|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
Ja do brody mam naturalne i o wiele łatwiej jest mi je przetłuścić niż te farbowańce a właściwie wcześniej rozjaśniane, więc może to też od tego zależy. Stosowałam różnej taktyki i na sam skalp i na długość, w żaden sposób na mnie nie działał. Przelewałam go albo do buteleczki po rzepie Joanny, albo po Seboradinie. Raczej nie szalałam z ilością, robiłam kilka przedziałków, psikałam no i delikatny masaż. Szkoda, że w moim przypadku się nie sprawdził, bo pokładałam w nim naprawdę spore nadzieje...
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Mam wrażenie, że włosy mi zwolniły na jesień
Dobrze, że nie wypadają, ale i tak jestem zła. Wydaje mi się że stoją całkiem w miejscu Zastanawiam się nad tym Daktarinem, ale to chyba przemawia przeze mnie desperacja
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Pośpiesznie donoszę iż podczas dzisiejszego mycia włosów nie wypadła mi ani jedna sztuka, A NI JE DNA! a to zasługa tylko i wyłącznie żelu aloesowego z Gorvity (tego w zielonej tubce), którego używam od 26.09. czyli nałożyłam go na skalp zaledwie 4 razy !!!!! jeżu malusieńki to jakiś cud normalnie!!! wcześniej nie miałam jakiegoś mega problemu z wypadaniem włosów, wypadało mi tak ok 30 włosów podczas mycia (a ja myję włosy odżywką więc masuję skalp dość intensywnie i dość długo) czyli mieściłam się w normie...no ale trzydzieści a zero włosów to jest różnica
ja nie mogę ale mam podnietkę teraz haha
|
|
|
|
#1624 | |
|
Raczkowanie
|
Ja przez ostatnie dwa tygodnie odpuściłam wszelkie kuracje, bo próbowałam odsiwiać włosy jakimiś cudownymi środkami. Pierwsza faza miała trwać 2 do 4 tygodni. U mnie po 2 tygodniach nie widać NIC, więc postanowiłam... olać. Jeszcze nie poddaję się tak ostatecznie, ale zaczynam używać innych kosmetyków do włosów i może jeszcze z tydzień uda mi się nic nie robić z kolorem (mam mnóstwo siwych włosów przy ciemnych włosach, więc pięknie to nie wygląda - urosły mi ok. 1,5 cm w 3 tygodnie)
No i, przechodząc do rzeczy, już 2 razy użyłam jantaru i mi nie przetłuszcza włosów Myłam włosy 3 dni temu, pod koniec pierwszego dnia nałożyłam jantar, a na noc - aloes, z myślą, że rano to zmyję. Ale rano wyglądało OK, więc przechodziłam jeszcze jeden dzień. I wczoraj znów się najantarowałam na noc, na dodatek znów użyłam trochę Daktarinu. Włosy będę myła za chwilę ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Mama wczoraj powiedziała mi, że rzeczywiście urosły mi ładnie włosy
Gdyby nie to cieniowanie, to miałabym włosy do wcięcia w talii
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
tak wam szybciutko włosy rosną, a na mnie nic nie chce działać.
farbowałam tydzień temu i nawet 1 mm odrostu nie mam
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to samo pytanie kieruję do Daktarinu. I jantar i Daktarin Greige kładziesz na skalp?
|
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)greige dzięki! a próbowałaś tego żelu? on kosztuje 10 zł z groszami, więc nawet jeśli nie zadziała na Ciebie w ten sposób to będziesz mogła go zużyć na wiele innych sposobów a wydatek to stosunkowo niewielki
|
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- na suchy skalp. Tak samo robię z jantarem i Daktarinem, który jest najtrudniejszy w obróbce, bo jest gęstym kremem. Cytat:
Co do innego zastosowania, to posmarowałam nim sobie paszczę, bo podobno jest do alergicznej suchej skóry ze skłonnością do podrażnień. Niestety moja skóra jest zbyt sucha i tylko mi ją "ściągnął" - za to na włosy jest super A myślisz, że można go używać do stylizacji?
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam, że jakiejś dziewczynie ładnie podkreśla fale (bądź loki, nie pamiętam), ujarzmia puch i takie tam, innym jako stylizator on nie służy, ja osobiście wgniotłam sobie go we włosy tylko raz (w celu wydobycia fal) i niestety efekt był beznadziejny o wiele lepiej sprawdził się żel lniany
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robie tak, ze robie masaz specjalnym przyzadem ktory kupilam za 6zl (czytalam, ze masaz rekami moze przetluszczac, bo na naszych dloniach mamy kwasy tluszczowe no i pewnie mase brudkow , wiec moze wzmagac przetluszczanie) no i po takich 10 czy 15 minutach masazu dziele wlosy na 4 partie i wcieram opuszkami palcow po 10 kropel w partie. wiec wychodzi mi 40 kropel + 10 na dlugosc. i przetluszczanie sie zmniejszylo, nie zwiekszylo
|
|
#1632 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja stosuje tonik bazyliowo-rozmarynowy, hand made, ktory ma odsiwiac, ale u mnie malo widac siwki, bo mam wlosy ciemny blond i na taki kolor tez farbuje ziolowa farba. A w kwestii watku- wlosy powoli przestaja wypadac, no i dzis zauwazylam nowe krociutkie wloski, maja moze 0.5 cm. Od 2 tygodni pije drozdze, olejuje skalp Bringrajem i czesze sie cudowna szczotka z UK
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A włosy lecą...
Edytowane przez PaniRysia Czas edycji: 2011-09-30 o 12:27 |
|
|
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
witam
moje włosy rosną 1cm na miesiąc jak nie mniej.... są niestety cieniowane, chociaż jeszcze przed wakacjami udało mi się zejść z poprzedniego cieniowania i miałam już równej długości, ale coś mi odbiło i znowu je pocieniowałam bo ogólnie mam cienkie włosy i od kiedy maluję je na blond to wyglądają jakby ich było jeszcze mniej... ogólnie zależy mi i na poroście i na mniejszym wypadaniu i na zagęszczeniu, stosuję jantar i piję drożdże regularnie od ponad tyg (wcześniej robiłam do tego kilka podejść, ale zawsze jakoś po kilku dniach przerywałam kurację) do tego teraz nałożyłam żel aloesowy zmieszany z o. rycynowym na skórę głowy i od dwóch dni piję pokrzywęnajlepsze jest to że już mi się wydaje że moje włosy są jakby zauważalnie dłuższe chociaż po odrostach nie widać żeby jakoś szczególnie urosły ![]() pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 | |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam Gray Away - szampon i spray. Pierwsze nie działa, drugie pozostawia szaro-czarny osad na włosach i skórze głowy
![]() A jakie są właściwości Twojego toniku? Co to znaczy, że "odsiwia"? Bo te moje specyfiki mają niby napigmentować włosy. Niestety na "mają" kończy się ich skuteczność ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam wrażenie, jakby włosy stały mi w miejscu, mimo, że w ciągu ostatniego miesiąca urosły mi 2 cm
Przestane całkiem na razie sprawdzać przyrost, bo zwariuję![]() SYLKAS, masz piękne zadbane włoski Edytowane przez mango_91 Czas edycji: 2011-09-30 o 18:59 |
|
|
|
#1642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja lykam od jakis 4 dni biotyne 5000mcg z silica (krzemionka) mam nadzieje, ze bedzie szybszy porost
![]() zaczne miezyc porost po paznokciach. zobacze ile po tygodniu paznokiec urosl po tym jak lakier odstaje od skorek ;]
Edytowane przez la figa Czas edycji: 2011-09-30 o 19:58 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to włosy rosną mi bardzo powoli na miesiąć mam max 1cm, mimo tego, że już ze 2 lata (z przerwami) używam wcierek
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Przez rok mam jakieś 20 cm przyrostu włosów,więc wychodzi ponad 1,5 cm na miesiąc
A niby nie rosną Dziwię się,bo w lipcu totalnie je olałam,zero odżywek,maseczek,tylko szampon na szybko..
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nog to 1mm no ale zgadzam sie, ze porost paznokci jest inny niz wlosow, bo wynosi srednio 1-2cm na miesiac wiec u ciebie wszystko jest normalnie biorac kiedys polska biotyne w takiej dawce zauwzylam ogromna zmiane w kondycji wlosow i paznokci. jednak nigdy nie miezylam ich czasu wrostu (pojawienia sie efektow). teraz zobaczymy, bo zakupilam zagraniczny produkt
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a świezy aloes ma też tak cudne właściwości jak wasza gorvita? Mam wreszcie donice swojego aloeska i przedwczoraj przed myciem obrałam liscia ze skórki i wmasowałam w skalp ten żel/glut
))/ z liścia. A ja Wam powiem, że po jantarze/bo tylko jego regularnie używam od dłuższego czasu/ mam tyle baby hairów że hej....Ale jednoczesnie boję sie ufarbować włosy, co by mi teraz one nie wypadły. Dostałam też wreszcie glicerynę. Dodaje do masek lub do jedwabiu CHI i włosy bajeczne. A jak sie kręcą!!!!Miałam obciąć te zbyt mocno wycieniowane końce, ale po glicerynie zrezygnowałam, bo właśnie na tych pocieniowanych strąkach mam teraz spirale. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Kocurzyco-masz piękne, mega piękne włoski!!!!!!Zazdraszczam również!!!! I dołączam do grona jesiennego wypadania. Mi na wypadanie pomaga natychmiastowo dermena, więc w poniedziałek pedzę po żel.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
magdaavon mango_91 dziękuję za miłe słowa, ale przysięgam, że moje włosy nie są ani mega gładkie, ani proste, a już na pewno nie są gęste, sprawiają tylko wrażenie gęstych dzięki temu właśnie że nie są gładkie, kucyczek jest cieniuśki jak nie wiem... :P mam jedno zdjęcie ukazujące ich prawdziwą naturę zrobione zaraz po umyciu i wyschnięciu ale jestem w piżamie (bo to rano było :P ) więc raczej go tu nie wstawię, chociaż korci mnie, żeby Wam udowodnić :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Ja do brody mam naturalne i o wiele łatwiej jest mi je przetłuścić niż te farbowańce a właściwie wcześniej rozjaśniane, więc może to też od tego zależy.

Dobrze, że nie wypadają, ale i tak jestem zła. Wydaje mi się że stoją całkiem w miejscu
Myłam włosy 3 dni temu, pod koniec pierwszego dnia nałożyłam jantar, a na noc - aloes, z myślą, że rano to zmyję. Ale rano wyglądało OK, więc przechodziłam jeszcze jeden dzień. I wczoraj znów się najantarowałam na noc, na dodatek znów użyłam trochę Daktarinu. Włosy będę myła za chwilę 

)