|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
A dwa to ceny nowych porażają ![]() Badzia świetne te ciuszki ![]() Uwaga! Robię smaka Zrobiłam sobie takie naleśniki i się objadamhttp://www.kwestiasmaku.com/przepis/...m-truskawkowym |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Ania super ze lekarz fajny i z córeczka wszystko ok 😊 ja też mam teraz porównanie do poprzedniego gina to normalnie niebo a ziemia...
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale mała rosnie zdrowo nic się nie martw ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spora już ![]() Cytat:
Cytat:
przy wyjściu pewnie założę i może jeszcze później ze 2 razy i tyle dobrze, że nasyciłaś swój apetyt
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... szkoda też, że nie zdecydowałam się na zmianę wcześniej ale trudno ...najważniejsze, że teraz będę już chodzić do kompetentnego gina a to, że ma o wiele lepsze usg, to w ogóle bajka mam taką ładną fotkę buźki mojej małej i było widać na usg jak pije wody płodowe |
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój tż powiedział, że za to położna wyglądała na mega francę hahaha... ale nie można mieć wszystkiego i cieszę się, że mała waży w granicach kilograma, bo bałam się, że usłyszę 1,5 kg albo więcej a ja przecież tp mam na końcówkę lutego a nie chciałabym rodzić sn takiego klocka 4,7 kg jakim sama byłam
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem super zadowolona z dzisiejszych zakupów
Aparat jest mega choć lekko przekroczył sumę przeznaczoną Może odkryję nową pasje fotograficzną bardzo mi się podoba No i wreszcie w tym tartaku dostaliśmy kantówkę żeby podnieść to nieszczęsne łóżko bo strasznie się męczę a objechaliśmy już dawno wszystkie markety budowlane i nic... I wpadliśmy wczoraj na pomysł tego tartaku i za grosze kupiliśmy
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z kombinezonem to fakt, inaczej się kupuje na całą zimę, inaczej na "może się przyda" Cytat:
Tak piszecie o tym siusianiu, picu wód płodowych, a moja co usg to ręką w buzie i ssie kciuka Wczoraj była tak ułożona, że akurat buzią na wprost i było widać jak ciumka tego kciuka, na chwilę wyciągnęła i z powrotem
|
||
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostaje mi myśleć, że wszystko będzie ok. A tak w temacie ciuszków w co planujecie ubrać bobo na wyjście ze szpitala? Tylko pajacyk, czapka i na to kombinezon? Jaki rozmiar zabrać 56, czy 62 ?
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja żałuję ze w pierwszej ciąży nie miałam takiego lekarza jak teraz....usg co wizytę, wszystko powie, wytłumaczy...i wizyta trwa ile potrzeba a nie ze człowiek ledwo wejdzie, zaraz się rozbiera, ubiera i wychodzi...
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ja planuje body, pajacyk na to kombinezon i przykryć kocykiem...no i czapeczka i rękawiczki 😊 |
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę myśleć w dniu wyjścia, najwyżej tż coś dowiezie. Nastawiając się na zimę to tak, ale jakby jakimś cudem było 15 stopni, to starczy bodziak, grubszy pajac welurowy i lekki kocyk do okrycia na doniesienie do auta. Zostaje poczekać do lutego ;-)
|
|
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może gdybyś do nas wcześniej zawitała w tym czasie np pierwszych badań genetycznych to byłoby inaczej ale nie ma co wracać będzie dobrze r.56 kombinezonik mam, reszta też malutka w tym rozmiarze planuję pajac wziąć sama nie wiem bo bodziak też w sumie tylko ten pępek nie bardzo uciskać od razu więc może bodziak jeszcze ale ciut luźniejszy
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mu o te prenatalne, o które nas tu pytałaś. Jedynie na t o ostatnie prenatalne możesz się załapać. to w jego stylu ![]() My byłyśmy na zakupach i na zajęciach...Najlepsze,że inne mamy zapytały Tusię czy będzie mieć dzidziusia, a ona na to oburzona,że nie, to mama i tata będą mieli a ona będzie siostrzyczką. A potem koniecznie chciała wszystkim pokazać moj brzuch i mówiła "patrzcie, tu sobie siedzi Zuzia" ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- zależy od pogody. z Tusią było 13 stopni jak wychodizliśmy to było body z krótkim, pajac bawełniany, kombinezon misiek i czapka bawełniana.
|
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mistrzyni ciętej riposty dobrze im powiedziała a co
|
|
#1637 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Esor - być może Twoje samopoczucie nie jest niczym niepokojącym, niektóre dziewczyny bardzo kiepsko psychicznie przechodzą ciąże, a Ty miałaś przecież sporo stresu Zresztą każda z nas ma chwile załamania, płaczu, bezsilności,ale trzeba zawsze być dobrej myśli i myśleć o najważniejszym i największym naszym szcześciu - maluszkach. Gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków ![]() U mnie wczoraj był koszmarny dzień. Spałam niecałe 4 godz. Potem wizyta,stres co z szyjką i dzieckiem. Na szczęście wynki badań odebrałam 15 minut przez wizytą i przynajmniej nie było paniki i czytania w sieci o tych bakteriach co mi wyszły w posiewie moczu. Niestety jest ich za dużo, konieczny antybiotyk. Powiedział gin, że nie bedziemy robili badania czystości pochwy bo skorą są w moczu to i tam też. Na szczęście szyjka nie skraca się dalej, pozwolił doktorek nawet troszkę pochodzić więcej. powiedział, ze skurcze też mogłam mieć od tej bakterii. No i dał skierowanie na immunoglobinę anty D. Czy któraś z Was jest w takiej sytuacji, że ma grupę krwi Rh - , a tatuś dziecka rh+? Szukaliśmy z Tż w aptekach, rozbieżność cenowa od 335 do 411 zł, ale zamówiona, czyli ulga. jeszcze tylko zapytałam w przychodni u rodzinnego czy podadza bo czytałam ze są problemy,powiedzieli ze oczywiśce ze tak, muszę aby zapisać sie do pielęgniarki, to się zapisałam i po pól dnia na nogach wróciłam do domu. a tam kolejna niespodzianka. na usg u mojego ojca napisali tętniak aorty. dokładnie 18.08.2014r, na dwa tygodnie przed moim ślubem miał jednego usuniętego, stres niesamowity, szansze 50/50, na szczęście przezył choć nie był na ślubie. Ale wszystko wróciło,coś okropnego po prostu. Po przeczytaniu połowy internetu i dokładnej analizie tego co mówił lekarz robiącu usg doszliśmy do wniosku, że może to poszerzenie co opisał jako tętniaka to jest w miejscu wstawionej protezy. dziś rodzinny powiedział to samo,ale do konsultacji z naczyniowcem niepewność zostanie. dziś też miałam rewelacje, odebrałam z apteki ten zastrzyk z immunoglobiną. ide do lekarza na podanie, a tam ta sama baba co wczoraj powiedziała, że mi go poda powiedziała, ze nie bo nie podejmie takiego ryzyka.na moje pytanie,czy wczoraj sie nie bała powiediała, ze nie wiedziała co to jest za lek, dopiero dziś na ulote przeczytała. odesłali mnie do szpitala. mój gin nie odbierał tel,na szczeście na korytarzu w szpitalu wpadliśmy na niego. pokierował gdzie mi podadzą. musiałam oczywiście zmienić przychodnie lekarza rodzinnego,ale cóz. Pani która zgodzia się podać była taka delikatna ze nie czułam nawet kłucia. kazała usiąść, odsłonić pośladek, zdezynfekowała, ja czekam na ból, a tu nic. wkońcu pytam czy kłujemy,a ona do mnie, że już połowe mi wstrzyknęła napisałam prawie historię życia,ale musiałam to wyrzucić,za dużo wrażeń. Życzę wszystkim spokojnej, przespanej nocy i żeby nie były krwawe. mi pomaga nawilżanie pokoju, mokra ściera na grzejnik.
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a te ubranka co wymieniacie, to bardziej w rozm. 56 szykujecie czy 62 ?
Ja to nie mam totalnie pojęcia na ilu kilowego dzieciaczka będzie dobre 56, a na jakiego 62 i sama nie wiem na co się nastawiać
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie Twojego taty - bądź dobrej myśli... może to rzeczywiście poszerzenie naczyń krwionośnych. Ja na początku tego roku, jakoś w marcu/kwietniu miałam usg tarczycy robione i usłyszałam, że mam guza 2 cm... dostałam skierowanie do endokrynologa - poszłam prywatnie, lekarka wysłała mnie na dodatkowe usg, bo coś jej nie pasowało... zrobili mi usg z dopplerem i wyszło, że mam tak ukrwioną tarczycę i nie mam żadnego guza. Endokrynolog stwierdziła, że dobrze, że nie poszłam od razu na biopsję, bo przekłuliby mi naczynie krwionośne
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Tadam i o to jest nasze łoże
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
to jest ciężka sprawa ;-) ja mam w domu większość 62, poprzednio niektórych 56 nawet małej nie zalożyłam, bo były na styk na długość :/ ale u mnie tż wysoki. Kombinezon zimowy 56, bo one zwykle duże wypadają.
|
|
|
|
#1644 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo jak zobaczyłam ceny nowych to
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
ale ładnie
Cytat:
jak później będzie potrzeba to dokupisz/zamówisz jeszcze jak dobije do 3kg to będzie cud ale ja tez byłam mała 49cm i 2600g
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-27 o 19:13 |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Renata ja tez mam uzywany kombinezon
Aninis super ze gin ok nie marte sie badaniami. Ja pozno poszlam do gina i tez wszystkich badan nie mialam. Ale jestem dobrej mysli a co do ciuszkow to mam troche 56 ale wieskzasc 62. Mysle ze jesli beda trochę za duze. To nic
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ojca to wiem, że trzeba sprawdzić, zwlaszcza ze w październiku naczyniowej mu robił usg i było ok. Ale wiadomo, strach ma wielkie oczy i jednak się myśli. Dzięki za wsparcie 😊
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam kombinezon używany jeden 56 a drugi od 3 mies na wszelki wypadek gdyby Dominik okazał się za duży ;-)
Ogolnie id 3 dni liczę ruchy i zapisuje jak mi kazano i liczę wg teorii 15min ruszania bez większych przerw to jeden ruch lub jak jest kopniaki i cisza dłuższą to też jeden ruch i tak średnio oj 20 -23 ruchów w ciągu 12 h tak wyłączyłam ze mały rusza się ok 6 godz na 12h leczenia myślę że jest ok 10 i mniej to źle wiec chyba względnie jest
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam robione anty D przy córce i teraz tez ide we wtorek. Wszystko ok było . Chyba zaraz po porodzie tez jakis zastrzyk jest ale wsumie dużo sie działo i było mi obojetne co mi robią !!! Hehe
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Tyle ze ja w Uk jestem i tu tez mam to za darmo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

A dwa to ceny nowych porażają 

więc będę do końca już do niego chodzić.
więc jak widać poprzedni lekarz zmaścił sprawę 

a ja przecież tp mam na końcówkę lutego a nie chciałabym rodzić sn takiego klocka 4,7 kg jakim sama byłam

Ale szyjka co raz gorsza,postępuje rozwarcie
Zakladamy pessar,w poniedziałek założą.