Z różnymi trenerami ćwiczymy, o świetną formę walczymy - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Najlepsze efekty miałam po ćwiczeniach z:
Ewą Chodakowską 1 8,33%
Mel B 2 16,67%
Anną Lewandowską 0 0%
Inne 9 75,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-04, 08:42   #1621
xMayx
Raczkowanie

Dot.: Z E. Chodakowską dziś ćwiczyć zaczynamy, tłuszczykowi się nie damy :)

Cytat:
Napisane przez StonkaaZiemniaczana Pokaż wiadomość
A jak wiadomo, im apetyczniej tym lepiej się ćwiczy
Niedziela na opieprzanie to baaardzo dobry pomysł, zwłaszcza że sama po sobie zaobserwowałam iż mięśnie lubią sobie czasami odpocząć. Wczorajsza Ekstra Figura tak mnie wypociła, tak mnie porozciągała, że dzisiaj z zakwasów zostało naprawdę niewiele. Jestem gotowa na turbo!

Na początku roku miałam zryw na Mel B. - przez pewien czas byłam zachwycona jej energią i doborem ćwiczeń. Próbowałam wdrożyć systematyczność w treningi, jednak po kilku razach i opanowaniu zestawów stały się one monotonne i wymuszone. Na tym skończyła się krótka przygoda Może znowu się polubimy tak dla urozmaicenia treningów z Ewą
Z wykładów z fizjologii wiem, że jeśli nie da się odpocząć mięśniom, później jest gorzej z ich utlenieniem. Chyba, że jest się napraaaawdę wytrawnym sportowcem, to wtedy to trochę inaczej działa - bo muszą trenować dzień w dzień.

Może przekonam się i poszukam jej zestawów. Im więcej różnych możliwości tym lepiej
xMayx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 09:25   #1622
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xMayx Pokaż wiadomość
Z wykładów z fizjologii wiem, że jeśli nie da się odpocząć mięśniom, później jest gorzej z ich utlenieniem. Chyba, że jest się napraaaawdę wytrawnym sportowcem, to wtedy to trochę inaczej działa - bo muszą trenować dzień w dzień.

Może przekonam się i poszukam jej zestawów. Im więcej różnych możliwości tym lepiej
Praktyczne rzeczy masz na tej fizjologii

Chyba najgorsze co może być to znudzenie ćwiczeniami. Dopóki znajduje się nowe rzeczy, łatwiej jest wytrwać w postanowieniu. W sumie to każdy ruch jest dobry.
Już nie mogę się doczekać, aż wrócę do pływania

Jeszcze żeby z dietą było tak kolorowo....
StonkaaZiemniaczana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 11:06   #1623
kamika1702
BAN stały

A miałaś jakieś efekty ćwiczeń? widziałaś coś pozytywnego w zmianie Twojego ciała? ; ) xxx zapraszam

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-09-07 o 00:33 Powód: Link.
kamika1702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:02   #1624
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Ewa Chodakowska - czy polecacie ćwiczenie z nią? Wasze efekty

Ja teraz już ćwiczę 3-4 razy tyg. Wcześniej było 5-6 razy. Mieszam sobie różne treningi. Nie tylko Ewa. No i nie ćwiczę ciągle cardio lub HIIT. Ćwiczę tez z hantelkami. Absy, pupę, nogi itp. Widzę dużą różnicę po zdjęciach i po ubraniach - są luźne. Wcześniej były na styk. Sporo ludzi mi mówi ze schudłam.

No i zmiana nawyków żywieniowych od pół roku. Ciemne pieczywo, ciemne makarony, dużo kasz, warzyw. Chude mięso. Zero słodyczy, fast foodów, słodkich napojów. Sporo białka, ryby. Zero kostek rosłych typu Knorr, wegety.

Byłabym zadowolona gdybym całkiem pozbyła się brzuszka, bo jeszcze trochę tłuszczyku jest 😉

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2015-09-04 o 12:07
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 13:47   #1625
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Praktyczne rzeczy masz na tej fizjologii

Chyba najgorsze co może być to znudzenie ćwiczeniami. Dopóki znajduje się nowe rzeczy, łatwiej jest wytrwać w postanowieniu. W sumie to każdy ruch jest dobry.
Już nie mogę się doczekać, aż wrócę do pływania

Jeszcze żeby z dietą było tak kolorowo....
Taak, na studiach - a studiuję kosmetologię - nasz dr hab. stwierdził, że fizjologia wysiłku przyda nam się najbardziej, więc na tym się skupiał Mówił, że w trenowaniu nie chodzi o to, by chodzić tak napakowanym żeby nie móc normalnie rozmawiać przed telefon, i zademonstrowałam taką "niemoc" tylko raz, żeby się z koleżankami ponabijać.. I później miałam przerąbane do końca semestru

Wczoraj wyłamałam się z dietetycznych postanowień - przyjaciółka wróciła z pracy w Holandii i przywiozła tęczowe ciastka. Na szczęście w paczce było ich dosłownie kilka.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_
No i zmiana nawyków żywieniowych od pół roku. Ciemne pieczywo, ciemne makarony, dużo kasz, warzyw. Chude mięso. Zero słodyczy, fast foodów, słodkich napojów. Sporo białka, ryby. Zero kostek rosłych typu Knorr, wegety.
Czy zauważyłaś większy spadek obwodów przy zmianie diety, czy raczej bez różnicy?
Stary 2015-09-04, 14:52   #1626
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ciężko mi stwierdzić bo dietę zmieniłam z dniem wykonania pierwszego treningu. Aczkolwiek wielu trenerów mówi ze ćwiczenia bez diety, tj. zmiany nawyków nie dają takich efektów.

Jednak widzę różnice sprzed 4 lat na zdj. Ważyłam tyle co teraz (55-56 kg) ale nie ćwiczyłam. I ciało takie wiotkie i rozlane było. Mimo, że dietę miałam odchudzająca wówczas .

Wiec chyba jedno bez drugiego nie przyniesie fajnych efektów 😉

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2015-09-04 o 14:53
Stary 2015-09-04, 17:47   #1627
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Taak, na studiach - a studiuję kosmetologię - nasz dr hab. stwierdził, że fizjologia wysiłku przyda nam się najbardziej, więc na tym się skupiał Mówił, że w trenowaniu nie chodzi o to, by chodzić tak napakowanym żeby nie móc normalnie rozmawiać przed telefon, i zademonstrowałam taką "niemoc" tylko raz, żeby się z koleżankami ponabijać.. I później miałam przerąbane do końca semestru

Wczoraj wyłamałam się z dietetycznych postanowień - przyjaciółka wróciła z pracy w Holandii i przywiozła tęczowe ciastka. Na szczęście w paczce było ich dosłownie kilka.
Czy zauważyłaś większy spadek obwodów przy zmianie diety, czy raczej bez różnicy?
Na pierwszy rzut niewprawionego oka to fizjologia wysiłku niewiele ma wspólnego z kosmetologią, ale co ja wiem o życiu..

Myślę, że jeśli dzisiaj poćwiczysz to na pewno zostanie Ci wybaczone te kilka ciasteczek

Ja za to dzisiaj poległam i zjadłam ulubionego tosta z serem i szynką (co prawda w roli obiadu, ale i tak mi ciąży na sumieniu).
Jak się uleży to trzeba go wyskakać z Turbo Wyzwaniem
Stary 2015-09-04, 18:31   #1628
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Na pierwszy rzut niewprawionego oka to fizjologia wysiłku niewiele ma wspólnego z kosmetologią, ale co ja wiem o życiu..

Myślę, że jeśli dzisiaj poćwiczysz to na pewno zostanie Ci wybaczone te kilka ciasteczek

Ja za to dzisiaj poległam i zjadłam ulubionego tosta z serem i szynką (co prawda w roli obiadu, ale i tak mi ciąży na sumieniu).
Jak się uleży to trzeba go wyskakać z Turbo Wyzwaniem
Chodziło o to, że kosmetolog ma raczej pracę wymagającą siedzenia/stania w miejscu i że ruch jest bardzo istotny w utrzymaniu prawidłowej postawy ciała, kondycji i tak dalej.

Poćwiczone! Skalpel wyzwanie + jakiś zestaw ćwiczeń na uda i "boczki"
Stary 2015-09-04, 19:22   #1629
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Poćwiczone! Skalpel wyzwanie + jakiś zestaw ćwiczeń na uda i "boczki"
Również melduję wykonanie dzisiejszego zadania! Turbo wyzwanie + polecane przez Ciebie Dance Cardio. Super się fikało i kręciło bioderkami do momentu, aż nie zaczęłam patrzeć w lustro
Zestaw bardzo przyjemny.
Stary 2015-09-04, 19:37   #1630
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Również melduję wykonanie dzisiejszego zadania! Turbo wyzwanie + polecane przez Ciebie Dance Cardio. Super się fikało i kręciło bioderkami do momentu, aż nie zaczęłam patrzeć w lustro
Zestaw bardzo przyjemny.
Ćwiczyłaś ten z czarnoskórą dziewczyną? I takimi dwiema innymi z tyłu? Haha, jak dobrze, że w pokoju gdzie ćwiczę nie ma luster.. Chyba po minucie bym zrezygnowała
Stary 2015-09-04, 19:53   #1631
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Ćwiczyłaś ten z czarnoskórą dziewczyną? I takimi dwiema innymi z tyłu? Haha, jak dobrze, że w pokoju gdzie ćwiczę nie ma luster.. Chyba po minucie bym zrezygnowała
Tak tak, dokładnie. Trwał chyba ok 10minut. Co jak co, ale kocich ruchów to im zazdroszczę
Mnie podkusiło i zerknęłam jak to wygląda w lustrze i szczerze żałuję Pocieszam się tylko, że nikt inny nie widział.
Stary 2015-09-04, 20:45   #1632
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Tiffany Rothe zestaw na boczki. Super jest
Stary 2015-09-05, 09:18   #1633
avantassia
Raczkowanie

Hej dziewczęta Przyznaję, że biję się w pierś i wracam do Was, i do Ewy przede wszystkim. Po kilku miesiącach ćwiczenia z nią zwątpiłam i przerzuciłam się na inne trenerki, głównie Mel B - tym sposobem zapał szybko opadł i całe wakacje obijałam się aż mi wstyd. Jednak Ewcia ma w sobie to coś, co człowieka motywuje do działania

Zaczynam lekko, wczoraj skalpelek i myślę przez cały następny tydzień się do niego ograniczyć, żeby z powrotem wbić się w rytm
avantassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-05, 09:26   #1634
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Tiffany Rothe zestaw na boczki. Super jest
Oooo, spróbuję!

Cytat:
Napisane przez avantassia
Hej dziewczęta Przyznaję, że biję się w pierś i wracam do Was, i do Ewy przede wszystkim. Po kilku miesiącach ćwiczenia z nią zwątpiłam i przerzuciłam się na inne trenerki, głównie Mel B - tym sposobem zapał szybko opadł i całe wakacje obijałam się aż mi wstyd. Jednak Ewcia ma w sobie to coś, co człowieka motywuje do działania

Zaczynam lekko, wczoraj skalpelek i myślę przez cały następny tydzień się do niego ograniczyć, żeby z powrotem wbić się w rytm
Czeeść Też uważam, że Ewa ma jakąś niesamowitą zdolność do motywacji i nawet jeśli są dni, kiedy w ogóle z nią nie ćwiczę, to wciąż gdzieś w głowie pobrzmiewają mi jej słowa.
Stary 2015-09-05, 14:23   #1635
avantassia
Raczkowanie

Chociaż i tak rozbrajają mnie jej odzywki typu "Nie poddawaj się, dasz radę", "Twoje ciało może więcej niż podpowiada Ci Twój umysł", "Dobrze, nie przestawaj"... W nadmiarze naprawdę są strasznie zabawne
Stary 2015-09-05, 14:59   #1636
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avantassia Pokaż wiadomość
Po kilku miesiącach ćwiczenia z nią zwątpiłam i przerzuciłam się na inne trenerki, głównie Mel B - tym sposobem zapał szybko opadł i całe wakacje obijałam się aż mi wstyd.
Grunt, że postanowiłaś wrócić Tak jak już wspominałam wcześniej - Mel B jest niesamowita na początku, natomiast gdy to pierwsze ŁAŁ minie i opadnie entuzjazm - łatwo przychodzi porzucenie ćwiczeń z nią. Bolesna autopsja.

Dzisiaj co prawda miałam sobie odpuścić, ale jakoś mam ochotę się poruszać. Może jakiś lekki zestawik? Tylko co by tu...
Stary 2015-09-05, 15:17   #1637
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Chociaż i tak rozbrajają mnie jej odzywki typu "Nie poddawaj się, dasz radę", "Twoje ciało może więcej niż podpowiada Ci Twój umysł", "Dobrze, nie przestawaj"... W nadmiarze naprawdę są strasznie zabawne
Taak, a w duchu - a czasem na głos - mówisz, żeby się przymknęła, bo czujesz, że drżą Ci mięśnie, o których istnieniu nie miałaś pojęcia..

Dzisiaj co prawda Ewy nie było, zrobiłam inne, spokojniejsze zestawy plus wspomnianą Tiffany Rothe Chyba kolejna, którą pokocham za te kocie ruchy.
Stary 2015-09-05, 18:05   #1638
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ja jeszcze polecam treningi z Bipasha Basu. Lekkie i przyjemne na YouTube są. No i Jillian Michales

Edit.

i jeszcze z FitnessBlender

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2015-09-05 o 18:08
Stary 2015-09-05, 21:37   #1639
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Ja jeszcze polecam treningi z Bipasha Basu. Lekkie i przyjemne na YouTube są. No i Jillian Michales

Edit.

A czy przy tym przynoszą jakieś miłe efekty?

U mnie dzisiaj jednak wybór padł na basen. 40 minutek - popływane.
Stary 2015-09-06, 09:50   #1640
szampejn
Raczkowanie

Myślałam, że skalpel II jest dla mnie zbyt łatwy, a dzisiaj wszystko mnie boli .

Na poprzedniej stronie widziałam, że ktoś pisał, że nie bardzo wie z czym jeść kasze jaglaną. Osobiście uważam, że na słodko jest najlepsza- jaglanki z owocami, placuszki z kaszy z serem i owocami (mistrzostwo jak dla mnie) itd.
szampejn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:58   #1641
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy przy tym przynoszą jakieś miłe efekty?

U mnie dzisiaj jednak wybór padł na basen. 40 minutek - popływane.
Nie zawsze trzeba się katować żeby były efekty

U mnie dziś długi spacer z synkiem będzie. Wczoraj były ćwiczenia na brzuch i trening HIIT

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2015-09-06 o 10:00
Stary 2015-09-06, 10:39   #1642
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Nie zawsze trzeba się katować żeby były efekty

U mnie dziś długi spacer z synkiem będzie. Wczoraj były ćwiczenia na brzuch i trening HIIT
Bardzo podoba mi się Twoje stwierdzenie o efektach

U mnie podobnie - spacerowo leniwa niedziela się zapowiada. Kiedyś trzeba odpocząć. Tylko pogoda średnia
Stary 2015-09-06, 11:44   #1643
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szampejn Pokaż wiadomość
Myślałam, że skalpel II jest dla mnie zbyt łatwy, a dzisiaj wszystko mnie boli .

Na poprzedniej stronie widziałam, że ktoś pisał, że nie bardzo wie z czym jeść kasze jaglaną. Osobiście uważam, że na słodko jest najlepsza- jaglanki z owocami, placuszki z kaszy z serem i owocami (mistrzostwo jak dla mnie) itd.
O, to ja, to ja! Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź, bo mam w domu jaglankę i nie wiem z czym ją zużyć.. Wypróbuję Twój sposób, bo każdą inną kaszę uwielbiam (pęczak ) więc niemożliwe jest, że tej jednej nienawidzę

Dziewczyny, mam do Was pytanie - czy to prawda, że przy ćwiczeniach na nogi typu wykroki i tym podobne nie spala się tłuszcz, tylko wyrabiają się mięśnie? Bo jeśli tak, to chyba muszę zweryfikować moje treningi
Stary 2015-09-06, 11:53   #1644
Mya_93
Rozeznanie

Cytat:

Edit.

O jak ja nie lubię FitnessBlender
Ja ostatnio z ćwiczeniami na bakier, ale przestałam jeść świństwa, no i się nie obzeram, tylko po prostu jem, dużo wody, itd, no i już 1cm w udzie poszedł (ale w sumie do pracy chodzę po 4km w dwie strony albo jeżdżę rowerem) , w brzuchu (pępek) spadło ze 3 cm i w tali 2! Od razu jakoś lepiej się czuję.

Ps. Poczytałam Wasze posty i mnie nakrecilyscie na ćwiczenia! Wracam po pracy do domu rowerem to coś dorzucę może do tego albo pojezdże więcej!
Mya_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:34   #1645
avantassia
Raczkowanie

Cytat:
Grunt, że postanowiłaś wrócić Tak jak już wspominałam wcześniej - Mel B jest niesamowita na początku, natomiast gdy to pierwsze ŁAŁ minie i opadnie entuzjazm - łatwo przychodzi porzucenie ćwiczeń z nią. Bolesna autopsja.
Otóż to, chociaż nie wiem od czego to zależy.. Na początku niesamowicie zaraża entuzjazmem, ta kobieta to wulkan pozytywnej energii! Ale okazuje się, że ćwiczenie z nią na co dzień to niewypał, lepiej dorzucić sobie czasem jedną jej 10-minutówkę.

Cytat:
Taak, a w duchu - a czasem na głos - mówisz, żeby się przymknęła, bo czujesz, że drżą Ci mięśnie, o których istnieniu nie miałaś pojęcia..
Te teksty zawsze mi się kojarzą z takim GPs-em: "Dobrze, nie przestawaj"

Cytat:
U mnie podobnie - spacerowo leniwa niedziela się zapowiada. Kiedyś trzeba odpocząć.
Ja jednak planuję dziś zrobić skalpel, bo te poniedziałki teraz będę mieć chore, calutki dzień w Rzeszowie, na swoje śmieci wracam przed 19, kocham moją szkołę. Nie będzie fizycznej możliwości zrobić treningu.
Stary 2015-09-06, 15:10   #1646
StonkaaZiemniaczana
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, mam do Was pytanie - czy to prawda, że przy ćwiczeniach na nogi typu wykroki i tym podobne nie spala się tłuszcz, tylko wyrabiają się mięśnie? Bo jeśli tak, to chyba muszę zweryfikować moje treningi
Jeśli faktycznie tak jest to chyba i ja powinnam. Z natury mam dość mocne uda i trochę dobija mnie myśl o rozbudowaniu ich choćby przypadkiem

Cytat:
Napisane przez Mya_93 Pokaż wiadomość
Ps. Poczytałam Wasze posty i mnie nakrecilyscie na ćwiczenia!
Dobrze dobrze, w końcu o to na tym forum chodzi!

Cytat:
Ja jednak planuję dziś zrobić skalpel, bo te poniedziałki teraz będę mieć chore, calutki dzień w Rzeszowie, na swoje śmieci wracam przed 19, kocham moją szkołę. Nie będzie fizycznej możliwości zrobić treningu.
No to faktycznie ciężko. Ale jeśli zamierzasz nadrobić dzisiaj, to wszystko jest na dobrej drodze Ja szczęśliwie nie mam chwilowo problemu z czasem na ćwiczenia - praca od 8 do 16 daje sporo możliwości.

Edytowane przez StonkaaZiemniaczana
Czas edycji: 2015-09-06 o 15:13
Stary 2015-09-06, 15:49   #1647
stokrotenka18
Zakorzenienie

Dziewczyny tak dzielnie ćwiczyłam. Złapałam ponad 2 tygodnie temu kontuzje kolana. Dziś wracam do ćwiczeń. Jest ciężko. Widziałam efekty po ćwiczeniach a teraz ciężko mi się zebrać.. widzę po udach xe mam ma plusie 2 kg nawet nie wchodzę na wagę bo to bezsensu abym się tylko podlamala.

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 18:52   #1648
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj na spacer włączyłam krokomierz. I spaliłam 250 kcal. Az nie wierzę, że zwykły spacer tyle spala.
Stary 2015-09-06, 19:25   #1649
xMayx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak dzielnie ćwiczyłam. Złapałam ponad 2 tygodnie temu kontuzje kolana. Dziś wracam do ćwiczeń. Jest ciężko. Widziałam efekty po ćwiczeniach a teraz ciężko mi się zebrać.. widzę po udach xe mam ma plusie 2 kg nawet nie wchodzę na wagę bo to bezsensu abym się tylko podlamala.
Hm.. Myślę, że nie powinnaś się podłamywać! Byłaś dzielna, pomyśl, że nic nie stoi na przeszkodzie, by znowu taką być Każdy ma w życiu cięższe chwile. Miałaś kontuzję i najważniejsze, że wracasz do zdrowia. Nie forsuj się od razu po powrocie, żeby kontuzja się nie odnowiła.
Stary 2015-09-06, 19:35   #1650
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. Myślę, że nie powinnaś się podłamywać! Byłaś dzielna, pomyśl, że nic nie stoi na przeszkodzie, by znowu taką być Każdy ma w życiu cięższe chwile. Miałaś kontuzję i najważniejsze, że wracasz do zdrowia. Nie forsuj się od razu po powrocie, żeby kontuzja się nie odnowiła.
30 minut Chodkaowskiej i 20 steppera

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości