Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 09:54   #1621
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Elf, jak Ci idzie przejście na mm? Dalej się budzi z przyzwyczajenia na memlanie cyca ?

Bo jak przejde na mm tylko tego się obawiam, że wpadnę w panikę, a młody w szał, że nie będzie cycucha
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:58   #1622
elf27
Zadomowienie

OLUSIA zapomniałabym- z cynamonem uważaj, często uczula alergików.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:00   #1623
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
OLUSIA jeśli dziecko ma podejrzenie alergii to podaje się mleka HA, jeśli stwierdzoną to tylko a wyłącznie hydrolizat, bo inaczej będzie błędne koło. Zwykłe mm zawiera białka mleka krowiego więc nawet jesli Ty będziesz na ścisłej diecie to nic to nie da. Jeśli dokarmiasz to albo Nutramigen albo Pepti, ewentualnie dają sojowe, ale rzadziej.
no wlasnie .W piatek mam bilans,spytam pediatry,jakie mleko mam jej dawac,czy wystarczy to HA,czy jakies specjalne z apteki (nie wiem,jakie tu sa).Stwierdzonej nie bedzie miala,bo lekarzy sa tu antyalergiczni

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
OLUSIA zapomniałabym- z cynamonem uważaj, często uczula alergików.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:01   #1624
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A marchewka z ziemniakiem to nie zupka?
A nie wiem Ja matka początkująca, proszę o wyrozumiałość
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:02   #1625
elf27
Zadomowienie

BAHA my już na mm bez cyca Już miałam załamkę i chciałam wrócić na pierś i bajeczne jedzenie, ale tż mi nie pozwolił. Mały przebudza się 1-2 razy ( 2 i 4), trochę tęskni jeszcze za cycem, czasem jak leżymy obok niego i się bawimy to nawet do tż się odwraca i łapie go za cycka i woła "hu, hu!" - tak robił jak go karmiłam
Ryczeć mi się chce, ale trudno - to dla jego dobra. Strasznie nie lamentuje choć pierwsze dni nie były łatwe, nie wiedział o co chodzi, gdzie mamy cyco, płakał i lamentował,musiałam go dużo całować i tulić. Może większy dzidziol łatwiej zaakceptuje nową sytuację? W końcu Twój Michał już ma mocno rozszerzoną dietkę, zacznie raczkować, siedzieć i nie będzie się tak skupiał na braku maminej piersi?
Stary 2012-05-08, 10:07   #1626
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Wyje za nią, a łzy rozpaczy leją się strumieniami ....
Oczywiście, że mi jej nie brakuje
Tylko szkoda, że pojechała jak ja mam zaplanowany wypad ;p

Ugotuj jej od razu zupę, po co się bawić
Ukochana teściowa Uważaj, bo Ci chusteczek zbraknie

Priv poszedł

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Elf będzie dobrze. Bobek musi przyzwyczaić się do nowej sytuacji.. Każde dziecko inaczej reaguje.. Minie trochę czasu i zapomnicie o tym zmartwieniu
Stary 2012-05-08, 10:12   #1627
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
A nie wiem Ja matka początkująca, proszę o wyrozumiałość
dla mnie marchewa + ziemniak to już zupka - z czasem można/trzeba dodać mięsko do warzyw, ale bez wywaru, a po 7 m. pół żółtka co drugi dzień

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:15   #1628
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Może libido wróci na powrót TŻ

A i czekamy na zęby, mała szeleju dostaję ciągle coś w buzi musi mieć. Dziś miała takiego focha na mnie jak jej zabrałam chusteczkę do pupy co mi podwedziła zanim jej umyłam tyłek. W zamian dostała taką tylko czysta i suchą ale juz nie pasowłao jej tak bardzo.
a jeden dzień powinno - przynajmniej u mnie...
My też czekamy, tak się ślini, że szok :/
Cytat:
Heheheheehe ja obalam wszystkie te mity o spadkach ochoty po porodzie, po tabl... Jak tż widzi, że pare dni nic z tego to a)mam okres b)mam doła c)zawalił coś i m kare

Baha ja też sama siedze, tż w robocie. Ale chyba teściowej ci nie brakuje?

U nas wyszło słoneczko, pójdziemy sobie później na spacer, teraz ogarne mieszkanko (kocham swoje małę metry w tej sytuacji hehehe). Na obiad mam już mięsko z kurczaczka przygotowane, tylko przed smażeniem obtoczyć w panierce i sos czosnkowy zrobić i obrać ziemniaki.

Mam pyt. jak już dam małej tego ziemniaka z marchewką to co dalej? Kiedy mogę ugotować zupkę?
Ale nie karmisz? Te karmiące tylko cycem mają przewalone
Ziemniaczek i marchew to już zupka

Basiula co za teściowa jak Ci idzie w konkach? wiesz, że udało mi się wtedy na tym Dove, co Ci linka wysłałam?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
BAHA my już na mm bez cyca Już miałam załamkę i chciałam wrócić na pierś i bajeczne jedzenie, ale tż mi nie pozwolił. Mały przebudza się 1-2 razy ( 2 i 4), trochę tęskni jeszcze za cycem, czasem jak leżymy obok niego i się bawimy to nawet do tż się odwraca i łapie go za cycka i woła "hu, hu!" - tak robił jak go karmiłam
Ryczeć mi się chce, ale trudno - to dla jego dobra. Strasznie nie lamentuje choć pierwsze dni nie były łatwe, nie wiedział o co chodzi, gdzie mamy cyco, płakał i lamentował,musiałam go dużo całować i tulić. Może większy dzidziol łatwiej zaakceptuje nową sytuację? W końcu Twój Michał już ma mocno rozszerzoną dietkę, zacznie raczkować, siedzieć i nie będzie się tak skupiał na braku maminej piersi?

ja karmiałm 10,5 mies i córa sama cyca porzuciła, ale też płakać mi si,ę chciało przez kilka dni

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:15   #1629
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
1.chyba gluten tam jest.A ma Olek uczulenie na niego??Ja gluten jakis czas temu wprowadzilam i jest ok.
A w ogole,jak macie moze takie platki owsiane,moglybyscie rzucic okiem na sklad??Po jakiego gwinta sa w nich orzechy ?Znalazlam niby jedna,co o nich nie jest wspomniane na opakowaniu,wiec mam nadzieje,ze ich nie ma!!
2.no po kilku dniach stekania malej taka kupa cieszy

Kurcze,zacielam sie puszka od Pedigree,nie chce przestac leciec
Olusia, w moich płatkach owsianych (kupiec)są...tylko płatki owsiane. Gluten też. Jak masz orzechy, to może to raczej musli jest?

Gluten jest w: pszenicy, orkiszu, jęczmieniu i owsie
Nie ma w: ryżu, kukurydzy, prosie (kasza jaglana), gryce
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:16   #1630
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Ukochana teściowa Uważaj, bo Ci chusteczek zbraknie

Priv poszedł

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Elf będzie dobrze. Bobek musi przyzwyczaić się do nowej sytuacji.. Każde dziecko inaczej reaguje.. Minie trochę czasu i zapomnicie o tym zmartwieniu

Gilki wycieram już w rękaw

Elfiku, z dnia na dzień bedzie coraz lepiej

Zupka + ziemniak to zupa na wypasie dla początkujących
Stary 2012-05-08, 10:19   #1631
elf27
Zadomowienie

DOMI coś w tym jest bo ja karmiąc piersią miałam bardzo niskie libido a teraz moje myśli non stop krążą wokół gwałtu na tż-cie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-08, 10:19   #1632
Bahamadia_25
Zakorzenienie

A dziewczyny, zapomiałam się pochwalić.
Michał od wczoraj robi "kosi kosi łapki' ja mu spiewam a on klaszcze

Rozpiera mnie duma

Idę się szykować.
Bajjj.
Stary 2012-05-08, 10:22   #1633
elf27
Zadomowienie

brawo

w ogóle jakiś rozwinięty ten wasz kawaler

nasz jest 1 do michy, dlatego taki duży wczoraj u neurologa strzelał uśmiechami aż się zaślinił, zwłaszcza jak lekarz go posadził - o jaki był podekscytowany, złapał dr-ka za koszulę i nie chciał się puścić pandzioch jeden ale już jak dr mu grzebał przy siusiaku to włączył syrenę strażacką (ma wąskie ujście- powinnam się martwić?)
Stary 2012-05-08, 10:25   #1634
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Rozpiera mnie duma
Superowsko
Stary 2012-05-08, 10:27   #1635
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Olusia, w moich płatkach owsianych (kupiec)są...tylko płatki owsiane. Gluten też. Jak masz orzechy, to może to raczej musli jest?

Gluten jest w: pszenicy, orkiszu, jęczmieniu i owsie
Nie ma w: ryżu, kukurydzy, prosie (kasza jaglana), gryce
no wlasnie nie,normalne zwykle platki owsiane!!zdziwilo mnie to bardzo.ale w koncu wzielam te,co na opakowaniu nic nie jest o orzechach napisane,byly tez od pozostalych duzo drozsze

Cytat:
brawo

w ogóle jakiś rozwinięty ten wasz kawaler

nasz jest 1 do michy, dlatego taki duży wczoraj u neurologa strzelał uśmiechami aż się zaślinił, zwłaszcza jak lekarz go posadził - o jaki był podekscytowany, złapał dr-ka za koszulę i nie chciał się puścić pandzioch jeden ale już jak dr mu grzebał przy siusiaku to włączył syrenę strażacką (ma wąskie ujście- powinnam się martwić?)
naciagaj delikatnie po kapieli,ale tylko troszke
Stary 2012-05-08, 10:32   #1636
muffinka90
Zakorzenienie

Mam w domu Pudziana wlazl pod barek i wyciagnal krzeslo na pol pokoju

w ogole to tak sie balam tego raczkowania, ale jest w sumie nawet lepiej, Filip potrafi w koncu zajac sie soba i nawet nie chce, zeby nad nim wisiec, bo jest strasznie zajety zwieszaniem. Oczywiscie trzeba na niego uwazac, ale mozna w tym czasie przygotowac obiad, czy... posiedziec na wizazu

no i zgadzam sie co do malych metrazy: maja jeden plus: sprzataja sie blyskawicznie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:46   #1637
asiol
Rozeznanie

O mamo, ja szczesliwa ze Was nadrobilam wchodze na wizaz a tu 3 strony, nic tylko kopnąć Was w te chude zadki
Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
asiol jezeli maly alergik to moze faktycznie lepiej wprowadzac nowosci powoli, 3-4 dni. a ilosc taka jaka maly zechce, jezeli po 2 lyzeczkach nadal otwiera paszcze to bym mu dala.

nowe rzeczy wprowadzaj rano lub kolo poludnia tak by nie zaklocily mu snu.

gdy masz juz kilka bezpiecznych produktow to mozesz je laczyc (uwaga na kombinacje pietruszka-seler, pojedynczo nic sie nie dzieje, razem moga uczulac).

Ja wprowadzalam nowe produkty co 2 dni. Jak na razie tylko brokul nam nei podszedl, ale zalecaja dopiero kolo 8 miesiaca ze wzgledu na gazopednosc (maly dzis plakal w nocy przez baki) wiec sie wstrzymamy.

kleik ryzowy dostawal kilka dni a potem przeszlismy na warzywka i owoce. Teraz jestesmy na 3 posilkach: owsianka z rodzynkami/owocami rano, obiadek/warzywka/zupka w poludnie i kaszka 'zdrowy brzuszek' nestle z owocami o 5. zaczelam od lyzeczki kaszki i powoli zwiekszam mu.

nie wiem tylko ile glutenu ma ta kaszka 5 zboz, wiec nei wiem czy dolaczyc jeszcze kasze manna czy nie. napisalam do nestle ale jakos nei odpowiadaja
wiolqn dzięki kocahnie za wyczerpującą opdpowiedź. A powiedz mi jeszcze jak doszłaś do tych 3 posiłków dziennie? JAk juz cos nowego dałaś, to zostawiałąś to i wprowadzałąs kolejny posiłek?
Karmisz dalej piersią ile Ci posiłków na dobę wychodzi poza tymi 3ma bezmlecznymi?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Wy szalejecie a u mnie libido zero Mamuski karmiące też tak macie?
libido? a co to jest libido?

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Pokszyfko-mi zapach chusteczek bamibno uszami ju ż wychodzi
czekam na jakeiś promocje pampersów...pieluch i chusteczek.te chusteczki
sensitive mi pasowały
moj tż jeszcze w szpitalu powiedział, że mu się nie dobrze robi od bambino więc nie używamy ... Dady lawendowe sa niezłe i carffourowe rumiankowe
ale ostatnio przerzuciłąm się na zielone z rossmana bo są biodegradowalne.

Cytat:
aż się stresuję tego pierwszego słoiczka, że mój syn taki dorosły i w ogóle
Dokłądnie o tym samym myślałam jak młody pałaszował swój piersyz kleik łyżeczką - że jest już dorosły

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Oczywiście starszego urodziłam w wieku 27 lat, a nie 7
a już myśłałam

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
wieki się nie odzywałam, ale jakoś czasu i weny na pisanie brak

U nas nawet ok, Mała robi postępy od jakiegoś czasu pełza i w czworakach buja się do przodu i tyłu. No i po 6msc karmienia piersią, zaczęłam wreszcie rozszerzać dietę. Myślałam , ze dużo łatwiej pójdzie, ale moja panna wogóle nie umie jeść z łyżeczki wywala wszystko językiem i nie chce szeroko otwierać dziubka, długo zajęło Waszym dzieciom załapanie o co chodzi?? Nadal w noc budzi się nie wiadomo ile razy, więc czuję sie jak totalne zombi. Z usypianiem też nie najlepiej. Dziś rozpoczęłam akcję odstawiania smoczka, bo w nim upatruję winowajcę tych pobudek.Wogóle to skończył mi się już macierzyński, wykorzystuje zaległe urlopy, a potem chyba wychowawczy mniej więcej do października.
Idę chociaż przejrzeć kilka ostatnich stron co u Was, bo całości to na bank nie dam rady nadrobić.
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
taka owsianka ze sklepu zwykla dla ludzi? a ona bezglutenowa jest?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

nie dziala mi allegro a nie pamietma jakie zamowilam kaszki, na pewno jaglana 3 bezglutenowe i jedna z glutenem.[COLOR="Silver"]
a o co chodzi z tymi kaszkami holle? co nich takiego super jest?

Cytat:
ale już jak dr mu grzebał przy siusiaku to włączył syrenę strażacką (ma wąskie ujście- powinnam się martwić?)
chłopcy mają przyrośnięty napletek na początku i on odkleja si chyba do 2 roku życia... Nam lekarz (pani nefrolog ) powiedziała żeby delikatnie minimalnie odłaniać i czyscić siurka z omastki (takie białe). Tż to robi i z czasem coraz więcej tego siurka udaje mu się odsłonić, ale dalej to jest malutko

Cytat:
łał gratulacje - jak tu czytam o postępach Waszych pociech to zaczynam na swojego bąka patrzeć podejrzliwie że on nic nawet nie przewraca się na brzuch ( ale próbje przynajmniej )

Młody po zajęciach umuzykalniajacych padł i śpi w foteliku samochodowym na balkonie ...
idę
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 10:49   #1638
elf27
Zadomowienie

hehe no my u neUrologa bo z inną przypadłościa, ale jest też pediatrą więc sprawdzał wsio - dzięki, będę małego molestować
Stary 2012-05-08, 11:09   #1639
owieczka86
Zadomowienie

witam...
my po szczepieniu,Fifi troszkę popłakal ale szybko mu przeszło waży 7850 i ma 79cm
Zwróciłam uwagę pani doktor na to że Filipek mało się przekręca i nie chce się podciągać do siadania i dostaliśmy skierowaniew na rehabilitację,powiedziała że do szpitalal ale tam się długo czeka nie oriętujecie się czy można iść gdzie indziej???
lecę szyk0wać obiadek bo głodna jestem strasznie jestem.

któraś dziewczyna pytała czy daje mm na noc, nie tylko cycuś no i obiadek w dzień i deserek a mm nic.

aaaa w☠☠☠☠iłam się sama na siebie durna jestem jak nie wiem co.... brałam udział w konkursie "ogólnopolska akcja kocham chronię dbam" gdzie mozna było wygrać wizytę z dzieckiem u lekarza w POLMEDzie i wygrałam ale ☠☠☠☠a nie sprawdziłam maila i mi przepadło
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 11:30   #1640
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Pokszyfko mi po ciąży strasznie wzrok się pogorszył, już przed nosiłam okulary, a wadę miałam małą -0.5 a teraz -1,25
ja też miałam połówki...chyba czas na wizytę...wogóle to miało mnie tutaj nie być, ale tż podniósł mi cisnienie, niunia poszła luli więc hirajemno i dzisiaj mam święto kuchni

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
...poszlam siusiu,zobaczylam sie w lustrze i stwierdzilam,ze jak najszybciej do fryzjera,a jak zobaczylam ten balagan,to stwierdzilam,ze wizaz jest straszliwym pozeraczem czasu i zaniedbuje dom .
ja też
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
... siostrzenica tż no co za rozpuszczony dzieciuch ma 2 lata a jest istny potwór wszytsko jej wolno a powiedz jej , że nie wolno to jest tylko " ja moge" i ryk nie ziemnski jak by pasem dostała.....
masz okazję potrenować cierpliwość
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mam w domu Pudziana wlazl pod barek i wyciagnal krzeslo na pol pokoju
zuch chłopak
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 11:33   #1641
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Wy szalejecie a u mnie libido zero Mamuski karmiące też tak macie? Jak dobrze, że Tz pojechał, bo ile można uciekać :/ to do nie nie podobne, bo nakupowałam strojów, a nie mam kiedy w nich wskoczyć
u mnie też z libidem kiepsko;/ nawet bardzo, raz na jakiś czas jakiś zew mnie porwie ale i takw moim wykonaniu wygląda to kiepsko;/ cycki bolą, sie nie ma jak obrucić, pozatym....wogole jeszcze boli;/ nie wiem czy to normalne, wy tez czujecie dalej dyskomfort podczas przytulanek?;/

wogole pędzicie jak nie wiem nadrabiam
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 11:57   #1642
ela3010
Zadomowienie

Kasiaa ja też miałam dyskomfort długo długo, okazało się że stresowałam się że mały się obudzi, albo że coś innego. Jak psychika się odblokowała to super. A byłaś u gina, pytałaś?

Muff Fifi już tak "profesjonalnie " raczkuje? Super, ja nadal czekam, mój się kiwa w przód i w tył ze 2 tyg już, co najwyżej odpycha się, albo pełza albo zrobi parę "kroków" do tyłu, ale to nie to właściwe raczkowanie. Starszy dopiero w wieku 9mcy zaczął raczkować a w wieku 10mcy zaczął chodzić.

Pokszyfko nie przejmuj się tajemniczym żulem, nie warto.

Basiula znam znam takie dzieci śmierdzące jajo, ja zawsze zwracam uwagę, ni mogę się powstrzymać.

Dziewczyny co powiecie na to ze moja znajoma podawała dziecku niespełna 6 miesięcznemu normalne swoje obiady, głównie zupy, np barszcze, biały i czerwony, ziemniaki ze śmietanką itp itd. Czym to może rokować na przyszłość?. Poza tym ma dwoje starszych, prawie dorosłych dzieci.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:04   #1643
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
u mnie też z libidem kiepsko;/ nawet bardzo, raz na jakiś czas jakiś zew mnie porwie ale i takw moim wykonaniu wygląda to kiepsko;/ cycki bolą, sie nie ma jak obrucić, pozatym....wogole jeszcze boli;/ nie wiem czy to normalne, wy tez czujecie dalej dyskomfort podczas przytulanek?;/

wogole pędzicie jak nie wiem nadrabiam
ja dyskomfortu nie czułam po żadnym porodzie

Cytat:
Kasiaa ja też miałam dyskomfort długo długo, okazało się że stresowałam się że mały się obudzi, albo że coś innego. Jak psychika się odblokowała to super. A byłaś u gina, pytałaś?

Muff Fifi już tak "profesjonalnie " raczkuje? Super, ja nadal czekam, mój się kiwa w przód i w tył ze 2 tyg już, co najwyżej odpycha się, albo pełza albo zrobi parę "kroków" do tyłu, ale to nie to właściwe raczkowanie. Starszy dopiero w wieku 9mcy zaczął raczkować a w wieku 10mcy zaczął chodzić.

Dziewczyny co powiecie na to ze moja znajoma podawała dziecku niespełna 6 miesięcznemu normalne swoje obiady, głównie zupy, np barszcze, biały i czerwony, ziemniaki ze śmietanką itp itd. Czym to może rokować na przyszłość?. Poza tym ma dwoje starszych, prawie dorosłych dzieci.
Strasza moja zaczeła raczkować jak skończyła 10 miesiecy a chodzić jak 14

Pewnie, że może rokować jeszcze nie wiadomo jak przyprawia, czym...po co tak się śpieszyc?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 12:15   #1644
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co,tez mam taka znajoma,dziecko w wieku 4 lat wyladowalo w szpitalu,ale czy to bylo przyczyna,to nie wiem...Jej corka i Max sa w jednym wieku i ciagle mnie meczyla,dlaczego ja jemu nie daje np tortow,ciast,slodyczy,got uje ekstra dla niego,a nie dostaje tego,co my

Oswiecilyscie mnie chyba .Od kilku dni jem codziennie mieszanke warzywna (podsmazona na patelni) i tam jest m.in. brokul,groszek.Moze po tym mala tak ladnie sie oproznia??
Stary 2012-05-08, 12:17   #1645
kasia_aa
Zadomowienie

moja znajoma daje dziecji tydzien mlodszemu od mojeego pierogi:| chyba tylko bez tego farszu, tak przypuszczam, ale i tak przegięcie, ale ona wogole troche dziwna wiec nie komentuje tego

a apropo przytulanek to była u gina 6 tyg po porodzie i mowil że ok, pytałam czy przypadkiem nie za wąsko mnie zszyli ale mowił ze nie,może faktycznie to psychika, widać jeszcze porzebuje czasu

a teraz sie pochwale, mały dostal wczoraj pierwszą zupke ziemniaczka z marchewką, odrobiną maselka, wcinal jak rzadko i robił takie fajne "mmmm.." heheh i wystarczyło mu to na jedne posilek tzn nie żądal cyca potem tylko zjadl mleczko po 2 godz od obiadku, aaa po tej zupce dałam popić troch ewodą bo dość gęsta zrobiłam, maly woła;/
Stary 2012-05-08, 12:57   #1646
fatal21
Wtajemniczenie

Nie pisze duzo bo Was czytam a mam net w zwyklym tel i jest bardzo wku..mala dostaje banana i jablko.aha jestem przygnebiona bo po wykorzystaniu wszystkich urlopow w lipcu do pracy a podobno wg psychologow to najgorszy czas na rozlake.musze wrocic bo umowa do stycznia i boje sie ze nie przedluza
Stary 2012-05-08, 13:25   #1647
glamourous
Zakorzenienie

Melduje sie po rehabilitacji, spacerku i spotkanku z nasza blizniacza mama- kolezanka
Za 10 min nam wozek dowioza
3- miesieczne blizniaki kolezanki waza 6100 a my? Jutro sie okaze czy magiczne 7 przekrozyli

Postarm sie nadrobic ale baby co wam wali zeby tyle pisac?????
Stary 2012-05-08, 13:36   #1648
kasia_aa
Zadomowienie

jestem spowrotem po40 minutowym spacerze....20 min w wozku i 20 na rekach...wymiekam. wychodzenie na ten spacer mija sie z celem
Stary 2012-05-08, 13:49   #1649
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Melduje sie po rehabilitacji, spacerku i spotkanku z nasza blizniacza mama- kolezanka
Za 10 min nam wozek dowioza
3- miesieczne blizniaki kolezanki waza 6100 a my? Jutro sie okaze czy magiczne 7 przekrozyli

Postarm sie nadrobic ale baby co wam wali zeby tyle pisac?????
ja mam w piatek wazenie i tez licze na 7
Stary 2012-05-08, 13:54   #1650
ela3010
Zadomowienie

Glam a te bliźniaki- koleżanki, to łącznie tyle ważą czy kazde osobno? A wogle jakie płcie i imiona mają? Zawsze temat bliźniąt mnie fascynował.

Mila gdzieś zniknęła, a dopiero co wyszła z ukrycia.

Nika mało pisze, gdzieś polazła znów.

Kasiaa będzie dobrze, potrzebujesz czasu. Mnie bolało do 5 miesiąca
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości