Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-11-24, 17:12   #1651
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te ceny 2tys/metr to podajcie samo wykonczenie czy razem z kuchnią i łazienką?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Z kuchnia i lazienka, ale wszystko od a do z liczone w wersji oszczednosciowej. Zarowno materialy (podlogi, plytki), wyposazenie (ceramika sanitarna, baterie, sprzety, meble, oswietlenie) jak i sama praca, czyli bez wiekszych zmian w elektryce czy wodkanie.
Mi wyszlo wiecej, ale nie cięlam kosztow, przesuwalam sciany, zmienialam elektryke (mnostwo gniazdek, podlaczenie pod plyte, pod lampy, kinkiety, łączniki), zmienialam podlączenia wody i w kuchni i w lazience, plytki mialam glownie wielkoformatowe (robocizna tez jest wtedy drozsza), sprzety czy meble tez wybieralam bez spiny, wiec gdybym nie miala pieniedzy to bym sie ograniczyla pewnue do polowy ceny.
Byloby z czego ciąc, wiec mysle ze za 2k dalabym rade zrobic, tylko po prostu nie tak jak chcialam.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 17:34   #1652
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Biżuterii akurat nie lubi, spinek i kolorowych gumek do włosów też nie. Pójdę chyba jednak w artykuły plastyczne, to będzie najpewniejszy wybór. W galerii koło mnie było ich stoisko, jak porównywałam ceny dwóch produktów które mnie interesowały to były wyższe niż w sklepie internetowym. Sprzedawca poradził mi żeby zamówić z odbiorem osobistym, wtedy są ceny internetowe.

dziękuję

patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 17:34   #1653
squirrelqa
Zakorzenienie

Takie duże zmiany jak tutaj napisała PaulinciaKWC (zmiana ścian, gniazdka, podłączenia pod kinkiety, woda w kuchni i łazience) to plany na to robicie samodzielnie czy to do architekta?

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 17:39   #1654
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Chce przemalować szare skórzane trzewiki na czarno. Czy 50ml farby mi wystarczy? Wiem, że muszę dać dwie warstwy. Buty są mniej więcej tak wysokie, jak model na zdjeciuZałącznik 7763203

Jaka farba? Nie slyszalam ze mozna samemu buty farbowac.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 17:41   #1655
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Takie duże zmiany jak tutaj napisała PaulinciaKWC (zmiana ścian, gniazdka, podłączenia pod kinkiety, woda w kuchni i łazience) to plany na to robicie samodzielnie czy to do architekta?

Ja robiłam sama, po prostu sobie wszystko dokładnie wymierzyłam i rozrysowałam na papierze milimetrowym a potem kombinowałam żeby się wszystko zmieściło.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 17:52   #1656
staska_stasia
Zakorzenienie

Wiecie gdzie mogę zamówić kalendarz trójdzielny z własnym zdjęciem? Widzę, że na empik foto jest taka opcja, ale jak wrzucam zdjęcie podczas projektowania, to wychodzi straszna pikseloza, chociaż to fota z bezlusterkowca, matrycy APS-C i 24 mpix
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 18:09   #1657
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:

Samemu, jak się ma trochę pojęcie to jest to do ogarnięcia.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-11-24, 18:12   #1658
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

W praktyce wystarczy pokazac gdzie co ma byc, zmierzyc, zaznaczyc olowkiem i pilnowac, zeby bylo tak zrobione. Chyba mam gdzies nawet zdjecie jak rysowalismy z panem podlaczenie pralki i suszarki, ale glownym elementem zdjecia jest kibelek ekipy budowlanej to takie niereprezentacyjne tak samo mowisz, ze ta sciana do wywalenia, tu murujemy, ta 15 cm w tamta strone.
Tylko trzeba wczesniej dokladnie wiedziec gdzie mają byc sprzety, lampy, zlew i tak dalej, wiec trzeba to pomierzyc i rozplanowac.
Stary 2021-11-24, 18:17   #1659
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:

Robiliśmy sami. Tzn wymyśliłam, że chce mieć coś w tym miejscu, zaznaczalam na ścianie krzyżyk albo jakieś kreski i facet robił.

Stary 2021-11-24, 18:30   #1660
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

O przypomnialo mi sie, np. zmienialam grzejnik na zupelnie inny, mial wisiec w troche innym miejscu. No to narysowalam "plan" na kartce na jakiej wysokosci nad podloga ma sie zaczynac i w jakiej odleglosci od rogu pomieszczenia a panowie poprzesuwali rury tak zeby pasowalo i go tam powiesili.
Stary 2021-11-24, 18:53   #1661
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Ja robiłam sama, po prostu sobie wszystko dokładnie wymierzyłam i rozrysowałam na papierze milimetrowym a potem kombinowałam żeby się wszystko zmieściło.

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Samemu, jak się ma trochę pojęcie to jest to do ogarnięcia.

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
W praktyce wystarczy pokazac gdzie co ma byc, zmierzyc, zaznaczyc olowkiem i pilnowac, zeby bylo tak zrobione. Chyba mam gdzies nawet zdjecie jak rysowalismy z panem podlaczenie pralki i suszarki, ale glownym elementem zdjecia jest kibelek ekipy budowlanej to takie niereprezentacyjne tak samo mowisz, ze ta sciana do wywalenia, tu murujemy, ta 15 cm w tamta strone.
Tylko trzeba wczesniej dokladnie wiedziec gdzie mają byc sprzety, lampy, zlew i tak dalej, wiec trzeba to pomierzyc i rozplanowac.
Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Robiliśmy sami. Tzn wymyśliłam, że chce mieć coś w tym miejscu, zaznaczalam na ścianie krzyżyk albo jakieś kreski i facet robił.

Kurczę, czyli samemu do ogarnięcia Ja bym niestety się nie podjęła, bo kompletnie nie mam wyczucia, rozplanowania w przestrzeni, zwłaszcza gdyby to było tylko ołówkiem na kartce, a nie fizycznie w mieszkaniu.

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 18:55   #1662
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, czyli samemu do ogarnięcia Ja bym niestety się nie podjęła, bo kompletnie nie mam wyczucia, rozplanowania w przestrzeni, zwłaszcza gdyby to było tylko ołówkiem na kartce, a nie fizycznie w mieszkaniu.

To mi trochę przypomina meblowanie gabinetu (kupowałam gotowe meble, nie zamawiałam na wymiar). Powycinałam z papieru pakownego rzuty tych mebli, pojechałam do gabinetu, porozkładałam na podłodze, wszystko banglało. Przywieźli meble i... poustawiałam je zupełnie inaczej
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 19:40   #1663
WhiteCherry
Zakorzenienie

Jaki sposób na szpilki, które przy chodzeniu zsuwają się z pięty? Jakieś wkładki?
Stary 2021-11-24, 19:51   #1664
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Jaki sposób na szpilki, które przy chodzeniu zsuwają się z pięty? Jakieś wkładki?
Może przyklejane zapiętki?

Stary 2021-11-24, 19:56   #1665
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

To polecam projektanta chociazby do ogarniecia rzutu ukladu funkcjonalnego. My z 10 razy mierzylismy jak zaznaczalismy gniazdka nad blatem w kuchni, bo sie nam wydawalo za nisko. Bez mebli jest zupelnie inna perspektywa, wszystko mi sie wydawalo za nisko. Nawet robilam eksperyment i jak przyszli znajomi to powiedzialam, ze tu bedzie stal stol, pokaz jak myslisz na jakiej wysokosci bedzie blat. I zrobili to samo co my, walneli sie o jakies 20 cm. Przy takim stole latwiej by bylo zjesc od razu buzią bez uzywania rąk niz tradycyjnie wzielam miarke i pokazalam im dokąd sięga losowy stól z pierwszego lepszego sklepu online szok i niedowierzanie.
Skladalismy szafe, podstawe stanowily 3 identycznej szerokosci elementy. Po zlozeniu dwoch mierzylam ile sciany zostalo, bo nijak nie moglam sobie wyobrazic, ze jeszcze trzeci tam wejdzie, chociaz bylo zmierzone, ze szafa wejdzie akurat
Stary 2021-11-24, 20:50   #1666
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Można też zmiany lokatorskie wprowadzić u developera ( jeśli się mieszkanie jeszcze buduje) Wtedy nie trzeba wielu rzeczy zmieniać po odbiorze.
Przestawiliśmy większość podłączeń wody, grzejniki, ściany, a nawet wentylację pod okap. Całość wyszła 2 tys.
Na pewno będzie trzeba przerabiać elektrykę, bo developer upadł na głowę i chce 200 zł za każde nowe podłączenie. A my tych podłączeń mamy mnóstwo. Także to mamy zamiar zrobić po odebraniu, bo wyjdzie taniej.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Czas edycji: 2021-11-24 o 20:51
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-24, 21:02   #1667
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

pytalismy o to, ale juz bylo deczko za pozno, moze jakbysmy mieli gotowe plany co i jak to bysmy sie jeszcze dogadali, ale my to mieszkanie kupilismy dosc spontanicznie, chyba w 2 dni je zaklepalismy i nie mielismy wtedy jeszcze absolutnie zadnych konkretow co gdzie przesunąc
Stary 2021-11-25, 09:59   #1668
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:

Da się jak najbardziej, ale jeśli nie masz wyczucia przestrzeni to nie warto. Moja mama kompletnie nie ogarnia odległości i zawsze próbuje wepchnąć za duże meble w za małą przestrzeń. W efekcie ma salon który robi wrażenie ciasnej klitki w której nie ma się gdzie ruszyć, mimo że ma bardzo mało mebli. Ma większy pokój niż ja w kawalerce, a ja bez problemu zmieściłam u siebie łóżko, dużą szafę, narożnik, szafki pod rtv i stół obiadowy, wszystko tak że można wygodnie korzystać.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 12:20   #1669
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
Trafiła któraś z was jakąś super piankę do mycia twarzy?

Pure by clochee

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Macie jakąś stronę do polecenia gdzie zamowie personalizowany kalendarz?

ogarniamsie.pl tam możesz wybierać wkłady jakie chcesz.

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Wiecie gdzie mogę zamówić kalendarz trójdzielny z własnym zdjęciem? Widzę, że na empik foto jest taka opcja, ale jak wrzucam zdjęcie podczas projektowania, to wychodzi straszna pikseloza, chociaż to fota z bezlusterkowca, matrycy APS-C i 24 mpix

Może allegro?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-11-25, 15:25   #1670
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Fotoksiążka

Czy macie do polecenia jakieś miejsca gdzie mogę zamówić dobrej jakości fotoksiążki?
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 15:27   #1671
ladylajla
Zakorzenienie

Macie sposoby na problemy z odc. szyjnym i piersiowym kręgosłupa? Co to może być i co z tym zrobić?
Wczoraj miałam 3godzinną podróż samochodem, z którego wyszłam na skraju załamania z powodu totalnego spięcia karku, tzn. nie jest to ból, tylko niemożność znalezienia wygodnej pozycji dla głowy i jakby ściśnięte mięśnie przy kręgosłupie i to praktycznie od początku jazdy. Jak wiadomo w aucie możliwości poruszania się są raczej ograniczone, wiec przewierciłam się cała drogę.
Kilka dni wcześniej czytałam książkę siedząc w poprzek fotela i naciągnęłam plecy, w związku z czym sytuacja analogiczna tylko w pozycji leżącej - pół nocy kombinowałam, jak się ułożyć - ale ok, mówię sobie - więcej tak po prostu nie siadaj. Ale w tym aucie znowu. W sumie zauważam, że nawet krótsze trasy autem wiążą się z takim dyskomfortem.

Od razu mówię - w pracy 8 h przed komputerem, za dnia jakiś smartfonik, wiadomo - wiem, że to obciąża kręgosłup. Sportu zażywam tyle, co w sobotę i niedziele rower na godzinkę, ale sporo chodzę - właściwie tam gdzie mogę. Jak chodzę, to mam te optymalną pozycję szyi, nic mnie nie boli, nie ciągnie, więc wczoraj poszłam na spacer, jeszcze instynktownie rozgrzałam sobie wieczorem te okolice termoforem. Noc przespana, dzisiaj jest względnie ok, ale nie chcę, żeby się to powtarzało.

Ktoś coś? Co robić, czego nie robić, żeby się tak więcej nie działo.
Stary 2021-11-25, 15:33   #1672
DiabolloPomidorro
Raczkowanie

Fizjoterapeuta/osteopata i joga, nawet 20 minut dziennie robi różnice

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
DiabolloPomidorro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 15:43   #1673
martullenka
Zakorzenienie

Mnie mega pomaga joga i rozciąganie się. Warto też udać się do fizjoterapeuty.

Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka

martullenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 16:11   #1674
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość
Macie sposoby na problemy z odc. szyjnym i piersiowym kręgosłupa? Co to może być i co z tym zrobić?
Wczoraj miałam 3godzinną podróż samochodem, z którego wyszłam na skraju załamania z powodu totalnego spięcia karku, tzn. nie jest to ból, tylko niemożność znalezienia wygodnej pozycji dla głowy i jakby ściśnięte mięśnie przy kręgosłupie i to praktycznie od początku jazdy. Jak wiadomo w aucie możliwości poruszania się są raczej ograniczone, wiec przewierciłam się cała drogę.
Kilka dni wcześniej czytałam książkę siedząc w poprzek fotela i naciągnęłam plecy, w związku z czym sytuacja analogiczna tylko w pozycji leżącej - pół nocy kombinowałam, jak się ułożyć - ale ok, mówię sobie - więcej tak po prostu nie siadaj. Ale w tym aucie znowu. W sumie zauważam, że nawet krótsze trasy autem wiążą się z takim dyskomfortem.

Od razu mówię - w pracy 8 h przed komputerem, za dnia jakiś smartfonik, wiadomo - wiem, że to obciąża kręgosłup. Sportu zażywam tyle, co w sobotę i niedziele rower na godzinkę, ale sporo chodzę - właściwie tam gdzie mogę. Jak chodzę, to mam te optymalną pozycję szyi, nic mnie nie boli, nie ciągnie, więc wczoraj poszłam na spacer, jeszcze instynktownie rozgrzałam sobie wieczorem te okolice termoforem. Noc przespana, dzisiaj jest względnie ok, ale nie chcę, żeby się to powtarzało.

Zwracać uwagę na prawidłowa postawę, przy biurku, ergonomiczna postawa, łokcie na biurku, odpowiedni kąt , nie zakładać nogi na nogę, nie krzyżować, nie podwijać nóg pod siebie. Głowa w odpowiedniej pozycji do monitora i robić przerwy, przerwy przerwy. Ruszac głowa na boki, brodą w dół, szczęka w dół itp.
Przejść się do rehabilitanta, ten wymaca najslabsze mięśnie w odcinku szyjnym, pokaże jakie robić ćwiczenia codziennie. Trzeba uważać, bo ja ostatnio wydałam kasy, bo nawet szczęka dolna mi zaczęła wypadać. Osłabienie mięśni spowodowane wymuszona postawa.
A w samochodzie mi pomaga wałek na kark.

Stary 2021-11-25, 18:10   #1675
ladylajla
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, na jogę wręcz sie cieszę

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Zwracać uwagę na prawidłowa postawę, przy biurku, ergonomiczna postawa, łokcie na biurku, odpowiedni kąt , nie zakładać nogi na nogę, nie krzyżować, nie podwijać nóg pod siebie. Głowa w odpowiedniej pozycji do monitora i robić przerwy, przerwy przerwy. Ruszac głowa na boki, brodą w dół, szczęka w dół itp.
Przejść się do rehabilitanta, ten wymaca najslabsze mięśnie w odcinku szyjnym, pokaże jakie robić ćwiczenia codziennie. Trzeba uważać, bo ja ostatnio wydałam kasy, bo nawet szczęka dolna mi zaczęła wypadać. Osłabienie mięśni spowodowane wymuszona postawa.
A w samochodzie mi pomaga wałek na kark.

Takie proste, a jak trudno było na to wpaść. Ale sama prawda.
Dzięki.
Stary 2021-11-25, 18:26   #1676
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladylajla Pokaż wiadomość

Przede wszystkim ćwiczenia rozluźniające na odcinek szyjny, barki, ogólnie zdrowy kręgosłup - bardzo to pomaga.10-15 min dziennie i już nawet od pierwszych dni czuć ulgę (polecam z własnego doświadczenia kanał Oli Żelazo na YT)

Warto wybrać się do fizjoterapeuty. Raz w roku przysługuje też na NFZ RTG odcinka szyjnego. Warto udać się do rodzinnego i poprosić o skierowanie, aby mieć już na wizytę, wtedy specjalista będzie mógł zerknąć na zdjęcie i sprawdzić całościowo postawę oraz czy wszystko jest tam prawidłowo ułożone. I powie co dalej.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 18:49   #1677
Lottie69
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;89012178]Fotoksiążka

Czy macie do polecenia jakieś miejsca gdzie mogę zamówić dobrej jakości fotoksiążki?[/QUOTE]

Ja zamawiałam tylko zdjęcia z colorland, ale koleżanka ostatnio robiła tam fotoksiążkę i jest zadowolona. Są fajne promocje teraz
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 18:51   #1678
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam tylko zdjęcia z colorland, ale koleżanka ostatnio robiła tam fotoksiążkę i jest zadowolona. Są fajne promocje teraz

Dzieki
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 19:52   #1679
Fenenna
Wtajemniczenie

Co poradzić na odciskanie sie gumki do włosów na włosach?
Mam rzadkie i cienkie włosy, proste jak druty z problemem odciskania się na nich spinek i gumek, choćbym związała włosy na pół godziny to potem już nie mogę wyjść z rozpuszczonymi do ludzi bo mam odcisk od gumki na całej szerokości włosów. Próbowałam też miękkich frotek i sprężynek invisibobble ale obydwie się odciskają a ta ostatnia nie trzyma kucyka (kitka opada).
Drugi problem z włosami to gigantyczne strączkowanie - nie wiem czy to ma związek a odciskaniem się gumki.
Z kosmetyków do włosów używam aktualnie tylko kostki dove do mycia (nie dlatego bo jest dla mnie jakaś super ale dlatego że nie mam pomysłu co kupić) po odżywkach i maskach mam masakrę z przetłuszczaniem.

Edytowane przez Fenenna
Czas edycji: 2021-11-25 o 19:53
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-11-25, 20:02   #1680
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
Co poradzić na odciskanie sie gumki do włosów na włosach?
Mam rzadkie i cienkie włosy, proste jak druty z problemem odciskania się na nich spinek i gumek, choćbym związała włosy na pół godziny to potem już nie mogę wyjść z rozpuszczonymi do ludzi bo mam odcisk od gumki na całej szerokości włosów. Próbowałam też miękkich frotek i sprężynek invisibobble ale obydwie się odciskają a ta ostatnia nie trzyma kucyka (kitka opada).
Drugi problem z włosami to gigantyczne strączkowanie - nie wiem czy to ma związek a odciskaniem się gumki.
Z kosmetyków do włosów używam aktualnie tylko kostki dove do mycia (nie dlatego bo jest dla mnie jakaś super ale dlatego że nie mam pomysłu co kupić) po odżywkach i maskach mam masakrę z przetłuszczaniem.
z doświadczenia powiem, że na odciskającą się gumkę nie działa NIC. niestety. zamówiłam te modne teraz jedwabne gumki, zobaczymy co to podziała. mogę zdać relację jak przetestuję

jak maski i odżywki powodują przetłuszczanie? na pewno dobrze je nakładasz? zasadniczo maska/odzywka nie ma prawa dotykać skóry głowy, więc jak miałaby wzmagać przetłuszczanie?

może spróbuj jakieś lekkie odżywki, żeby nie obciążały włosów i nakładaj je na włosy tak mniej więcej od karku w dół. i koniecznie w małej ilości - na całe włosy powinno Ci wystarczyć dosłownie troszkę odżywki, tyle co jedno małe winogrono.
u mnie dobrze sprawdzały się odżywki z vianka. tylko nie nakładałabym ich tak jak w opisie czyli "1-2 cm od nasady" a dużo niżej

i spróbowałabym zamienić kostkę dove na jakiś szampon i zobaczyć czy nie będzie poprawy. nie każda skóra głowy będzie lubić mycie mydłem. u mnie kostka dove robiła masakrę z włosami. lepszy był już dosłownie jakikolwiek szampon niz ta kostka
jeśli koniecznie chcesz w kostce, to możesz spróbować szampon w kostce np 4 szpaki

Edytowane przez Pani_Mada
Czas edycji: 2021-11-25 o 20:05
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości