Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 16:36   #1621
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Kobietki zakupiłam dziś olejek Alterra migdał i papaja z rosmanna i zaczynam olejowanie na całego od dziś obym tylko dała radę, bo mam strasznie słomiany zapał do takich rzeczy
zastanawiam się tylko, jak go nalożyć tzn. czy na noc, czy na parę godzin przed myciem na nieumyte włosy, a jeśli tak, to jak długo w nim chodzić?
Może macie sprawdzony sposób, jeśli chodzi o ten olejek?
Nie ma sprawdzonego sposobu bo każdemu pasuje co innego
Najlepiej napierw nałożyć olejek na prę godzin zobaczyć jak działa i czy nie uczula i jak będzie ok to na następny raz nałożyc na noc

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:29   #1622
OstraMieta
Rozeznanie

Ja dopiero zaczynam przygodę z olejowaniem ( dzięki Wizażankom )
Mam bardzo zniszczone,przesuszone blond włosy,dodatkowo puszą się,dodatkowo mam loki ( coś jak Shakira ) ale kondycja fatalna,za dużo rozjaśniania,prostowania, suszenia
Kupiłam Amlę Gold i zastanawiam się jakie oleje do tego dołożyć,żeby jakoś te włosy doprowadzić do ładu .
Jaśmin ? Vatika kokosowa ? Migdałowa ? Olejek kokosowy ?
Mieszanka , których olejków będzie najodpowiedniejsza ?
OstraMieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 17:52   #1623
Rvda88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
Rvda88:
Zostaw szampony Vichy, one nie są zbyt dużo warte. Gdzieś były analizowane i zapamiętałam tylko, żeby ich nie kupować. Zwykle jeśli szampon zawiera jakies oblepiacze (pq, silikony...) pojawia sie wrażenie, że masz niedomytą masakrę zamiast włosów.
To może być powód - a szampon był mamy, bo byłam u rodziców na weekend, a całego swojego osprzętu drogeryjnego wtedy nie wożę

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
a moze sprobujesz mydelek do zmywania tej mieszanki olejowej??
mnie ladnie zmywa olej ze skalpu i wlosow tylko potem wlosy plucze sie plukanka octowa ( 2 lyzki octu ziolowego albo owocowego na 1 l wody)

i jesli nie uznasz mnie za zbyt wscibska to prosze o info nt tej olejowej wcierki od dermatologa, mam swoje problemy ze skalpem, m.in. dlatego sie zainteresowalam tematem olejowania
moze byc na priv, bede bardzo wdzieczna
A co to za mydełka?

Nie widzę problemu, żeby odpowiedzieć Podam Ci skład, na ile jestem w stanie odczytać, krótki jest:
5% olive salicylone 500,0 (choć nie wiem, czy to pięćset to nie jest pojemność, bo taką sporą butlę dostałam )
No i nie wiem, jak z zakupem, bo ja na to dostałam receptę na lek robiony.

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 18:27   #1624
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
A co to za mydełka?

Nie widzę problemu, żeby odpowiedzieć Podam Ci skład, na ile jestem w stanie odczytać, krótki jest:
5% olive salicylone 500,0 (choć nie wiem, czy to pięćset to nie jest pojemność, bo taką sporą butlę dostałam )
No i nie wiem, jak z zakupem, bo ja na to dostałam receptę na lek robiony.
dzięki za skład

a mydełka to skrzypiące mydło i krzepka pokrzywa, dziewczyny myją tez trzema korzeniami ale ja nie próbowalam więc nie wiem
tylko pamiętaj o płukaniu wodą z octem po umyciu włosów mydłem
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 20:25   #1625
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki zakupiłam dziś olejek Alterra migdał i papaja z rosmanna i zaczynam olejowanie na całego od dziś obym tylko dała radę, bo mam strasznie słomiany zapał do takich rzeczy
zastanawiam się tylko, jak go nalożyć tzn. czy na noc, czy na parę godzin przed myciem na nieumyte włosy, a jeśli tak, to jak długo w nim chodzić?
szybko się wicągniesz w olejowanie

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 21:00   #1626
Sunday Rose
Zakorzenienie

Sesa będzie moja za kilka dni ^^ myślę też nad kokosem i słodkimi migdałami, ale muszę się trochę wstrzymać, na wszystko przyjdzie czas nie mogę się doczekać
Stary 2012-03-02, 21:09   #1627
ksantypa7
Rozeznanie

Jestem po nocy z Sesą na skalp i Alterrą granatową na długość. Coś mi przy nakładaniu i zmywaniu sporo włosów wyszło. A wcale nie tarłam skalpu. Może skóra musi się przyzwyczaić? Zazwyczaj przy nakładaniu raczej mi włosy nie wychodzą, kilka sztuk się nie liczy. A tu było jednak sporo. Ale efekt po umyciu b. fajny. Zapach mi nie przeszkadzał, o ile w butelce był mocny, to już nałożony był ok. Widocznie Alterra zrównoważyła.

I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive!
And I've got so much more that I want to do
Was it music?
Was it science that saved me?
Or the way that you prayed for me?
Yes either way I thank you, I'm alive
GM

ksantypa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 21:12   #1628
Sunday Rose
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do wyboru Parachute albo Dabur Anmol - poczytałam trochę, to kokos i to kokos, który lepiej zamówić?
Stary 2012-03-02, 21:47   #1629
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
szybko się wicągniesz w olejowanie
Mam nadzieję
właśnie zmyłam Alterrę, trzymałam ją na włosach około 6 godzin
przy myciu troszkę włosów poleciało
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:11   #1630
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do wyboru Parachute albo Dabur Anmol - poczytałam trochę, to kokos i to kokos, który lepiej zamówić?
ja miałam parachute i byłam zadowolona
na temat drugiego się nie wypowiem może ktoś miał oba i ma porównanie

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 22:30   #1631
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytaj pigułkę dot. olejowania - tam jest mnóstwo przydatnych informacji

Jeśli chodzi o mnie - dotychczas nakładałam Alterrę tylko i wyłącznie na noc, na nieumyte włosy. Jestem zadowolona. Mam wersję i z migdałem i z pomarańczą. Narazie testuję tą drugą i wiem,że napewno kupię ponownie. Ogólnie to (moim zdaniem)te dwie wersje są najlepsze składowo, jeśli chodzi o nakładanie ich na włosy.
Aha - no i plusem jest to,że olejek się bez problemu zmywa już przy pierwszym myciu. (Chociaż prawdą jest,że narazie zmywam oleje tylko szamponem z SLeS,który obecnie testuję)

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez OstraMieta Pokaż wiadomość
Ja dopiero zaczynam przygodę z olejowaniem ( dzięki Wizażankom )
Mam bardzo zniszczone,przesuszone blond włosy,dodatkowo puszą się,dodatkowo mam loki ( coś jak Shakira ) ale kondycja fatalna,za dużo rozjaśniania,prostowania, suszenia
Kupiłam Amlę Gold i zastanawiam się jakie oleje do tego dołożyć,żeby jakoś te włosy doprowadzić do ładu .
Jaśmin ? Vatika kokosowa ? Migdałowa ? Olejek kokosowy ?
Mieszanka , których olejków będzie najodpowiedniejsza ?
Skoro masz kręcone włosy to może zerknij na forum dla kręconowłosych i zainteresuj się np. metodą CG? Widziałam,że dziewczyny tam mają świetne sposoby na wydobycie skrętu i pielęgnację włosów kręconych i falowanych. A przemiany jakie przechodzą? Cudowne.

Moim zdaniem nie ma takiej "najodpowiedniejszej" mieszanki, ponieważ każdemu pasuje coś innego. Z drugiej strony - sporo dziewczyn chwali nowe olejki Alterry - może warto się nimi zainteresować?

A co do Amli Gold - zawiera silikon i parafinę, ja tam się ich nie boję , służą mi (tzn. przynajmniej w przypadku Amli Gold, którą bardzo lubię i cenię za to, jak nabłyszcza włosy),ale są wizażanki, którym parafina obciąża włosy.
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 23:02   #1632
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
. Mam wersję i z migdałem i z pomarańczą. Narazie testuję tą drugą i wiem,że napewno kupię ponownie. Ogólnie to (moim zdaniem)te dwie wersje są najlepsze składowo, jeśli chodzi o nakładanie ich na włosy.

A co do Amli Gold - zawiera silikon i parafinę, ja tam się ich nie boję , służą mi (tzn. przynajmniej w przypadku Amli Gold, którą bardzo lubię i cenię za to, jak nabłyszcza włosy),ale są wizażanki, którym parafina obciąża włosy.
Ma dokładnie te same Na razie testowałam kilka razy (chciałam najpierw powykańczać inne oleje), ale jestem bardzo zadowolona z efektów
Tak samo bardzo je lubię na ciałko

Co do Amli, to ja mam ta zwykłą Dabura, bez silikonów, ale z parafiną i też ją bardzo lubię Nie obciąża mi włosów i łatwo się zmywa nawet delikatnym szamponem
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 23:50   #1633
Ula_87
Wtajemniczenie

Ja już chętnie bym spróbowała tego z migdałem, ale narazie testuję olejek Khadi stymulujący wzrost. Ale myślę,że wersja z migdałem będzie równie dobra.

A powiedz, Izuś, której wersji używałaś na ciało? Obu? I jak używasz? Tak, jak oliwkę na wilgotną skórę, czy bardziej jak balsam na już osuszoną? Zastanawiam się,czy mnie nie podrażni. Mam bardzo wrażliwą skórę, skłonną do alergii. Niby to prawie sama natura, ale w np. w przyrodzie jestem uczulona na różne rośliny
Stary 2012-03-02, 23:51   #1634
pannahanna
Raczkowanie

włosy cały czas wypadają...gorzej niż kiedyś, a pielegnacja ta sama!

I mam strasnie przesuszone konce - polowe wlosow mam piekne, gladkie, odzywione i blyszczace, a ku koncom robią się splątane i sianowate

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 00:11   #1635
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość

I mam strasnie przesuszone konce - polowe wlosow mam piekne, gladkie, odzywione i blyszczace, a ku koncom robią się splątane i sianowate

Hm,może ta pogoda ma na to wpływ

A używasz wcierek?

Stosujesz maski?
Stary 2012-03-03, 00:43   #1636
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość

No lecą, bo to właśnie ten czas w roku...

Co do kondycji włosów- ja jeszcze 2 dni temu mówiłam dokładnie to samo, a jak zrobiłam zdj. włosów to się w ogóle przeraziłam- końcówki suche, pozbijane w kolonie. Bleee Podcięłam jakieś 2-3 cm, rzuciłąm w kąt suszarkę, użyłam nowej odżywki (Fructis ) i od wczoraj nie mogę się nacieszyć włosami Szkoda, że nie miałam dzisiaj i wczoraj okazji, żeby im zdjęcie zrobić... No ale nagle różnica diametralna! Chociaż jeszcze pod koniec marca widzę się z fryzjerką na jeszcze jedno małe cięcie. Tak więc głowa do góry, może po prostu coś trzeba zmienić w pielęgnacji?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 00:57   #1637
Ula_87
Wtajemniczenie

Weegirl - który Fructis?
Stary 2012-03-03, 05:37   #1638
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
Ale jakiś konkretny szampon? Mogę zapomnieć
A to nie jest "egipska" firma z naturalnymi kosmetykami :
www.nefertaribodycare.com

Cytat:
I jak używasz? Tak, jak oliwkę na wilgotną skórę, czy bardziej jak balsam na już osuszoną?
Izuś pewnie jeszcze śpi , to ja odpowiem .
Mam "granat i awokado". Próbowałam na wilgotną skórę {tak jak inne oleje}. Jestem straszliwym wrażliwcem . Alerrowski olej nie podrażnił, nie poszczypał i nie uczulił, ale też na kolana nie powalił. Nie wsiąka . Na osuszoną skórę nie stosowałam. Jest natomiast idealny jako dodatek do kąpieli do dłoni {przed manicure} i do stóp. Moja Psiapsiółka używa tego olejku do kąpieli w wannie.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:25   #1639
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Weegirl - który Fructis?
Volume Reconstructure Ale lubię wszystkie odżywki Frustis, które mają ten "stary" skład Bo z tego co widziałam, to Nutri Gładki ma nieco inny skład i ja go jeszcze nie testowałam, ale jakoś tak mnie nie przekonuje na razie

A ja ostatnio jakoś nie mogę stosować nic (olejów, odżywek) na skórę głowy, bo później mam włosy oklapnięte Czuję, że skórze przydałoby się jednak nawilżenie... chyba czas kupić żel aloesowy Nałożyłabym kokoska na głowę, ale się boję oklapu znowu
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:01   #1640
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już chętnie bym spróbowała tego z migdałem, ale narazie testuję olejek Khadi stymulujący wzrost. Ale myślę,że wersja z migdałem będzie równie dobra.

A powiedz, Izuś, której wersji używałaś na ciało? Obu? I jak używasz? Tak, jak oliwkę na wilgotną skórę, czy bardziej jak balsam na już osuszoną? Zastanawiam się,czy mnie nie podrażni. Mam bardzo wrażliwą skórę, skłonną do alergii. Niby to prawie sama natura, ale w np. w przyrodzie jestem uczulona na różne rośliny
Używam na suchą skórę obu wersji Mnie nic nie podrażnia, a często używam po depilacji i peelingu
Myslę, że możesz spróbować, chociaż na jakiejś mniejszej części ciała

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Izuś pewnie jeszcze śpi , to ja odpowiem .
Mam "granat i awokado". Próbowałam na wilgotną skórę {tak jak inne oleje}. Jestem straszliwym wrażliwcem . Alerrowski olej nie podrażnił, nie poszczypał i nie uczulił, ale też na kolana nie powalił. Nie wsiąka . Na osuszoną skórę nie stosowałam. Jest natomiast idealny jako dodatek do kąpieli do dłoni {przed manicure} i do stóp. Moja Psiapsiółka używa tego olejku do kąpieli w wannie.
Tak jeszcze spałam, córeczka mi dała pospać do 8
Tak jak odpisałam wyżej, ja używam tych olejków na suche ciało i u mnie sprawdzają się bardzo dobrze i ładnie się wchłaniają

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Volume Reconstructure Ale lubię wszystkie odżywki Frustis, które mają ten "stary" skład Bo z tego co widziałam, to Nutri Gładki ma nieco inny skład i ja go jeszcze nie testowałam, ale jakoś tak mnie nie przekonuje na razie

A ja ostatnio jakoś nie mogę stosować nic (olejów, odżywek) na skórę głowy, bo później mam włosy oklapnięte Czuję, że skórze przydałoby się jednak nawilżenie... chyba czas kupić żel aloesowy Nałożyłabym kokoska na głowę, ale się boję oklapu znowu
Też mam tą odżywkę i ostatnio polubiłam ją bardziej niż Garniera AiK
Ja też wysuszyłam skórę głowy i włoski zaczęły mi się bardziej przetłuszczać od kilku dni
Też zrobiłam przerwę we wcierkach, za to nakładam właśnie żel aloesowy pluy kilka kropli d-pantenolu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 11:14   #1641
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Używam na suchą skórę obu wersji Mnie nic nie podrażnia, a często używam po depilacji i peelingu
Myslę, że możesz spróbować, chociaż na jakiejś mniejszej części ciała

Tak jeszcze spałam, córeczka mi dała pospać do 8
Tak jak odpisałam wyżej, ja używam tych olejków na suche ciało i u mnie sprawdzają się bardzo dobrze i ładnie się wchłaniają

Też mam tą odżywkę i ostatnio polubiłam ją bardziej niż Garniera AiK
Ja też wysuszyłam skórę głowy i włoski zaczęły mi się bardziej przetłuszczać od kilku dni
Też zrobiłam przerwę we wcierkach, za to nakładam właśnie żel aloesowy pluy kilka kropli d-pantenolu
Dziewczyny bardzo mnie interesuje ten żel aloesowy, na moją podrażniona skórę głowy pewnie będzie dobry, tylko nie wiem jaki konkretny kupić i gdzie
Stary 2012-03-03, 11:18   #1642
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny bardzo mnie interesuje ten żel aloesowy, na moją podrażniona skórę głowy pewnie będzie dobry, tylko nie wiem jaki konkretny kupić i gdzie
Najbardziej polecany jest żel aloesowy firmy Gorvita, dostępny na dozie
Jak chcesz go znaleźć na ich stronie to wpisz aloe vera
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 11:23   #1643
malutka316
Raczkowanie

Mam zamiar zacząć przygodę z olejowaniem, ale mam lekko porozdwajane końcówki. Gdzieś przeczytałam, że na to olejek nie pomoże jedynie podcięcie ich. Więc czy warto przed rozpoczęciem olejowania najpierw odwiedzić fryzjera.?
malutka316 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 11:28   #1644
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka316 Pokaż wiadomość
Mam zamiar zacząć przygodę z olejowaniem, ale mam lekko porozdwajane końcówki. Gdzieś przeczytałam, że na to olejek nie pomoże jedynie podcięcie ich. Więc czy warto przed rozpoczęciem olejowania najpierw odwiedzić fryzjera.?
Moim zdaniem warto najpierw podciąć Rozdwojonych końcówek nic nie naprawi
Wtedy będziesz mogła zacząć dbać od podstaw, a nie olejować niektóre partie włosów, których nic nie uratuje
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-03, 11:29   #1645
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Najbardziej polecany jest żel aloesowy firmy Gorvita, dostępny na dozie
Jak chcesz go znaleźć na ich stronie to wpisz aloe vera
Dziękuję za informacje chodzi o ten, tak?:

czyli po prostu trzeba wcierać go w skórę głowy? Przed myciem, po myciu?)

nie mogę niestety wstawić linku

Edytowane przez kamelka33
Czas edycji: 2012-03-03 o 11:31
Stary 2012-03-03, 11:34   #1646
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka316 Pokaż wiadomość
Warto. Ja się przed tym długo broniłam, miesiąc temu obcięłam 20 cm włosów i dopiero teraz widzę pozytywne skutki pielęgnacji
Stary 2012-03-03, 11:35   #1647
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za informacje chodzi o ten, tak?:

czyli po prostu trzeba wcierać go w skórę głowy? Przed myciem, po myciu?)

nie mogę niestety wstawić linku
To jest ten: http://www .doz .pl/apteka/p48900-Aloe_Vera_zel_bioaktywny_ 150_ml

Usuń spacje

Ja wcieram przed myciem i dodaję jeszcze kilka kropli d-pantenolu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 11:42   #1648
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
To jest ten: http://www .doz .pl/apteka/p48900-Aloe_Vera_zel_bioaktywny_ 150_ml

Usuń spacje

Ja wcieram przed myciem i dodaję jeszcze kilka kropli d-pantenolu
Kurcze nadal wyskakuje mi jakiś błąd:P
Wklejam zdjęcie, żeby się upewnić
A czy dostanę go normalnie w aptece, czy tylko przez internet? Jest w sumie tani, więc szkoda płacić mi raz tyle za przesyłkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 137603.jpg (13,2 KB, 7 załadowań)
Stary 2012-03-03, 11:48   #1649
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

kamelko to dorzuć cos na dozie do zamowienia za 10 zł i nie zaplacisz za przesyłkę

ja powinnam miec bana na ten wątek. ciagle mowicie o sesie a ja mam narazie inne wydatki ale wczoraj o mało nie kliknełam, mimo, ze olej łopianowy czeka.
Stary 2012-03-03, 11:54   #1650
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
kamelko to dorzuć cos na dozie do zamowienia za 10 zł i nie zaplacisz za przesyłkę

ja powinnam miec bana na ten wątek. ciagle mowicie o sesie a ja mam narazie inne wydatki ale wczoraj o mało nie kliknełam, mimo, ze olej łopianowy czeka.
też mnie sesa kusi i khadi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości