Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 23:31   #1621
xyolax
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
wow to dziwne, bo wlasnie dzisiaj powinnam skonczyc 3-tygodniowa kuracje i wydaje mi sie, ze jantar ograniczyl mi przetluszczanie. jak duzo go nakladalas? tylko na skalp czy tez na dlugosc?

ja przez 3 tygodnie zuzylam jakas 1/3 butelki, wiec mysle, ze to malo. oszczednie go kladlam. tylko na skalp. ostatnio na dlugosc na sprobowanie, ale to bylo 10 kropli roztartych w dloniach
A jakie masz włosy? Farbowane / rozjaśniane czy naturalne? Ja do brody mam naturalne i o wiele łatwiej jest mi je przetłuścić niż te farbowańce a właściwie wcześniej rozjaśniane, więc może to też od tego zależy.

Stosowałam różnej taktyki i na sam skalp i na długość, w żaden sposób na mnie nie działał. Przelewałam go albo do buteleczki po rzepie Joanny, albo po Seboradinie. Raczej nie szalałam z ilością, robiłam kilka przedziałków, psikałam no i delikatny masaż.

Szkoda, że w moim przypadku się nie sprawdził, bo pokładałam w nim naprawdę spore nadzieje...
Stary 2011-09-30, 06:25   #1622
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Mam wrażenie, że włosy mi zwolniły na jesień Dobrze, że nie wypadają, ale i tak jestem zła. Wydaje mi się że stoją całkiem w miejscu

Zastanawiam się nad tym Daktarinem, ale to chyba przemawia przeze mnie desperacja

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 07:03   #1623
sylkas
Raczkowanie

Pośpiesznie donoszę iż podczas dzisiejszego mycia włosów nie wypadła mi ani jedna sztuka, A NI JE DNA! a to zasługa tylko i wyłącznie żelu aloesowego z Gorvity (tego w zielonej tubce), którego używam od 26.09. czyli nałożyłam go na skalp zaledwie 4 razy !!!!! jeżu malusieńki to jakiś cud normalnie!!! wcześniej nie miałam jakiegoś mega problemu z wypadaniem włosów, wypadało mi tak ok 30 włosów podczas mycia (a ja myję włosy odżywką więc masuję skalp dość intensywnie i dość długo) czyli mieściłam się w normie...no ale trzydzieści a zero włosów to jest różnica
ja nie mogę ale mam podnietkę teraz haha
Stary 2011-09-30, 08:00   #1624
greige
Raczkowanie

Ja przez ostatnie dwa tygodnie odpuściłam wszelkie kuracje, bo próbowałam odsiwiać włosy jakimiś cudownymi środkami. Pierwsza faza miała trwać 2 do 4 tygodni. U mnie po 2 tygodniach nie widać NIC, więc postanowiłam... olać. Jeszcze nie poddaję się tak ostatecznie, ale zaczynam używać innych kosmetyków do włosów i może jeszcze z tydzień uda mi się nic nie robić z kolorem (mam mnóstwo siwych włosów przy ciemnych włosach, więc pięknie to nie wygląda - urosły mi ok. 1,5 cm w 3 tygodnie)

No i, przechodząc do rzeczy, już 2 razy użyłam jantaru i mi nie przetłuszcza włosów Myłam włosy 3 dni temu, pod koniec pierwszego dnia nałożyłam jantar, a na noc - aloes, z myślą, że rano to zmyję. Ale rano wyglądało OK, więc przechodziłam jeszcze jeden dzień. I wczoraj znów się najantarowałam na noc, na dodatek znów użyłam trochę Daktarinu. Włosy będę myła za chwilę

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
Pośpiesznie donoszę iż podczas dzisiejszego mycia włosów nie wypadła mi ani jedna sztuka, A NI JE DNA! a to zasługa tylko i wyłącznie żelu aloesowego z Gorvity (tego w zielonej tubce), którego używam od 26.09. czyli nałożyłam go na skalp zaledwie 4 razy !!!!! jeżu malusieńki to jakiś cud normalnie!!! wcześniej nie miałam jakiegoś mega problemu z wypadaniem włosów, wypadało mi tak ok 30 włosów podczas mycia (a ja myję włosy odżywką więc masuję skalp dość intensywnie i dość długo) czyli mieściłam się w normie...no ale trzydzieści a zero włosów to jest różnica
Gratuluję! Nie pamiętam mycia, żeby nie wyleciała mi garść włosów

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:12   #1625
syla929
Rozeznanie

Mama wczoraj powiedziała mi, że rzeczywiście urosły mi ładnie włosy Jak miło było to usłyszeć hehe. Zawsze robiła awantury na temat smrodku moich olei i że jestem niepoważna kładąc je na głowę.
Gdyby nie to cieniowanie, to miałabym włosy do wcięcia w talii

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 08:19   #1626
_cornelia_
Zadomowienie

tak wam szybciutko włosy rosną, a na mnie nic nie chce działać.
farbowałam tydzień temu i nawet 1 mm odrostu nie mam
Stary 2011-09-30, 08:58   #1627
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
No i, przechodząc do rzeczy, już 2 razy użyłam jantaru i mi nie przetłuszcza włosów Myłam włosy 3 dni temu, pod koniec pierwszego dnia nałożyłam jantar, a na noc - aloes, z myślą, że rano to zmyję. Ale rano wyglądało OK, więc przechodziłam jeszcze jeden dzień. I wczoraj znów się najantarowałam na noc, na dodatek znów użyłam trochę Daktarinu. Włosy będę myła za chwilę
rozumiem, że nakładacie żel aloesowy po myciu tak? na suche włosy? Czy przed myciem? Chce zrobic na niego zamówienie na dozie jak tylko jantar sie pojawi i chce wiedzieć jak dokładnie go używać
to samo pytanie kieruję do Daktarinu. I jantar i Daktarin Greige kładziesz na skalp?

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 09:19   #1628
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
rozumiem, że nakładacie żel aloesowy po myciu tak? na suche włosy? Czy przed myciem? Chce zrobic na niego zamówienie na dozie jak tylko jantar sie pojawi i chce wiedzieć jak dokładnie go używać
to samo pytanie kieruję do Daktarinu. I jantar i Daktarin Greige kładziesz na skalp?
żel aloesowy wmasowuję w skalp codziennie wieczorem w suche włosy (a właściwie to w suchy skalp), włosy myję codziennie rano, czyli ten żel na głowie trzymam przez całą noc (w moim przypadku cała noc = jakieś 5 godzin )

greige dzięki! a próbowałaś tego żelu? on kosztuje 10 zł z groszami, więc nawet jeśli nie zadziała na Ciebie w ten sposób to będziesz mogła go zużyć na wiele innych sposobów a wydatek to stosunkowo niewielki
Stary 2011-09-30, 09:59   #1629
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
Ja tak własnie nałożyłam żel aloesowy - dopiero pierwszy raz - na suchy skalp. Tak samo robię z jantarem i Daktarinem, który jest najtrudniejszy w obróbce, bo jest gęstym kremem.

Cytat:
żel aloesowy wmasowuję w skalp codziennie wieczorem w suche włosy (a właściwie to w suchy skalp), włosy myję codziennie rano, czyli ten żel na głowie trzymam przez całą noc (w moim przypadku cała noc = jakieś 5 godzin )

greige dzięki! a próbowałaś tego żelu? on kosztuje 10 zł z groszami, więc nawet jeśli nie zadziała na Ciebie w ten sposób to będziesz mogła go zużyć na wiele innych sposobów a wydatek to stosunkowo niewielki
Pierwszy raz użyłam żelu wczoraj, ale będę to robić regularnie.
Co do innego zastosowania, to posmarowałam nim sobie paszczę, bo podobno jest do alergicznej suchej skóry ze skłonnością do podrażnień. Niestety moja skóra jest zbyt sucha i tylko mi ją "ściągnął" - za to na włosy jest super A myślisz, że można go używać do stylizacji?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-09-30, 10:21   #1630
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Pierwszy raz użyłam żelu wczoraj, ale będę to robić regularnie.
Co do innego zastosowania, to posmarowałam nim sobie paszczę, bo podobno jest do alergicznej suchej skóry ze skłonnością do podrażnień. Niestety moja skóra jest zbyt sucha i tylko mi ją "ściągnął" - za to na włosy jest super A myślisz, że można go używać do stylizacji?
jeśli chodzi o stylizację to raczej jest to sprawa indywidualna czytałam, że jakiejś dziewczynie ładnie podkreśla fale (bądź loki, nie pamiętam), ujarzmia puch i takie tam, innym jako stylizator on nie służy, ja osobiście wgniotłam sobie go we włosy tylko raz (w celu wydobycia fal) i niestety efekt był beznadziejny o wiele lepiej sprawdził się żel lniany
Stary 2011-09-30, 10:27   #1631
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
A jakie masz włosy? Farbowane / rozjaśniane czy naturalne? Ja do brody mam naturalne i o wiele łatwiej jest mi je przetłuścić niż te farbowańce a właściwie wcześniej rozjaśniane, więc może to też od tego zależy.

Stosowałam różnej taktyki i na sam skalp i na długość, w żaden sposób na mnie nie działał. Przelewałam go albo do buteleczki po rzepie Joanny, albo po Seboradinie. Raczej nie szalałam z ilością, robiłam kilka przedziałków, psikałam no i delikatny masaż.

Szkoda, że w moim przypadku się nie sprawdził, bo pokładałam w nim naprawdę spore nadzieje...
wlosy mam naturalne, cieniutkie, sypkie, i dosc geste jak to w przypadku slowianskich prostych blond wlosow. z dlugosci to troszke do pasa mi brakuje. niestety mam wloski cieniowane, wiec mowie o najdluzszej ich warstwie.

ja robie tak, ze robie masaz specjalnym przyzadem ktory kupilam za 6zl (czytalam, ze masaz rekami moze przetluszczac, bo na naszych dloniach mamy kwasy tluszczowe no i pewnie mase brudkow , wiec moze wzmagac przetluszczanie) no i po takich 10 czy 15 minutach masazu dziele wlosy na 4 partie i wcieram opuszkami palcow po 10 kropel w partie. wiec wychodzi mi 40 kropel + 10 na dlugosc. i przetluszczanie sie zmniejszylo, nie zwiekszylo
Stary 2011-09-30, 11:33   #1632
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kakcia Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś Jantara z DOZu i od jutra zaczynam wcieranie Oby pomógł na wypadanie włosów i oby przyczynił się do przyspieszenia porostu Tylko muszę go przelać do jakiejś butelki z atomizerem, bo tak jak patrzę że załapałam sie na ostatnią sztukę w DOZie no to trzeba go uzytkować rozsądnie aby wystarczył na jak najdłużej
Z moich doświadczeń wynika, że Jantar przelany do atomizera bardzo szybko schodzi. Lepiej wylać troszkę na spodeczek i maczać palcami, a potem na skalp

Cytat:
Za miesiąc go kupuję!
Stary 2011-09-30, 12:17   #1633
Elaen
Raczkowanie

Cytat:
Ja przez ostatnie dwa tygodnie odpuściłam wszelkie kuracje, bo próbowałam odsiwiać włosy jakimiś cudownymi środkami. Pierwsza faza miała trwać 2 do 4 tygodni. U mnie po 2 tygodniach nie widać NIC, więc postanowiłam... olać. Jeszcze nie poddaję się tak ostatecznie, ale zaczynam używać innych kosmetyków do włosów i może jeszcze z tydzień uda mi się nic nie robić z kolorem (mam mnóstwo siwych włosów przy ciemnych włosach, więc pięknie to nie wygląda - urosły mi ok. 1,5 cm w 3 tygodnie)
Co to za cuda odsiwiajace?
Ja stosuje tonik bazyliowo-rozmarynowy, hand made, ktory ma odsiwiac, ale u mnie malo widac siwki, bo mam wlosy ciemny blond i na taki kolor tez farbuje ziolowa farba.

A w kwestii watku- wlosy powoli przestaja wypadac, no i dzis zauwazylam nowe krociutkie wloski, maja moze 0.5 cm.
Od 2 tygodni pije drozdze, olejuje skalp Bringrajem i czesze sie cudowna szczotka z UK
Elaen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:26   #1634
PaniRysia
Raczkowanie

Cytat:
Kompletnie nigdzie nie mogę znaleść tego żelu aloesowego z Gorvity. ;-(
A włosy lecą...

Edytowane przez PaniRysia
Czas edycji: 2011-09-30 o 12:27
PaniRysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 12:40   #1635
magdalenka_87
Raczkowanie

witam mogę się przyłączyć?
moje włosy rosną 1cm na miesiąc jak nie mniej.... są niestety cieniowane, chociaż jeszcze przed wakacjami udało mi się zejść z poprzedniego cieniowania i miałam już równej długości, ale coś mi odbiło i znowu je pocieniowałam teraz znowu muszę czekać aż odrosną-i już nie cieniuję bo ogólnie mam cienkie włosy i od kiedy maluję je na blond to wyglądają jakby ich było jeszcze mniej...
ogólnie zależy mi i na poroście i na mniejszym wypadaniu i na zagęszczeniu, stosuję jantar i piję drożdże regularnie od ponad tyg (wcześniej robiłam do tego kilka podejść, ale zawsze jakoś po kilku dniach przerywałam kurację)
do tego teraz nałożyłam żel aloesowy zmieszany z o. rycynowym na skórę głowy i od dwóch dni piję pokrzywę
najlepsze jest to że już mi się wydaje że moje włosy są jakby zauważalnie dłuższe chociaż po odrostach nie widać żeby jakoś szczególnie urosły
pozdrawiam
magdalenka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 13:58   #1636
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elaen Pokaż wiadomość
Co to za cuda odsiwiajace?
Kupiłam Gray Away - szampon i spray. Pierwsze nie działa, drugie pozostawia szaro-czarny osad na włosach i skórze głowy

A jakie są właściwości Twojego toniku? Co to znaczy, że "odsiwia"? Bo te moje specyfiki mają niby napigmentować włosy. Niestety na "mają" kończy się ich skuteczność

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_87 Pokaż wiadomość
witam mogę się przyłączyć?
moje włosy rosną 1cm na miesiąc jak nie mniej.... są niestety cieniowane, chociaż jeszcze przed wakacjami udało mi się zejść z poprzedniego cieniowania i miałam już równej długości, ale coś mi odbiło i znowu je pocieniowałam teraz znowu muszę czekać aż odrosną-i już nie cieniuję bo ogólnie mam cienkie włosy i od kiedy maluję je na blond to wyglądają jakby ich było jeszcze mniej...
ogólnie zależy mi i na poroście i na mniejszym wypadaniu i na zagęszczeniu, stosuję jantar i piję drożdże regularnie od ponad tyg (wcześniej robiłam do tego kilka podejść, ale zawsze jakoś po kilku dniach przerywałam kurację)
do tego teraz nałożyłam żel aloesowy zmieszany z o. rycynowym na skórę głowy i od dwóch dni piję pokrzywę
najlepsze jest to że już mi się wydaje że moje włosy są jakby zauważalnie dłuższe chociaż po odrostach nie widać żeby jakoś szczególnie urosły
pozdrawiam
Ja sama od niedawna jestem przyłączona, ale zapraszam

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-09-30, 16:22   #1637
Elaen
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam Gray Away - szampon i spray. Pierwsze nie działa, drugie pozostawia szaro-czarny osad na włosach i skórze głowy

A jakie są właściwości Twojego toniku? Co to znaczy, że "odsiwia"? Bo te moje specyfiki mają niby napigmentować włosy. Niestety na "mają" kończy się ich skuteczność
Moj tonik tez rzekomo ma napigmentowac wlosy, nie wiem, jak, bo tonik jest slomkowy-stosuje jako ciekawostke-no coz, tonacy brzytwy sie chwyta...
Stary 2011-09-30, 17:36   #1638
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaniRysia Pokaż wiadomość
Kompletnie nigdzie nie mogę znaleść tego żelu aloesowego z Gorvity. ;-(
A włosy lecą...
pytaj w aptekach Dbam o Zdrowie
Stary 2011-09-30, 18:00   #1639
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:
pytaj w aptekach Dbam o Zdrowie
Kurcze Sylkas skusiłaś i mnie tym żelem aloesowym jutro chyba kupie, skoro mówisz ze tak pomaga na wypadające włosy

P.S właśnie zobaczyłam Twoje włosy! Są cuuuudowne! jakie gładkie, proste i jakie geste... ah marzenie
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 18:52   #1640
magdalenka_87
Raczkowanie

Cytat:
Ja sama od niedawna jestem przyłączona, ale zapraszam
miło mi

zmyłam tą rycynę z żelem aloesowym, przy myciu wypadło mniej włosów niż jak nakładałam samą rycynę, tak więc będę to częściej powtarzać, teraz stygnie mi pokrzywa
magdalenka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 18:56   #1641
mango_91
Zakorzenienie

Ja też mam wrażenie, jakby włosy stały mi w miejscu, mimo, że w ciągu ostatniego miesiąca urosły mi 2 cm Przestane całkiem na razie sprawdzać przyrost, bo zwariuję

SYLKAS, masz piękne zadbane włoski

Edytowane przez mango_91
Czas edycji: 2011-09-30 o 18:59
mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 19:04   #1642
greige
Raczkowanie

Cytat:
Moj tonik tez rzekomo ma napigmentowac wlosy, nie wiem, jak, bo tonik jest slomkowy-stosuje jako ciekawostke-no coz, tonacy brzytwy sie chwyta...
A ma jakiekolwiek działanie? Np. że siwe włosy nie są srebrne tylko się robią słomkowe?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-09-30, 19:53   #1643
la figa
Wtajemniczenie

a ja lykam od jakis 4 dni biotyne 5000mcg z silica (krzemionka) mam nadzieje, ze bedzie szybszy porost
zaczne miezyc porost po paznokciach. zobacze ile po tygodniu paznokiec urosl po tym jak lakier odstaje od skorek ;]

Edytowane przez la figa
Czas edycji: 2011-09-30 o 19:58
la figa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 20:22   #1644
_cornelia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
a ja lykam od jakis 4 dni biotyne 5000mcg z silica (krzemionka) mam nadzieje, ze bedzie szybszy porost
zaczne miezyc porost po paznokciach. zobacze ile po tygodniu paznokiec urosl po tym jak lakier odstaje od skorek ;]
porost paznokci może być inny niż włosów. Mi paznokcie rosną za szybko, jakieś 2mm na tydzień i zmieniam lakier głównie z teg względu, bo normalnie ładnie mi się trzyma.
Za to włosy rosną mi bardzo powoli na miesiąć mam max 1cm, mimo tego, że już ze 2 lata (z przerwami) używam wcierek
Stary 2011-09-30, 21:28   #1645
Elaen
Raczkowanie

Cytat:
A ma jakiekolwiek działanie? Np. że siwe włosy nie są srebrne tylko się robią słomkowe?
trudno wyczuc..stosuje od tygodnia-moze lepiej byloby widac u meza, ma krotkie wlosy, ale ten nie chce zakrolikowac.
Stary 2011-09-30, 21:50   #1646
greige
Raczkowanie

Cytat:
trudno wyczuc..stosuje od tygodnia-moze lepiej byloby widac u meza, ma krotkie wlosy, ale ten nie chce zakrolikowac.
Dzięki za odpowiedź. Ja już prawie podjęłam decyzję o przerzuceniu się na farby khadi. Prawie, bo ta, na której najbardziej mi zależało, nie jest dostępna od ręki, a chciałam użyć jej jutro

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-09-30, 22:09   #1647
Eunicee
Raczkowanie

Przez rok mam jakieś 20 cm przyrostu włosów,więc wychodzi ponad 1,5 cm na miesiąc A niby nie rosną Dziwię się,bo w lipcu totalnie je olałam,zero odżywek,maseczek,tylko szampon na szybko..
Stary 2011-09-30, 23:45   #1648
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
porost paznokci może być inny niż włosów. Mi paznokcie rosną za szybko, jakieś 2mm na tydzień i zmieniam lakier głównie z teg względu, bo normalnie ładnie mi się trzyma.
Za to włosy rosną mi bardzo powoli na miesiąć mam max 1cm, mimo tego, że już ze 2 lata (z przerwami) używam wcierek
2mm porostu paznokciu u rak to normalny wynik
u nog to 1mm
no ale zgadzam sie, ze porost paznokci jest inny niz wlosow, bo wynosi srednio 1-2cm na miesiac
wiec u ciebie wszystko jest normalnie

biorac kiedys polska biotyne w takiej dawce zauwzylam ogromna zmiane w kondycji wlosow i paznokci. jednak nigdy nie miezylam ich czasu wrostu (pojawienia sie efektow). teraz zobaczymy, bo zakupilam zagraniczny produkt
Stary 2011-10-01, 06:38   #1649
czarnaaa33
Raczkowanie

Dziewczynki, a świezy aloes ma też tak cudne właściwości jak wasza gorvita? Mam wreszcie donice swojego aloeska i przedwczoraj przed myciem obrałam liscia ze skórki i wmasowałam w skalp ten żel/glut))/ z liścia.

A ja Wam powiem, że po jantarze/bo tylko jego regularnie używam od dłuższego czasu/ mam tyle baby hairów że hej....Ale jednoczesnie boję sie ufarbować włosy, co by mi teraz one nie wypadły. Dostałam też wreszcie glicerynę. Dodaje do masek lub do jedwabiu CHI i włosy bajeczne. A jak sie kręcą!!!!Miałam obciąć te zbyt mocno wycieniowane końce, ale po glicerynie zrezygnowałam, bo właśnie na tych pocieniowanych strąkach mam teraz spirale.

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Kocurzyco-masz piękne, mega piękne włoski!!!!!!Zazdraszczam również!!!!
I dołączam do grona jesiennego wypadania. Mi na wypadanie pomaga natychmiastowo dermena, więc w poniedziałek pedzę po żel.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 07:34   #1650
sylkas
Raczkowanie

magdaavon mango_91 dziękuję za miłe słowa, ale przysięgam, że moje włosy nie są ani mega gładkie, ani proste, a już na pewno nie są gęste, sprawiają tylko wrażenie gęstych dzięki temu właśnie że nie są gładkie, kucyczek jest cieniuśki jak nie wiem... :P mam jedno zdjęcie ukazujące ich prawdziwą naturę zrobione zaraz po umyciu i wyschnięciu ale jestem w piżamie (bo to rano było :P ) więc raczej go tu nie wstawię, chociaż korci mnie, żeby Wam udowodnić :P

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości