|
|
#1621 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() mi najbardziej śmierdzi zmywarka... ble Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
witam
jestem mama marcowa 2011 ostatnia miesiaczka to 11.08 termin porodu 18.05.odnazlalam was dzis na wizazu i postanowilam sie dolaczyc.
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Miminek trzymaj się, musisz być dobrej myśli
Kciukasy Cytat:
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za wsparcie
![]() Naprawdę ciepło słowo znaczy dla mnie bardzo dużo. Trochę mi przykro, że wprowadzam tutaj taką atmosferę bo przecież większość z Was mimo wszystko ma zdrowe maluszki i powody do radości. Martwię się bo nie mam pojęcia co będzie dalej, ale i tak nie mam na to już wpływu. We wtorek tak jak pisałam idę na kolejną wizytę. Tak się pocieszam dwoma wpisami dziewczyn, które znalazłam w internecie. Jedna miała wręcz identyczną sytuację co ja, i tak jak ja poszła na wizytę 4 dni po pierwszej wizycie i bąbelek przyspieszył i zaczął się dobrze rozwijać. Druga miała historię ze źle przyrastającym bhcg, ale wszystko skończyło się dobrze. To jest jakieś światełko nadziei, tak jak to bijące serduszko. Będę Was podczytywać, ale odezwę się chyba dopiero we wtorek. Pozdrawiam Was gorąco i zdrówka dla Waszych maluszków! |
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1628 |
|
BAN stały
|
Hej mamusie
Mało mnie przez weekend bo jesteśmy w rozjazdach. Ale podczytywałam Was trochę Miminek trzymam mocno kciuki! I odezwij się we wtorek po wizycie No i witam wszystkie nowe mamusie U mnie dalej objawów brak. Coraz bardziej zaczynam myśleć o wizycie u gina, ale ta dopiero za tydzień w poniedziałek. Kuuuupa czasu. Wczoraj miałam mega doła. Dopadły mnie czarne myśli, że jak my sobie poradzimy.. że za wcześnie ta druga dzidzia itd. A dzisiaj całkowita zmiana Cieszę się, że będzie drugie maleństwo
|
|
|
|
#1629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miminek, nie przepraszaj, tylko zdawaj relacje co u Was! Wszystkie tutaj mocno trzymamy za Was i czekamy na dobre nowiny, które na pewno będą Ilkas za zmianę nastawienia A u mnie wczoraj po obiedzie zaczęły się takie mdłości, że wytrzymać nie mogłam ![]() Ale jakieś 10 min. przed tym, to dostałam jakiś drgawek, zaczęły mnie szarpać nerwy i wogle nie wiedziałam co się ze mną dzieje... w końcu poczułam, że nadchodzi czas na modły i zdołałam jedynie krzyknąć "miska" i poszło... na szczęście TŻ z prędkością światła wbiegł do łazienki i kopnął do mnie miskę (podać by już nie zdążył). Mało brakowało a wszystko byłoby na podłodze, ale daliśmy radę (chociaż z akcji z miską to dalej się śmiejemy Ale powiem Wam, że po wszystkim, pierwszy raz od nie wiem kiedy poczułam się dobrze. Chociaż na chwilę. A dziś z rana, tak jak zwykle: trochę muli, ale jeszcze nie jest najgorzej.
|
|
|
#1630 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że mi tak zostanie
A tak serio..to zawsze chciałam, żeby Emilka miała rodzeństwo. Więc w sumie właśnie będzie miała Właściwie tak sobie myślę, że nigdy by nie był dobry moment. Zawsze bym to odkładała "na później", bo "coś tam"... A tak życie samo zadecydowało ![]() Gorzej jak teraz będzie dziewczyna to tż nie da mi spokoju i będzie chciał mieć trzecie Współczuję tych mdłości...ja sobie nawet tego wyobrazić nie umiem bo tak nie miałam, ale domyślam się, że nie należy to do przyjemności :/ Ale akcja z miską genialna Dla Twojego TŻ za refleks
|
|
|
|
#1631 |
|
Przyczajenie
|
Hej mamusie
Ja sie czasem zastanawiam czy tak naprawde jestem w ciazy ? Zadnych objawow oprocz ciaglego spania no i brzuch mnie pobolewal. USG mam dopiero 10.10 i to prywatnie bo w UK do 12 tygodnia nic nie zrobia a tak z moich obliczen wychodzi mi okolo 4 tygodnia. Wycieczke az do Londynu musze zrobic do polskiego lekarza. Mam nadzieje ze fasolka sie dobrze rozwija i tym razem sie uda. Oboje z mezem nie robimy sobie zbyt duzych nadziei po ostatnim poronieniu. |
|
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj cisza...
|
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie cisza..
Ja wczoraj polecialam do lekarza, bo tak jakos mialam dziwne mysli po tych plamieniach, ale wszytko w porzadku. Bejbik zdrowy i rośnie jak na drożdżach, ale żeby troche odpocząć dostałam zwolnienie na tydzień. W pracy się zdziwią, po tylko ze 3 osoby wiedzialy o ciąży.
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja wczoraj dostałam @ , także może uda mi się zalapac na mame czerwcowa.
|
|
#1635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No cicho tutaj... czyżbym wszystkie mamy wystraszyła swoją powieścią z miską
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie, chyba na mdłości pomaga mi trochę napój (oranżada) pomarańczowy sztuczny, przesłodzony i gazowany Samo zdrowie, dla tego wcześniej go nie próbowałam, ale dziś 2 razy zrobiło mi się po nim lepiej ![]() No i się trochę pożalę: Dziś rano dzwoniłam do mamy i m.in. pożaliłam się jej, że strasznie się męczę, że wczoraj wymiotowałam i ciągle jest mi niedobrze I co usłyszałam "No na reszcie, i dobrze Ci tak, czekałam na to" i do tego mama była wyraźnie zadowolona Powiedziałam Jej, żeby tak nie mówiła, bo jest mi przykro, ja na prawdę bardzo źle się czuję i sobie z tym nie radzę. W odpowiedzi było to samo: "No i bardzo dobrze, należało Ci się, bo ja się z Tobą pół roku męczyłam, no i w końcu to się na tobie zemściło i bardzo dobrze..." I już prawie ręce zacierała z radości tak Jej humor poprawiłam Powiedziałam wtedy, że już nigdy do Niej nie zadzwonię i się rozłączyłam. Nawet mnie specjalnie nie zdziwiło zachowanie mamy, bo Ona zawsze taka dla mnie była, ale mimo wszystko liczyłam na coś innego i długo mi później było smutno...
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
no cichutko tutaj. ja dziś cieszę się nowa sypialnią. zamówiliśmy też nową rogówkę
![]() vampirka nie wiem co ci powiedzieć. jedynie to, że już kiedyś to słyszałam u kogoś. ale powiedziane raczej w tonie żartobliwo-wspomnieniowym teraz się męczymy z mdłościami, ale potem będziemy to wspominać, w końcu to częśc tego pięknego stanu jakim jest ciąża
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i załapałam okropne smaki - ciągle mam ochotę na słodycze i niezdrowe żarcie, którego normalnie nie jadałam nigdy za często ![]() Nawet śni mi się paskudna chińszczyzna z głebokiego oleju.. WTF??!! Mamą się nie przejmuj vampirka może żartowała. Ty teraz wrażliwa jesteś bardzo.. Trochę porzygamy ale jest w tym jakiś cel
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Witam
dziekuje za mile przyjecie ![]() miminek za Ciebie i Twoja dzidzie ![]() ilkas tez mam corke Emilke ile Twoja mam lat ?? Nasza 2,5 rokuvampirka niezla akcja z tymi nudnosciami i miska zabcia za czerwcowego dzidziusia ![]() my dzis troche remontowo troche spacer i zbieranie kasztanow i zoledzi do przedszkola dla Emilki a jutro do pracy na uczelnie.Bede sie bronic na dniach i mam ostry zamot z tym wszytskim tzn. glownie z paniami w sekretairacie i dziekanacie no ich to nikt nie przeskoczy spokojnego wieczoru
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne, miminku glowa do gory jestesmy w tej samej sytuacji ale tylko czas tu pomoze, sama wiesz ze jesli z naszymi maluchami (nie daj Boze) cos jest nie tak nic juz nie zrobimy... my wczoraj na weselu sie pobawilismy troche, ale moje dziecko chyba nie lubi tanczyc bo mialam straszne zawrty glowy wiec bez szalenstw bylo. nie pojadlam tez za wiele, bo mdlosci nie pozwalaly za to cala msze przeplakalam masakra, te hormony. mimo wszystko bylo fajnie. dzis na poprawiny wzielismy mlodego to troche poszalal i laski bajerzyl a jutro w nocy wracam do siebie po 2 mies laby na wsi u rodzicow, czeka mnie 500km jazdy z mdlosciami juz nie moge sie doczekac ![]() trzymajcie sie kobitki odezwe sie we wtorek po usg mam nadzieje ze przyniose dobre nowiny |
|
|
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ewelqa, moje Panie w dziekanacie też były nie do przebicia... zupełnie jakby im ktoś płacił za upierdliwość. Ale pocieszę Cię, że później już nigdy się nie spotkałam z taką obsługą
![]() No i za obronęDziś znowu czułam się fatalnie i zaliczyłam modły do miski... teraz jest mi tak średnio... A co do uwag mamy, to ona uwielbia mi dos(!!!). Jeśli miały to być tylko żarty, to mogła odpuścić jak Jej powiedziałam, że robi mi przykrość... ale Ona najwyraźniej była w 7 niebie Wiecie, byłam dzieckiem niechcianym, z wpadki... i mama na każdym kroku daje mi to odczuć Do młodszego rodzeństwa nigdy nie sypała takimi tekstami jak do mnie...
|
|
|
#1641 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(Nie rozumiem czemu 2 tyg miałam spokój a teraz znowu wróciło ((Ani woda ze starym korzeniem imbiru nie pomaga..ani rumianek.Najgorzej,że w tym tyg mam dwa razy na drugą zmianę do pracy;((Mam dość..Cytat:
wręcz z prędkością światła i właśnie ta ochota na fast foody. Mi się znowu Mc Donaldy śniły choć nie jem tego świństwa od 3 lat..Ostatnio wracałam z pracy i specjalnie pojechałam do KFC po 3 longery i sałatke na wynos i rozsiadłam się na kanapie i wszystko sama zjadłam jak obrzeracz jakiś P.S. Mam taką ogromną prośbę.Wiem,że dużą ale czy możecie nie umieszczać w wiadomościach tej wymiotującej buźki?Błagam..na sam jej widok ... Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-09-23 o 08:49 |
||
|
|
|
#1642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze u mnie to chyba najgorzej z wymiotami z głodu bo co dzień rano co wstaje nie daje rady a tak jest najgorzej, bo przecież nie ma czym wymiotować Choć wczoraj synek obudził mnie i karmił paluszkami w łóżku ale to nic nie pomogło ![]() Cytat:
Jak młody znów ma spokojne nocki to ja do wc wstaje co godzinę ;/ Pamiętam że nawet ostatnie miesiące ciąży co 2h chodziłam a jedynie w noc porodu co godz :p A teraz przechlapane, w dzień mogę nie sikać a w nocy muszę ![]() Cytat:
Do tego już jej zapowiedziała, że "żadnego więcej bachora ma sobie nie robić", bo ma już córeczkę a teraz chcą zacząć starać się o drugie ![]() My wczoraj teściówce powiedzieliśmy i się zdziwiłam że tak pozytywna reakcja W sumie sama ma trójkę dzieciaków w tym Tż i siostra dokładnie rok po roku (ja nie wiem jak ona ogarnęła )
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Lolitka, 3 longery na raz
też je lubię, ale gdzie Ty je zmieściłaś?Współczuję tego chodzenia do pracy Ps, prośba zapamiętana
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
Och... I mdłości ciąg dalszy! Boże jak ja się strasznie czuję. A jeszcze siedząc w pracy czuję się 2 razy gorzej. Jest tylko jeden plus z tego stanu. Nie palę! Wogóle! Nie mogę nawet myśleć o tym. Ani e-papierosa, ani normalnych. Nic. Już 5 dni!!!
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Madziula, jakiego Ty masz kochanego synusia
2kolory, za rzucenie papierosów, tak trzymaj!---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Synowa dzwoni do teściowej: -mamo, kto powinien przewijać dziecko, gdy się zesra? -oczywiście że mama! -no to mamusia się szybko zwija, bo synuś wrócił tak narąbany, że nie trafił do muszli! Wczoraj zadałam podobne pytanie teściowej. Odp: "oczywiście mama"
|
|
|
#1646 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obyśmy nie wróciły do jarania ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
BAN stały
|
Oo proszę
Emilki są faaajne Moja ma dopiero 7 miesięcy ![]() Cytat:
![]() No i witam się z rana Boli mnie gardło
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
3 mac kciuki
|
|
#1649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() witam mnie tez cos bieze choroba a wczoraj caly dzien przelerzalam pod kocem tak mi zimno bylo
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

wszystko co ciepłe to mocniej śmierdoli
).

i Rysiu 

Cieszę się, że będzie drugie maleństwo 
za zmianę nastawienia 

sztuczny, przesłodzony i gazowany
Powiedziałam Jej, żeby tak nie mówiła, bo jest mi przykro, ja na prawdę bardzo źle się czuję i sobie z tym nie radzę. W odpowiedzi było to samo: "No i bardzo dobrze, należało Ci się, bo ja się z Tobą pół roku męczyłam, no i w końcu to się na tobie zemściło i bardzo dobrze..."
wręcz z prędkością światła i właśnie ta ochota na fast foody. Mi się znowu Mc Donaldy śniły choć nie jem tego świństwa od 3 lat..
też je lubię, ale gdzie Ty je zmieściłaś?