|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do kąpieli w wannie:
to ostatnio zafundowałam sobie taką kąpiel w nie za ciepłej i nie za zimnej wodzie co prawda, ale jak weszłam do wanny to zaczęłam czuć jakby napierające ciśnienie na brzuch. Trochę się wystraszyłam tego dziwnego uczucia. Tak jakby mi macica w środku chciała wypłynąć nad powierzchnię wody niczym nadmuchany balonik. Zniechęciłam się do kąpieli w wannie. Za to w zamian przesiaduję długo pod prysznicem i tak stoje i stoje a woda leci i leci i tak mi tam dobrze i się relaksuje
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Lusso, ja przed ciążą miałam bardzo bardzo suchą skóre, wtedy pomagało mi emolium -do twarzy krem kojący jest niesamowity, nawet w zapaleniu skóry pomagał. Zaletę ma taką, że można w ciągu dnia nakładać kolejne warstwy kremu i nic się nie roluje, nadal czuć swieżość. Do ciała sprawdził mi się olejek do kàpieli też emolium. Z balsamów szczególnie dobrze wspominam tołpę.
Teraz w ciąży mam niesamowicie nawilżoną skórę, aż jestem w szoku szkoda, że tak się zanieczyszcza ale nic nie ma samych plusów
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam jako żel pod prysznic fur mama z rossmana, i tego balsamu. jest ok chyba.
Sama glukoza mnie tez przyprawia o dreszcze łeeee, nie piję słodzonego i fuj, obrzydza mnie to. Poradźcie mi coś na ból gardła, boli, trochę chyba spuchło w nocy wszystko mi z nosa spływa ciężko oddychać. gorączki nie mam, nie sprawdzałam koloru śpików jak się pogorszy pojawi gorączka lub inne badziewie biegnę do lekarza...a le póki co chce w domu podleczyć dzis.
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu piszą o 15 min.
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje się być świetny. Ale zastanawiam się czy nie ma w nim czasami jakiejś wielkiej chemii hmmmm P.S. Wczoraj przeżyłam szok bo przeczytałam, że nawet herbaty nie powinno się pić w ciąży, ze względu na zawartą w niej kofeinę, której płód nie metabolizuje. :/ ech... Pozostaje być wierną herbacie miętowej.
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam bardzo wąskie wejście pod prysznic, taką zabudowaną ściankę. jak urosnę to nie wiem jak będę wchodzić.
|
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przestałam się warzyć codziennie, bo wagę mam taką: piątek wieczór (po zakupach) 63,7 (aż Wam wtedy pisałam) sobota rano-61,5, niedziela -60,5, dziś 60,9 to chyba średnio wiarygodne, więc zostanę albo przy poniedziałkach, albo przy piątkach (w piątki miałam jak dotąd wizyty, więc co któryś raz skontroluję z tą lekarską) co myślicie?
|
|
#1629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że się nie wychodzi na wielki mróz, ale jak temperatura jest ok to takim dłuższym siedzeniem w domu można tylko dziecku zaszkodzić. Nie wolno też zapominać o wietrzeniu pokoju maluszka, żeby się nie zakisł w tym powietrzu z CO. Ja tak jak siostra zamierzam zacząć od werandowania a potem coraz dłuższe spacerki.A co do tego ubierania dzieci to po prostu warto ten kark sprawdzać, bo zarówno wyziębianie jak i przegrzewanie maluszka jest niezdrowe. Rączki dziecko może mieć zimne. Na pewno trzeba do tego podchodzić rozsądnie po prostu-jednak w domu mamy zazwyczaj temperaturę ok 21-23 stopni, więc zakładanie niewiadomo ile warstw dziecku i zakrywanie je kocykiem spowoduje, że małe się tylko spoci i będzie płakać, bo będzie mu gorąco. Cytat:
|
|
#1630 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to w te najgorsze upały właśnie pełna wanna chłodnej wody mnie ratowała przed wyginięciem ![]() I coraz częściej zastanawiam się nad porodem w wodzie... Cytat:
Z tym się zgodzę, wyjść coraz trudniej ;P
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1632 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Musiałabyś tą herbatę pić chyba hektolitrami a jak wypijesz znając życie do 2 kubków dziennie i to pewnie dość słabej, to nie zaszkodzisz maluszkowi. Cytat:
Cytat:
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do mięty to też słyszałam, że niewskazana, ale już nie pamiętam dlaczego- przez mdłości? zgagę? skurcze raczej nie, bo jest rozkurczająca ale mnie nawet zapach mięty mdli (odwrotnie niż przed ciążą), więc nie piję mimo że mam z ogródka... już doczytałam na jakichś forach, że może skracać szyjkę i niektórzy lekarze nie pozwalają jej pić, ale z kolei inni polecają... czyli jak ze wszystkim-byle bez przesady
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem dzisiaj pierwszy raz od dwóch tyg w biurze, no i jechałam samochodem z adapterem do pasów. Jeśli ktoś robi dużo km i ten pas go uwierał to polecam ten adapter. Pas jest, ale jakby go nie było Kupiłam go nie allegro, ale taniej w sklepie internetowym mama i ja: http://mamaija.pl/besafe-adapter-do-...azy,m6334.htmlPodobają mi się też foteliki marki besafe o takie: http://mamaija.pl/besafe-izi-sleep-f...kg-,d3342.html Mają funkcje ustawienia pozycji leżenia, gdy dziecko nie jest w aucie, co jest dla mnie ważne bo Maluch będzie jeździł ze mną do pracy na trochę, więc to leżenie może się okazać dobre gdy np. nie będzie w leżaczku. Jakieś opinie/ porady doświadczonych mam?
|
||
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=PawMaj13;42456771]
Cytat:
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypomnijcie mi, powinno się teraz kilogram, czy pół tygodniowo przybierać? (od jedzenia się nie będę powstrzymywać, ale jestem w stanie dla dobra dziecka coś w siebie wepchnąć czasem nawet jak nie mam ochoty ![]() a kabinę mam na górze- dużą (właśnie w kontekście wielkiego brzucha zrobiona) i czeka na mnie, tak jak reszta mieszkania... nawet już mogłabym korzystać, tyle że jak jest ciepło na dworze... ech, kiedy to się skończy?
|
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny Gratuluje ujawnionych pociech
z radością też poszerzam grono dziewczynek na naszym forum w piątek nasza mała córeczka zrobiła szpagat i nie było wątpliwości, że jest dziewczynką mina męża bezcenna hehe bo u niego w rodzinie nie ma od kilku pokoleń dziewczynek hehe teraz może uczyć braci i ojca jak zrobić dziewczynkę hehe no i u mnie w rodzinie też przewaga mężczyzn ![]() będąc w lidlu kupiliśmy małe rózowe body, dreski i spodenki dla małej i szczęśliwy tatuś wydał oficjalne pozwolenie na kupno różowych rzeczy hehe choć ja i tak będę starała się kupować róznokolorowe ubranka a nie same różowe ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- mezaga dobrze że już jesteś w domku i współczuje szpitalnego towarzystwa niestety też kilka razy miałam podobne historie
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że waga i książkowe zapiski to dwa osobne światy- jedna przytyje teraz więcej inna teraz w ogóle, a w 8 mc pójdzie jak szatan waga w górę. Grunt to racjonalne żywienie i trochę ruchu codziennie i na pewno będzie ok![]() Ciamber- gratuluje córeczki
Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-26 o 12:54 |
||
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba też uważać na aloes pod każdą postacią.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-08-26 o 12:53 |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#1643 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A tak z ciekawości,bo nie pamiętam czy pisałaś: czemu zdecydowaliście się na łóżeczko turystyczne? Cytat:
Cytat:
Ja myślę,że po pierwszym tygodniu na pewno już pójdziemy na spacerek. U mnie ta dodatkowa warstwa to będzie kocyk. Myślę,że założę pajac,kombinezon,czapeczk ę i przykryję kocykiem. Wszystko. Głęboki wózek dobrze osłania. Cytat:
I u mnie fotelik był tylko do auta,więc dziecko poza autem w nim nie przebywało. Ten pierwszy mieliśmy taki; http://www.mamaija.pl/romer-baby-saf...kg-,d3532.html
|
|
#1644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem, jak TŻ był w pracy, włączyłam sobie film w TV i położyłam się na plecach. Mały tak się wiercił, że brzuch poruszał się w górę i w dół, szkoda, że nie miałam pod ręką aparatu, żeby nagrać, bo sama nie wierzyłam w to co widzę
|
||
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla kolejnej dziewczynki co do wychodzenia na spacer, nie chodziło mi o to, że nie będę, tylko nie myślałam, że można tak wcześnie wietrzyć maleństwo na pewno będę, a skoro można, to i spacerować...mam takich fajnych sąsiadów, że odśnieżają nie tylko chodnik (tu wyjścia nie mają bo na ich prośbę jest po ich stronie) ale i ulicę, jak i w tym roku tak będzie, to najwyżej będę krążyć te parę metrów w te i z powrotem- dla dziecka liczy się ruch i powietrze a nie krajobrazy, jak mi się wydaje
|
|
#1647 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Połączyłam to z twardym materacem, na którym spaliśmy u Teściów ostatnie kilka dni ale może to faktycznie to rozciąganie... ?
|
|
|
|
|
#1649 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sowy pacynki sa u nas dwie, bo na ostatniej wizycie w Ikei dzieci sobie wybraly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie tak biodra bolaly w poprzednich ciazach,ze utykalam jeszcze przez kilka miesiecy po porodzie ![]() Ale dzisiaj komplement uslyszalam cytuje :"ale ci dupe wywalilo"....tesciowa prawde Ci powie ![]()
|
|||
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale faktycznie zawsze miałam płasko-dupie a teraz mam pośladki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

i tak stoje i stoje a woda leci i leci i tak mi tam dobrze i się relaksuje

jak się pogorszy pojawi gorączka lub inne badziewie biegnę do lekarza...a le póki co chce w domu podleczyć dzis.

z radością też poszerzam grono dziewczynek na naszym forum 

no ale faktycznie zawsze miałam płasko-dupie a teraz mam pośladki