"kwintesencja wizażu" wątek rozrywkowy. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-03, 22:25   #1621
201607111028
Konto usunięte

Dot.: "kwintesencja wizażu" wątek rozrywkowy.

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ja mam propozycję: zakończmy temat anoreksji/bulimii bo to naprawdę nie nadaje się do roztrząsania w tym wątku. I nawet nie powinno się tego tu roztrząsać, choćby z powodu pewnego taktu i wyczucia.
Przyłączam się.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Wytłumacz to randomowym dziewczynom z fioletowego forum.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:31   #1622
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Naprawdę, bez złośliwości i bez osobistych animozji (tym razem) - to, że przez to przeszłaś nie czyni Cię ekspertem od tego typu chorób, bo co prawda przebieg może być podobny, ale na pewno nie taki sam. Wy nie jesteście ani psychiatrami, ani terapeutami, więc nie nie jesteście uprawnione do wydawania osądów i "potrząsania" taką dziewczyną.

Nie mówię, że macie jej przyklaskiwać. Napiszcie swoje, ale bez moralizowania, ataków i wyśmiewania
Prześledź ten wątek i zobacz, że ci ludzie uzależniają się od tych wątków , tylko tam mogą spełniać swoją obsesję na punkcie jedzenia bez spojrzeń, bez innych zachowań i im dłużej one są tam potępiane swoim postępowaniem tym coraz bardziej robią coś by się wpasować. Jeżeli nie rozumiesz co chcę przekazać pogadaj z Ervishą. Bardzo mądra wizażanka, wiele przeszła i mam duży szacunek do niej.

Na TapTalk z antycznego telefonu

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Słuchaj, bez urazy, ale fakt, że przez bulimię przeszłas nie czyni Cię znawcą tematu. Każdy człowiek jest inny i lepiej nie potrząsać nim na oślep.

Ja mam propozycję: zakończmy temat anoreksji/bulimii bo to naprawdę nie nadaje się do roztrząsania w tym wątku. I nawet nie powinno się tego tu roztrząsać, choćby z powodu pewnego taktu i wyczucia.
Mnie to bardziej dziwi niż śmieszy.
Mnie w ogóle na tym wątku wiele rzeczy dziwi bardziej niż śmieszy np. Śmianie się z porad "idź na terapię" to tak jakby to było coś dziwnego a wręcz niestosownego, jeżeli człowoek nie chce/ nie ma siły porzucić toksycznych kontaktów to chyba jedna z najlepszych porad.

MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:32   #1623
201607111028
Konto usunięte

...
dobra, już skończmy.
Stary 2015-10-03, 22:32   #1624
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
my tu na forum mamy zasady:
-pomagamy potrzebującym
-nie naśmiewamy się z chorych
-nie umiemy pomóc to milczymi lub wspieramy "obecnością"-ty się naśmiewasz, że te osoby się dziwią....to takie zabawne(ironic), ze się dziwią

edit. takie osoby to jajka, które łatwo zranić głupimi mądrościami zarozumiałych znawców tematu
oraz
- nie lubimy jak ktos, kogo nikt nie pytal o zdanie rzuca sie jak zapowietrzony kaloryfer
- nie wrozymy leczenia indywidualnego przypadku z fusow
- jak chcemy opinii idziemy do specjalisty
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:34   #1625
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
dziękuję, że z takim wyczuciem i delikatnością zareagowałaś na ten prześmiewczy post(dotyczący spraw tak wrazliwych)
Ooo, jak mi miło

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Prześledź ten wątek i zobacz, że ci ludzie uzależniają się od tych wątków , tylko tam mogą spełniać swoją obsesję na punkcie jedzenia bez spojrzeń, bez innych zachowań i im dłużej one są tam potępiane swoim postępowaniem tym coraz bardziej robią coś by się wpasować. Jeżeli nie rozumiesz co chcę przekazać pogadaj z Ervishą. Bardzo mądra wizażanka, wiele przeszła i mam duży szacunek do niej.

Taka specyfika choroby, niestety, ale obserwując już od dawna tamten wątek wiem, że chodzi tylko o atencję, nie potrzebują dodatkowych bodźców walących po głowie, bo dopóki same nie znajdą siły w sobie, nic się nie zmieni.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Mnie to bardziej dziwi niż śmieszy.
Mnie w ogóle na tym wątku wiele rzeczy dziwi bardziej niż śmieszy np. Śmianie się z porad "idź na terapię" to tak jakby to było coś dziwnego a wręcz niestosownego, jeżeli człowoek nie chce/ nie ma siły porzucić toksycznych kontaktów to chyba jedna z najlepszych porad.

Bo te porady były czasem tak rzucane od czapy ... z tego się śmiejemy
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:39   #1626
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Ooo, jak mi miło

Taka specyfika choroby, niestety, ale obserwując już od dawna tamten wątek wiem, że chodzi tylko o atencję, nie potrzebują dodatkowych bodźców walących po głowie, bo dopóki same nie znajdą siły w sobie, nic się nie zmieni.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Bo te porady były czasem tak rzucane od czapy ... z tego się śmiejemy
Właśnie czasami trzeba wpoić takiej osobie do głowy,że ona się niczym nie różni od innych ludzi na świecie i ją też stać na walkę z samym sobą.

Stary 2015-10-03, 22:40   #1627
201607111028
Konto usunięte

Powtarzam - SKOŃCZMY.
Błagam, no.
Stary 2015-10-03, 22:40   #1628
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie czasami trzeba wpoić takiej osobie do głowy,że ona się niczym nie różni od innych ludzi na świecie i ją też stać na walkę z samym sobą.

czy Ty kumasz, że bulimia/anorkesja jest chorobą psychiki?

pewnie znajomym z depresją mowisz:" inni mają gorzej?"
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:41   #1629
MalarskiSen
BAN stały

Maguda a czemu od czapy ? Dasz mi jakiś przykład ?

Stary 2015-10-03, 22:42   #1630
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Powtarzam - SKOŃCZMY.
Błagam, no.

Dla mnie pewnego rodzaju kwintesencją jest wpadanie na forum i krzyczenie, że kiedyś było lepiej, teraz to tylko sam syf i komercja itd. Muzyka, kinematografia, jedzenie, relacje między ludźmi - jednym słowem, wszystko schodzi na psy
Stary 2015-10-03, 22:43   #1631
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Maguda a czemu od czapy ? Dasz mi jakiś przykład ?

są takie wizazanki, które w każdym wątku rzucają "idz na terapię".
"Nie podoba ci sie, ze ktos przy tobie karmi piersią? IDZ NA TERAPIĘ"
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:44   #1632
201604130936
Konto usunięte

Cytat:

Dla mnie pewnego rodzaju kwintesencją jest wpadanie na forum i krzyczenie, że kiedyś było lepiej, teraz to tylko sam syf i komercja itd. Muzyka, kinematografia, jedzenie, relacje między ludźmi - jednym słowem, wszystko schodzi na psy
Albo jak wizaż był spoko 15 lat temu co pamięta jedna jedyna wyjątkowa użytkowniczka XD
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:44   #1633
201607111028
Konto usunięte

Cytat:

Ten PokerPenis () pozamiatał dziś tym wątkiem.

Btw, inny jego wątek - czy są tutaj prostytutki XD

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-10-03 o 22:46
Stary 2015-10-03, 22:44   #1634
201604190934
Konto usunięte

Cytat:

oo tak!!!!!!!!!!!!
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 22:49   #1635
MalarskiSen
BAN stały

Maguda trochę też tak uważam.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
są takie wizazanki, które w każdym wątku rzucają "idz na terapię".
"Nie podoba ci sie, ze ktos przy tobie karmi piersią? IDZ NA TERAPIĘ"
A to ja dałam taką radę gdy ktoś namiętnie wmawiał,że ma fobię na punkcie widoku karmienia małych dzieci i ich odgłosów podczas jedzenia. Tylko powtarzam FOBIĘ jako prawdziwą FOBIĘ więc stwierdziłam,że fobię się leczy.

Ale jeżeli dałaś to jako zwykły przykład to racja.

Stary 2015-10-03, 23:02   #1636
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Albo jak wizaż był spoko 15 lat temu co pamięta jedna jedyna wyjątkowa użytkowniczka XD
Jak sobie myślę, 15 lat temu jako pierwsza w klasie miałam internet w domu, jak to było dawno temu oczywiście o wizażu nie miałam pojęcia, może i dobrze

Cytat:
Ten PokerPenis () pozamiatał dziś tym wątkiem.
Właśnie jego wątek tak mnie natknął do przemyśleń

Cytat:
Maguda trochę też tak uważam.
A ja właśnie uważam, że nie, że żyjemy w takim super świecie i mamy tyle możliwości i tylko trzeba umieć je wykorzystać. Nie jestem stara, ale pamiętam czasy (jak przez mgłę, ale jednak), kiedy w tv były 2 kanały, a bajki mama puszczała mi na video. A teraz? Tysiące kanałów, których nie ogarniam, dvd, oglądanie filmów online, pełna dowolność, w różnych językach ... a jeszcze najlepiej nie oglądać Z gazetami również multum do wyboru. Nie chcę komercji z Radia Zet? Nie słucham tego, puszczam sobie muzykę z lat młodości moich rodziców albo wyszukuję czegoś innego, nowego, ciekawego. Wchodzę do sklepu, mam soczewice w tysiącu kolorach tęczy, eko czy nie eko, wszystko jest. Nie trzeba stać w kolejkach, szukać, prosić, zdobywać na nielegalu. Na serio życie jest o wiele łatwiejsze, dla mnie to jeden wielki plus, szczególnie jeśli jest się świadomym konsumentem. Czasem aż nie wiadomo na czym skupić wzrok czy słuch.
Stary 2015-10-03, 23:03   #1637
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Naprawdę, bez złośliwości i bez osobistych animozji (tym razem) - to, że przez to przeszłaś nie czyni Cię ekspertem od tego typu chorób, bo co prawda przebieg może być podobny, ale na pewno nie taki sam. Wy nie jesteście ani psychiatrami, ani terapeutami, więc nie nie jesteście uprawnione do wydawania osądów i "potrząsania" taką dziewczyną.

Nie mówię, że macie jej przyklaskiwać. Napiszcie swoje, ale bez moralizowania, ataków i wyśmiewania. A najlepiej milczcie, jeśli nie macie nic sensownego do napisania
to w sumie też jest kwintesencja wizażu czy ludzi w ogóle - mamy tę samą diagnozę, więc MUSIMY chorować w ten sam sposób i jeśli nie radzisz sobie tak jak ja, to jesteś beznadziejny i mogę cię wyśmiać
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-03, 23:08   #1638
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
A ja właśnie uważam, że nie, że żyjemy w takim super świecie i mamy tyle możliwości i tylko trzeba umieć je wykorzystać. Nie jestem stara, ale pamiętam czasy (jak przez mgłę, ale jednak), kiedy w tv były 2 kanały, a bajki mama puszczała mi na video. A teraz? Tysiące kanałów, których nie ogarniam, dvd, oglądanie filmów online, pełna dowolność, w różnych językach ... a jeszcze najlepiej nie oglądać Z gazetami również multum do wyboru. Nie chcę komercji z Radia Zet? Nie słucham tego, puszczam sobie muzykę z lat młodości moich rodziców albo wyszukuję czegoś innego, nowego, ciekawego. Wchodzę do sklepu, mam soczewice w tysiącu kolorach tęczy, eko czy nie eko, wszystko jest. Nie trzeba stać w kolejkach, szukać, prosić, zdobywać na nielegalu. Na serio życie jest o wiele łatwiejsze, dla mnie to jeden wielki plus, szczególnie jeśli jest się świadomym konsumentem. Czasem aż nie wiadomo na czym skupić wzrok czy słuch.
Ja też tak kiedyś miałam - przełom gimbazy/licbazy. Świat schodzi na psy, tyle komerchy, beznadziei, denna muzyka, denne programy, denni tacy sami ludzie, tylko Karolinka w glanach i czerni taka "alternatiw"
Oj były czasy xD

Pewnie to jakiś gimnazjalista/licealista założył ten wątek

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-10-03 o 23:12
Stary 2015-10-03, 23:23   #1639
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
to w sumie też jest kwintesencja wizażu czy ludzi w ogóle - mamy tę samą diagnozę, więc MUSIMY chorować w ten sam sposób i jeśli nie radzisz sobie tak jak ja, to jesteś beznadziejny i mogę cię wyśmiać
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 00:06   #1640
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Jak sobie myślę, 15 lat temu jako pierwsza w klasie miałam internet w domu, jak to było dawno temu oczywiście o wizażu nie miałam pojęcia, może i dobrze

Właśnie jego wątek tak mnie natknął do przemyśleń

Pochwalasz wolność wyboru i to,że jest w czym wybierać i słusznie tylko to wszystko ma jeden (-), ludzie przestali iść na jakość a liczy się ilość . Co do nauki to nieporównywalny sukces - chcę się uczyć łaciny to mogę, chcę się uczyć fizyki to mogę ! I to nie z źródeł jakie posiada bibliotrka a z takich jakie tylko sobie zażyczę.
Odniosę się teraz do końcówki Twojej wypowiedzi- właśnie wszystkiego jest tyle,że nie wiadomo na czym wzrok i słuch zawiesić- pamiętam czasy ostatniej klasy podstawówki gdzie internet miały z dwie osoby z klasy i to jak ciężko osobom z biedniejszych domów było o posiadanie ulubionej muzyki, w domu trzeba było słuchać tego co aktualnie było puszczane na Vivie albo w radiu albo takiej muzyki jaką się aktualnie posiadało. Pamiętam,że w tamtym etapie mojego życia muzyka była lekarstwem na całe zło świata. Jak ktoś u koleżanki w podwórku miał akurat płytkę typu top kids 1,2,3... Gdzie były same radiowe hity to jeden od drugiego ją przegrywał a radość była na tydzień. I te licytowanie się kto ma ile piosenek wgranych w komputer Dziś coś takiego wydaje się kompletnie nierealne, kiedyś ludzie umieli cieszyć się z małych rzeczy bo żeby coś mieć trzeba było pokombinować, wysilić się a dziś mamy tyle, że sami nie wiemy czego chcieć.

Reasumując : ja np. Mimo wszystko lepiej wspominam tamte czasy ale dzisiejsze mają swoje plusy z których nie umiałabym zrezygnować.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Źle to interpretujesz , nikt z nikogo nie chce się śmiać bo i po co? Chodzi o coś zupełnie innego jeśli chcesz napisz na PW to Ci odpiszę.

Edytowane przez MalarskiSen
Czas edycji: 2015-10-04 o 00:01
Stary 2015-10-04, 00:16   #1641
cud nie kobieta
Ante Pante

Malarski sen, idz spac
Stary 2015-10-04, 00:18   #1642
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Źle to interpretujesz , nikt z nikogo nie chce się śmiać bo i po co? Chodzi o coś zupełnie innego jeśli chcesz napisz na PW to Ci odpiszę.

demi biegnie pisac Ci PW, bo ja to tak bardzo obchodzi, co TY uwazasz
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 00:25   #1643
201606201201
Konto usunięte

Masz inne zdanie niż ja - jesteś tępa.
201606201201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 00:58   #1644
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Trzeba go było zapiec w chlebie razem z pilnikiem do piłowania krat.
Dupa, widać na rentgenie :< Tam widać nawet markę podpasek jakie ma się w torbie.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 01:15   #1645
MalarskiSen
BAN stały

Egzotyka kultury powala.

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez inakarol Pokaż wiadomość
Masz inne zdanie niż ja - jesteś tępa.
Zdecydowanie prawdziwe

Stary 2015-10-04, 08:32   #1646
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Egzotyka kultury powala.

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Zdecydowanie prawdziwe

Neverending story.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 10:58   #1647
201605301111
Konto usunięte

Na plotkowym sie dobrze zaczyna w temacie wizazowych psychologów i psychiatrów. Watek o dziewczynie, ktora chce mieć wadę wzroku - dopiero pierwsza strona i juz kilka diagnoz.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 11:08   #1648
MalarskiSen
BAN stały

Daj link

Stary 2015-10-04, 11:28   #1649
szakszuka
Raczkowanie

Cytat:
bez kitu, pracowałam w różnych miejscach i nigdy nie miałam np zakazu wynoszenia telefonu poza szatnię, magia XD

Niestety w korpo sie tez to zdarza, np w takim na literę H - ze niby ze względów bezpieczeństwa danych..
A odnosnie kwintesencji : chłopak ogłada zdjęcia prostytutek na roksie i ma tam konto, Jesli ci to nie odpowiada i nie chcesz przebrać sie za prostytutkę to znaczy ze jesteś stara dewotka która robi to tylko przy zgaszonym świetle i jest egoistka zamknięta na potrzeby misiaczka
szakszuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 11:34   #1650
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szakszuka Pokaż wiadomość
Niestety w korpo sie tez to zdarza, np w takim na literę H - ze niby ze względów bezpieczeństwa danych..
A odnosnie kwintesencji : chłopak ogłada zdjęcia prostytutek na roksie i ma tam konto, Jesli ci to nie odpowiada i nie chcesz przebrać sie za prostytutkę to znaczy ze jesteś stara dewotka która robi to tylko przy zgaszonym świetle i jest egoistka zamknięta na potrzeby misiaczka
Ten wątek o roksie to też kwintesencja wizażu. Są podobno jeszcze dwa (albo trzy?) inne wątki tej samej autorki na temat tego samego facecika XD
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości