|
|||||||
| Notka |
|
| Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tanie hybrydy oraz paznokciowe gadżety z aliexpress
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- [/COLOR] Kolor 002? Bo ja właśnie zamawiałam intensywny róż, a otrzymałam coś podobnego do Ciebie, zastanawiam się czy nie pozbywają się zalegających kolorów Cytat:
|
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbowałam robić na wzorniku baby boomer kolorkiem nude knickers i bielą z semilac... Efekt wyszedł niby całkiem fajny, ale chyba przydałby się lepiej kryjący nudziak. Bo ten jest taki słabo kryjący i trza się namęczyć.... szczególnie że gabeczką próbowałam ;/ nawet zamówiłam kilka nudzuakowych odcieni z myślą o tym efekcie... i wszystkie paczki przychodzą, a te akurat ni widu ni słychu. W każdym razie nude knickers, bare chemise i powder my nose odradzam do boomera wszystkie słabo kryjące
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Super Ci wyszło !Co Ci się nie podoba ?
Właśnie musi być słabo kryjący Ja chcę zrobić wg tego https://youtu.be/hrXSjs-gceM Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Myślałam ,że może 40523 i 40526 Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
|
|
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba nie podobałby mi się boomer z tym semilakiem. Ale patentu z cienkim pędzelkiem muszę spróbować. Ciekawe czy miałabym cierpliwość robić coś takiego na 10 palcach po 3 warstwy xD bo tyle trzeba żeby nudziaki ze Smarta ładnie kryły... Teraz mam dylemat czy przy następnym mani próbować boomera czy wężową skórę, która też dzisiaj na Smartach ćwiczyłam
Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-02-09 o 06:21 Powód: Cytowanie filmu |
|
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Nie bierz clearly pink... on jest praktycznie przezroczysty.
Luuknij na tych aukcjach: http://www.aliexpress.com/item/Elite...0007.23.8zFFkb widać tutaj pędzelki więc lepiej wiadomo jaki to lakier jest. Clearly pink jest full transparentny z rozową poświatą.
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ten słabo kryjący dajesz na sam koniec ,przynajmniej ja tak zrozumiałam 😯 Pink pudding mam ,to połączę z bielą, myślę, że 2 warstwy wystarczą i na to 40523 i powinno być git
Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
|
|
|
#1627 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-02-09 o 07:30 |
||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Chińczyki nieźle szaleją z cenami
Zamawiałam Gelpolish po 1,49$ a teraz u tego samego sprzedawcy 3,59$ Promocje i wyprzedaz na całego ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Znacie lakiery KADS? Jak nie lubię brokatowych lakierów tak spodobał mi się czarny z brokatem
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: już doczytałam sorry :P: ja próbowałam palcem i gąbeczką, ale chyba palcem było mi wygodniej i szybciej
12.09.2015 Edytowane przez stypi_89 Czas edycji: 2016-02-09 o 10:58 |
|
|
|
|
#1630 |
|
just here 4 the nails
|
dziewczyny, czytalyscie to?
http://www.alizakupy.pl/koniec-aliexpress-polska/ wyglada na to ze nasz rzad chce ukrocic zakupy zza granicy wow |
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pokazujemy pazurki hybrydowe- cz.2
Hej kilka dni temu zakladalam swój pierwszy spór o full refund za cążki które nie były ostre. Majfrend odpowiedział że oczywiście wszystko zwróci a dzisiaj już kasa na koncie :-P także sklep Blingway Nail Care products Co., Ltd.
Mogę polecić z czystym sumieniem - zamawiałam tam też blaszki i inne szpargały wszystko było ok a i wysyłka szybciutko po czekałam Max. 2 tygodnie ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- O kurde nie przelaczył mi się wątek... Przeniesiecie do tanich gadzetow??? Przeepraszaaaam..... :-( |
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Ja moge polecic baze Sapphire, super sié trzyma! Nie wiem jak top bo nie mam z aliexpress. A u Ciebie jak scieraja sie koncowki to moze z winy topu?
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sama nie wiem.
Uzywalam wszystkeigo cnd w sumie wiec nie powinno sie scierac ale ja dopiero sie ucze. sproboje z innym topem i zobaczymy wczoraj sciagalam i odmoczyc sie nei chcialo wiec chyba baza jest ok
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Jak to CND się odmoczyć nie chciało? Przecież to schodzi w 7 minut
mi koncówki tez się trochę ścierają, tzn. wolny brzeg. Tymczasem przyjechały smarty, nrów nie pamiętam, tylko nazwy: Cake pop (bedzie trzeba kłaść ze 4 warstwy, po tym, co wyprawiał na plastiku), rock royalty (myślę, że wystarczą 2) i wildfire (2, może 3). Rock royalty cudny, typowo jesienny kolorek (ale się obudziłam ), Wildfire podobny do 011 CZ, klasyczna czerwień.
|
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o te CND w czerwonych buteleczkach to możliwe, że nie chciał się odmoczyć- są ich dwa rodzaje i jedne schodzą łatwo a drugie niekoniecznie.
|
|
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Dotarł kupiony na próbę Modelones Phantom Cameleon nr 3402. Po dwóch tygodniach był u mnie
Dałam $1,96, teraz drożej.Link do aukcji: http://www.aliexpress.com/item/Model...600143939.html Pędzelek wygodny, konsystencja w stylu CZ, buteleczka pełna (ale nie sądzę, że mieszczą się w nią te deklarowane 10 ml )No i cóż więcej powiedzieć, jest genialny. Na zdjęciach jedna warstwa kameleona 3402 na Semilac 015 Plum. Przy dwóch warstwach przypomina mi trochę opalizującą syrenkę. Testowałam na jasnych i ciemnych kolorach, praktycznie pasuje do wszystkich (jak dla mnie )
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
az poszlam sprawdzic jakie mam
sa biale, nma dole maja wybite nr seryjne, i kazdy jest tak jakby owiniety w kolor ktory jest w butelce
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam dziś w skrzynce 2 paczuszki, a w nich:
2 lakiey HZ - A009 i B065. Ten pierwszy różni się od wzornika z aukcji, natomiast drugi jest prawie identyczny. http://www.aliexpress.com/item/UV-GE...574474245.html Teraz widzę, że są po 2$, ja kupiłam je po 1$ za sztukę. Zamówione 11.01 ![]() 4 Smarty http://www.aliexpress.com/item/Choos...563720392.html Zamówione 22.01 ![]() Oczywiście wrzucę wzorniki jak tylko je pomaluję
Edytowane przez niebieska_chmura Czas edycji: 2016-02-09 o 18:43 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
A jakie kolory?
|
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś dostałam Smart Crimson sash i się zakochałam
I oprócz tego otrzymałam lakier typu Cat eye z Perfect summer, numer 05 krycie w porządku, potrzebne 2 warstwy, bo dopiero na drugiej widać ten efekt kociego oka
|
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na paznokciu na pewno będzie minimum dwie. Ale kolor jest <3
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam jeszcze na Plum paisley, ze zdjęć fajnie się zapowiada |
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem gdzie więc wrzucam tu.Tydzien temu poprawialam jednego paznokcia od podstaw.Zamiast topu Eco użyłam topu Smart z ali ,od razu była widoczna ogromna różnica na plus, jednak w normalnym świetle nie udało mi się tego uchwycić,żeby Wam pokazać .Dzisiaj będąc na solarium złapałam tą różnicę.Syrenka na Smarcie jest mega!Ne dość, że przepiękna tafla to jeszcze niesamowity jasny kolor
![]() Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
A tak w ogóle to mnie ten kolor zachwycił jak Marlena wrzuciła filmik ,w rzeczywistości nie bardzo mi się podoba 😐 Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 Edytowane przez Madzeska75 Czas edycji: 2016-02-09 o 21:04 |
|
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zawsze można odsprzedać. Na grupie rach ciach ktoś przytuli zbędne Alilakierówki. A już szczególnie odcienie czerwieni.
|
|
#1647 |
|
Raczkowanie
|
Wzorniki
HZ B065 i A009 ![]() Smart 09856 i 09945 ![]() 40507 i 40510
Edytowane przez niebieska_chmura Czas edycji: 2016-02-09 o 20:59 |
|
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Marlena luzik 😉
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek myślałam że kolor będzie troszke jaśniejszy ![]() Dziewczyny wiecie może ile mniej więcej lakieru zużywa się na jedno malowanie? Chciałabym wściekłą pomarańcz która mi przyszła wymieszać z białym lakierem żeby uzyskać ładny pastel i teraz zastanawiam się ile będę takiej mieszanki potrzebować nie chciałabym zmarnować zbyt dużo lakieru, no ale z drugiej strony nie chciałabym żeby zabrakło bo ciężko byłoby dorobić mieszankę o takim samym kolorze ![]() A drugie pytanie, czy ma któraś z Was porównanie kilku topór z ali pod względem wytrzymałości i błysku? Byłam zdecydowana na Smart, no a teraz jeszcze Madzeska kusi Perfect summer i która baza jest godna polecenia?
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu sorry !!!!!! To top Smart !!!!!!! Biegnę poprawić !!!!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

chciałabym zrobić baby boomer, jakie kolory powinnam zamówić ?Chciałabym Smarty
Moje Aliexpressowe zakupy i recenzje pazurkowe:

Zamawiałam Gelpolish po 1,49$ a teraz u tego samego sprzedawcy 3,59$ Promocje i wyprzedaz na całego
12.09.2015 

mi koncówki tez się trochę ścierają, tzn. wolny brzeg.
), Wildfire podobny do 011 CZ, klasyczna czerwień.