|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
No nie jest latwo znalezc rolmopsy w zalewie bezcukrowej, tam o cukrze nic nie pisali, tylko, ze mozna marynowane, ale marynaty nie jesc ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Zrobicie jak zechcecie, ale tam bylo napisane, ze mozna, i nie bylo ze trzeba sprawdzic, czy jest cukier, tylko jak jest to mozliwe pozbyc sie tej zalewy ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- jeszcze raz o tych sledziach i marynatach. Mysle, ze tutaj zle zrozumiano 2 podobne slowa- soused= marynowane, w marynacie sauce= sos. belinda99 : I love soused herrings or rollmops, yet they are not on your fish list. Why is this? tu bellinda pyta sie zdecydowanie o rolmopsy i sledzie, ktorych w takiej postaci nie znalazla na liscie sonja : Hi Belinda! You can have these no problem as long as you don't "eat" the sauce that's fine. Bon appetit! a w odpowiedzi dostaje: tak, mozesz tylko nie jedz sosu- wiec dietetyczka dukanowska myslala, ze o sos chodzi w konserwie rybnej, Jak widac, nic o cukrze nie wspomnieli, jak znajde sprostowanie w nastepnych czatach to przekaze, ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Mam nadzieje, ze nie namieszala,, ale skoro pokrecilam, to odkrecam, Jezeli nie pisza, ze absolutnie nie, to dla urozmaicenia mozna
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn, ze wynika z tego, ze te w konserwach mozna jesc tylko bez tego sosu hmmm raczej nie chce mi sie wierzyc zeby marynaty czy puszkowe sosy gdziekolwiek robiono bez cukru..tylko moze u nas sa one bardziej slodkie (marynaty)..
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do roboty to.... jakoś wczoraj tak wyszło... jak już raz zrobiliśmy to potem stwierdziliśmy, że co tam i działaliśmy dalej w tej kwestii a że jakoś połowa cyklu teraz Przynajmniej trochę ruchu mamy wiecej - dziś to normalnie mam zakwasy na brzuszku ![]() Iloa może wybierz się do lekarza i zrób badania? |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 | |||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki. Cytat:
Wiemy o co chodzi. Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak byś się pól dnia i nocy wyginała w różne strony to też byś miała zakwasy :P ale i tak najfajniej rano i niekoniecznie w łóżku
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mozecie wejsc na stronke www.dukandiet.co.uk tam w prawym gornym rogu jest czat z 25 wrzesnia
|
|
#1628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Serio na słodziku wychodzą marynaty super! I tak, jak zauważyła już Kostka, ja na xylitolu od uuuuuu nie wiem, kiedy już lecę. Po informacjach d666.... wychodzi mi, że intuicyjnie wiedziałam, co dla mnie dobre, bo nawet na moment nie miałam poczucia winy, czy xylitol wolno, czy nie. Skoro naturalny, skoro nie zmienia glikemii, skoro więcej słodyczy w słodyczy i na dodatek pochodna alkoholu, to musi być idealna alternatywa dla słodzików. Cytat:
Ale tak, jak zauważyłaś, teraz już po fazach trzech, mam fazę na słodzenie miodem (gdy nie gotuję i piekę deserów, bo miód nie lubi temperatury) i cukrem trzcinowym. A po wierzchu jak mi mało a lubię pochrupać cukru, xylitolem deserki traktuję (zwłaszcza owoce świeże Cytat:
Ale jak mówię, dużo sama robię. Nie pracuję, to mam czas i mogę się w kuchni powymądrzać. Grzybki na słodziku były pyszne, ogórków nie robiłam, ale za to robiłam śledziki tzw. moczone 3 dniowe i też rewelka.... ale jak zwykle wszystko robiłam "na oko" chociaż w tym przypadku raczej na oko się nie da, bo ocet może gały wypalić ![]() No kubki smakowe mi podpowiadały, czy dobre to będzie, czy nie. I było dobre ![]() Aż kupię pieczarek dzisiaj i powtórzę i spiszę co i ile i jak mi wyszło. Tylko ja właśnie lubię takie dosyć mocno kwaśne, a nie każdemu takie smakują... No podumamy. Lecę moje 20 minut na nogach odbębnić. Z windy nie mogłam zrezygnować niestety, bo... w pobliżu cholera nigdzie wind nie ma a ja mieszkam na parterze, to chociaż na nogach pokołuję po okolicy. Miłego dnia
|
|
#1629 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja uzywalam xylitolu do wypiekow, a nie wiem, czy wolno go podgrzewac, wydaje mi sie, ze tak. to nie aspartam w koncu ![]() Ja wczoraj odbebnilam na kolanach myjac podlogi w domu- fajne cwiczenie- zamiast mopa bede uzywac miski, szmatki i swoich kolan ![]() Chociaz takie minimum... Mi tez sledzie z lidla podpadly- jedyne co bylo w nich dobre to ogoreczek ![]() Ja unikam cukrowych zalew, ale od czasu do czasu zjem takiego sledzia z octu,ale nie codziennie, wiem, ze nie da sie go zupelnie wyplukac, choc robie co moge, ale mysle, ze to lepsze niz inne zachcianki, zwlaszcza gdy sie juz dlugo dietkuje ![]()
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy nowa lekarkę w przychodni. Jak poprosiłam o skierowanie na badania i wymówiłam słowo Dukan to o mało jej nie rozniosło. Powiedziała, że badania nic nie dadzą, bo efekty Dukana będa po latach Ponieważ chciałam wydusić na niej leki nasenne to położyłam uszy po sobie. Leki dała, skierowania nie. Na razie spróbuje zmusić sie do ruchu (mycie okien , a potem godzina na rowerku przy oglądaniu meczu moich kochanych , walecznych piłkarzyków). Jeśli uda mi sie zrobić w tygodniu ze 2-3 razy callanetics i nie przejdzie to pójdę do innego lekarza prywatnie (kasa
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-09-26 o 13:03 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Jaka ja tam gorszycielka? Przecież to samo życie!
A co sie będziemy oszczędzać heheCytat:
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa, czy mój lekarz rodzinny mi wypisze skierowanie, czy opierdzieli. Nie chce znowu płacić w diagnostyce :/
Edit: A tak sobie myślę że to że więcej mi nie spadło to efekt czekania na okresik, mam mieć pojutrze :/
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-09-26 o 14:13 |
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
zrzedliwe zony tak juz maja
![]() :brzyda l:
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A studentka jeszcze nie spała, bo korzysta z ostatniego już ( !) tygodnia wakacji ![]() A tak poza tym, to witam wszystkich ![]()
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Poslodzilam pierwszy raz kawe zamiast slodzikiem to xylitolem- niebo w gebie, zero metalicznego posmaku- az mam wyrzuty sumienia
:brzydal :![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- mam pytanko- uzywacie zelatyny, np do galaretki drobiowej lub innej. Mam ochote na takie cudo- czy jest jakis limit zelatyny ?
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Robiłem sobie galaretki z napojów i żelatynki. ![]() Ogólnie rąbałem jedną żelatynę dziennie ![]() I dobra jest na stawy, bo je ochrania ![]() Jedz, ile dusza zapragnie ![]() To wszystko, co miałem do napisania ![]() Buziak
|
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie te robione chalupniczo sa mniej szkodliwe, bo tamte sa ready do spozycia, doobrze zakonserwowane ![]() Sucha zelatyna ma mnostwo bialka, chyba nawet 80g na 100 g produktu.(musze sprawdzic) Pewnie we Francji sie tego nie uzywa, tam maja agar agar i to polecaja, ale w Polandzie to raczej zelatyna wieprzowa ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l:![]() :brzy dal:![]() Dzieki tak myslalam, bo ja tez jem tego troche, a nie wiem czy ok...![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- http://www.waitrose.com/shop/Product...lly+(26g).html o takie cudo mamy- mozna 3 kubeczki zjesc- a ja sobie zamrazam jak sorbet mniam
|
|
#1643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aspartam i inne to zuuuuooooooo ![]() Cytat:
![]() Iloa a nie masz zszansy na zmiane lekarza rodzinnego..??np. w innej placowce..?troche skandalicznie podeszla do sprawy szczegolnie, że przyszlam z konkretnym problemem.. Cytat:
uzywam zelatyny w sporych ilosciach ![]() nie wiem czy jest limit..
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-09-26 o 15:57 |
||||
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam tylko jedne ćwiczenia i wykład ale na ćwiczeniach nie byłam bo pomyliłam drogi i zamiast do Katowic trafiłam do Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Miałam jechać pół godzin a jechałam 1,5 ![]() D6 Żelatyna jak najbardziej tak; sernik na zimno, ptasianka, galaretka
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-26 o 16:00 |
||
|
|
|
#1645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Co do tlumaczen to robie co moge i wiem o czym pisze, raczej martwi mnie czasem tresc w nich zawarta, bo tego np w ksiazkach nie bylo, a tu nagle jakies ograniczenia...
|
|
#1646 | |
|
404 Not Found
|
![]() , a jak! ![]() No wiesz, nie poznaję Koleżanki. ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
zbiza sie zima a ja jesienia i zima od dziecinstwa pije rano łuskę kakaową z mlekiem
co myslicie..???---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- znalazlam, że ma duzo blonnika i magnezu i znikome ilosci tluszczu...szukam dalej
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Galaretkę zrób sobie spokojnie. Ja raz zerobiłam drobiową z warzywami, ale... zjadłam plaster i mi przeszła ochota. A galaretki było dużo. Swego czasu miałam jednak manię na owocowe galaretki i nie szkodziły żelatyna, słodzik, kwasek cytrynowy, atomaty i barwniki i wychodziły jak prawdziwe. A jak już masz raz kiedyś ochotę na galeretkę to śmiało ją sobie zrób
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm to chyba jest znane tylko na slasku i w niemczech...to po prostu łuska z kakao - produkt odpadowy, gotuje sie to i potem wywar pije z mlekiem i słodzi, ma bardzo delikatny kakaowy smak cos jak sa takie herbaty o smaku kakaowca i to wlasnie jest z tym dla mnie cos swietnego a zapach jak sie gotuje ma booski
kiedys podawali to na porodowkach jako napoj na laktacje ![]() ale tez jako pyszny napoj na sniadanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

hmmm
i dopiero jedna dzisiaj...ide po druga

A ku przestrodze 

!) tygodnia wakacji