|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Aniu córcia na medal
oby tak dalej ![]() Jak się już najada z cycucha, może już napływa ten odpowiedni pokarm, bo na początku też podobno jakiś rzadszy leci - tak czytałam
|
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Kosc cipna i nie tylko kosc ,krzyz.Mialam dzisiaj w nocy dosc mocny skurcz,szedl w strone krzyza.Ale zniknal.Ogolnie nic sie nie zmienilo,delikatne skurcze nadal sa.W przedszkolu jedna mama mnie pocieszyla,ze miala skurcze 2 tygodnie przed terminem i 2 tygodnie po i dopiero urodzila ....super
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
aniu suuuuuuuuuuuuuuuuuper ze juz sie z Lilianka zgrywacie !!!
![]() klaski : trzymam kciuki zeby bylo jak najlepiej u Was
|
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie Aniu,ze poszlo tak szybko
.Mnie gesia skora przechodzila,jak o tym myslalam .To niezly z niej spioszek .I widocznie dobrze sie odzywiasz,masz syte mleko,ze tyle wytrzymuje,super
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie świetna sprawa...
U mnie też się utrzymuje pypeć na jezyku, ale dopiero od wczoraj, a katar mam już chyba z 2 tyg, kość boli jak pochodzę... Od dzisiaj mam 3 tyg do porodu (planowanej daty-oczywiście)
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, prawdziwy aniołek Ci się trafił, zazdroszczę
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Dalia, mi też 40 dni zostało, idziemy łeb w łeb
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
ja też zakatarzona,do tego zimno mi wyskoczyło:? zmykam na wizyte u ginekologa
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
A mi lekarz powiedział, że jak sie dzidzia nie obróci do końca miesiaca to za 4 tygodnie mnie potnie
TZ jak to uslyszal, to powiedzial ze mam zaraz od lekarza podjechac do Ikea i on tez zaraz tam bedzie i kupimy lozeczko. Teraz z wyprawki zostaly mi tylko same drobiazgi: szczotka do wloskow (polecacie cos), zestaw do paznokci, sztywny przewijak na lozeczko i jakas lampka na sciane lub lepiej stojąca. dzis zrobilam zamowienie w dozie. Jeszcze jakis biustonosz do karmienia, nawet ze 3 musialabym kupic... |
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
a co to jest ten pypeć?
![]() ja od rana biegunka znowu, brzuch twardnieje, poza tym ok
|
|
|
|
#1630 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel niestety, ale każdy związek przechodzi kryzysy... My też miewamy raz na długi czas jakiś kryzys, jakby temperatura uczuć spadała. Wtedy staram się nie czepiać, ale przeczekać i spokojnie porozmawiać. A po takim małym kryzysie nadrabiamy zaległości, wszystko się układa jak powinno
![]() Tylko u nas nie ma problemu jakiegoś podrywania innych dziewczyn, mój tż nie daje mi powodów do zazdrości... Skoro już rozmawiałaś z nim, tłumaczyłaś to teraz wyjdź z inicjatywą randki - kolacja, kino, a w domku czułości Może zadziała?Niestety druga strona medalu jest taka, że choćbyś na rzęsach stawała, a on nie będzie chciał, to nic się nie poprawi.. Ale trzymam kciuki, żeby było lepiej ![]() Aniu super, że malutka najada się cycem
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
sozzaa do tp masz jeszcze troche, moze sie obruci, badzmy dobrej mysli, aaa i udanych zakupow
|
|
|
|
#1632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znaczy, że dokonałam dobrego zakupu ![]() Mój małż jeszcze musi łóżeczko pomalować. Pasowałoby, żeby się wywietrzyło dobrze zanim Anielcia wyskoczy na świat. A juz też się nie moge doczekać, żeby taki kącik dla maleństwa mieć jak Wy macie
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Aniu
dla Ciebie i dla Lilianki Ela a Ty mialas lezec, a nie biegac i myc?? chyba chcesz juz miec dzidziola przy sobie, ze nie mozesz przestac chociaz na chwile |
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak trzeba będzie jednak cc to dasz radę! Ja też się boję, ale zaciskam zęby i jakoś przeżyję.. Byle tylko dzidzia zdrowa
|
|
|
|
|
#1635 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie problem w tym że podczas kilku wizyt lekarze przegapili to że są problemy z bioderkami. Nie wiem do kogo chodziła znajoma ale wiem że jestem już przeczulona na tym punkcie więc poszukam kogoś dobrego w swoim mieście kto dokładnie sprawdzi czy stawy dobrze się rozwijają. Jeśli chodzi o przeziębienie - soczek z malin dodawany do ciepłej wody lub herbaty i dużo witaminy C. Lekarz powiedział mi że grypovite można brać w ciąży Sama się nią leczyłam więc polecam!Cytat:
Cytat:
Dygotoko zazdroszczę Ci takiego powera!!! Ja poszłam spać przed 24 i z ledwością wstałam o 10.30. Wczoraj i przedwczoraj wstałam grubo po 11!!!
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
a mi małe dzis wypych główkę, która ja mam pod prawym cyckiem
![]() Gdzie sie tak pcha? chce cos zobaczyć , czy co? |
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny coś mi się obiło o uszy, że często się zdarza, że po porodzie stopa pozostaje rozmiar większa! Matko, to jak ja miałam 39/40 to mogę mieć 41?????
|
|
|
|
#1638 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córka chyba ma dzis ADHD.Moje zebra sa bombardowane.Brzuch tez nie jest mieciutki niestety,ale leze.
Musze chyba Lactulozy sie napic, bo juz kilka dni nic a brzuch coraz twardszy,wiec dorobiłam teorie ze to tez ma wpływ. |
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i na pewno jakby coś się działo to najpierw pobiegnę do ortopedy a potem zacznę pieluchować Teściowa ostatnio mówiła że powinnam to robić już od pierwszych dni życia dziecka a moja mama po rozmowie ze znajomą położną powiedziała że najpierw się sprawdza czy dziecko łokciem może dosięgnąć kolana w ugiętej nóżce i jeśli nie to wtedy zaczyna się pieluchowanie (mam nadzieję że nic teraz nie pokręciłam)
|
|
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem co robić mała nie jadła od 5:40 i dalej śpi nie wiem czy mam ją budzić do jedzenia czy czekać aż sama się obudzi
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-10-19 o 11:35 |
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
Mówiąc szczerze, to ja juz się oswajam z cc, bo chyba tylko raz dzidzia był w dobrej pozycji, a tak to jest poprzecznie. Widocznie tak jej wygodnie. pocieszam sie myślą, że jednak jak będę miała cc to będzie to zabieg planowany, a nie robiony na szybko i TZ ze mna będzie na sali podczas cc, o ile nie "odleci"
|
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
Raczej na zwierza którego tam widział... chwilę później był atak łapkami w TV jakby kocur myślał że pobije łapkami widzianego zwierza hihhi
![]() Imiona wybierał mąż a futra fajne tyle że w końcówce ciąży troszkę uciążliwe - zwłaszcza fretki.
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A nie da rady przez sen nakarmić?
|
|
|
#1646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec poczekaj.Dziecko samo sie obudzi jak zgłodnieje.Jak oddycha i wszystko ok to spokojnie
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Aniu 5.40 na czas polski czy uk??troszke dlugo spi, chyba bym wybudzila
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
HA, Mola i Ania i tu się mylicie
![]() ![]() ![]() Gin powiedział ze od piątku mogę rodzić , wiec zaczynam powoli działać.Doszłam do wniosku ze mnie problemy z donoszeniem ciaży to nie aż takie straszne, po prostu tak mam że wygląda to wszystko jakbym miała rodzić za chwilę a tu wszystko sie ładnie trzyma. Nawet gin mi mówił że to moze być taka moja uroda że ta szyjka się sypie, i już. Bo jak byłam w szpitalu to po badaniu ordynator powiedział mi że wszystko tam w środku trzyma tak z Bożej łaski , to sie przeraziłam, ale jak widać nadal trzyma, tzn rozwarcie już mam, ale z synem od ok 30tc łaziłam z rozwarciem 3cm , i donosiłam do 42tc, i wstyd się przyznać ale aż tak się nie oszczędzałam .Więc teraz powoli startuję z robotą .Ale dziekuję Wam dziewczęta za troskę Aniu super ze maleńka dużo śpi, że najadła sie Twoim mlekiem i że ten zabieg tak dzielnie zniosła dla tżta wszedł z mała sam, nie wiem czy mój by nie zemdlał .Angel tak jak dziewczyny piszą, za dużo robisz, pozwól tżtowi podziałać samemu a potem go pochwal, na facetów to działa. Ja swojego chwalę często, że tak super zajmuje sie synem, myje mu zęby zawsze, bez przypominania , mówia razem pacierz, takie drobne ale ważne czynności, jak go pochwale to widzę że ma ochotę fruwaćPoza tym jesteście młodziutkim małzeństwem i musicie się ułożyć że tak powiem, my przez pierwszy rok to to się właśnie układaliśmy nawzajem, a ile napieć, kłótni, masakra! A teraz nam cudownie, mam super męża. choć czasem to się i pokłócimy, tak dla zasady .
|
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Obudź albo nakarm "na śpiocha" bo to już dość dawno było karmienie na żądanie swoją drogą ale co 3-4 godzinki powinna coś zjeść bo zacznie na wadze spadać
3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png Edytowane przez karolinka_12 Czas edycji: 2011-10-19 o 11:44 |
|
|
|
#1650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

oby tak dalej 

.Kosc cipna i nie tylko kosc
,krzyz.Mialam dzisiaj w nocy dosc mocny skurcz,szedl w strone krzyza.Ale zniknal.Ogolnie nic sie nie zmienilo,delikatne skurcze nadal sa.W przedszkolu jedna mama mnie pocieszyla,ze miala skurcze 2 tygodnie przed terminem i 2 tygodnie po i dopiero urodzila
....super
klaski :
.To niezly z niej spioszek 

, to sie przeraziłam, ale jak widać nadal trzyma, tzn rozwarcie już mam, ale z synem od ok 30tc łaziłam z rozwarciem 3cm