Majówki 2016 - część trzecia - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-17, 22:20   #1651
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Czeko abys innego małego nie obcieła Hubci przydaloby się rodzeństwo

Wizaz mi swirowal od wczoraj, wic sie na niego obraziłam.

Mama mi wylatuje za tydzien do świat. A tak ostatnio sie przyzwyczailam do spokojnego palenia w piecu czy posprzątania. To do przezycia, gorzej z przygotowywaniem świąt. Zawsze robilam malutko, bo włuczyliśmy sie po rodzinie, ale w tym roku bedzie brat z ferajną pierwszy raz od 10lat.
Chociaz jeden dzień bedzie z glowy, tzn sam obiad bo prawdopodobnie bedziemy Małą chrzcić w drugi dzień świąt.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Ps. Ja na pneumo i meningo coś tam nie szczepie.
Ale w tej kwesti prawda jest jak doopa, wiec wiecie.
Stary 2016-11-17, 22:31   #1652
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Czeko - ja się zdecydowałam, bo jednak zdarza mi się chodzić do takich kawiarni gdzie jest kącik zabaw dla maluchów i czasami trochę dzieciarni jest, od czasu do czasu ląduje z małą w kinie na seansie dla matek z dziećmi, planuję zapisać nas na basen. Stwierdziłam, że po prostu będę spokojniejsza. Wcześniej czekałam z nadzieją, że w Poznaniu ogłoszą jakiś program darmowych szczepień, bo w zeszłym roku było coś takiego, w tym roku na wiosnę też było, a teraz jak na złość odwlekają sprawę. Więc się zdecydowałam.
Ok, dzięki. My raczej też będziemy szczepić pneumo prędzej czy później, tylko nie wiem czy to już czy jeszcze nie w tym półroczu. Neonatolog nam tak zalecała, mówiła żeby rota sobie odpuścić, więc pewnie tak właśnie zrobimy.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Żabcia, mówią, że nieużywany organ sam w końcu zanika, biorąc pod uwagę fakt, że u nas posucha w tym względzie, to cóż to za różnica czy sam odpadnie czy go odetnę, ważne, że chrapania nie będzie słychać, a ewentualne rodzeństwo to tak za 2-3 lata, to chyba do tego czasu odrośnie, nie?
Stary 2016-11-18, 02:06   #1653
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Mój mały Hubuś sapie w łóżeczku, a stary chrapie jak traktor ... hmmmm to co trzeba mu tam wyciąć w tym gardle? idę po nóż

aaaaa i nie pochwaliłam się - złapałam siku! całe 10ml! przy wizycie szczepiennej w przyszłym tygodniu dowiem się jak wyniki
Gratki za siku )) czekamy na wyniki

Miśka postanowiła nie tracić czasu i już obchodzić półroczne urodziny...obudziła się przed 1. i nie śpi do chwili obecnej i nie zanosi się na spanie...tak, więc ten tego....ciężko....a ja poszłam sobie spać po 23....

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 02:39   #1654
majena_88
Raczkowanie

Solarium - pytałam gina jak byłam na wizycie po połogu, to mówiła, że można, ale mogą wyjść ciemniejsze plamy tak jak w ciazy na słońcu. Chciałam się przejść z 2-3 razy, ale sobie darowałam.

U nas tez zabawa samej pół godz to jest cud, samo siedzenie obok tez nie wystarcza, trzeba się naprodukowac, a to też nie zawsze pomaga.
Wiec leżaczek z Werka ze mną w WC to norma. Ale co ciekawe Weronika zabrana do łazienki w lezaczku robi tam kupę... móżna powiedzieć, że prawie zawsze. Czasami idąc np wstawić pranie itp mam poczucie, że Ja do tego zmuszam, bo 2-3 min i zaraz skupienie i stekanie. Kiedyś była taka niecierpliwa, marudna wieczorem i Ja pach w leżaczek do łazienki i poszło
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 04:02   #1655
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
hehe Alicja wyrzuca nawet przez sen - smoczka i wrzeszczy na pół miasta, dobrze, że mamy 4 zapasowe i codziennie rano je wyciągam zza łóżeczka, bo gdy smoczka nie ma w paszczy w ciągu 10 sekund to już po spaniu, więc urządzamy wyścigi do łóżeczka kto pierwszy ten lepszy z zapasowym smoczkiem . Mąż się kiedyś tak rozpędził, że łóżeczkiem dobił do ściany i błagania słyszę: śpiiij córeczko proszeeee

Dzisiaj w moim mieście wyburzali blok - taki szkieletor pozostałość czasów gierkowskich, ale mniejsza o to ... do wyburzenia użyli 4 tony materiałów wybuchowych, nooo był huk, byłyśmy wtedy z Hubcią na spacerku i wiecie - 4 tony materiałów wybuchowych nie były w stanie jej obudzić, a niech tylko skrzypnie klepka w parkiecie po odłożeniu jej do łóżeczka to po spaniu

a wiecie, że banan też ma ości, ale jakby odrobinę mniejsze

W przyszłym tygodniu szczepimy wzw b engerixem i wtedy też pewnie dopytam co robić z tymi pneumo. Na refundowanie raczej nie liczę, ale jakos to tak jest, że im później szczepienie tym mniej dawek, wiec narazie nam sie nie spieszy bo Hubcia do żłobka raczej nie pójdzie, dopiero przedszkole będzie grane.

moja po 5 minutach jęczy więc cały dzień śpiewam, tańczę, recytuję, myślę, że Ala szybko nauczy sie mówić a pierwsze co powie to: matkaaaa, ale juuż nie śpiewaj, ok? stąd narazie to mamamama

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

nadejdzieeee? to będzie gorzej?

aleee że jak godzinę? sam? ale czym i jak i dlaczego Ala nie?
No normalnie, leży na macie i buszuje. A to do królika podpelznie a to zabawkami się pobawi. Jak chcemy by dłużej go czymś zająć to laduje u córki w pokoju i tam się bawi z nią. Fajnie jest mieć dwójkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 06:13   #1656
asiaczek
Zakorzenienie

Dziewczyny, co Wy pilyście?
U nas noc kiepska, a teraz mały sobie odsypia na moich rękach.

Mateusz jak ma dobry humor to sam się pobawi dłuższą chwilę, ale myślę, że to jest max 30 minut. Moja mama bez przerwy przeżywa, że on jest wymagający, a pewnie niedługo powie,że rozpieszczony jak jej powiem,że dzieciaki z forum są podobne to i tak nie uwierzy.

Dziś jedziemy na kontrolę bioderek.

Stary 2016-11-18, 06:40   #1657
agassek
Zakorzenienie

Asia, moja mama podobnie... gada innym, że przyzwyczailiśmy do noszenia (fryzjerka mi kiedyś powiedziała, czaisz?), a sama na pierwszy jęk leci do Marysi i "to może ja ją trochę wezmę?"

za bioderka!

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-18, 06:41   #1658
Anika1986
Zadomowienie

Agassek, wyjdę na wyrodną matkę. Nie mam dojścia do swoich, warzyw i owoców. Podaję kupione w warzywniaku.

Majjla, u nas raczej nie rzuca zabawkami. Częściej przez przypadek mu coś wypada, ale najpierw próbuje sam dotrzeć. Jak mu się nie udaje, to zaczyna się wkurzać i jęczeć. Co do samodzielnej zabawy - są dni, że trzeba cały czas z nim siedzieć i patrzyć jak się bawi ale są też takie, kiedy przez większość czasu sam się bawi.

Klara, ja kupiłam najzwyklejsze, ale z tych dziecięcych o LEBENSWERT też czytałam, że jest w porządku.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 06:47   #1659
mialavi
Zakorzenienie

Starałam się nadrobić tylko nie wiem o co chodzi z tym że dziecko się nie potrafi zająć samo 30minut w sensie,ze sama w pokoju? Czy co bo jesli tak to Iga nie potrafi ale jak jestem w pobliżu to spoko wczoraj dwie godz prasowałam a ona buszowala w zabawkach wystarczy że jestem i czasem coś powiem I u nas to standard dziwne by było dla mnie gdyby nie była w stanie się bawić 30minut sama od razu się martwię że coś jest nie halo

Idę czytać dalej wczoraj musialam ogarnąć telefon od majfrenda i wizaz jakiś taki nowy tu

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 06:57   #1660
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
Solarium - pytałam gina jak byłam na wizycie po połogu, to mówiła, że można, ale mogą wyjść ciemniejsze plamy tak jak w ciazy na słońcu. Chciałam się przejść z 2-3 razy, ale sobie darowałam.

U nas tez zabawa samej pół godz to jest cud, samo siedzenie obok tez nie wystarcza, trzeba się naprodukowac, a to też nie zawsze pomaga.
Wiec leżaczek z Werka ze mną w WC to norma. Ale co ciekawe Weronika zabrana do łazienki w lezaczku robi tam kupę... móżna powiedzieć, że prawie zawsze. Czasami idąc np wstawić pranie itp mam poczucie, że Ja do tego zmuszam, bo 2-3 min i zaraz skupienie i stekanie. Kiedyś była taka niecierpliwa, marudna wieczorem i Ja pach w leżaczek do łazienki i poszło
A to spryciula z niej. Wskoczy sama na kibelek jeszcze zanim zacznie raczkowac

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Asiaczek

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Mia jaki telefon od majfrenda kupilas?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 07:10   #1661
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Starałam się nadrobić tylko nie wiem o co chodzi z tym że dziecko się nie potrafi zająć samo 30minut w sensie,ze sama w pokoju? Czy co bo jesli tak to Iga nie potrafi ale jak jestem w pobliżu to spoko wczoraj dwie godz prasowałam a ona buszowala w zabawkach wystarczy że jestem i czasem coś powiem I u nas to standard dziwne by było dla mnie gdyby nie była w stanie się bawić 30minut sama od razu się martwię że coś jest nie halo

Idę czytać dalej wczoraj musialam ogarnąć telefon od majfrenda i wizaz jakiś taki nowy tu

Xiaomi sobie sprawiłas? Mój brat ma i jest bardzo zadowolony ☺

Ala tez umie poleżeć sama na macie jak jestem obok i coś gadam do niej. Czasem tylko musze zainterweniowac jak mi zaczyna żuć piankowego puzzla albo jakaś zabawka jej złośliwie ucieknie 😁 Jak musze wyjść z pokoju np do kuchni to wtedy wpinam ja w bujaczek bo wiem ze nigdzie mi nie zwieje. I tak z 15min w nim posiedzi. Jak dłużej to się złości bo za bujaczkiem wciąż nie przepada.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
hehe Alicja wyrzuca nawet przez sen - smoczka i wrzeszczy na pół miasta, dobrze, że mamy 4 zapasowe i codziennie rano je wyciągam zza łóżeczka, bo gdy smoczka nie ma w paszczy w ciągu 10 sekund to już po spaniu, więc urządzamy wyścigi do łóżeczka kto pierwszy ten lepszy z zapasowym smoczkiem . Mąż się kiedyś tak rozpędził, że łóżeczkiem dobił do ściany i błagania słyszę: śpiiij córeczko proszeeee

Dzisiaj w moim mieście wyburzali blok - taki szkieletor pozostałość czasów gierkowskich, ale mniejsza o to ... do wyburzenia użyli 4 tony materiałów wybuchowych, nooo był huk, byłyśmy wtedy z Hubcią na spacerku i wiecie - 4 tony materiałów wybuchowych nie były w stanie jej obudzić, a niech tylko skrzypnie klepka w parkiecie po odłożeniu jej do łóżeczka to po spaniu

a wiecie, że banan też ma ości, ale jakby odrobinę mniejsze

W przyszłym tygodniu szczepimy wzw b engerixem i wtedy też pewnie dopytam co robić z tymi pneumo. Na refundowanie raczej nie liczę, ale jakos to tak jest, że im później szczepienie tym mniej dawek, wiec narazie nam sie nie spieszy bo Hubcia do żłobka raczej nie pójdzie, dopiero przedszkole będzie grane.

moja po 5 minutach jęczy więc cały dzień śpiewam, tańczę, recytuję, myślę, że Ala szybko nauczy sie mówić a pierwsze co powie to: matkaaaa, ale juuż nie śpiewaj, ok? stąd narazie to mamamama

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

nadejdzieeee? to będzie gorzej?

aleee że jak godzinę? sam? ale czym i jak i dlaczego Ala nie?
Czeko zawsze się ubawie przy Twoich postach 😅 Love Hubcia!

Ita zapimnialabym - Wojtul mistrz! Z tym ssaniem przez koszulkę mnie rozwalkowal 😂

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 07:10   #1662
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Asia, moja mama podobnie... gada innym, że przyzwyczailiśmy do noszenia (fryzjerka mi kiedyś powiedziała, czaisz?), a sama na pierwszy jęk leci do Marysi i "to może ja ją trochę wezmę?"

za bioderka!

Taaa, moja też od razu leci. Albo jak s nią rozmawiam przez telefon i mały zacznie jęczeć to mówi, żebym go wzięła na ręce, bo ona słuchać nie może

Dzięki za kciuki.

Stary 2016-11-18, 07:12   #1663
pluszowy_kot
Zakorzenienie

O tak, wywalanie zabawek jest grane, walenie nimi o stół i jedna o drugą też, a im bardziej to hałasuje tym lepiej Śmiesznie się robi jak mu podajemy te zabawki, on je wywala znowu a po kilku minutach się wścieka, jakby specjalnie je zrzucał a my robotę mu psujemy podnosząc Ja w ogóle strasznie czekam, kiedy on zacznie pełzać, bo im bardziej mobilny jest tym dłużej się sobą zajmuje, wystarczy być w pobliżu. Dla mnie przy ściąganiu to jest wybawienie.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 07:19   #1664
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
A to spryciula z niej. Wskoczy sama na kibelek jeszcze zanim zacznie raczkowac

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Asiaczek

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Mia jaki telefon od majfrenda kupilas?
Xiaomi Redmi 3s pro
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Xiaomi sobie sprawiłas? Mój brat ma i jest bardzo zadowolony ☺

Ala tez umie poleżeć sama na macie jak jestem obok i coś gadam do niej. Czasem tylko musze zainterweniowac jak mi zaczyna żuć piankowego puzzla albo jakaś zabawka jej złośliwie ucieknie 😁 Jak musze wyjść z pokoju np do kuchni to wtedy wpinam ja w bujaczek bo wiem ze nigdzie mi nie zwieje. I tak z 15min w nim posiedzi. Jak dłużej to się złości bo za bujaczkiem wciąż nie przepada.

Tak ma fajne parametry jak zobaczyłam ile to kosztuje u nas w xcom to stwierdziłam że nie dam im zarobić przecież potrafie zamawiać na alie

Bujaczek nam służy przeważnie w kuchni spokojnie zjem śniadanie,posprzatam, ogarne obiad. Iga go bardzo lubi nawet czasem rozkładam go całkiem płasko żeby jej odmienić i też potrafi się zająć warunek jest jeden musi być zapięta bo przekręca się na brzuch i ucieka sa też oczywiście takie dni że nawet spokojnie śniadania nie zjem bo akurat jest na bujaczek obrażona

Stary 2016-11-18, 07:25   #1665
fablous
Zakorzenienie

Wiecie co, Ala się bawi na macie, ja sobie spokojnie jem śniadanko i pisze wam jak to ładnie potrafi sama się zająć sobą. A ta zaczyna marudzić i jeczec. Myślę sobie wtf, ona ma gdzieś w tej macie zainstalowana aplikację do podczytywania wizażu 😨? Alee niee, sprawdzam pampersa i juz wiadomo skąd marudzenie 😁

W ogóle to odkąd Ala się swobodnie turla w obie strony to przewinac ja graniczy z cudem bo non stop się kręci i ma radoche jak ja nieudolnie próbuje okiełznać ja i pampersa z zawartością 😜

Stary 2016-11-18, 07:56   #1666
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mia, zacny sprzet.

Fab, ja sie zastanawialam wlasnie, czy by nie zglosic zmieniania pieluchy jako dyscypliny olimpijskiej...
Stary 2016-11-18, 07:59   #1667
zabciajs
Zakorzenienie

Taaak, wiercenie kręcenie sie na wszystkie strony. Jak jest dzien nie kąpania i mam jej porządnie strategiczne rejony umyć to jestem zmordowana jak po siłowni. Kręci sie, wiwrci,kopie, macha kończynami...akrobatka.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Czy tylko mojemu dzieciowi pełna pielucha w ogóle nie przeszkadza?
Stary 2016-11-18, 08:11   #1668
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, Ala się bawi na macie, ja sobie spokojnie jem śniadanko i pisze wam jak to ładnie potrafi sama się zająć sobą. A ta zaczyna marudzić i jeczec. Myślę sobie wtf, ona ma gdzieś w tej macie zainstalowana aplikację do podczytywania wizażu 😨? Alee niee, sprawdzam pampersa i juz wiadomo skąd marudzenie 😁

W ogóle to odkąd Ala się swobodnie turla w obie strony to przewinac ja graniczy z cudem bo non stop się kręci i ma radoche jak ja nieudolnie próbuje okiełznać ja i pampersa z zawartością 😜

U nas to samo z tym pampersem boję się co będzie jak zacznie siadać i raczkować tylko teraz dałaś mi powód do myślenia bo Iga zawsze ucieka w jedną stronę ... Niby umie się przekręcić na drugi bok ale jak chce coś zrobić szybko czyt zwiac to zawsze w jedną manke... Czy ktoś też tak ma?

Stary 2016-11-18, 08:12   #1669
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Xiaomi Redmi 3s pro

Tak ma fajne parametry jak zobaczyłam ile to kosztuje u nas w xcom to stwierdziłam że nie dam im zarobić przecież potrafie zamawiać na alie

Bujaczek nam służy przeważnie w kuchni spokojnie zjem śniadanie,posprzatam, ogarne obiad. Iga go bardzo lubi nawet czasem rozkładam go całkiem płasko żeby jej odmienić i też potrafi się zająć warunek jest jeden musi być zapięta bo przekręca się na brzuch i ucieka sa też oczywiście takie dni że nawet spokojnie śniadania nie zjem bo akurat jest na bujaczek obrażona

Mia gdzie konkretnie zamawialas ten telefon? Ile kosztował? Szukam prezentu dla mamy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-18, 08:12   #1670
Iwonia27
Zakorzenienie

Zombie nadchodzi. Cooo zaaa nooc cooo muu sie dzieje.
Nie dosc ze karmien 5 co dwie godz jak w morde juz nie pamietam kiedy tak bylo no dobra pamietam ale to dawno bylo to i w miedzy czasie z 30 jekow konczacych sie poczatkiem placzu to musialam wstawac.
Moze to z okazji 6 mcy zebym sobie przypomniala fajne czasy?
Stówa polroczniaki! Dzis zacna gromadka obchodzi polurodzinki.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:29   #1671
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Stowka dla Tosi (gooossia gdzie jestes?), dla Jogurtaska (widze ze imprezowac zaczal juz w nocy), Michasi (mama za malo opowiesci o tobie przemyca) i Wojtka (ktoremu zaden podkoszulek nie jest straszny)
Stary 2016-11-18, 08:31   #1672
dzustam
Zakorzenienie

Najlepszego półroczniaki!

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:47   #1673
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Sto lat Maluchy <3

Ja o dzisiejszej nocy sie nie wypowiadam

Mia a placilas clo?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 08:53   #1674
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo z tym pampersem boję się co będzie jak zacznie siadać i raczkować tylko teraz dałaś mi powód do myślenia bo Iga zawsze ucieka w jedną stronę ... Niby umie się przekręcić na drugi bok ale jak chce coś zrobić szybko czyt zwiac to zawsze w jedną manke... Czy ktoś też tak ma?

Pisząc w obie strony miałam na myśli z brzucha na plecy i z pleców na brzuch. Bo tak to też głównie przez prawą rękę się przekręca. Przez lewą sporadycznie i to bardziej w czasie wygłupów. A podczas ucieczki wybiera sprawdzoną, prawą stronę
Ale nie martwię się tym zupełnie, ważne że widzę, że obie strony równie dobrze sobie radzą z wygibasami czy operowaniem zabawkami. Widocznie ma jedną ulubioną i mocniejszą stronę, tak jak piłkarz który zwykle strzela jedną nogą

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Taaak, wiercenie kręcenie sie na wszystkie strony. Jak jest dzien nie kąpania i mam jej porządnie strategiczne rejony umyć to jestem zmordowana jak po siłowni. Kręci sie, wiwrci,kopie, macha kończynami...akrobatka.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Czy tylko mojemu dzieciowi pełna pielucha w ogóle nie przeszkadza?
Dopóki Ala była tylko na piersi to kupa zupełnie jej nie wzruszała. Zrobiła i bawiła się dalej. A teraz jak już wcina zupki i warzywka to jednak kręci się po zrobieniu kupsztala. Ale dla mnie to nawet lepiej bo wcześniej kupy były mocno dźwięczne i od razu wiedziałam kiedy zrobiła. A teraz często na partyzanta walnie nie wiadomo kiedy Dopiero wierceniem się oznajmia że w pampersie czeka niespodzianka

Stary 2016-11-18, 08:58   #1675
ola0605
Zadomowienie

Cytat:

My to samo, z pleców na brzuch przez prawa rękę się odwraca, z brzucha musza zaczaić bo nie wiem

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Wszystkiego dobrego dla solenizantów
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:03   #1676
Iwonia27
Zakorzenienie

Niedawno kupilam oball shakera. Mysle ze dzis powinien przyjsc.
Ostatnio byl grzeczny to kupilam dzis juz bym sie dwa razy zastanowila haha (dżołk gwiazdke z nieba bym mu zdjęła).

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

No i w ramach tego ze matka by mu gwiazdke z nieba zdjela i podarowala kupilam spiworek do wozka za miliony monet bo co mu bede zalowac porzadnego na zime...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Jogurtek dziekuje za zyczenia.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:06   #1677
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Kobietki, któraś z was pisała o tym że ma jeden nadprogramowy wkład do antilope? Myślicie że on może pasować też do innego krzesełka do karmienia? Bo to nasze troszkę duże jest dla Niny
Dziś była grana u nas kaszka holle z pszenicy i chyba tylko przy kartoflu i wodzie jest taki szał. Aż się trzęsla

ja pisałam, wiesz co ta poduszka jest dmuchana, wesz obczaj sobie kształt antilopy i poduszkę i ocen na oko czy to byłoby ok, mogę Ci podesłać jak chcesz wypróbować

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Dawalam i wodę i mleko . Po kąpieli zrobiła siku . Tylko zastanawia mnie co to może być . Zobaczę jak w nocy będzie.

u nas po nocy pampers potrafi być suchy więc to chyba nic strasznego dopiero pierwsze karmienie otwiera zawory

Cytat:

Dzisiaj w moim mieście wyburzali blok - taki szkieletor pozostałość czasów gierkowskich, ale mniejsza o to ... do wyburzenia użyli 4 tony materiałów wybuchowych, nooo był huk, byłyśmy wtedy z Hubcią na spacerku i wiecie - 4 tony materiałów wybuchowych nie były w stanie jej obudzić, a niech tylko skrzypnie klepka w parkiecie po odłożeniu jej do łóżeczka
nie mów mi że jesteś z Krakowa i że wyburzyli SZKIELETORA....

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
masz mądrą córkę wie do czego służy wc

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:07   #1678
ola0605
Zadomowienie

Majówki 2016 - część trzecia

Dziewczyny help! Mój mąż ma za 2 tyg urodziny. Razem z jego mama i bratem kupujemy mu różne narzędzia bo przygotowujemy się do budowy domu. O tym prezencie on wie ale ja chciałam mu jeszcze kupić coś drobnego ode mnie i Mai i nie mam pomysłu może Wy coś ?

Edytowane przez ola0605
Czas edycji: 2016-11-18 o 09:09
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 09:20   #1679
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ostatnio byl grzeczny to kupilam dzis juz bym sie dwa razy zastanowila haha (dżołk gwiazdke z nieba bym mu zdjęła).

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

No i w ramach tego ze matka by mu gwiazdke z nieba zdjela i podarowala kupilam spiworek do wozka za miliony monet bo co mu bede zalowac porzadnego na zime...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Jaki śpiworek kupiłaś? Pokaż, pokaż

Do nas wczoraj przyszedł oball ale szału nie robi

No i wszystkiego najpiękniejszego dla Jogurta, Wojtula, Tosi i Miśki

Stary 2016-11-18, 09:25   #1680
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość

Poooka co nakupilas
Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny help! Mój mąż ma za 2 tyg urodziny. Razem z jego mama i bratem kupujemy mu różne narzędzia bo przygotowujemy się do budowy domu. O tym prezencie on wie ale ja chciałam mu jeszcze kupić coś drobnego ode mnie i Mai i nie mam pomysłu może Wy coś ?
A czym sie interesuje?
Cytat:
Jaki śpiworek kupiłaś? Pokaż, pokaż

Do nas wczoraj przyszedł oball ale szału nie robi

No i wszystkiego najpiękniejszego dla Jogurta, Wojtula, Tosi i Miśki
U mnie tez oball to tak srednio.

Szukam inspiracji do prezentow dla Zo, ale wszystkie co mi sie podobaja to dla starszych dzieciaczkow

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości