|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Dziękuję za odpowiedzi na temat przejścia na mleko nr 2
![]() Jeszcze w tym miesiącu będę u pediatry, więc też ją podpytam. Mąż od wtorkowego pogrzebu przeziębiony, mnie dzisiaj coś złamało ![]() ![]() Mary jesteś niesamowita ![]() Spokojnej nocy wszystkim mamusiom życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mary nie będę tego komentować DRAMAT!!!! Dobranoc ![]() jutro rano jadę na zakupki sama ![]() Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-14 o 23:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Spnie to strata czasu Flavcio juz to wie od malego!:/
#1624 | ||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() i jak wam mineły nocki ? ![]() u nas karmienie było po 19 i po 20 zasneła i spała do 3 i dopiero po 8 się obudziła :P ![]() Cytat:
napewno jakoś idzie .;p ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa. i mam jeszcze pytanie, o pisałyście wczoraj o zupkach że zamrażacie, a co z owocami ? bo mam jabłuszka i gruszki od babci z sadu i nie wiem co z nimi zrobić a chciałabym też jakoś zamrozić czy coś żeby Majusia zjadła.. czy któraś powie mi jak ? ugotować jabłka i blinderem zmiksowac, do słoiczków i zamrażalnika ? czy jakk ?? Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Wstal w srodku nocy?
![]() Nadii tez sie to zdarza ![]() ![]() Princi Moze mu sie ureguluje i zacznie wczesniej chodzic spac. My sie troche nameczylismy aby spacyfikowac naszego uparciucha i w koncu sie udalo. Zycze Tobie tego samego ![]() Mary Nie wierze ![]() Dobry! W nocy duzo pobudek ale Nadia jeszcze spi ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Anula Wlasnie listonosz przyniosl nam paczuszke od Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Raczkowanie
|
a co do basenu, to ja też chciałam się wybrać z Mają, ale nie wiedziałam jak zareaguje..
ogólnie to lubi siedzieć w wodzie, ale w basenie to nie wiem. może tutaj w Niemczech się z nią wybiorę .. ;p namówię kuzynkę żeby też z małym poszła, akurat będzie miał 3 miesiące to może się skusi też :P bo jestem bardzo ciekawa czy Maji będzie się podobać i wgl ;p ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Pogoda chyba do luftu, pobudki dwie, ziewam i chce mi się kawy ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Sandrunia, sama nie wiem, jak z owocami... Mrozić można, ale niestety u mnie jedna [z trzech] szuflada zamrażarki zajęta warzywami. Miejsca nie mam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry !
już nie wiem jaie barykady mam poustawiać żeby moje dziecko nie przewracało się "przypadkiem" na brzuch podczas snu ![]() nic nie działa !!!! ciągle fika i skrzypi później ! niby karmienie po 4, ale łącznie chyba z godzinę musiałam trzymać za rączkę żeby usnęła po swoich nocnych ćwiczeniach ![]() no i w nocy zjadła pięknie z UU a rano znów nie chciała ![]() chyba dziecko mnie wyręcza i się samo odstawia ... może i lepiej ... choć jeszcze próbuję ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc zaliczam do udanych ![]() ![]() ![]() Iw, witaj ![]() ![]() ![]() Lecem do klubu ![]()
#1630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak zaśnie to obracam ją.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ja juz po śniadaniu, po kawce, Marudek bawi się grzecznie w łóżeczku (no, obraca się i przekręca non stop i teraz lezy już do góry nogami) i mam go na oku żeby sobie krzywdy jakiejś nie zrobił. Podczytuje Was dzielnie ale żeby coś skrobnąć to juz jakoś czasu brak i weny chyba też. przestałam łazikowac na spacery bo pogoda jakoś nie sprzyjała i moja waga stoi w miejscu tak więc wyciągnęłam z nowu z szafy rzeczy do ćwiczeń i będę działać bo do grudnia chcę mieć jakieś 4 kilo mniej ![]() Marudek nadal dopomina się o jedzenie w swoim rytmie i dopóki nie zacznie dostawać mm i słoiczków to się to chyba nie zmieni. Na mnie czeka sterta prasowania znowu i dzisiaj przepraszam się z żelazkiem. biore się zaraz do działania
![]() |
#1632 |
Raczkowanie
|
gusiagatko powiedz mi, jak Ci się mieszka w Niemczech ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie mogę uwierzyć że moje dziecko spało do tak późnej godziny ![]() ![]() mało tego od 9 śpi znowu ![]() która mi podmieniła dzidziola ![]() Iw_81 ![]() Bassienka trzymam ![]() MoniaK wczoraj pół miasta przeleciałam za tą kaszką i niestety, u nas takich rzeczy nie ma, a ty się może orientujesz czy jest jakiś sklep ze zdrową żywnością??? pomijając ten na sieradzkiej ![]()
#1634 |
Wtajemniczenie
|
Co tu sie dzieje?
Dzien dobry ![]()
#1635 |
Zadomowienie
|
witam się sobotnie
![]() Nic optymistycznego nie napiszę, jak zwykle rano po nocce.. co się z tym moim dzieciem dzieje noooo ![]() ![]() Pierwsza pobudka juz przed 23:00 - zmieniłam pieluche, przytuliłam, wygłaskałam główkę i zaparałam się! Nie będzie cyca.. odłożyłam do łóżeczka.. płacz i stękanie prze 10 minut.. uspokoił się i zasnął.. Myslę sobie - super! System "olej" daje radę.. nie było cyca, nie było papu.. usnął! Ale kolejna pobudka już po godzinie ![]() ![]() Skok niby się będzie nam kończył na dniach, biorąc pod uwagę, że Antonek 10 dni przenoszony.. może to chociaż jakaś optymistyczna wiadomość na dziś ![]() ![]() Idziemy na zakupy, chcę zakupić Anusiowi taką małą deskę, bo też basen mamy w planach ![]() Aaaa... i dziś pierwsza marchewka pójdzie w ruch ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Przyczajenie
|
Witam. To i ja wyjde z krzaków, żeby nie być posadzoną o szpiegostwo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mary szok!!
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
u nas nocka kopia poprzedniej pobudki 23:30, 3:30 i 6:30, po czym o 8 mej padla jak kawka i spala do 9-tej(a my z nia ![]() ![]() na szczescie mnei U mniej boli.... Cytat:
z kolei nie da sie teraz na boczku uspic, odwidzialo sie! kaze usypianie teraz w dzien to placz i zgrzytanie zebow(moich zosinych jeszcze brak ![]() i tez nie chce jesc UU!!! Cytat:
gusia super!! sprawdz sobie na stronie jak sie sklada ta butelke bo nie wyslalam ci gapa instrukcji, wyparz ja dobrze raz jeszcze bo oni na grancicy norweskiej lubia w cle otwierac takie paczki i sprawdzac, bo Norwegia nie jest w Unii, mam nadzieje, ze wam sie przyda ta buteleczka. smieszna jest co'? zosiaa ty sie ciesz nie narzekaj, gratulacje za cudna nocke ![]() lolus ale sie Antonek popsul no, mam nadzieje, ze jednak wroci do normy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() OMG!!! Współczuję. Bry! Jak się macie? Idziemy na wojnę? A kiedy?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- lwica - jak wyglądają szatnie rodzinne? Jadę zaraz do siostry, do wieczorka mamusie ![]()
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze. Jedyne na co narzekam to brak rodziny i przyjaciol (bo oni w Pl)
![]() Cytat:
![]() ![]() zosiaaa ![]() g_edyta Witaj ![]() anula ciesze sie, ze u Ciebie lepiej ![]() Tak, buteleczka smieszna i ten smoczek z taka wielka dziura ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
adługo już jesteś w Niemczech ? jak z twoim językiem ? umiesz czy jak ? tak wgl to gdzie mieszkasz jeśli mogę wiedzieć ?? :P ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Lolka, znowu powtórka?
![]() Zosia, brawa za nockę ![]() ![]()
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam tu od czerwca 2008 a z jezykiem? hmmm Dogadam sie w sklepie, u lekarza, w urzedach, wiec nie jest zle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() Ania skubie żyrafę, mąż robi obiad, ja wizażuję ![]() zosiaaa czy to Twój dzieć zabrał ładne spanie mojego dziecia? ![]() w zasadzie to tak jak zwykłe, tyle że są w nich przewijaki. no i do jednej szatni wchodzi mama z tatą, więc jest pomoc przy dziecku właśnie matall, zytuś na ten basen tatuś może wejść z Wami, tylko musi mieć strój sportowy i klapki (znaczy nie tyle do wody co koło basenu) Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-10-15 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jednak marchewki chyba u nas nie będzie ![]() ![]() Boję się dawać marchewkę, bo jak jeszcze ona uczuli to nie będę już wiedziała co od czego ![]() Wizyta u pani doktor i tak już we wtorek, więc chyba wstrzymam się z marchewką ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-15 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
witam się z kawką
![]() lecę ogarnąć dom na przybycie pana rehabilitanta między 13 - 14 ![]() będę później, nic nie doczytałam lofciam Was ![]() daisy napisz mi proszę jak z laktacją, czy miałam rację, że elektryczny pomaga, doczytałam wczoraj tylko, że udało Ci się przedwczoraj 100ml z jednej UU. Trzymam kciuki Kochana żeby było z dnia na dzień lepiej i abyś się nie musiała martwić ![]() uciekam a GRAZIN WRACAJ !!!!!
![]() |
#1649 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
łeeee . dalekoooo ode mnie. ja w niemczech jestem od lutego dopiero.. coś tam łapię, ale żeby u lekarza się dogadać czy coś to nie bardzooo ; / albo jakieś piesemko .. ale mam nadzieje, że szybko się nauczę.. tv też mam niemiecką, więc zobaczymy .. eh. to raczej byśmy się nie spotkały jak tak daleko mieszkasz.. gdyby gdzieś bliżej to owszem ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
zobaczymy, może zejdzie.. wcześniej tez dostawała słoiczki. tzn. jabłko, banan, marchewka i nic nie wyszło .. nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałaaa .. ![]() ![]() w poniedziałek idziemy na szczepienie to zapytam .. jeszcze któraś mamusia mieszka w Niemczech ?? ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
Daisyy, przypomniało mi się jeszcze że u mnie trochę wpływa na laktację Karmi
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.