Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 08:53   #1621
gosiek0388
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Moja wieczorem urzadzila cyrk bo nie chciała spać ale za to pospala do 6 ,szybkie karmienie i znowu kima❤

Wysłane z mojego SAMSUNG Galaxy Grand Prime przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Może to ta tabletka rozpuscila się i taki kolor albo zapalenie cię wzielo

Stary 2016-01-12, 08:54   #1622
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Maggie, ja się nie znam, nie używam nic dowcipnego :/ Obstawiałabym, że się rozpuściło i taki glut się zrobił.
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
U mnie się dużo śmieje, ale nie tak w głos tylko cichaczem
A to moja też i czasem jak się śmieje to robi takie "hyyyy"
Stary 2016-01-12, 09:05   #1623
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
U mnie się dużo śmieje, ale nie tak w głos tylko cichaczem a takie to cudowne, zaraz mi złość przechodzi jak mój mlekołak się do mnie wyszczerzy w nocy mimo, że co godzinę robi matce pobudki :
Moja tez, cudowny widok
Wczoraj pobiła chyba swoj rekord. Co się uśmiechnęłam do niej, probowalam rozsmieszyc, to ona odpowiadala usmiechami za kazdym razem ale tez cicho.
Zrobilam z nią zabawe - nie ma - jest - z pieluszka i tez byl zaciesz

MAGGIE jak nic nie piecze, to tez bym obstawiala, ze to od leku.

Sent from my D5803 using Tapatalk
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 09:11   #1624
elvegirl
po drugiej stronie szafy

W ogóle ten bezzębny uśmiech tak rozczula i rozjaśnia dzień, że coś niesamowitego

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Dojrzałam do cotton balls (czyt. już wiem jak je ogarniać z kurzu ), ale teraz siedzę i dumam nad kolorami Już nawet nie próbuję sama kompletować, skupiłam się na dostępnych gotowych zestawach...i dalej nie wiem
Stary 2016-01-12, 09:23   #1625
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała ale super z tym śmiechem!!! Ja czekam z niecierpliwoscią az zacznie łapać no i na ten śmiech pęłną gębunią

Agatka pokaz pazurki ja czekam na swój zestaw do hybrydek sesese i będę dzialac

Dziewczyny ile czasu po zjedzeniu jakiegoś alergenu pojawi się cos na skórze dziecka?

Wróciliśmy z pobrania krwi..masakra płacz był..
U mnie jak zjadłam popołudniu to na noc juz miała czyli jakieś 8-9 h

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nie zwróciła i przyjęła go lepiej niż jak był podawany na początku. No ale to moje dziecko, więc normalne nie będzie

A nie możesz jej na chwilę zostawić samej, znieść samej gondoli i potem po nią wrócić?

Ja też U mnie na razie krzyki i wrzaski, o śmiechu nie ma mowy. Nawet ostatnio na wywiadzie przed szczepieniem pielęgniarka się zdziwiła, że jeszcze nie ma śmiechu.

Raz w życiu poszłam na laser, nigdy więcej, miałam tak popaloną skórę, że oj oj.

może jakiś sprzęt kiepski ja u tej koleżanki bym robiła i ona sobie miała robione i nic jej nie było jak coś się stanie to zwrócą mi kasę i pewnie jeszcze dadzą gratis jakiś

Cytat:
W ogóle ten bezzębny uśmiech tak rozczula i rozjaśnia dzień, że coś niesamowitego

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Dojrzałam do cotton balls (czyt. już wiem jak je ogarniać z kurzu ), ale teraz siedzę i dumam nad kolorami Już nawet nie próbuję sama kompletować, skupiłam się na dostępnych gotowych zestawach...i dalej nie wiem
Ja mam dwa jeden jest ecru , jasny szary i brąz ciemny.
A drugi jest ecru, wrzos i buraczek
Są świetne i kupiłam je za jakieś 24 złote
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 09:34   #1626
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Na zdjęciu mi się nie podobają
Tz powiedział o jak te bmw hahaha
Jeździ u nas taki matowe
Aaa i dodał mój kolega z roboty takie robi , Ja: ale co samochody matowe.
Tz : nie , paznokcie jak to się nazywa.
Ja: hybrydy
Tz: no właśnie hybrydy robi, i chwytacz snow zrobił nawet swojej dziewczynie :O oczywiście chodziło o łapacz snów ale nie mogę sobie wyobrazić żołnierza robiące paznokcie hahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452591051167.jpg (40,5 KB, 19 załadowań)
Stary 2016-01-12, 09:49   #1627
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie też Hihi

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Jeździ u nas taki matowe
Tz: no właśnie hybrydy robi, i chwytacz snow zrobił nawet swojej dziewczynie :O oczywiście chodziło o łapacz snów ale nie mogę sobie wyobrazić żołnierza robiące paznokcie hahaha

Hahah tez nie mogę sobie wyobrazic faceta robiącego paznokcie ładne

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 10:02   #1628
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
może jakiś sprzęt kiepski ja u tej koleżanki bym robiła i ona sobie miała robione i nic jej nie było jak coś się stanie to zwrócą mi kasę i pewnie jeszcze dadzą gratis jakiś
Ja mam taką skórę delikatną niestety, miałam gratisy i inne cuda w ramach rekompensaty, ale humoru mi to nie poprawiło i jakoś nie mam zaufania do laserowych zabiegów. Zresztą nie jestem jedyna mająca z tym problem, nie dla każdego ta zabawa po prostu. Podobnie z depilatorem, też nie każdy może używać.
Cytat:
Ja mam dwa jeden jest ecru , jasny szary i brąz ciemny.
A drugi jest ecru, wrzos i buraczek
No ja właśnie potrzebuję dwóch, nie chcę za jasnych, bo mają robić za lampkę nocną, ale i za ciemnych też nie. Na pewno nie chcę szarości i bieli, ale reszta...nie wiem

Cytat:
Mnie jakoś maty nie leżą, ale fakt, skojarzenie z matowym samochodem też bym miała

Cytat:
nie mogę sobie wyobrazić żołnierza robiące paznokcie hahaha
Żołnierz to tam pikuś, ale ogólnie wielkie męskie łapy machające pędzelkiem...no, chyba że on ma zgrabne rąsie
Stary 2016-01-12, 10:02   #1629
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie też Hihi

Cytat:
Jeździ u nas taki matowe

Hahah tez nie mogę sobie wyobrazic faceta robiącego paznokcie ładne

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 10:45   #1630
mala29lll
Zakorzenienie

To moje dziecko jest niemożliwe Na badaniu zaciesz do Pani dr, aż machała rekami i nogami. Na szczepionce trzymam Ją a ta zaciesz do pielęgniarki i to podczas wbijania za chwilę zrobiła łeeeee łeeeee, położyłam Ją do ubierania, pielęgniarka grzechotką grzechocze a ta dalej zaciesz i macha kończynami aż nie mogłam wacika utrzymać. Teraz teściowa poszła na spacer bo ja poszłam umawiać Gabi na rehabilitację. Ma asymetrię kur.a Sama zapytałam, bo widziałam, że w lewo ciągle sie zgina. No i poszłam umawiać a tu kur... na 9 maja Coś da jak 9 maja pójdziemy?? Czy to już za późno będzie Prywatnie jedne ćwiczenia 45 min 80 zł :/ Chyba że się uda na PROGRAM MALUCH, ale to też na koniec lutego dzwonić trzeba. Tak sobie pmyślałam pójdę na 1 ćwiczenia płatne i powiem babce żeby mi tłumaczyła co robi to będę w domu tak robiła albo zadzwonię do rehabilitantki z SR bo mam wizytówkę i przyjedzie mi do domu pokazać jak ćwiczyć. Eh masakra.

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Haha jezu jakie pocieszne sa te nasze dzieci

Ta endometrioza to tajemnicza choroba i najgorsze, ze nie wiadomo do konca jaka jest jej przyczyna. Moze kochana zajdziesz teraz w ciaze bez ivf? Czy musisz wrócić, po zarodki?
Dobrze, ze uniknelas laparoskopii. Prosta operacja, ale zawsze to jakas ingerencja w organizm. W dodatku pod pelna narkoza.

Tej wody nie ma az tsk duzo. Caly brzuszek jej wystaje. Ta wanienka ma wyprofilowane jakby siedzonko na takiego malucha, taki leżaczek jakby. Takze np zeby wyplukac brzuszek, szyjke to muszę ją polewac, bo zanurzyć nie ma jak.

Kupiliśmy wczoraj odwilzacz powietrza. Spory wydatek, wiec mam nadzieje, ze z plesnia w mieszkaniach nie zetknkemy sie nigdy wiecej :/

Sent from my D5803 using Tapatalk
Wracam po mojego zarodka. Może by się udało teraz naturalnie ale nie zostawię go tam Ma byc u mnie w brzuszku. Jak się nie uda to wtedy naturalne starania, ale czarno to widze jak się nie udało 6 lat. Chociaż sporo słyszałam historii że po IVF się udaje naturalnie, a mówią że IVF to nie leczenie

A to ja mam też taką wkładkę do wanienki bo dostaliśmy ale nie używamy, bo wygodniej przewrócić na brzuszek bez tego

Kurde Wy odwilżacz a my nawilżacz. Jeszcze kupiliśmy a tu się cieplej zrobiło i deszcz pada

Cytat:
Nie zwróciła i przyjęła go lepiej niż jak był podawany na początku. No ale to moje dziecko, więc normalne nie będzie

A nie możesz jej na chwilę zostawić samej, znieść samej gondoli i potem po nią wrócić?
.
A cóż to jest normalność? Może my jestesmy walnięci a Ci w psychiatrykach normalni ?

Wolę Jej nie zostawiac jakoś samej. Sama zniosłam gondolę, czyli jednak mogę, ale wolę unikać takich sytuacji żeby sobie krzywdy nie zrobić na dobre.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
A aaaa LASKI HELP
wczoraj zazylam dowcipnie iladian direct i dzisiaj mam pełno lekko zoltawego śluzu.
.
Może się pochwa oczyszcza pod wpływem tej tabletki i zwiększona ilość śluzu. Mogła tez tabletka zabarwić śluz. Nawet jak była biała to w kontakcie z Twoimi bakteriami, ph, śluzem zmieniła kolor albo zapalonko. A w jakim celu w ogóle Ją użyłaś?

Cytat:
Jeździ u nas taki matowe
ale mi się nie podobają takie matowe czarne samochody. Wyglądają jak spalone i okopcone ale pazurki fajne. Co takie krótkie tym razem??

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Elve no moja tez juz dawno takie hyyy przy zacieszu robi abo inne dźwięki ale wczoraj to taki gardłowy brecht, aż sama nie widziała co się dzieje Dzisiaj Ją będę rozśmieszała jak będzie humor po tej szczepionce
Stary 2016-01-12, 10:54   #1631
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
To moje dziecko jest niemożliwe Na badaniu zaciesz do Pani dr, aż machała rekami i nogami. Na szczepionce trzymam Ją a ta zaciesz do pielęgniarki i to podczas wbijania za chwilę zrobiła łeeeee łeeeee, położyłam Ją do ubierania, pielęgniarka grzechotką grzechocze a ta dalej zaciesz i macha kończynami aż nie mogłam wacika utrzymać. Teraz teściowa poszła na spacer bo ja poszłam umawiać Gabi na rehabilitację. Ma asymetrię kur.a Sama zapytałam, bo widziałam, że w lewo ciągle sie zgina. No i poszłam umawiać a tu kur... na 9 maja Coś da jak 9 maja pójdziemy?? Czy to już za późno będzie Prywatnie jedne ćwiczenia 45 min 80 zł :/ Chyba że się uda na PROGRAM MALUCH, ale to też na koniec lutego dzwonić trzeba. Tak sobie pmyślałam pójdę na 1 ćwiczenia płatne i powiem babce żeby mi tłumaczyła co robi to będę w domu tak robiła albo zadzwonię do rehabilitantki z SR bo mam wizytówkę i przyjedzie mi do domu pokazać jak ćwiczyć. Eh masakra.

Wracam po mojego zarodka. Może by się udało teraz naturalnie ale nie zostawię go tam Ma byc u mnie w brzuszku. Jak się nie uda to wtedy naturalne starania, ale czarno to widze jak się nie udało 6 lat. Chociaż sporo słyszałam historii że po IVF się udaje naturalnie, a mówią że IVF to nie leczenie

A to ja mam też taką wkładkę do wanienki bo dostaliśmy ale nie używamy, bo wygodniej przewrócić na brzuszek bez tego

Kurde Wy odwilżacz a my nawilżacz. Jeszcze kupiliśmy a tu się cieplej zrobiło i deszcz pada

A cóż to jest normalność? Może my jestesmy walnięci a Ci w psychiatrykach normalni ?

Wolę Jej nie zostawiac jakoś samej. Sama zniosłam gondolę, czyli jednak mogę, ale wolę unikać takich sytuacji żeby sobie krzywdy nie zrobić na dobre.

Może się pochwa oczyszcza pod wpływem tej tabletki i zwiększona ilość śluzu. Mogła tez tabletka zabarwić śluz. Nawet jak była biała to w kontakcie z Twoimi bakteriami, ph, śluzem zmieniła kolor albo zapalonko. A w jakim celu w ogóle Ją użyłaś?

ale mi się nie podobają takie matowe czarne samochody. Wyglądają jak spalone i okopcone ale pazurki fajne. Co takie krótkie tym razem??

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Elve no moja tez juz dawno takie hyyy przy zacieszu robi abo inne dźwięki ale wczoraj to taki gardłowy brecht, aż sama nie widziała co się dzieje Dzisiaj Ją będę rozśmieszała jak będzie humor po tej szczepionce
Czarny wyszczupla i się krótkie wydają hahaha
Wydaję mi się ze są takie same

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 10:55   #1632
gosiek0388
Zadomowienie

Nie widzę fotek na tapatalku .Co ściągnąć by mi się pojawiały?

Stary 2016-01-12, 11:00   #1633
mala29lll
Zakorzenienie

JA chyba niedługo będę mogła sobie zamówić lakiery, bo już łapki mają sie lepiej po tej maści od dermatolog. Dobra jest. Szkoda, ze na receptę

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Myślicie, ze jak będę z Nią robiła takie ćwiczenia to nie zrobię Jej krzywdy?? https://www.youtube.com/watch?v=7oYJBIFTQzs
Stary 2016-01-12, 12:08   #1634
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mała, myślę że ciało malucha to trochę zbyt poważna kwestia, żeby ćwiczyć na nim z yt...ja bym jednak zaliczyła jedno-dwa spotkania, nawet prywatne, z fachowcem. On pokaże dokładnie w którym miejscu i jak łapać, do którego momentu można wyginać itd.
Stary 2016-01-12, 13:02   #1635
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Chyba coś mi wizaż szaleje bo pisałam a nic nie ma

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Pisałam ze Elve dobrze pisze ze lepiej iść do specjalisty pokaże gdzie złapać itp na yt to się łatwe wydaje

W końcu będziemy oglądać samochód do kupienia mam nadzieje ze będzie wszystko ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 13:13   #1636
elvegirl
po drugiej stronie szafy

No coś psują Wizaż znowu...znaczy ten, no. Naprawiają

Agatka, co kupujecie?
Stary 2016-01-12, 13:39   #1637
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mała, myślę że ciało malucha to trochę zbyt poważna kwestia, żeby ćwiczyć na nim z yt...ja bym jednak zaliczyła jedno-dwa spotkania, nawet prywatne, z fachowcem. On pokaże dokładnie w którym miejscu i jak łapać, do którego momentu można wyginać itd.
a no to nawet nie ma gadki, że pójdę choćby parę razy teraz, żeby mnie nauczyła rehabilitantka póki się nie dostanę na rehabilitacje normalne. Tylko się zastanawiam czy takie ćwiczenia jak te co wrzuciłam mogą zrobić krzywdę jakbym od dziś chciała coś juz robić

O leżeniu na brzuszku https://www.youtube.com/watch?v=z7a7ubDtxaE

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

kurde w ogóle jak mało przybrała:/ 300 g w 28 dni ale pediatra nic nie mówiła. Cholera z 2 tygodnie musze zapytać, bo teraz o tym wyginaniu sie w lewo gadałam jak pielęgniarka podawała lekarce wymiary i nie słyszałam. Wychodzi 10,71 g dziennie. Wcina tyle a tak słabo przybiera. Za to kupek wali tyle dziennie że ma chyba przemiał jak młyn
Stary 2016-01-12, 13:46   #1638
malinowa4
Zakorzenienie

Jezuu nie dosc ze chyba pierwszy okres dostalam to jeszcze zatrucie pokarmowe bleee tak mi niedobrze i goni do wc.. ;/ a tz sie tylko nabija ze to Nikola w brzuchu napewno.. Nie wczesniej niz za 5 lat :

Maly tez marudny i placzliwy cos dzis rano byl. A teraz zaciesza pod zestawem gimnastycznym

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 14:40   #1639
mala29lll
Zakorzenienie

ooo już mi przyszło zamówienie z apteki Melisa Już nie lubie gemini

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 14:42   #1640
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
upierdliwe i bolesne, poza tym sutki wklęsłe i ciągle mam je pogryzione...
mi lrkarka powiedziała, że miała pacjentkę, która miała 3 cc rok po roku... optymalnie jest mieć 1,5 roku przerwy między cięciami, czyli 9 m-cy po porodzie ciąża, ale dostałam zielone światło po pół roku...

ale to chyba trochę większemu dziecku, nie bo raczej chyba nie takiemu 5 miesięcznemu???

ja się starałam 5 lat o dziecko, wiec lekarze zgodnie mówią, że przy endometriozie lepiej od razu, bo później może się już nie udać poza tym mam bardzo niską rezerwę jajnikową, więcnie będę czekać, wiem, że będzie baaaaardzo ciężko ale jak się udupić to raz a porządnie, zwłaszcza, że nia nam już 20 lat

o fuck

tak długo????????

rzeczywiście powinni podawać rotarix na początku... wtedy większe prawdopodobieństwo, że dziecko go nie zwróci...

A u nas rozpoczął się cyba ten najdłuższy skok rozwojowy od 13 tyg
chyba sobie w łeb strzelę moje dziecko nie było aniołkiem, ale tera to diabeł wcielony, w nocy się rzuca, jeść chce co chwilę, w dzień marudzi, idzie spać budzi się po 5 minutach wku....na jeszcze bardziej, masakra...
Ja podawalam jak miala 6 miesiecy a moja psiapsiola zaczela dawaj od 5 mirsiaca i jej dziec w wieku 7 miesiecy sam jadl moj kolezanka w papki sie bawila i ile nerwow ja to kosztowalo siedziec z lyzeczka ciagle. Ja tez dawalam najoierw papki jablka i marchewki ale potem odkrylam ta metode i zmienilam na gotowanie.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 15:07   #1641
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No coś psują Wizaż znowu...znaczy ten, no. Naprawiają

Agatka, co kupujecie?
Toyotę Avensis z 2006 no i oczywiście kombi myśleliśmy o jakimś minivanie nawet

Cytat:
a no to nawet nie ma gadki, że pójdę choćby parę razy teraz, żeby mnie nauczyła rehabilitantka póki się nie dostanę na rehabilitacje normalne. Tylko się zastanawiam czy takie ćwiczenia jak te co wrzuciłam mogą zrobić krzywdę jakbym od dziś chciała coś juz robić

O leżeniu na brzuszku https://www.youtube.com/watch?v=z7a7ubDtxaE

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

kurde w ogóle jak mało przybrała:/ 300 g w 28 dni ale pediatra nic nie mówiła. Cholera z 2 tygodnie musze zapytać, bo teraz o tym wyginaniu sie w lewo gadałam jak pielęgniarka podawała lekarce wymiary i nie słyszałam. Wychodzi 10,71 g dziennie. Wcina tyle a tak słabo przybiera. Za to kupek wali tyle dziennie że ma chyba przemiał jak młyn
Coś tam robić możesz. Przerazilo mnie to ćwiczenie z piłką... takie małe się dziecko wydaje na taką piłkę

Ja mam jutro wizytę ,z przychodni sami zadzowonili bo im się nie pokazuje :P
Ciekawe ile kluska waży

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

5 stycznia zamawialam parę rzeczy z alliexpres i dla Tz legginsy juz dziś przyszły :O 7 dni ! Rekord w dostawie
5.01 zamawialam tez parę rzeczy z innego sklepu w Polsce i nadal nie ma ...
Stary 2016-01-12, 15:26   #1642
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

kurde w ogóle jak mało przybrała:/
Znowu zaczynasz?
Cytat:
ooo już mi przyszło zamówienie z apteki Melisa Już nie lubie gemini

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

A mnie ostatnio pielęgniarka zasugerowała żeby młodą dopajać. Tylko że na pytanie czy zawsze trzeba dopajać i co świadczy o tym że trzeba dopajać, nie umiała już odpowiedzieć...
Stary 2016-01-12, 15:45   #1643
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Znowu zaczynasz?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

A mnie ostatnio pielęgniarka zasugerowała żeby młodą dopajać. Tylko że na pytanie czy zawsze trzeba dopajać i co świadczy o tym że trzeba dopajać, nie umiała już odpowiedzieć...
A Ty KP czy MM ? aż wstyd ze nie wiem :P
Stary 2016-01-12, 15:50   #1644
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu zaczynasz?
no tak znowu lekka panika ale myślę, że to też katar dał o sobie znać bo Jej ciężko było cycolić Dobrze, ze za 2 tygodnie znowu idziemy
Stary 2016-01-12, 15:56   #1645
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja tez się śmieję czasem jak wariatka heheh np ostatnio Gabi je sobie, nagle sie oderwała, taki mega pierd i błogi uśmiech hahha jak zaczęłam się ryć jak dureń to i tak się też na mnie patrzyła

Na USG nie widać endomeriozy. Ogniska można zobaczyc tylko poddczas np laparoskopii :/ Ja miałam mieć laparo jakby się IVF nie udało pierwsze, bo wszytsko wskazywało na to że mam endometriozę, ale się udało

Tak dużo lejecie wody? JA bym się bała, że się podtopi Gabrysia:

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

A nie odciągałaś gilów katarkiem? Moja lubi odkurzacz

Nie lubi otwierania i zamykania na zamek drzwi wejściowych do mieszkania. JAk śpi to się budzi. Może myśli że mama Jej ucieka albo co gorsze cycki :
Haha dobre

Nie mam katarka odciagam nosefrida ale planuje przy następnych zakupach w aptece zakupić
Stary 2016-01-12, 15:59   #1646
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Haha dobre

Nie mam katarka odciagam nosefrida ale planuje przy następnych zakupach w aptece zakupić
Frida poszła w kąt odkąd użyła pierwszy raz katarka. No może ni edo końca w kont bo jak miała katar to w nocy odciagałam, żeby sąsiedzi nie myśleli że np o 4 godzinie odkurzam
Stary 2016-01-12, 16:00   #1647
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Moja wieczorem urzadzila cyrk bo nie chciała spać ale za to pospala do 6 ,szybkie karmienie i znowu kima❤

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Może to ta tabletka rozpuscila się i taki kolor albo zapalenie cię wzielo

No właśnie po tabletkach zawsze była biała wydzielina i nawet stosowałam te tabletki w ciąży.

A może dni płodne ? Dziwne.
Jutro będę obserwować czy znowu nic nie ma :/
Stary 2016-01-12, 16:05   #1648
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U mnie się do odciągania najlepiej gruszka sprawdza. W ogóle super sprzęt, chyba sobie też kupię

Cytat:
A Ty KP czy MM ? aż wstyd ze nie wiem :P
Wcześniej odciągane kp i mm, teraz już tylko mm.

Cytat:
no tak znowu lekka panika
A w centylach jak?
Stary 2016-01-12, 16:12   #1649
Daisy 85
Wtajemniczenie

ja tak tylko na chwilę, bo porządki przed chrzcinami robię
doradżcie mi czy ta kaszka będzie ok jako pierwsza po skonczeniu 4 miesiąca??? http://www.aptekagemini.pl/lebenswer...25g-31359.html
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 16:28   #1650
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu zaczynasz?

Tez dzis studiowalam na temat dopajania. Czasem dziecko nie chce nic pic, moj malo pije. Podobno dopoki wszystko jest ok, dziecko przybiera, nie ma problemu z zaparciami, nie ma wiotkiej skory na brzuszku to jest w porzadku. Jesli nie - trzeba troche "na sile" dopoic.

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości