. Szukamy, oglądamy i część z nas mierzy dla wyrobienia sobie opinii, a jak już któraś znajdzie TĄ i to w promocyjnej cenie to bierze
btw - wydaje mi sie, ze styczeń to zbyt późno na szukanie sukienki, jak już tutaj chyba Bahari pisała w salonach mają sample a sukienki pod konkretną PMkę dopiero szyją a to trwa 3-4 nawet do 5 miesiecy.

Jeżeli nie wpadnie mi nic w ręce wcześniej to pewnie w okolicach września będę sukienki szukała (ślub mamy na początku czerwca)

dzięki za radę myślę,że ruszę się by pooglądać kiecki
Stary 2011-04-12, 15:18   #1647
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Jak miło jest wrócić z pracki Niestety pogoda się spier***eliła. Wiatr i czarne chmury.
Wszamałam obiadek (najadłam się jak dziki koń - jak to mówi mój TŻ)
Zaraz się zabiorę za produkowanie stronki ślubnej
Mam nadzieję Kiciu, że się nie obrazisz, jeśli wykorzystam Twój pomysł z weselnym regulaminem
Cytat:
to samo mogli by zrobić z prawkiem albo przynajmniej zmniejszyć opłatę z 84zł na no nie wiem 30zł już by mniej serce bolało a tak
Skoro tak zdzierają kasę, powinni dawać jakieś dotacje na kardiologa, żeby to zbolałe serce ukoić

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ja się zaczynam bać że nie znajde nic co mi się spodoba....
Poważnie...
Znajdziesz... Chociaż ja szukam, znajduję, podoba mi się... A za tydzień podoba mi się coś innego I jak tu się ogarnąć..

Cytat:
dziewczyny dzwoniłam się pytać co z tym prawkiem no i po ślubie po zmianie nazwiska trzeba wymienić je jak najszybciej ;/ więc to samo będzie z paszportem ;/
Wiadomo, wymienić trzeba dość sprawnie. Ale jak policja zatrzyma na kontrolę, to zawsze można powiedzieć, że czeka się na odbiór W końcu nasi urzędnicy pracują "baaardzo szybko".

Cytat:
Czekamy na sprawozdanie z salonowej wycieczki
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:24   #1648
Magda MM
Raczkowanie

Cytat:
Skarbie trzymam kciuki
No właśnie ... a ja się zastanawiałam skąd taka chmura pyłu znad Lublina się unosi....?
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:28   #1649
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda MM Pokaż wiadomość
No właśnie ... a ja się zastanawiałam skąd taka chmura pyłu znad Lublina się unosi....?
pewno to od tego dywanu jagodzi

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:34   #1650
niut0
Zakorzenienie

nie mogę się doczekać sprawozdań z przymiarek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości