|
|
#1621 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
O matko, nie strasz ludzi
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;60469641]Bo mnie tak naprawdę tylko forsa trzyma, bo jeszcze studiuję i nie pracuję na stałe. A głupio mi trochę do studia pisać z zapytaniem "Ej sorki, ale ile u was coś kosztuje?" szczególnie, że projekt każdy jest wyceniany indywidualnie. Także tak tylko mniej więcej chcę wiedzieć
[/QUOTE]O rany, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam taki problem. ![]() Właściwie to zawsze mnie zastanawia czemu ceny przy tatuażach to taki temat tabu. Wiem, że każdy tatuaż jest wyceniany indywidualnie w zależności od kolorów, szczegółów, cieni, ogólnego stopnia skomplikowania, czasu poświęconego na przygotowanie itp. ALE powiem Wam, że pytałam się w kilku studiach o orientacyjną cenę tatuażu to właściwie tylko w jednym byli w stanie mi odpowiedzieć. Nie chciałam wybierać tatuażysty ze względu na cenę i nie chcę oszczędzać, ale u mnie też od ceny zależy to, czy np. będę w stanie umówić się na "za dwa miesiące" czy dopiero za pół roku, więc taki ogólny ogląd na kwestie finansowy jest imo. bardzo ważny. Trochę słaba jest sytuacja gdy już się z kimś umówisz, zrobi dla Ciebie szkic po czym stwierdzisz, że "ej sorry, fajnie, ze się napracowałeś, ale mnie nie stać" ![]() edit: btw, nigdy wcześniej nie słyszałam o Ink Miners (pewnie dlatego, że nigdy nie myślałam o tatuowaniu się gdzieś, gdzie musiałabym dojechać) ale przejrzałam sobie dzięki Wam ich Instagrama i zakochałam w pracach Michaliny Rutkowskiej. Są takim idealnym balansem między neo a tradycyjnym. *-*
Edytowane przez rachuciachu Czas edycji: 2016-05-16 o 23:12 |
|
|
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś z was miał robiony tatuaż na karku i czy bolało ? ;-)
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie to chyba koło pięciu stów dobrze jest mieć w zapasie, gdy się uderza z pytaniem o nieduży tatuaż u popularnego artysty, a ze dwa razy tyle, jeśli o większy. ![]() Michalina też jest super! Mnie odległość nie przeszkadza, może dlatego, że często jeżdżę zawodowo po całej Polsce i zdarza mi się w jednym tygodniu być na jej trzech krańcach. Gdybym znalazła kogoś np. w Czechach też bym się nie wahała podjechać, bo ogólnie mieszkam na południu. ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Dla mnie ból nie jest faktorem, który jakoś wpływa na wybór miejsca. Tatuaż zawsze trochę boli i tyle. Co do karku nie mam doświadczeń - jakiś trądzik lubi mi się zrobić u góry pleców i dlatego chyba nie zdecyduję się na tatuowanie tego miejsca. Póki co kładę tam sobie raz na czas adapalen, ale po wytatuowanej skórze to raczej odpada.
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2016-05-16 o 23:35 |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
kurczeee jak mi sie podobaja prace Candy Ink z Wroclawia;c
|
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja jestem mocno początkująca w tematyce tatuażowej, mam dopiero jeden, ale intensywnie myślę nad kolejnym i widzę, że wy tu bardzo dobrze znacie temat. Powiedzie mi proszę, dziarała się któraś z Was u Magdy Pliszki z 9th Circle w Krakowie? Bardzo mi się podoba jej styl i wymarzyłam sobie różę od niej. Macie jakieś opinie?
|
#1629 |
|
Komplikatorka
|
Z Wrocławia jest od 2 mc - cały czas w Szczecinie robiła
Jak będę zakrywać żebra to u niej albo u Ewy Sroki
|
#1630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
#1631 |
|
Konto usunięte
|
Pisałam o Pliszce parę postów wcześniej - również uwielbiam jej prace
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na plecach od jakiegos czasu mam tradzik, co ciekawe na tatuazu nic nie wyskakuje ale smaruje z rozpedu cale atredermem. Powinnam omijac tatuaz? |
|
|
|
|
#1633 |
|
nibyżona
|
coraz więcej powodów żeby się wybrać do Wrocławia
![]() a najłatwiej się dowiedzieć o kasę w studiach, które ustaliły sobie cenę mniej więcej ile za godzinę, np savettat z tego co wiem ma podobne ceny niezależnie od artysty, ale ktoś może wie i mnie poprawi ![]() Karolina z White Rabbita tez miala wlasnie bardziej za godzine, teraz jak juz jest ruch to sie wycenia na roznej podstawie ![]() a ja zawsze wysylalam co mysle, jakiej wielkosci i mozliwy koszt i zawsze dostawalam odpowiedz. szkic dostaje sie duzo pozniej, wiec nie ma raczej powodu sie bac, ze zostanie sie postawionym pod sciana
|
#1634 |
|
Komplikatorka
|
Ja do wszystkich co pisałam mają ceny "za sesje". Od 10:00 do 16:00 jak dobrze pamiętam. Ceny wahały się od 1200 do 2300 zł.
|
#1635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
6-8h pracy jako calodzienna sesja 3-4 jako połowa "dniowki". I stawki tak jak podalas. Ja sie nie dziwie, ze studia sie jeżą na pytania o ceny bo 90% maili do nich (czasem kilkanascie czy kilkadziesiat dziennie) wyglada tak "a ile u was kosztuje takie cos (i tu opis albo zdjecie z neta) |
|
|
|
|
#1636 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
i przy prawie kazdych zapisach kapsem pisza, zeby bylo napisane wielkosc, miejsce, kolor czy nie, inspiracje. gadalam o tym z Karolina i ona mowila, ze czasem to mozna sie za glowe zlapac jak sie widzi wiadomosc "e a za ile takie coś?" i to jest duzy problem jak nie ma osoby pomagajacej np w tych mailach
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
No i nadszedł mój czas
![]() Dwadzieścia lat głebokich przemyśleń wystarczy, pora przejść do czynów. Nowy rok chcę powitać z rękawem i szukam speca od kwiecia ![]() Bo ma być kobieco i subtelnie (pewnie dlatego, że sama zbyt subtelna nie jestem...). Swoją drogą reakcja otoczenia mnie zaskoczyła. Dowiedziałam się, że jestem za stara i takie rzeczy to się w młodosci robi. Przecież gdybym zrobila tatuaż jak mialam te dwadzieścia lat, to teraz bym była i tak " starą babą z tatuażem"... A teraz stara baba ma sprecyzowaną wizję, pewność i kasę odłożoną na zachciankę. Będzie pięknie ![]() Mignął mi gdzieś rękaw Pliszki, to właśnie moj kierunek. |
|
|
|
#1638 |
|
nibyżona
|
rudywiking to czemu nie pliszka?
czy moze chcesz jeszcze pomyslec kto?a wgl kolor czy czarno-biale?
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak chcesz bardziej monochromatycznie to Dżolama. ![]() Ale Magdę z Ink Miners też obczaj. ![]() Cytat:
W okolicach plecowo-trądzikowych nie chciałabym tatuażu też z innych powodów: - może skóra zareaguje jakimś okropnym trądzikiem na świeży tatuaż? - będzie przyciągał wzrok do jakichś prycholi obok - no i te retinoidy. ![]() Ale ogólnie bardzo bym chciała tatuaż na karku. Może kiedyś zrobię jakiś duży na górze pleców, żeby zakryć blizny potrądzikowe (jeśli mam, a nie wiem, mówiąc szczerze
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że kolorami łatwiej osiagnąć tą moją wymarzoną zwiewność i kobiecość.
Choć z drugiej strony czarny wyszczupla, a ja mam solidne łapsko ![]() Chcę ogród, więc kolor. Dobrze zrozumiałam, że teraz będzie trzeba gonić Pliszke po Wrocławiu? |
|
|
|
#1641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pracuje teraz w 9th Circle we Wrocławiu i przez studio są zapisy. |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na stronie studia jest juz info o tym, ze Pliszka dolacza do ich ekipy.Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
#1643 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;60505176]A, to sorry za błędne info.
[/QUOTE]Hehe az mi sie przypomnialo jak ostatnio Dzikson napisal info na fb ze wlasnie zwolnil mu sie termin, bo klient jest w drodze do krakowa, a on tatuuje w sopocie Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#1645 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() BTW zastanawiałam się dlaczego Pliszka zmienia studio, ale weszłam na profil jej eksstudia i już się nie zastanawiam.
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Eksstudio chyba nieco obniżyło loty, niestety.
Przez was mam twórczy mętlik w głowie i zaczynam rozważać nawet Katowice
|
|
|
|
#1647 |
|
Komplikatorka
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;60505516]Fail.
![]() BTW zastanawiałam się dlaczego Pliszka zmienia studio, ale weszłam na profil jej eksstudia i już się nie zastanawiam. [/QUOTE]Sądzę, że Candy z tego samego "powodu" przeniosła się do Wrocławia
|
#1648 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba zaklepalam sobie kolejne tatuowanie konwentowe w Krakowie. Lubie sie dziarac na konwentach - bardziej niz w studio, wiec szukalam kogos z pogranicza neotraditionalu i traditionalu - spodobala mi sie Sarah. I chyba sie dogadalysmy
- czekam tylko na potwierdzeniehttps://www.instagram.com/sarah.electrum/ |
|
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Rudywiking
też jestem "stara" i część mnie myśli, że za stara... ale tak jak napisałaś, te młode też stare będą
|
|
|
|
#1650 |
|
Komplikatorka
|
Stupid w PL konwent ?
Fajny styl Podobne robi Marlena z 13 tattoo, ale tylko "podobne"
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

[/QUOTE]