|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Tylko, że w 12 tc nie wszystko widać. Nam mówiła, że na połówkowym można znaleźć letalne wady. Wiem, że to może nie zabrzmi dobrze, ale gdybym miała być w takiej sytuacji, to chyba wolałabym w 12 tc wiedzieć niż w połowie ciąży... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja ginekolog mnie za samo wypisanie recepty skasowała na 20zł. Wizyta 80zł, ale u nas są i ginekolodzy, którzy biorą 50 zł i są bardzo lubiani i uznawani za fachowców. ![]() Edit. A tak w ogóle to mam doła. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-13 o 18:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1653 |
Rozeznanie
|
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
łóżeczko nie zmieściło się do auta i musieliśmy transport zamówić na jutro ![]() jeszcze trzeba zapłacić za wniesienie - no nie ![]() ... za to kupiłam jeszcze kosz do wózka na zakupy taki duży ![]() ![]() no i za tydzień idę na USG 3/4D ![]()
#1656 |
Zadomowienie
|
kupilam jeden taki ochraniacz:
http://kraina-dzieci.com.pl/product_...roducts_id=689 jak sie bedzie sprawdzal to kupie drugi jesli bedzie druga porecz "rąbał" ![]()
#1657 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mi się chce słodkiego, a w domu nic nie mam...jak na złość ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, trzymajcie jutro za mnie kciuki bardzo mocno... Jutro mam pogrzeb mojej ukochanej Babci
![]() a po pogrzebie... usg... Wyczekane usg, tak na nie strasznie czekałam... Jaka to cholerna ironia losu ![]() Wchodzę teoretycznie o 20. Wieczorem spróbuję coś napisać, dać znać, że przeżyłam... ![]() To będą zdecydowanie najsmutniejsze święta... ![]() Nic to, nie dołuję już. Jakoś to będzie, muszę teraz być dzielna dla Kasi i już...
#1659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mykam na kolację, miłego wieczorku, dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() make_up_istka - no właśnie sie tak zastanawiałam, czy dwa miesiące po urodzeniu dziecka, bo wtedy mniej więcej będę miała odrosty do ufarbowania, będę miała czas by najpierw zdjeła fryzjerka obecny kolor farby, a później nowy kolor nałożyła- to pewnie długo potrwa!A tak tylko zrobi odrosty i podetnie! ![]() Marika S.- nie przypuszczałam, że tak szybko po porodzie można- chce sie figlować w łóżku ![]() mila- moja koleżanka miała tego typu wanienke i teraz twierdzi, że najprostsze najlepsze! anka bzz- kochana teraz chyba ta pogoda na nas tak okropnie wpływa, ja tez sie czuje jakaś poddenerwowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Raczkowanie
|
Lilijko pytałaś mnie o rozmiar nosiłam przed jak i teraz rozmiar 40 lub 42 zależy jaki fason. A martwi mnie to bo na wizycie która miałam 3 tygodnie temu miałam +4.5 kg a dziś mam 2,8 kg. Dobrze że mam w środę wizytę u gina. Ruchy małej czuje i to bardzo wyraźnie. Nie wiem co robic
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny byłam u ginekologa i dowiedziałam się ,że mam rozwarcie na 1cm. Termin mam na 5 stycznia. Jak myślicie to dobrze? Mam nadzieje,ze nie urodze w grudniu...są jakieś sposoby ;P.
A i jeszcze jedna sprawa. wiecie może jak jest z wymeldunkiem ciężarnej>? dostałam w tamtym tygodniu pismo ,ze zostałam wymeldowana i mam 14 dni na odwołanie;/. To mieszkanie mojego ojczyma nie mieszkam tam już jakiś czas ale chodzę do mamy . Aktualnie wynajmuje z narzeczonym mieszkanie...Można wymeldować ciężarną w dodatku w zime? ;(( Gdzie ja zamelduje dziecko... A ten skur...chce mnie jak najszybciej wymeldować bo się boi,że i mały tam będzie zameldowany....dodam,że z mama nie ma ślubu a mieszkanie jest na niego...
#1666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem ma taka możliwośc jeśli ma świadków na to że nie przebywasz w miejscu zameldowania od 6 miesięcy. Teraz nie ma obowiązku meldunkowego. Ale oczywiście mogę się mylic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zadomowienie
|
marlena 5 stycznia będziesz mieć 40 tygodni ciąży. Teoretycznie ciąża donoszona jest od 37 tygodnia ciąży czyli normalnie można urodzić między 37 - 40 tygodniem + 2 tygodnie. Przeważnie już teraz nie czekają do 42 tylko wywołują poród ale podobno żadko się zdarza aby kobiety rodziły w 40 tygodniu, podobno najczęsciej jest to jednak 38 tydzień a to wypada u Ciebie w grudniu więc jak najbardziej możesz urodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marlena, myślę, że spokojnie możesz urodzić w grudniu... I jest to chyba nawet bardziej prawdopodobne niż to, że urodzisz w styczniu...
![]() |
#1669 |
Raczkowanie
|
olbka to fatalnie się złożyło! trzymaj się Kochana!
czy macie linka do odchowalni- wątku który założyła Marika S. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj biedna jesteś, moja babcia u której mieszkałam przez 7 pierwszych lat życia jak rodzice byli bardzo zajęci i z którą bardzo blisko byłam związana umarła jak ja byłam na początku pierwszej ciąży, tylko że ja przebywałam wtedy w Australii i jakoś tak dziwnie to czułam ale nikt mnie nie poinformował, nie miałam możliwości się z nia pożegnac. Ale czuła że źle się coś dzieje, nawet dzwoniłam do domu pytałam rodziców czy z babcią coś nie tak, ale oni zaprzeczali, płakałam po kątach. Moi rodzice ustalili z całą rodziną że nie będą mnie informowac o tym bo i tak na pogrzeb bym nie doleciała, więc w ich myśleniu to było najlepsze wyjście. Po moim powrocie na drugi dzień rodzice "wzięli" mnie na rozmowe i tekst z ich strony że musza mi o czymś powiedziec a ja do nich że wiem że babcia umarła. Było mi strasznie ciężko, ale jakos doszła do siebie. A najgorsze że jakieś 2 miesiące temu siedząc z mężem i moimi rodzicami powiedziałam że zawsze jak ktoś się u nas w rodzinie rodzi to chwilę wcześniej ktoś umiera. Boje się co będzie przed moim porodem. Trzymaj sie mocno..... ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post23747491 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Wtajemniczenie
|
Juz po wizycie...wszystko ok, nawet cisnienie normalne bo 110/70, tak samo jak tetno mlodego. Lekarz mi powiedzial, ze juz mam sie pakowac i jesli nie urodze wczesniej to spotkamy sie za 3 tyg. No i niestety zaliczylam ost. dolegliwosc ciazowa-hemoroidy[na szczescie sztuk 1, wiec licze na to, ze ladnie zniknie po porodzie]. Na wszelki wypadek zrobilam tez to EKG-w srode sie dowiem interpretacji wyniku, bo jak na razie te wykresy to czarna magia. Cos mi sie zdaje, ze nic podejrzanego nie wyjdzie.
A co do kawy-to ja w ciazy pije tylko jedna slabizne z mlekiem i to rano. No to teraz spoko luz, ladnie sie spakuje i-ostatnie porzadki przed swietami, kupowanie prezentow..i lenistwo z ksiazeczkami ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Trzymaj sie jakos...pomysl, ze babci tam napewno lepiej i patrzy na ciebie z gory.
#1672 |
Zakorzenienie
|
ale tanio!80 zł!!!
dziewczyny wyglądam jak debil czystej wody. te włosy są okropne. Sa obcięte tak jak powiedziałam, żeby TAK NIE było, a ona powiedziała, tak tak, wiem o co pani chodzi. I choć siora mówi- nie jest tak źle. To mnie chodziło o to, żeby było fajnie, a nie "odrosną". Siedzę i płaczę, a mąż zamiast wesprzeć wyzywa mnie od pazi krolowej i pyta gdzie giermku masz rycerza!
![]() |
#1673 |
Rozeznanie
|
Olbka wyrazy wspolczucia,trzymaj sie dzielnie
![]() Ja bedac w ciazy z pierwsza corka,dwa pogrzeby przezylam ![]() Ale z dziadkiem bylismy prawie do ostatniej chwili,jakby nie moj brzuch,i to ze pielegniarka nas z tego powodu "wyprosila".tzn.przekonal a,zeby jechac do domu,a ona powiadomi jak tylko dziadek bedzie nas potrzebowal,to bylibysmy dluzej,zmarl biedny godzine po naszym wyjezdzie do domu,o 4 rano,mowil podobno cos po polsku,i nie umiemy sobie darowac, ze nie wiemy co ![]() No,i ze jednak pojechalismy ![]() Ale mysle,ze to nieprawda z tym, ze ktos odchodzi jak ma sie dziecko narodzic, u nas strasznie duzo dzieci sie urodzilo w miedzy czasie, i na szczescie bylo ok,po prostu kazdy ma swoj czas ![]() Marlena ja z 1 cm.chodzilam 3 miesiace, wiec to roznie bywa, ale ja mialam ciaze "podtrzymywana", do tego szyjka sie skracala,plus taki,ze porod byl latwiejszy ![]() ![]() Co do cisnienia, ja mam bardzo niskie,jedynie wlasnie u lekarza wysokie ![]() Wstawiam zdjecie brzuchola 32 tydzien-rodzinka TZ powiedziala,ze straszliwie przytylam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
szizuho no to jesteś chudzina, bo ja nosiłam rozmiar 46!!!! potem tak między 42,44 w zależności od kroju (mam duuuże piersi). A i nawet czasem 40 (ale to rzadko) Ciekawa jestem, czy wrócę kiedyś do tego rozmiaru.
Właśnie wróciłam z wynikami tarczycowymi i od wizyty u endokrynologa. ![]() ![]() Już nie mówiąc o tym, że strasznie zmarzłam, bo powypadało dużo autobusów i na przystankach wystałam się w sumie z 1,5 h!!! Zapowiedziałam też mężowi, że na następną wizytę albo mnie zawiezie autem, albo da mi na taksówkę w dwie strony, bo jeżeli będzie taka pogoda jak teraz to ja dziękuje. muron ![]() Mariko jak zwykle podnosisz nas na duchu. Ja to chyba nie chcę liczyć kosztów ciążowych: leki, wizyty, badania itp. Bo zakręci mi się jeszcze w głowie...........od tego wszystkiego. olbka trzymaj się słoneczko ![]() ![]() marlena_19_19 moim zdaniem na tym etapie wszystko masz w jak najlepszym porządku. W końcu pomyśl, już jest połowa grudnia. Co do ciśnienia, to ja zazwyczaj w przychodni mam podwyższone. A w szpitalu miałam za niskie. Na co dzień w domu mam normalne, książkowe. Postanowienie na jutro: NIE RUSZAM SIĘ Z DOMU!!!!! Najpierw zrobię pranie ciemnego, potem firan i zasłon (oczywiście poczekam, aż mąż się wyśpi po nocce, bo od razu z pralki wywieszę wszystko - nie będę ślęczeć nad prasowaniem mojej mega długiej i mega upierdliwej firany z pokoju), a następnie na zakończenie poprasuję rzeczy dzidziusia i poukładam w szafie. Poza tym mam zamiar się byczyć cały dzień. Wyśpię się porządnie, bo czuję już dzisiaj mega zmęczeni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Rozeznanie
|
brzuchol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Marleen wygladasz zgrabniutko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się bo śłyszałam że jest możliwe występowanie 2 chorób jednocześnie hashimoto i Choroba Gravesa-Basedowa. Może powinnaś sprawdzić te przeciwciała na te dwie choroby - jedna powoduje niedoczynnosć, druga nadczynność. Z tym, że przy hashinoto może też przez jakiś czas pojawić się nadczynność. Może pod tym kątem sprawdź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale poczulam sie taka gruba, ze szok, podobno strasznie w pupie przytylam .. Co lepsze, i jedna i druga waza bez ciazy wiecej niz ja teraz, i to o jakies 20-30 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zadomowienie
|
o Lilijak poszukałam jeszcze informacji o mojej teorii i znalazłam wątek, gdzie dziewczyna pisze podając chyba podobne wyniki do Ciebie TSH niskie a ft4 wysokie http://commed.pl/graves-basedowa-i-h...e-vt41492.html.
No i w sumie troszkę potwierdza to moją teorię. Ale musisz zrobić badania na przeciwciała bo inaczej się tych chorób nie wykrywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.