Meridia - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 12:24   #1621
Pletts
Raczkowanie

Dot.: Meridia

witam jestem trzeci dzień na M15 zdecydowanie lepiej się czuje niż kiedy wziełam ja kilka miesięcy temu mam coprawda duszności ale już wem że to nie przez M tylko na tle nerwowym. jstem tochę ospała i zmęczona ale i dobrej myśli we werześniu wybieram się na rajd i chciałabym schudną do tego czasu około 5 kg zostało mi ok 3 tyodni mam nadzieje że chociaż 3 kg narazie po dwuch dniach mam mniej o 1 kg. ale to odwodnienie organizmu.poczekam na strate tłuszczyku pazdr.

63...................58kg
Pletts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 13:11   #1622
Candy Killer
Zakorzenienie

to zeby stracic te 5 kg bierzesz leki na otylosc?? wybacz ale dla mnie to glupota...5kg to wystarczy ruchu wiecej przez miesiac i juz a nie chemia sie szprycowac.

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 13:31   #1623
sweetpinky
Zakorzenienie

Hello
wczoraj wzięłam jednak meridię i wieczorem jak piłam czułam się świetnie i co mnie zdziwiło, że nawet pod wpływem alkoholu nie chciało mi się jeść, na grillu zjadłam tylko 2 skrzydełka
a dziś się zważyłam i zmierzyłam 3 kg już poszło w dół i 4 cm w talii

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 14:11   #1624
Tereskaa
Zakorzenienie

Ech kochane babeczki, mi to się dziś należy jestem grzesznikiem do potęgi entej Pojechałam na weekend do rodziców i ze zgrozą stwierdziłam, że zapomniałam Meridii ze zabrać Mówię sobie, dam radę, muszę... a tu mama na obiadek fryteczki, później paróweczki, chipsy w między czasie Sobotę wytrzymałam, ale dzisiaj było fatalnie Zjadłam porcję frytek w sumie to uległam rodzicom, którzy mówili, że raz mi nie zaszkodzi później trochę chipsów, a na końcu paczkę orzeszków w czekoladzie Dziewczyny, ale jestem beznadziejna Ale jutro sporo się poruszam i dietka dalej Jestem tak wściekła na siebie, ech

sweetpinky gratuluję silnej woli

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 15:24   #1625
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ech kochane babeczki, mi to się dziś należy jestem grzesznikiem do potęgi entej Pojechałam na weekend do rodziców i ze zgrozą stwierdziłam, że zapomniałam Meridii ze zabrać Mówię sobie, dam radę, muszę... a tu mama na obiadek fryteczki, później paróweczki, chipsy w między czasie Sobotę wytrzymałam, ale dzisiaj było fatalnie Zjadłam porcję frytek w sumie to uległam rodzicom, którzy mówili, że raz mi nie zaszkodzi później trochę chipsów, a na końcu paczkę orzeszków w czekoladzie Dziewczyny, ale jestem beznadziejna Ale jutro sporo się poruszam i dietka dalej Jestem tak wściekła na siebie, ech

to ja tez sie przyznam, dzis zrobilam sobie frytki, jakos tak mi sie zachcialo, nie ze glodna bylam czy os, ale no nie wiem....

ps. dlaczego na mnie m dziala tak ze calymi dniami spie?
Stary 2008-08-24, 15:26   #1626
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
to ja tez sie przyznam, dzis zrobilam sobie frytki, jakos tak mi sie zachcialo, nie ze glodna bylam czy os, ale no nie wiem....

ps. dlaczego na mnie m dziala tak ze calymi dniami spie?
Niech zgadnę... w dzień śpisz a w nocy nie możesz zasnąć?? Ja przynajmniej tak mam

Stary 2008-08-24, 15:31   #1627
Candy Killer
Zakorzenienie

a ja w dzien nie spie i w nocy tez mam problemy jak za dlugo siedze ale mam moment zgonu i padam
nie spijcie w dzien to w nocy nie bedzie problemow

Stary 2008-08-24, 16:04   #1628
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Niech zgadnę... w dzień śpisz a w nocy nie możesz zasnąć?? Ja przynajmniej tak mam
dokladnie tylko ze to troche dziwne skoro meridia ma pobudzac

a mnie usypia
Stary 2008-08-24, 16:05   #1629
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
dokladnie tylko ze to troche dziwne skoro meridia ma pobudzac

a mnie usypia
Coś nam się po prostu rozregulowało

Stary 2008-08-24, 17:23   #1630
Pletts
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
to zeby stracic te 5 kg bierzesz leki na otylosc?? wybacz ale dla mnie to glupota...5kg to wystarczy ruchu wiecej przez miesiac i juz a nie chemia sie szprycowac.
Mam do stracenia dużo więcej ale chociaż te 5 kg. narazie chciałabym się pozbyć pomału do celu?
Pletts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 17:55   #1631
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję
nareszcie się doczekałam efektów, już tyle diet przerobiłam, że już myślałam, że nigdy nie będę z powrotem szczupła

Stary 2008-08-24, 18:11   #1632
linkaa1987
Zadomowienie

ja dziś miałam większy apetyt, zjadłam na śniadanie jedną kanapkę chleba razowego z serem białym i pomidorem do tego herbata zielona, później na obiad 2małe ziemniaczki i nóżke od kurczaka i kapke surowki(na malym deserowym talerzu coby mniej zjesc) i pozniej na podwieczorek jogurt i podjadalam orzechy i kawe wypilam. Waga nie poszla ani w gore ani w dol. Dzis juz nie jestem pobudzona jak wczoraj ale ospala tez nie. Z zasypianiem tez problemu nie mam.
linkaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 18:32   #1633
sweetpinky
Zakorzenienie

Wy tak mówicie, że macie problem z zasypianiem ja go nie mam ale za to szybciej się wysypiam. Z piątku na sobotę poszłam spać o 22 i obudziłam się o 1 w nocy wyspana jak nie wiem. Posiedziałam przed tv do 4 rano i poszlam dalej spać i obudziłam się o 7
a wczoraj z imprezy zmyłam się o 3 rano a wstałam pierw o 5 ale stwierdziłam, że nie będę miała co robić to poszłam spać i wstałam o 8.

Stary 2008-08-24, 19:17   #1634
madzia110986
Przyczajenie

No i stało się wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć szpitala chorób wewnętrznych Około 00.30 zaczęły mnie przechodzic takie dziwne prądy w lewej ręce, poczułam się dziwnie wiec poszłam do kuchni razem ze mną moja mama. stopy i dłonie zrobiły się dosłownie białe serce waliło jak oszalałe i czułam ze odjeżdzam . Mama zadzwoniła po pogotowie przyjechali zmierzyli ciśnienie i cos tam jeszcze ale niewiele pamiętam. Dostałam relanium i wzieli mnie do szpitala tam rutynowo ekg, wywiad milion tabletek i kroplówek ... odstawiam meridie nie chce jeszcze zejsc z tego świata. Schudłam juz 20 kilo a kolejne 10 zamierzam schudnąć o własnych siłach i o dziwo na razie działanie jest takie jakbym dalej ją brała to znaczy nie odczuwam głodu tyle, że nie mam objawów ubocznych . Oczywiście zrobicie z tym co chcecie ja nie mam zamiaru nikomu odradzać ani namawiać do jej brania . W moim przypadku nic się nie działo przez 50 dni , aż tu nagle takie coś... Trzymajcie się ciepło pozdrawiam
madzia110986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 19:21   #1635
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia110986 Pokaż wiadomość
No i stało się wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć szpitala chorób wewnętrznych Około 00.30 zaczęły mnie przechodzic takie dziwne prądy w lewej ręce, poczułam się dziwnie wiec poszłam do kuchni razem ze mną moja mama. stopy i dłonie zrobiły się dosłownie białe serce waliło jak oszalałe i czułam ze odjeżdzam . Mama zadzwoniła po pogotowie przyjechali zmierzyli ciśnienie i cos tam jeszcze ale niewiele pamiętam. Dostałam relanium i wzieli mnie do szpitala tam rutynowo ekg, wywiad milion tabletek i kroplówek ... odstawiam meridie nie chce jeszcze zejsc z tego świata. Schudłam juz 20 kilo a kolejne 10 zamierzam schudnąć o własnych siłach i o dziwo na razie działanie jest takie jakbym dalej ją brała to znaczy nie odczuwam głodu tyle, że nie mam objawów ubocznych . Oczywiście zrobicie z tym co chcecie ja nie mam zamiaru nikomu odradzać ani namawiać do jej brania . W moim przypadku nic się nie działo przez 50 dni , aż tu nagle takie coś... Trzymajcie się ciepło pozdrawiam
Bardzo Ci współczuję i życzę powrotu do zdrówka A skąd wiesz, że to od Meridii? Takie nagłe zasłabnięcia zdarzają się nawet osobom, które nie faszerują się podobnymi świństwami Jest teraz ciepło, wręcz duszno, może to od tego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 20:12   #1636
madzia12g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nicoletta Pokaż wiadomość
Drogie dziewczyny, od jutra i ja dołączam do grona zażywających Meridię.
Przyznam, że mam stracha i to mocnego. Boję się wysokiego ciśnienia ...
Ale jak piszecie kilka postów wyżej - już dość słyszenia w sklepach, że brak rozmiaru i szukania spodni nie wiadomo gdzie, a poza tym samopoczucie pozostawia wiele do życzenia jak się nosi 20 kilo więcej niż powinno. W moim przypadku spowodowane rzuceniem palenia 2 lata temu.
Trzymajcie za mnie kciuki, a ja za Was, będę tu częstym gościem.
Witaj Nicoletta-----trzymam kciuki --napewno dasz radę --u mnie już 5 kg mniej po miesiącu i ciagnę to dalej bo muszę--pozdrawiam cieplutko
madzia12g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 20:17   #1637
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia12g Pokaż wiadomość
Witaj Nicoletta-----trzymam kciuki --napewno dasz radę --u mnie już 5 kg mniej po miesiącu i ciagnę to dalej bo muszę--pozdrawiam cieplutko
Nicoletto witaj Razem raźniej

Madziu, kochana, musisz a nie chcesz przypadkiem Wiesz, może się czepiam, ale w naszym przypadku słownictwo wydaje mi się być bardzo ważne Bo wiadomo jak to jest z tym przymusem, tylko czekamy by przymus się skończył a tak jak chcemy to może i to z przyjemnością robimy To tylko słownictwo a jakże dużo może poprzestawiać w naszych główkach Hehehe, wiecie, nie wiem jak Wam, ale mi odchudzanie sprawia duuuuużo przyjemności zwłaszcza efekty Dlatego CHCEMY

Stary 2008-08-24, 20:25   #1638
madzia12g
Raczkowanie

Cytat:
Nicoletto witaj Razem raźniej

Madziu, kochana, musisz a nie chcesz przypadkiem Wiesz, może się czepiam, ale w naszym przypadku słownictwo wydaje mi się być bardzo ważne Bo wiadomo jak to jest z tym przymusem, tylko czekamy by przymus się skończył a tak jak chcemy to może i to z przyjemnością robimy To tylko słownictwo a jakże dużo może poprzestawiać w naszych główkach Hehehe, wiecie, nie wiem jak Wam, ale mi odchudzanie sprawia duuuuużo przyjemności zwłaszcza efekty Dlatego CHCEMY

ha ha ha może i masz rację Droga Tereskoo--ale na serio mam do zrzucenia 20kg i jak dobiłam 103kg to poprostu czułam się fatalnie nie mówiąc już o ciuchach ,które leżą w szafie brrrr--więc działam dalej(ale tak na serio to jak komuś powiem ile ważę to nikt nie wierzy bo nie widać--ale to nie jest pocieszenie dla mnie)-pozdrawiam
madzia12g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 20:30   #1639
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia12g Pokaż wiadomość
ha ha ha może i masz rację Droga Tereskoo--ale na serio mam do zrzucenia 20kg i jak dobiłam 103kg to poprostu czułam się fatalnie nie mówiąc już o ciuchach ,które leżą w szafie brrrr--więc działam dalej(ale tak na serio to jak komuś powiem ile ważę to nikt nie wierzy bo nie widać--ale to nie jest pocieszenie dla mnie)-pozdrawiam
Ech, to masz jak ja, tyle, że ja ważę jeszcze więcej, teraz ok 120, zapuściłam się okrutnie, ale cóż, teraz walczę Mi też ludzie nie dają mojej wagi, co też jest dla mnie komplementem, jednak czar pryska jak staję na wagę Ale wyjdziemy z tego - CHCEMY

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 20:37   #1640
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Dziewczyny, dzięki za wsparcie
Problem polega na tym, ze mam bez tego skoki ciśnienia, ale lekarz o tym wie i sądzi, że od nadwagi wszystkie moje problemy ze zdrowiem. Zobaczymy, ale strach jest ...
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 20:39   #1641
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za wsparcie
Problem polega na tym, ze mam bez tego skoki ciśnienia, ale lekarz o tym wie i sądzi, że od nadwagi wszystkie moje problemy ze zdrowiem. Zobaczymy, ale strach jest ...
Moim zdaniem spróbuj, zawsze możesz odstawić jak coś się będzie działa Powodzonka życzę i pisz jak Ci idzie

Stary 2008-08-24, 20:43   #1642
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Cytat:
Moim zdaniem spróbuj, zawsze możesz odstawić jak coś się będzie działa Powodzonka życzę i pisz jak Ci idzie
Koniecznie będę pisać, oraz z zainteresowaniem i trzymanymi kciukami śledzić wasze wyniki, kochane!
Stary 2008-08-24, 20:58   #1643
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie będę pisać, oraz z zainteresowaniem i trzymanymi kciukami śledzić wasze wyniki, kochane!
Super, ja ze swojej strony nie dziękuję, by nie zapeszyć Więc trzymajmy się razem i do roboty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 21:02   #1644
Candy Killer
Zakorzenienie

a ja nie mam jak sprawdzac rezultatow:P bo wage mi zabrali ale moze centymetr kupie:P w koncu centymetr jest lepszym wyznacznikiem niz waga bo z nia to roznie bywa:P sie napijemy i najemy i juz 2 kilo moze sie wahac

Stary 2008-08-24, 21:19   #1645
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie mam jak sprawdzac rezultatow:P bo wage mi zabrali ale moze centymetr kupie:P w koncu centymetr jest lepszym wyznacznikiem niz waga bo z nia to roznie bywa:P sie napijemy i najemy i juz 2 kilo moze sie wahac
A przy mierzeniu możesz mieć np wzdęcia, albo spuchnięte nóżki W każdym razie centymetr to też jakiś wyznacznik, choć ja wolę wagę Żeby było widać reultaty po obwodach to sporo czasu musi minąć, a to może zniechęcać Dlatego ja się ważę zawsze rano po wstaniu z łóżka i po porannym siusiu wtedy waga jest obiektywna

Stary 2008-08-24, 21:20   #1646
linkaa1987
Zadomowienie

no mi sie trzyma nic w gore niz w dol, duzo sikam nie wiem od czego to, moze od tabletki a moze od zielonej herbaty? hmm.. I mi zimno, siedze okryta kocykiem i sie poce duzo jak wieprzek;/
linkaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 21:21   #1647
Candy Killer
Zakorzenienie

tez bym sie wazyla ale mi wage zabrali
a nozki mam zawsze spuchniete takze roznicy mnie to nie robi po ciuchach widac zreszta

Linus..ja tez sikam ciagle

Stary 2008-08-24, 21:42   #1648
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Cytat:
tez bym sie wazyla ale mi wage zabrali
a nozki mam zawsze spuchniete takze roznicy mnie to nie robi po ciuchach widac zreszta

Linus..ja tez sikam ciagle
Candy, a Tobie nogi puchną od nadwagi czy inne schorzenie? Bo ja mam ten sam problem, leczono mnie na rzekomo nerki, na żylaki, ale guzik to dało. Takie problemy zaczęły się w miarę przybywania wagi.
A sikając chyba odwadniamy się co nie znaczy chyba odwodnienia w złym znaczeniu, tylko usuwaniu nadmiaru wody, przez co wyglądamy jak balony.
Stary 2008-08-24, 21:48   #1649
Candy Killer
Zakorzenienie

ano ja mam zastoiny limfatyczne niestety i nawet jak mialam te 64 to mialam spuchniete:/ ale kostki i lydki reszta niena masaz musze sie wybrac

Stary 2008-08-25, 09:40   #1650
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Uff .... stało się - zażyłam o 8.00 pierwszą kapsułkę ...
Na razie nic a nic złego nie czuję Ale dalej się boję. Wieczorem idę do Pani doktor po receptę na leki na nadciśnienie i arytmię serca w razie czego. Zasugerowałą, ze warto takowe mieć.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości