|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Ja też w deszcz leciałam do mojego wiejskiego sklepiku Ale taką miałam ochotę na zupę kalafiorowo-brokułową, nie miałam śmietanki a zabielam zawsze. I zjadłam 2 michy ciekawe ile moja waga pokaże za tydzień jak na razie 8 kg na plusie. A to przez jaki czas przytyłaś 4 kg?
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na szybko opiszę wrażenia po wizycie, bo zaraz wybywamy na jakiś spacer
![]() Żołądek już super, wszystko w normie od miesiąca, z jednej nerki złogi zeszły, druga coś tam ma, ale bez zmian również od miesiąca, więc lekarz stwierdził, że można się uspokoić i już przyjść tak jak wcześniej ustalone mieliśmy, czyli 21 lipca. Waga ok. 800 gram. Nie mierzył dokładnie, bo to była taka wizyta pomiędzy i nie było czasu na dodatkowe sprawy. I dwie ciekawostki: - medicover robi swoje ktg, o czym nie wiedziałam, więc jak będzie potrzeba, to nie muszę zapylać do szpitala ![]() - wczoraj czułam jakoś dziwnie ruchy na wieczór, raz z dołu, raz z góry i coś się okazało, mała obróciła się głową do dołu, mało tego jedną noge ma zarzuconą za głowę, a drugą normalnie Ciekawe czy to prawda, że się rodzi 10 tyg od momentu kiedy się dzieć ustawi głową do dołu......mam nadzieję, że nie, bo mi wyjdzie połowa września Chyba muszę przyspieszyć z tą wyprawką
|
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma co się przejmować!!! Teraz chyba wększość z nas narażona jest na szybkie tycie.. Dzidziol rośnie , łożysko, wody płodowe plus to co my zjemy daje wynik. Ja czasem mam doła patrząc na swoją wagę, ale szybko mi przechodzi. Siostra mi powiedziała że ona zaraz po porodzie jak weszła na wagę miała 7 kg mniej. Dzidziol tak nas pochłonie jak urodzimy że nie będzie czasu zjeść , albo jak będziemy piersią karmić to nie będziemy mogły wielu rzeczy jesć i zrzucimy nie wiadomo kiedy
Także głowa do góry
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#1626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczęście wszystko idzie w brzuszek i w piersi więc mam nadzieję że ze zrzuceniem tego nie będzie większych problemów ![]() No i mam takie pytanie, może któraś z was się orientuje Jak byłam malutka to przechodziłam wirusowe zapalenie wątroby typu B i gdzieś usłyszałam że jak nawet jest się zdrowym to podobno nie można karmić.. Niestety położna nie udzieliła mi na ten temat żadnej konkretnej odpowiedzi
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bierz pod uwagę tych 10 tyg. to żaden wyznacznik!! |
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Żartuję z tymi 10 tygodniami oczywiście, widziałam takie sugestie gdzieś na forach, chociaż lekarz twierdzi, że ona się może jeszcze pare razy obrócić różnie, bo to się zmienia cały czas. Ale lujło u nas! A ledwie zdązyliśmy wrócic ze spaceru Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-30 o 18:15 |
||
|
|
|
#1629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to akrobatka z niej niesamowita. Super, że wszystko wraca do normy. ![]()
|
|
|
|
#1630 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
za zdrowie a do co tej nóżki nad głową... wowwwww czytałam z rozdziawioną paszczą niesamowite te dzieciaczki, jak to tam w brzuchu tak można ![]() Co do wagi, zaczęłam się codziennie ważyć ostatnio - bo wagę kupiliśmy liczę na więcej Nataliaaaaaa jak tam
|
|
|
#1631 | ||
|
Rozeznanie
|
Cieszę się, że z Waszymi wizytami wszystko ok. U mnie też w porządku, następną wizytę mam dopiero 28 lipca.
Cytat:
![]() Piękny brzusio Cytat:
Hmm... skąd ja to znam? ![]() A dzisiaj jak już wracałam od lekarza, cała happy, że wszystko z małą ok to się tak przewróciłam na chodniku, że aż połamałam parasolkę i zabrudziłam cały płaszcz Z impetem wylądowałam na tyłku, całe szczęście nic mnie nie zabolało i nic teraz nie boli (oprócz pośladka i biodra), ale jutro siniec będzie na pewno...
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Lunnas - super, że wszystko ok
![]() CoffeMonster - świetnie, że z nereczką u Małej ok a akrobatka z niej faktycznie niezła po tatusiu mówisz? coś w tym jest - ja się śmieję z mojego TŻ, że się ojcostwa już na tym etapie nie wyprze, bo rośnie we mnie małe adhd więc to z pewnością jego dziecko ![]() Kasiakg - dobrze, że nic Ci się nie stało... Lepiej obić sobie 4 litery niż upaść na brzuszek no i się powtórzę jak do dziewczyn powyżej - super, że z Małą ok Gosia - laseczka z Ciebie no i Juliusz ładnie rośnie Ja teraz z niecierpliwością czekam aż pojawią się wyniki mojego badania glukozy
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Witam popołudniowo
![]() Mamuśki byłam dzisiaj na zakupach i wpadłam w taki szał zakupowy że aż. Kupiłam mężowi żyletki w Rosmanie - jest przecena na dżilety jednorazowe z trzema ostrzami 12 szt za 34 zł (cena regularna coś koło 50). Sobie kieckę w panterkę w sh za 20 zł i Dzidziolkowi całyt zestaw spodenek. W załączniku dzisiejsze zdobycze i sprzed dwóch dni. Tak chciałam się pochwalić i nie mogę załączników dodać A teraz biorę się za nadrabianie.
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
I ja już po wizycie
Wszystko w porządku i z Małą i z szyjką, wyniki badań też bez zarzutu ![]() Dostałam zaświadczenie, że mogę brać udział w zajęciach z szkoły rodzenia i podejrzeliśmy na moment Małą na usg. ![]() Na kolejne pomiarowe usg na 3d/4d miałam się stawić w 28 tygodniu w drugim jego gabinecie, ale akurat w tym czasie wypada jego dłuższy urlop, więc będzie ostatecznie nieco później - 29 lipca ![]() Gratuluję nowych tygodni i dzisiejszych wizyt (dużo nas! )Buuu ale jak czułam się świetnie tak po powrocie do domu dostałam jakiegoś ataku kataru alergicznego i nie mogę przestać kichać i już zasypuję się chusteczkami! Zakropiłam nos i jakby nieco lepiej ale jeszcze daleko do spokoju
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak narazie 2 kg na miesiąc jak dotąd 6 kg na plusie od początku.
nocnyskowronek za wizytę!!
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-30 o 19:30 |
|
|
|
#1636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta my już też po wizycie Fabcio został Fabciem
cały zdrowy po 5 paluszków u stóp i rączek Mały przystojniaczek nam rośnie Lekarz ocenił że młody urodzi się z średnią wagą nie będzie duży … w sensie wagowo Póki co dalej jest w położeniu pośladkowym ale lekarz powiedział że ma jeszcze czas na zmianę więc narazie nie panikuję U nas też mały akrobata się zapowiadaZdjęcia Wam wrzuce jak tylko zgram je na kompa ale dostaliśmy chyba z 30 wydrukowanych zdjęć i do tego płytka DVD z filmikiem! Dziewczyny wszystkie wizytujace dzisiaj ciesze się że z Waszymi dzieciaczkami wszystko w porządku , zresztą inaczej być nie mogło Nasze wizażowe kciuki działają cuda ))
|
#1638 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chciałam pogratulować wszystkim dzisiejszych wizyt, bo z tego co czytam wszystkie udane
Dzieciaczki nam ładnie rosną Przepraszam, że nie pocytuję, ale coś nie mam już głowy do tego, popadało, zrobiło się ciemno i wpadłam w jakieś ospanie....miałam iść z TŻtem na basen, ale mi się nieeeee chce! Także naleję sobie wody do wanny, włączę radyjko i wykorzystam, że go nie ma (nie pozwala mi się moczyć w wannie) i wypróbuję nowy peeling co go sobie dzisiaj zakupiłam (solny z figą i olejkiem avocado |
|
|
|
#1639 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
super super ile waży? fajnie, że lekarz był w stanie określić jaki się mniej więcej urodzi
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj moją gin pytałam o tę wagę i mi powiedziała, że to nie idzie tak określić bo przyrost wagi dziecka może się w każdej chwili zmienić. Raz dziecko rośnie szybciej, raz wolniej. To już sama nie wiem jak to jest...
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to lekarz pobiera pomiary kości udowej jakiejś tam jeszcze i wprowadza do kompa i na tejpodstawie dostaje się średnią wagi ale to tak nie jest że jak lekarz powie 500gram to dziecko tyle waży
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
Tak, tak wiem. Moja ginka po prostu twierdzi, że na podstawie tych wymiarów nie idzie określić czy dziecko będzie duże czy małe bo może np. pod koniec ciąży bardzo przybrać na wadze itd. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam.
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju ja dopiero teraz na necie. Ale naskrobalyscie. Sorki, ze nie zacytuje.
Dzis duzo wizyt, gratulacje, ze wszystko w porządku. Natalko czekam na fotki A my dzis od rodzinki wrócilismy z mega paką ciuszków dla Mai i gdzie ja to włoze masakra... Musze pochwalic tez siostre mojej mamy dostalismy kasiorke na łózeczko. To w sumie styka i na materac i cos jeszcze. A siostra mojej babci dala na rozek który juz zakupilisny tez . Takze odciazylo nas to troszku finansowo ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- A i Gosiu slicznie wygladasz
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na zdjęcia Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-30 o 22:02 |
|
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
HEJO
Wczoraj kupiłam pierwsze rzeczy dla mojego maluszka Zaspokoiłam trochę "apetyt" na zakupy! Byłam w kinie na transformersach i pojadłam fast foodów ![]() Dziś w związku z deszczową pogodą przesiedziałam część dnia na allegro, wiem już jakie chce łóżeczko, materac, pościel, kocyk, butelki i inne akcesoria ![]() i chciałabym, żeby mi ktoś zasponsorował wózek quinny moodd
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Slodziakowe ciuszki. A jak transormersy ? Bo moj malz fan
. I zastanawia sie nad kinem
|
#1648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Transformersy faaaaaaajne, z sequelami wiadomo różnie bywa, ale mnie się podobał i byłam na zwykłych z napisami bo dubbingu i 3D nie lubię, a i tak jakość filmu poraża
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Super wyglądacie! I w tle chyba nowe łoże?
![]() Cytat:
Gratuluje zbiorowo wszystkim udanych wizyt ![]() Moja też udana Miałam tylko taką ogólną, bez usg, ale wszystko dobrze więc się ciesze. Oczywiście u lekarza był poślizg, miałam na 13, a weszłam po 14... Byliśmy też na basenie, było super. Wzbudzałam małą sensację w sensie mój brzuchol. Ja tam nie zwracałam uwagi, ale mąż mi mówił, że się ludzie gapili Po basenie zakupy (kupiłam pajacyka dla synka ) i dopiero o 21 wylądowaliśmy w domu, więc jestem wymęczona, ale zadowolona
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 28 tygodniu
![]() Mały świętuje od rana, kopie ciągle w pęcherz więc od 4 nie śpimy ![]() kasiamagda23 śliczne ciuszki ![]() Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt Kciuki wizażowe działają cuda
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

300 IgM:0,37 podobno nie ma powodów do niepokoju ale dostałam skierowanie do innego szpitala do tej poradni chorób od zwierzęcych żeby skonsultować te wyniki. 
ciekawe ile moja waga pokaże za tydzień jak na razie 8 kg na plusie. A to przez jaki czas przytyłaś 4 kg?

13.12.13
Jak byłam malutka to przechodziłam wirusowe zapalenie wątroby typu B i gdzieś usłyszałam że jak nawet jest się zdrowym to podobno nie można karmić.. Niestety położna nie udzieliła mi na ten temat żadnej konkretnej odpowiedzi 

za zdrowie
liczę na więcej
Pochwalcie się później Maluszkami 

Zakropiłam nos i jakby nieco lepiej ale jeszcze daleko do spokoju