![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Czeko abys innego małego nie obcieła
![]() ![]() Wizaz mi swirowal od wczoraj, wic sie na niego obraziłam. Mama mi wylatuje za tydzien do świat. A tak ostatnio sie przyzwyczailam do spokojnego palenia w piecu czy posprzątania. To do przezycia, gorzej z przygotowywaniem świąt. Zawsze robilam malutko, bo włuczyliśmy sie po rodzinie, ale w tym roku bedzie brat z ferajną pierwszy raz od 10lat. Chociaz jeden dzień bedzie z glowy, tzn sam obiad bo prawdopodobnie bedziemy Małą chrzcić w drugi dzień świąt. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Ps. Ja na pneumo i meningo coś tam nie szczepie. Ale w tej kwesti prawda jest jak doopa, wiec wiecie.
![]() |
#1652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Żabcia, mówią, że nieużywany organ sam w końcu zanika, biorąc pod uwagę fakt, że u nas posucha w tym względzie, to cóż to za różnica czy sam odpadnie czy go odetnę, ważne, że chrapania nie będzie słychać, a ewentualne rodzeństwo to tak za 2-3 lata, to chyba do tego czasu odrośnie, nie? ![]()
![]() |
#1653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miśka postanowiła nie tracić czasu i już obchodzić półroczne urodziny...obudziła się przed 1. i nie śpi do chwili obecnej i nie zanosi się na spanie...tak, więc ten tego....ciężko....a ja poszłam sobie spać po 23....
![]() |
#1654 |
Raczkowanie
|
Solarium - pytałam gina jak byłam na wizycie po połogu, to mówiła, że można, ale mogą wyjść ciemniejsze plamy tak jak w ciazy na słońcu. Chciałam się przejść z 2-3 razy, ale sobie darowałam.
U nas tez zabawa samej pół godz to jest cud, samo siedzenie obok tez nie wystarcza, trzeba się naprodukowac, a to też nie zawsze pomaga. Wiec leżaczek z Werka ze mną w WC to norma. Ale co ciekawe Weronika zabrana do łazienki w lezaczku robi tam kupę... móżna powiedzieć, że prawie zawsze. Czasami idąc np wstawić pranie itp mam poczucie, że Ja do tego zmuszam, bo 2-3 min i zaraz skupienie i stekanie. Kiedyś była taka niecierpliwa, marudna wieczorem i Ja pach w leżaczek do łazienki i poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co Wy pilyście?
![]() U nas noc kiepska, a teraz mały sobie odsypia na moich rękach. Mateusz jak ma dobry humor to sam się pobawi dłuższą chwilę, ale myślę, że to jest max 30 minut. Moja mama bez przerwy przeżywa, że on jest wymagający, a pewnie niedługo powie,że rozpieszczony ![]() Dziś jedziemy na kontrolę bioderek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Asia, moja mama podobnie... gada innym, że przyzwyczailiśmy do noszenia
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Agassek, wyjdę na wyrodną matkę. Nie mam dojścia do swoich, warzyw i owoców. Podaję kupione w warzywniaku.
Majjla, u nas raczej nie rzuca zabawkami. Częściej przez przypadek mu coś wypada, ale najpierw próbuje sam dotrzeć. Jak mu się nie udaje, to zaczyna się wkurzać i jęczeć. Co do samodzielnej zabawy - są dni, że trzeba cały czas z nim siedzieć i patrzyć jak się bawi ale są też takie, kiedy przez większość czasu sam się bawi. Klara, ja kupiłam najzwyklejsze, ale z tych dziecięcych o LEBENSWERT też czytałam, że jest w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Starałam się nadrobić tylko nie wiem o co chodzi z tym że dziecko się nie potrafi zająć samo 30minut w sensie,ze sama w pokoju? Czy co
![]() ![]() ![]() ![]() Idę czytać dalej wczoraj musialam ogarnąć telefon od majfrenda i wizaz jakiś taki nowy tu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Asiaczek ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Mia jaki telefon od majfrenda kupilas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ala tez umie poleżeć sama na macie jak jestem obok i coś gadam do niej. Czasem tylko musze zainterweniowac jak mi zaczyna żuć piankowego puzzla albo jakaś zabawka jej złośliwie ucieknie 😁 Jak musze wyjść z pokoju np do kuchni to wtedy wpinam ja w bujaczek bo wiem ze nigdzie mi nie zwieje. I tak z 15min w nim posiedzi. Jak dłużej to się złości bo za bujaczkiem wciąż nie przepada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Ita zapimnialabym - Wojtul mistrz! Z tym ssaniem przez koszulkę mnie rozwalkowal 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
O tak, wywalanie zabawek jest grane, walenie nimi o stół i jedna o drugą też, a im bardziej to hałasuje tym lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bujaczek nam służy przeważnie w kuchni spokojnie zjem śniadanie,posprzatam, ogarne obiad. Iga go bardzo lubi nawet czasem rozkładam go całkiem płasko żeby jej odmienić i też potrafi się zająć warunek jest jeden musi być zapięta bo przekręca się na brzuch i ucieka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, Ala się bawi na macie, ja sobie spokojnie jem śniadanko i pisze wam jak to ładnie potrafi sama się zająć sobą. A ta zaczyna marudzić i jeczec. Myślę sobie wtf, ona ma gdzieś w tej macie zainstalowana aplikację do podczytywania wizażu 😨? Alee niee, sprawdzam pampersa i juz wiadomo skąd marudzenie 😁
W ogóle to odkąd Ala się swobodnie turla w obie strony to przewinac ja graniczy z cudem bo non stop się kręci i ma radoche jak ja nieudolnie próbuje okiełznać ja i pampersa z zawartością 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Moderatorka z pazurem
|
Mia, zacny sprzet.
Fab, ja sie zastanawialam wlasnie, czy by nie zglosic zmieniania pieluchy jako dyscypliny olimpijskiej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Taaak, wiercenie kręcenie sie na wszystkie strony. Jak jest dzien nie kąpania i mam jej porządnie strategiczne rejony umyć to jestem zmordowana jak po siłowni. Kręci sie, wiwrci,kopie, macha kończynami...akrobatka.
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Czy tylko mojemu dzieciowi pełna pielucha w ogóle nie przeszkadza?
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Zombie nadchodzi. Cooo zaaa nooc cooo muu sie dzieje.
Nie dosc ze karmien 5 co dwie godz jak w morde ![]() ![]() Moze to z okazji 6 mcy zebym sobie przypomniala fajne czasy? Stówa polroczniaki! Dzis zacna gromadka obchodzi polurodzinki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Moderatorka z pazurem
|
Stowka dla Tosi (gooossia gdzie jestes?), dla Jogurtaska (widze ze imprezowac zaczal juz w nocy), Michasi (mama za malo opowiesci o tobie przemyca) i Wojtka (ktoremu zaden podkoszulek nie jest straszny)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego półroczniaki!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1673 |
Wtajemniczenie
|
Sto lat Maluchy <3
Ja o dzisiejszej nocy sie nie wypowiadam ![]() Mia a placilas clo? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie martwię się tym zupełnie, ważne że widzę, że obie strony równie dobrze sobie radzą z wygibasami czy operowaniem zabawkami. Widocznie ma jedną ulubioną i mocniejszą stronę, tak jak piłkarz który zwykle strzela jedną nogą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My to samo, z pleców na brzuch przez prawa rękę się odwraca, z brzucha musza zaczaić bo nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Wszystkiego dobrego dla solenizantów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Niedawno kupilam oball shakera. Mysle ze dzis powinien przyjsc.
Ostatnio byl grzeczny to kupilam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- No i w ramach tego ze matka by mu gwiazdke z nieba zdjela i podarowala kupilam spiworek do wozka za miliony monet bo co mu bede zalowac porzadnego na zime... ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Jogurtek dziekuje za zyczenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pisałam, wiesz co ta poduszka jest dmuchana, wesz obczaj sobie kształt antilopy i poduszkę i ocen na oko czy to byłoby ok, mogę Ci podesłać jak chcesz wypróbować Cytat:
u nas po nocy pampers potrafi być suchy więc to chyba nic strasznego dopiero pierwsze karmienie otwiera zawory ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1678 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Dziewczyny help! Mój mąż ma za 2 tyg urodziny. Razem z jego mama i bratem kupujemy mu różne narzędzia bo przygotowujemy się do budowy domu. O tym prezencie on wie ale ja chciałam mu jeszcze kupić coś drobnego ode mnie i Mai i nie mam pomysłu
![]() ![]() Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2016-11-18 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do nas wczoraj przyszedł oball ale szału nie robi No i wszystkiego najpiękniejszego dla Jogurta, Wojtula, Tosi i Miśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szukam inspiracji do prezentow dla Zo, ale wszystkie co mi sie podobaja to dla starszych dzieciaczkow ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.